PKO'yu yenmek isteyenler buyrun içeriye!

Kızlar Doğan kürü ile birlikte testere dişli aslan pencesi kullanmamız gerekiyor.. Ben 9 yıllık evliyim pcos var..

Kızlar Doğan kürü ile birlikte testere dişli aslan pencesi kullanmamız gerekiyor.. Ben 9 yıllık evliyim pcos var..

Elinizde testere dişli aslan pençesi var mı acaba?
Ya ben geçtiğimiz Aralık ayında kür yaptım. Hepte eşime aldırdım aktardan.
Sonra bigün kendim almaya gittiğimde aktar bana önceki kullandığımın aslan pençesi olduğunu, ama testere dişli aslan pençesinin içinde top top dikenler olan olduğunu söyledi.
Bi başka aktarda önceki kullandığımın doğru olduğunu yaprak ucunun testere şeklinde olduğu için adının o olduğunu söyledi.

Sizde varsa eğer içinde top top dikenler var mı toksa sadece yaprak mı bilgi verirseniz sevinirim

Bende aldım testere dişli aslan p. Sini yaprak ve dal var sadece.. Araştırmak lazım

Bende aldım testere dişli aslan p. Sini yaprak ve dal var sadece.. Araştırmak lazım

Saraçoğlu videolarına baktım bende akşam.
Sanki dal ve yaprak olanı demledi tamda anlayamadım.
Nette de benim aldığım dikenli olandan göremedim.
Başka yerlere de bi sorayım sizde başka bilgi edinirseniz yazarsanız sevinirim

Bu meret geçmiyor . Yine de şükür etkileri azaltılabilir ama tamamen geçmiyor

Cok tesekkurler, emeginize saglik :)

Birinci testere dişli aslan pençesi

İkinci resim civan perçemi

Eklentiler

• images.jpeg
    19,8 KB · Görüntüleme: 68
  • images (1).jpeg
    43,3 KB · Görüntüleme: 50
Birinci testere dişli aslan pençesi

İkinci resim civan perçemi

Evet Civan perçemini biliyorum.
Bende soldakini kullandım.
Ama bi aktar bana içinde yaprak sap ve top top dikenleri olan bi paket verdi asıl testere dişli aslan pençesi bu diye. Orda kafam karıştı

Bu meret geçmiyor . Yine de şükür etkileri azaltılabilir ama tamamen geçmiyor

Kitap özetlerini okuyor musunuz?
Polikistik over sendromuna, kurtulunması gereken bir baş belası hastalık olarak bakmayın lütfen. Bu bir sendrom ve semptomları giderilebilir. Umudunuzu kaybetmeyin. PCOS, sizi hiç rahatsız etmeyen bir forma gelebilir. Şu an neler yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben çok fazla semptomu aynı anda bizzat yaşıyorum ve bunların düzelmesi için elimden geleni yapıyorum. En çok istediğim şey ise bir anne olabilmek. Eskiden imkansız gelen şu an bana gayet mümkün geliyor. Kitapta beni en çok etkileyen kısımları alıntılamak istiyorum ki polikistik over sendromuna nasıl bakmamız gerektiğini bir vesileyle daha herkese hatırlatalım:

Fazla kilonun bize zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak sizler de mutlaka fark etmişsinizdir ki PCOS'lu ve aynı zamanda fazla kilolu iseniz bu kiloları vermek gerçekten zordur. Vücudumuz bu konuda metabolik anlamda biraz fazla tutucu. Biz doğal olarak enerjiyi korur ve bu enerjiyi yağ olarak depolarız. Bu da büyük büyük anneannelerimizin kıtlık zamanında hayatta kalma konusunda yeterince iyi oldukları anlamına gelir. Ancak maalesef bu özellik günümüzde pek işe yaramamaktadır.

Sizin vücudunuz, sizden önce gelen güçlü kadınlardan bir hediye, bir mirastır. Ve bu vücudunuz, günlük ritmin tam bir şekilde yaşandığı, egzersiz yapılan ve doğal yiyecekler yenen bir çevre için tasarlanmıştır. Sizin vücudunuz eksik değil. Eksik olan, hatalı olan çevreniz.

Fazla kilolu olmak, bugünün toksik ve doğal olmayan dünyasında yaşamakta zorlandığınızı gösterir. Bu kitaptaki plan sizin çevrenizi, büyük-büyük anneannelerinizin yaşamasına elverişli olan çevreye nasıl benzetebileceğinizi size göstererek vücudunuzu iyileştirmenize yardımcı olacak.

...

