PKO'yu yenmek isteyenler buyrun içeriye!

Anladım canım ben de kuru kupa yapıyordum bir zamanlar aynı bölgelere. 10 15 dk tutturup çıkarıyordum günlük. Yumurtlamayı uyarması için. Kupayı kapamadan önce o bölgeye avokado yağı sürüyordum. Kuru kupa ve hacamat dersi veren bir bayan tavsiye etmişti. Ama bu dediğin daha kolaymış.
 
İngiliççem olsaydı bakardım
:) Şöyle söyleyeyim o zaman 1 yıl adet göremeyen kadınlar bile doğal yolla sağlıklı yaşamla düzene girerek anne olmuş. Her zaman umut var :) bu arada ben birçok makale okurken gördüm, inositol metforminden bile daha yararlı hamilelik açısından. Türkiye'de inofolic diye bir ilaç varmış. Ama onun dışında yok sanırım.
 
aktar ile konuşup bilgi vercem..
 

Kasıklarım ağrıyor. Akıntım var yine ama dünkü gibi değil.
Testte yok ki bakayım yumurta mı oldu.
Ağrılarımda çok değişik o yüzden çok merak ediyorum oldu mu diye.
Eğer 13 gün sonra adet olursam anlarım ki yumurta oluşmuş
 

Evet yok.
Bende folik asit kullanmak istemediğim için onu almıyorum.
Deli gibi yurt dışında olup tr ye dönecek arkadaş arıyorum bu sıralar
 
PKOS'lu bir kadın hamile kalmakta zorlanıyorsa ne oluyor?
bir
PKOS'lu kadınlar, çok düzensiz, bazen de bulunmayan döngülere sahip olma eğilimindedir. Bu yüzden en bariz şey, yumurtlamamasıdır.

Bir kadının adet döngüsü gerçekten sağlığının hayati bir işaretidir. Yumurtlamıyorsa veya düzenli döngüleri varsa, o zaman yanlış bir şey var ve bunun ne olduğunu araştırmalıyız. PKOS'lu kadınlar besin eksikliği, kronik inflamasyon ve insülin direncine sahip olma eğilimindedir. Bütün bunlar, yumurtanın başarılı bir şekilde döllenmesi ve başarılı bir hamilelik yeteneğini engeller.

Genellikle, IVF merkezleri işleten doktorlar PCOS'lu kadınlara yumurtlama şanslarını artırmak için sadece kilo vermelerini söyler. Ne yazık ki, bazen hızlı, küçük kilo kaybı - genellikle hiçbir zaman iyi olmayan yoksunluk yoluyla) işe yarar, ancak PKOS'lu kadınlar hamilelik sırasında ortalama popülasyona kıyasla yüksek oranlarda düşük ve komplikasyonlara sahiptir. Hamile kalmaya çalışmadan önce PCOS'un altta yatan nedenlerini yavaşlatmaya ve tedavi etmeye çalışmak çok önemlidir.(Pinterest buldugum ingilizce paragrafi cevirdim sizlere)
 

Acaba bendeki pkonun altında yatan ne
Sadece kilo mu yoksa başka bişey mi
 
Acaba bendeki pkonun altında yatan ne
Sadece kilo mu yoksa başka bişey mi
işte o değişiyo demekki kuzum çünkü kiminde sadece adet düzensizliği oluyo kiminde troit oluyo kiminde direnç işte genel bi baktırmak lazım bence
 
merhaba kızlar çok güzel bir sayfa olmuş.
Bende kendimi bildim bileli pco var ve çok dirençli. İlaçla ancak adet oluyorum.
Sizlerin uyguladığı kür falan var mı? Kilo vermek için pco için.
 
Iyi aksamlar canlarrr multivitamin siparis vermeyi dusunuyorum bu konuda fikirleriniz ne olur ???
 
merhaba kızlar çok güzel bir sayfa olmuş.
Bende kendimi bildim bileli pco var ve çok dirençli. İlaçla ancak adet oluyorum.
Sizlerin uyguladığı kür falan var mı? Kilo vermek için pco için.
soğan kürü + testler dişli aslan pencesi + hayıt tohumu.. Birde spora yazıl
 


Devamı


Üçüncü Bölüm
Hazır Olun


12 haftalık programa hazırlık yapmanız birkaç gününüzü alabilir. Bu konuda kendinize 1 hafta süre vermenizi tavsiye ederim. Şimdi neyi neden yapmanız gerektiğine bir bakalım. Daha sonra size vereceğim kontrol listesi ile kendinizi gözden geçirin ve programa hazır olduğunuzdan emin olun.



Takviminize ilk günü işaretleyin: Yapmanız gereken ilk şey kendinize bir başlangıç günü belirlemektir. Bu programa hazır olabilmek için birkaç güne ihtiyacınız olacak. Bu nedenle önümüzdeki veya bir sonraki pazartesi gününü başlangıç için seçebilirsiniz. Araştırmacıların söylediğine göre başarılı bir programın başlangıcı için kendinize iyi bir başlangıç günü seçmelisiniz. Bu günler genelde bir yılın veya bir ayın ilk günü olabilir, doğum günü olabilir, veya herhangi bir pazartesi günü olabilir. Başlangıç gününüzü seçerken dikkat edin çünkü 4. 8. ve 12. haftalarda oruç tutacaksınız. Bu günlerde tamamen evde kalmanız gerekmeyecek, normal hayatınıza devam edeceksiniz, ama yine de çok yorucu bir program, önemli bir sunum, veya büyük bir parti ile çakışmasını muhtemelen istemezsiniz. Bu nedenle başlangıç gününüzü iyi belirleyin. Oruç haftasına gelmenize rağmen bu günler oruca müsait halde değilseniz son haftaya kadar uyguladığınız programı aynen devam ettirin. Ne zaman oruca müsait olursanız o zaman oruç tutun ve programa kaldığınız yerden devam edin.

Bazı haftaların yerini değiştirmek veya bazı haftaları atlamanız gerekirse oruçlar arası en az 3 hafta geçmesine dikkat edin.

Bu programı 12 haftadan daha uzun sürelerde uygulamak tamamen size kalmış. Gebelik öncesi hazırlığınızı daha fazla uzatmak daha da sağlıklı hale gelmenize neden olacaktır.

Bütün bunları göz önünde bulundurarak kendinize bir başlangıç günü belirleyin ve buraya yazın.

………………….. günü başlıyorum.



Bu kitabı tanıyın: Kolaylık olması için her 4 haftayı 1 ay olarak düşüneceğiz ve her bir haftanın ilk gününü de pazartesiden başlatacağız. Her pazar günü de önümüzdeki haftanın planını yapacağınız gün olacak. Her pazar günü önümüzdeki haftanın görevlerini okuyacak, kendinize yemek menüleri belirleyecek ve alışverişe çıkacaksınız. Bir hafta boyunca size verilen görevleri yapacak, hayatınıza bunları nasıl adapte edebileceğiniz konusunda çaba harcayacaksınız. Hafta bittiğinde pazar günü kilo vb. ölçülerinizi alacak ve önümüzdeki haftanın hazırlıklarını yapacaksınız. Bu ölçümler ileride ayrıntılı bir şekilde açıklanacaktır. Böylece pazar gününden her işinizi tamamlayacak ve pazartesi günü tekrar taze bir başlangıç yapacaksınız.

Her bölümün haftalık planı şu şekilde olacak:


1. Haftanın yeni görevleri ve kazanılması gereken alışkanlıklar hakkında özet
2. Yemek planı. Böylece bir hafta boyunca neler yiyeceğinize karar vereceksiniz
3. Tamamlanması gereken görevler ve alınması gereken malzemeler hakkında yapılacaklar listesi
4. Her bir gün yapmanız gereken şeyleri takip edebileceğiniz günlük kontrol listesi
5. Bir sonraki hafta için pazar günü planı

Her hafta verilen görevler, bir önceki haftaya ek görevlerdir. Yeni bir haftaya geçtiğinizde önceki haftanın hedeflerini de aynen devam ettiriyor olacaksınız. 12 haftanın sonunda kendinize tamamen yeni bir hayat tarzı edinmiş olacaksınız. Böylece sağlığınız iyiye gidecek ve doğurganlığınız artacak.