PCOS ile sağlıklı bir şekilde yaşamak

PCOS, bizim genlerimizde vardır. Yüzyıllar boyunca kadınlar PCOS ile yaşamışlar ve modern yaşamın getirdiği semptomlara yakalanmadan hayatlarını rahat bir şekilde geçirmişlerdir. Hatta bu kadınların testosteron seviyeleri diğer kadınlara göre biraz daha yüksek olduğu için hep daha güçlü ve daha kaslı olmuşlardır. Yani sizin bin yıl önceki anneanneleriniz toplumdaki güçlü kadını temsil ediyordu. Ayrıca diğer kadınlara göre daha az sayıda doğum yaptıkları için, doğum kaynaklı ölüm riskleri de azdı. İşte biz de sizin PCOS’unuzu eski devirlerde yaşayan kadınlardaki gibi size zarar vermeyen bir forma getirebiliriz.

Günlük 24 saatlik ritminizi düzenleyebiliriz. Bağırsak sağlığınızı iyileştirebiliriz. Hormonlarınızı dengeye koyabiliriz. Aknelerinizi ve aşırı tüylerinizi mümkün olan en az seviyeye indirebiliriz. Depresyon ve anksiyetenizi azaltabiliriz. Metabolizmanızı düzeltebilir ve sizi en sağlıklı kilonuza getirebiliriz. Sindirim sistemi sağlığınızı yeniden düzenleyebiliriz. Kanser ve kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabiliriz. Doğurganlığınızı arttırabiliriz.

Bütün semptomlarınızı mükemmel bir şekilde gideremeyiz çünkü eski devirlerde dahi az da olsa bazı semptomları yaşıyorlardı. Fakat sağlık, mükemmel olmak ile alakalı bir durum değildir. Tıpkı hayat gibi.

Bizim yapabileceğimiz tek şey iyileştirmektir. Vücudunuzu terbiye edip sizi sağlıklı, güçlü, enerjik ve doğurgan halinize getirebiliriz. Bu kitapta yer alan 7 adımlı tedaviyi takip edin.

...

PCOS’lu vücudunuz egzersiz ile mükemmel bir şekilde uyumludur. Hatırlayın, eskiden PCOS’lu olmak bir avantajdı. Anneannelerimizin PCOS ile gayet güzel baş etmelerinin nedenlerinden biri ise kas yapma kapasitemizin fazla olmasıdır. PCOS sizi daha güçlü yapar. Testosteron, performans arttırıcı bir takviyedir ve atletlerin testosteron alması yasaktır. Fakat sizin vücudunuzda ekstra testosteron bulunmaktadır. Araştırmacılar bayan atletlere baktıkları zaman yaklaşık %40’ının PCOS’lu olduğunu tespit etmişlerdir ki bu oran toplumda görülme oranından 4 kat daha fazladır. Hokey veya güreş gibi ‘patlayıcı güç’ gerektiren sporlara bakıldığında bu oran daha da artmaktadır. PCOS’lu kadınlar kendi içlerinden mükemmel atletler çıkarmışlardır.

Vücut bileşenlerine bakıldığında atlet olsun veya olmasın, siz dahil her PCOS’lu kadın, PCOS’lu olmayan kadınlardan daha güçlüdür. Bu demek oluyor ki, sizin gibi görünen ve PCOS’lu olmayan kadınlardan daha güçlüsünüz. Sadece bu da değil, fiziksel aktivitenizi arttırmaya başladığınızda normal kadınlara göre daha hızlı güç kazanır ve oksijen kapasitenizi arttırırsınız. Vücudunuzun şekli bugün ne olursa olsun, sizin vücudunuz hareket etmeye çok daha fazla elverişlidir.

...

PCOS, Polikistik over sendromunun kısaltılmışıdır. Bu isim bir hastalık ismiymiş gibi kulağa gelse de aslında hastalık değildir. Resmi olarak PCOS bir endokrin bozukluğu yani hormon bozukluğudur. Fakat gerçekte PCOS doğal bir hormon farklılığıdır. Dünya çapında bütün ırklar ve etnikler içerisinde kadınların yüzde onunda PCOS görülmektedir ve bu oran yüzyıllardır istikrarlı bir şekilde aynıdır. Polikistik overin en az 50.000 yıldır var olduğu bilinmektedir.

PCOS, doğal bir kadın türüdür, bir hastalık değildir. Kadınların doğuştan sahip olduğu basit bir hormonal farklılıktır, ve bin yıllar boyunca da böyle olmaya devam etmiştir.