Randevu Alın: Gebelik öncesi gerekli diş muayenesi için randevu alın. Gerekli tedavilerinizi yaptırın. Gebeliğe hazırlık ve gebelik süresi boyunca sizi takip edebilecek, PCOS hakkında bilgi sahibi uzman bir jinekolog bulun. Vajinal ultrason ve gerekli kan tahlilleriniz yaptırın. Gebe kalmanızı engelleyebilecek ek bir durum olmadığından emin olun veya bir problem varsa bu problemi gidermek için gerekli randevularınızı alın. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız bu kitaptaki protokolü ve içindeki takviye listesini doktorunuza gösterin ve takviyelerin ilaçlarınızla bir etkileşime girmediğinden emin olun.

Diş eti hastalığınız varsa tedavi ettirin çünkü diş eti hastalıkları doğum sancılarının erken gelmesi ve düşük kilolu bebek doğurma risklerini arttırmaktadır. Diş röntgeni çekilmeniz gereken bir durum varsa gebelik öncesinde tamamlayın ve eğer dolgu yaptırmanız gerekirse cıvasız dolgu malzemesi tercih edin. Amalgam dolguların yüzde 50'si cıvadır. Eğer ağzınızda amalgam dolgular varsa bunları çıkarttırmayın çünkü dolgunun çıkarılması esnasında daha fazla civaya maruz kalacaksınız. Bu nedenle amalgam dolgularınızı şimdilik olduğu gibi bırakın.



Temin etmeniz gereken aletler:
Tansiyon aleti: Koldan ölçen cihazları tercih edin. Bilekten ölçenler biraz yüksek sonuç verebilir ancak eğer elinizde bu cihazdan varsa onu da kullanmanızda bir sakınca yok.

Yumurtlama takip cihazı: PCOS'lu kadınlarda doğru netice verebilecek ve birkaç gün sonra yumurtlayacağınızı size bildirebilecek bir ovulasyon takip cihazına ihtiyacınız olacak. Takvim aplikasyonları, ateş ölçme yöntemi ve idrar tahlili ile ovulasyon takibi bu konuda istenen neticeyi veremeyecektir. Benim tavsiyem, Ovacue vajinal sensör veya Ovusense monitörden yana. (Not: Bu cihazlar Türkiye'de satılmadığı için ateş ölçme, idrarda lh takibi gibi yöntemleri seçmek zorunda kalacağız.)

Tartı: Haftada bir defa kilonuzu ölçebileceğiniz bir tartıya ihtiyacınız olacak.

Mezura: Haftada bir defa bel ve kalça ölçünüzü alabileceğiniz bir mezuraya sahip olmalısınız.



Takviyelerinizi Temin Edin: Ne kadar sağlıklı yaşamak için çaba gösterirsek gösterelim hiçbir zaman geçmişteki insanlar kadar doğal bir hayat süremeyiz. İşte takviye gıdalar hayat tarzımızda ve yiyeceklerimizde bulunan boşluğu doldurmaya yarayacaklar. İnfertiliteye neden olan enflamasyon ve insülin direncini de ortadan kaldırmada bize yardım edecekler. Bu listedeki takviyeler gözünüze çok fazla görünebilir. Ancak bunları sadece 3 ay kullanacaksınız ve bu sürede insülin direncinizi ve enflamasyonunuzu ciddi bir şekilde azaltmış olacaksınız. İlk haftadan itibaren bütün takviyeleri 12 hafta boyunca almanızı tavsiye ederim. 12 haftanın ardından hangi takviyelere ne kadar süreyle devam edilmesi gerektiği ise daha sonra kişiye göre değerlendirilebilir. 12 hafta bittikten sonra hayat tarzınıza ve takviyelerinize nasıl devam etmeniz gerektiğini ileride konuşacağız.

1. Berberin: Günde 3 defa 500 mg'lık (3x500 mg: günlük toplam 1500 mg) berberin alacaksınız. Berberin infertilite tedavisinde faydalıdır çünkü kan şekerini kontrol eder ve metabolizmayı normalleştirir. PCOS'lu kadınlarda gebelik ihtimalini arttırır. Hamile kalır kalmaz berberin almayı bırakın.

2. Kurkumin: Günlük 1500 mg almanız gerekecek. Kurkumin, zerdeçalın içinde bulunan bir bileşendir. Enflamasyonu giderici bir etkisi vardır. İnsülin direncini ve diyabet riskini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürür. Genel vücut sağlığını iyileştirerek doğurganlığı arttırır ve vücudunuzu gebeliğe hazırlar.

3. Melatonin: Melatonin, yumurtalıklarda reseptörleri bulunan bir hormondur. PCOS'lu kadınlarda başarılı gebelik oranlarını arttırmaktadır. Her gece yaklaşık 3 mg almanızı öneririm.

4. Myo-inositol: Günlük 4 gr tozu suyla karıştırıp içebilirsiniz. Myo-inositol insülin direncini azaltır. Metforminden daha etkilidir. Ayrıca metforminin neden olduğu yan etkilere neden olmaz. O kadar etkilidir ki kullananların %70'inin adetleri düzene girer. Yumurta kalitesini arttırır ve gebelik şekeri riskini azaltır.

5. NAC (N-acetyl cysteine): Günlük 1800 mg NAC almanızı tavsiye ederim. NAC bir antioksidandır. PCOS'lu kadınlarda yumurta kalitesini arttırır, yumurtlamayı normale çevirir. Gebe kalma ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirme ihtimalinizi arttırır. NAC, gebelik sürenizi uzatır, erken doğum riskini azaltır.

6. Omega 3: Günlük 600 mg EPA, 400 mg DHA içeren bir kapsül öneriyorum. Omega 3, enflamasyonu azaltır, bağışıklık sistemi fonksiyonlarını iyileştirir. Vücudumuzun iki türüne ihtiyacı vardır: EPA ve DHA. Kanında yüksek oranda omega 3 bulunan kadınların doğurganlıklarının arttığı tespit edilmiştir.

7. Prenatal multivitamin: Multivitamininizin içinde 800-1000 mcg folat ve 150 mcg iyot içerdiğinden emin olun. Biyo-uygun multivitamin aldığınızdan emin olun. Biyo-uygunluk, vücudunuzun bu vitaminlerin emilimini rahat bir şekilde yapabileceği anlamına gelir. B grubu vitaminlerinin metil formda olması gerekir. Örneğin B9 vitamini olarak bilinen folik asit, folik asit formunda değil metil folat formunda olması gerekir. B12 vitaminin ise cyanobalamin yerine methylcobalamin olması gerekir.

8. Probiyotik: Probiyotikler, bağırsak mikrobiyomunuz için yararlı olan canlı bakterilerdir. PCOS'lu kadınlarda günlük probiyotik kullanımı kilo vermeye yardımcı olur, trigliserid ve kolesterol seviyelerinizi düzeltir, insülin direncinizi azaltır. Aynı zamanda probiyotikler testosteron seviyelerini düşürür, aşırı tüylenmeyi azaltır. Gebelik zehirlenmesi ve erken doğum risklerini azaltır. Günlük bir kapsül probiyotik almanızı tavsiye ederim. (Probiyotik seçerken dikkat etmeniz gereken kriterler için PCOS SOS kitabında probiyotik başlığına bakın.)

9. Quercetin: Günlük 1000 mg Quercetin almanızı tavsiye ederim. Quercetin testosteron seviyesini düşürür, yumurtalık sağlığı ve işlevi için faydalıdır. Myo inositol gibi quercetin de insülin direncini azaltır. Kilo vermeyi kolaylaştırır.

10. Vajinal probiyotik: Sağlıklı vajinal mikrobiyom için vücutta yeterli östrojen olmalıdır. PCOS'ta östrojen yeterli olmadığı için günlük oral probiyotik almanızı tavsiye ederim. Oral probiyotiklerin vajinal mikrobiyoma katkısı yapılan araştırmalar tarafından kanıtlanmıştır.

11. D3 Vitamini: Günlük 2000 IU D vitamini almanızı tavsiye ederim. Multivitamininizin içinde ne kadar D vitamini olduğunu tespit edin ve bu miktarı 2000 IU'ya tamamlayın. Doktorunuza danışmadan 2000 IU'nun üzerinde doz almayın. PCOS'lu kadınların %85'inde D vitamini eksikliği görülmektedir ve bu eksikliği gidermek pek çok PCOS semptomunun iyileşmesine neden olur. Ayrıca D vitamini yeterli olan kadınlarda gebelik oranları daha fazladır.



Pazar Günü Hazırlıklarınızı Yapın: Yeni hafta başlamadan bir gün önceki pazar günü, bir sonraki haftanın planını yapın.

Önünündeki hafta ile ilgili açıklamaları okuyun. Haftalık menü planınızı yapın. Her öğün için ayrı bir tavsiye verilmeyecek. Size verilen tavsiyeleri uygulayın. Tavsiye verilmeyen alanlarda normalde günlük nasıl besleniyorsanız aynı şekilde beslenmeye devam edin. Bu programda beslenme alışkanlığınızı yavaş yavaş 12 haftada değiştireceğiniz için bütün tavsiyeleri bir anda ilk haftadan vermeyeceğim.

Haftalık menünüzü belirledikten sonra alışveriş listesi yapın. Her hafta mutlaka almanız gereken malzemeleri ben size söyleyeceğim. Siz buna ek olarak normal kendi alışverişinizi yapabilirsiniz. İlk haftalar benim tavsiye ettiğim yiyecekler daha az olacak ve sizin kendi tercihlerinizi yapmanıza daha fazla müsaade edeceğim. Ancak haftalar ilerledikçe daha fazla tavsiyelerde bulunacağım. Pazar günü alışveriş yaptığınızda size 1 hafta yetecek kadar sebze alacaksınız ve bu sebzeleri çürümeden bir hafta boyunca yiyebilmeniz için haftanın ilk günleri daha çabuk bozulabilecek sebzeleri, haftanın son günleri ise bozulmaya daha dayanıklı olan sebzeleri yiyeceksiniz. Böylece bütün bir haftanın alışverişini pazar günü yaparak hafta boyu rahat edebilirsiniz.

Mutfak dolaplarınızı uzun ömürlü gıdalarla doldurabilirsiniz. Kuru yemişler, kuru meyveler, tohumlar, baklagiller, turşu ve zeytin bu kategoridedir.

Tüm bunlar bir tarafa, bu haftadan itibaren odaklanmanızı istediğim şey organik gıda satın almanız. Her ne kadar iyi yıkarsanız yıkayın, geleneksel tarımda kullanılan pestisitler yiyeceklerle vücudunuza girmektedir. Pestisitler zehirdir ve pestisitlere maruz kalan kadınların hamile kalma süreleri daha da uzar, düşük yapma ve bebekte sağlık problemi görülme riski artar. Mutfağınızda organik olmayan her şeyi çöpe atmanıza gerek yok. Ancak yeni bir şey aldığınızda organik satın almanız yeterli.



Programa Hazırlık Listesi: Bu liste gözünüze çok kabarık gelebilir ancak bu listeyi tamamladığınızda hayat tarzınızı değiştirmeye, ve sizi tabiri caizse deli eden rahatsızlıklardan kurtulmaya hazır hale geleceksiniz.

1. Başlangıç gününü belirleyin.


Randevular:


2. Gebeliğe ek engel bir durum olup olmadığını tespit etmek için jinekolog randevunuzu alın.


3. Diş eti hastalığınız varsa veya diş problemleriniz varsa dişçiden randevu alın.


4. Eşiniz için uzman bir ürologdan randevu alın, her şeyin yolunda gittiğinden emin olun.


Satın almanız gerekenler:


5. Tansiyon aleti satın alın. Tercihen koldan ölçüm yapan bir cihaz olsun.


6. Ovulasyon takibi yapabileceğiniz bir cihaz alın.


7. Tartı satın alın.


8. Bel ve kalça ölçümlerini yapabileceğiniz mezura alın.


Takviye gıdalar:


9. Berberin


10. Kurkumin


11. Melatonin


12. Myo-inositol


13. NAC


14. Omega 3


15. Prenatal multivitamin


16. Probiyotik


17. Quercetin


18. Vajinal probiyotik


19. Vitamin D3



Bunları temin ettiyseniz artık programa başlamak için hazırsınız. Önümüzdeki pazartesi günü başlayacağınızı varsayarak bu pazar günü bütün hazırlıklarınızı yapın. Ve önümüzdeki hafta için pazar günü planını okuyun.



Pazar Günü Planı

1. Aşağıdaki kılavuzdan yararlanarak bel ve kalça ölçünüzü alın, kilonuzu ve tansiyonunuzu ölçün.

2. Birinci hafta bölümünü baştan sona okuyun.

3. Birinci hafta size verilen alışveriş listesini alın ve alışverişinizi yapın.



KILAVUZ

Her hafta vücudunuza ait belli ölçüleri alıp not etmeniz gerekecek. Haftada birden daha fazla ölçüm yapmak isterseniz tabi ki o da uygun ama haftada en az bir defa pazar günleri ölçüm yapmanız gerekli.

1. Kilonuz: Her pazar sabahı lavabo ihtiyacınızı giderdikten sonra kıyafetsiz bir şekilde tartılın ve not edin.

2. Vücut Kitle İndeksi: Vücut kitle indeksinizi internetteki bir hesaplayıcı yardımıyla hesaplayın ve her pazar günü not edin. İdeal vücut kitle indeksiniz 18.5-24.9 arası olmalıdır. Pek çok doğurgan kadının vücut kitle indeksleri 20'ye yakındır. Ancak her kadın farklıdır. Bu nedenle sizin için ideal olan vücut kitle indeksini doktorunuzla konuşabilirsiniz.

3. Bel / kalça oranı: Bu oran ne kadar yüksekse kalp damar hastalıkları geçirme ve felç riskiniz de o kadar artar. Örneğin bel ölçünüz 75 cm, kalça ölçünüz 90 cm ise bel/kalça oranınız 75/90 = 0.83 şeklinde çıkacaktır. Eğer çıkan sonuç 0.8'in altındaysa risk düşük, 0.8-0.89 arası orta risk ve 0.9 üzeri yüksek risk anlamına gelir. Fazla kilo vermeseniz bile vücudunuzda enflamasyon (iltihap) azaldıkça bu oranın daha da düştüğünü ve bel bölgenizdeki yağların kalça bölgesine dağıldığını göreceksiniz. Bel bölgesindeki yağlar, kalça bölgesindeki yağlara göre daha fazla tehlike arz eder.

4. Tansiyon: Akşam saat 8 civarı bir yere oturun ve sakin bir şekilde 10 dakika kadar bekledikten sonra tansiyonunuzu ölçün. Büyük tansiyonun 12'den, küçük tansiyonun ise 8'den aşağı olması idealdir.

Tüm bunlara ek olarak her hafta yaşadığınız semptomları not etmeniz gerekecek. Sivilce, saç dökülmesi, kan şekeri, ruh hali, uyku, adet döngünüz, şeker hastasıysanız kullandığınız insülin miktarı gibi not etmeniz gerekli olan şeyleri de ekstra bir yere her pazar günü not edin.




Kilo​

Vücut Kitle İndeksi​

Bel / Kalça Oranı​

Tansiyon​

1. Hafta​









2. Hafta​









3. Hafta​









4. Hafta​









5. Hafta​









6. Hafta​









7. Hafta​









8. Hafta​









9. Hafta​









10. Hafta​









11. Hafta​









12. Hafta​


















Semptomlarla alakalı notlar​

1. Hafta​



2. Hafta​



3. Hafta​



4. Hafta​



5. Hafta​



6. Hafta​



7. Hafta​



8. Hafta​



9. Hafta​



10. Hafta​



11. Hafta​



12. Hafta​


 
Tablolar biraz tuhaf çıkmış ama ancak bu kadar yapabildim. Siz güzel güzel çizelgeler yapabilirsiniz kendinize

Bir sonraki mesajım 1. hafta hakkında olacak. Başlamak isteyenler kendilerine başlangıç günü olarak 1 Mart'ı seçebilirler. 1 Mart'tan önce gelecek inşaallah kitabın devamı. 1 Mart Pazar gününü bütün hazırlıklarınızı yapabileceğiniz, alışverişe çıkabileceğiniz bir gün olarak belirleyebilirsiniz. Ve pazartesi günü programa giriş
 

Ya harikasın kuzum.
 
Pko yu düzenli spor ve beslenme ile yendim. Lh/fsh 4 ten 1.45 e düştü. Adetlerim düzenli hale geldi. Sadece beslenme ya da sadece spor değil ikisi beraber olunca yendim ben. Haftada en az 5 gün salona gidip cardio ağırlıklı spor yapıyorum. Herkese tavsiye ederim. İlk başta zorlandım ama şimdi seve isteye gidiyorum. Güzel bi vücutta en güzel hediyesi.
 
Canım sayfaları okurken gördüm zerdaçallı kür sanırım kullanıyorsun. Ne işe yarıyor acaba?

İltihap düşmanı diyebilirim.
Zerdeçalın faydaları zaten saymakla bitmez.
Hindistanda kanser vakası olmamasının sebebi olarak görülüyor.
Onu çözen de karabiber.
O yüzden ikisi birlikte alınıyor.
 
Merhaba arkadaşlar bende polikistik over var insülin direncim de yüksek ve prolaktin hormonu yüksek .
Bende 3 ay klomen denedim ilk klomende 2 tane yumurta oluştu ve çatlatma iğnesi ovitrelle oldum .
1 yumurta çatlamış diğeri kalmış onun için 2 ay doğum kontrol hapı kullandım ve yok oldu .
Yok olduktan sonra 2.klomene başladım ve 2 tane yumurta büyüdü çatlatma iğnesi olmadan doğal yolla çatladı ama malesef gebelik oluşmadı . 3.deneme de de 1 tane yumurta büyüdü doğal yolla çatladı ama yine hamilelik olmadı .
Ve yumurtaların 18 - 19 -22 civarıydı boyutları .
Şimdi rahim filmi çekildim ve temiz çıktı sonuçlar adet olduğumda tekrar doktora gideceğim neden olmuyor anlamıyorum
 

Eşin gitti mi kuzum.
İlla kendinde arama sorunu.
Benim yaptığım hata
 
Kızlar ben bi süredir adet olmak için masaj yapıyordum ya bahsetmiştim.
Sonra adet olur gibi oldu. Ama kesildi 1.5 gün falan geldi az az.
Ve ben sanırım peşine yumurtladım.
Önceki gün başladı o akıntı. Kasıklarımın ağrısı vs.
Dünü değerlendirdik.
Henüz bilemiyorum tabi.

Ama adetten olsam gebelikte
O masajı dağa taşa yazarım

Rahmim donmuştu sanki en ufak bi ağrı sızı adet belirtisi hiç bişey yoktu.
O masajla başladı hareketlenmeye.
Peşine az kanama.

Eminim o işe yaradı.
Bide sporla diyet etkilemiş olabilir.
Dvit, omega ve multivitamin düzenli kullanıma da başlamıştım.

Ama bence çoğunlukla masajdan.
14 gün sonra olacak sonuca göre yeniden masaya yatırıcam bunu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…