Sizin anneanneleriniz, büyük-büyük-büyük anneanneleriniz PCOS’un tarihi versiyonuna sahipti ki bu hafif etkiye sahip durum, polikistik overliler için aslında bir avantajdı. Vücutlarındaki hafif enflamasyon (iltihap, yangı), bağışıklık sistemlerinin her an hastalıklarla mücadele edebilecek halde olduğu anlamına geliyordu. Hafif dereceli bir şeker intoleransı, sadece bir kaç kilo fazla almalarına neden oluyordu. Hafif dereceli metabolik farklılıklar kıtlık zamnlarında hayatta kalmalarına katkıda bulunuyordu. Hafif yüksek testosteron seviyeleri kas yapmalarını kolaylaştığıyor ve bu da onları daha güçlü kadınlar haline getiriyordu. Hafif infertilite nedeniyle dünyaya getirdikleri çocuk sayısı diğer kadınlara göre daha azdı ve bu da doğum esnasında vefat etme ihtimallerini azaltıyordu.

(Not: Bu konu hakkında Felice Gersh başka bir yerde şöyle yorumluyor. Burada kastedilen hafif dereceli infertilite, geçmişte kadınların belki ortalama 7 tane çocuğu varken polikistik overlilerin ortalama mesela 4 çocuk sahibi olması anlamına gelmektedir. Bu da gerçek anlamda bir infertilite değildir. Aynı zamanda doğumlar arası sürenin artması kadınların vitamin değerlerinin tekrar düzelmesi ve bir sonraki çocuğa vücudun daha fazla hazır olması açısından da bir avantajdı.)

PCOS günümüzde hastalık benzeri bir görünüme kavuşmuştur çünkü bizim hormonal farklılıklarımız, günümüzün işlevsiz toplumunda yaşamımızı devam ettirmeye daha az müsait. PCOS’u doğal ve hafif derecede etkili seviyesine geri çekebilmemiz için doğal ve besleyici bir ortama polikistik overli olmayanlara göre çok daha fazla muhtacız.

İşlenmiş gıdaları yiyip çok fazla oturduğumuz zaman, açık havadan uzak ve hatta 24 saatlik ritimden uzak, gün ışığı almayan camsız binalarda yaşayıp çalıştığımız zaman, vücudumuzu hormon taklidi yapan kimyasallara maruz bıraktığımız zaman hasta oluyoruz. Hem de çok kötü hasta oluyoruz. PCOS’lu olmayanlardan çok daha fazla hasta oluyoruz. Hafif enflamasyon kronik hale geliyor. Hafif dereceli şeker intoleransı şeker hastalığına dönüşüyor. Hafif metabolik farklılıklar obeziteye dönüşüyor. Hafif yüksek testosteron kronik akneye dönüşüyor. Ve hafif infertilite gerçek infertiliteye dönüşüyor.

Geçmişte ‘’farklılık’’ olarak adlandırılan bu kadın türü artık bir rahatsızlık olarak görülmeye başlıyor.

1.73 boyunda 56 kiloyum. İnsülin yok TSH normal bütün kan değerlerim normal şükür adet düzensizliği var kendimi bildim bileli. Genetik annemden bana geçmiş doktorlar beni pko olduğuma inanamiyor ultrosana geçene kadar .

Bir şey sormak istiyorum. Kitapta "dim" adında bir supplement geçiyor mu östrojen için? Ya da östrojen seviyemize yararlı olacak başka bir supplement?

Evet Civan perçemini biliyorum.
Bende soldakini kullandım.
Ama bi aktar bana içinde yaprak sap ve top top dikenleri olan bi paket verdi asıl testere dişli aslan pençesi bu diye. Orda kafam karıştı
Testere dişli aslan pençesi kullandim ben FSH yüksekti onu düşürüyor ama dikkatli kullanmak lazim hormonları etkiliyor sonuçta

Benzer durumdayız. Hatta maalesef benim vücut kitle indeksim 18'in altında. Pko'lular kilo veremez ben alamıyorum. İnsülin ve Tsh dediğiniz gibi normal benim de. Ama LH ve AMH normal değil. Bakalım ne zaman düşer bekliyorum. LH en son gerçi 9'a inmişti ama AMH hep yükseklerde. En son 21 çıkmıştı. Benim durumum da bu şekilde. Sizin AMH kaç, ölçtürdünüz mü?

Bir şey sormak istiyorum. Kitapta "dim" adında bir supplement geçiyor mu östrojen için? Ya da östrojen seviyemize yararlı olacak başka bir supplement?

İlk mesajda ki etiketli konuyu okuyun. Orda takviyeler liste olarak var

Testere dişli aslan pençesi kullandim ben FSH yüksekti onu düşürüyor ama dikkatli kullanmak lazim hormonları etkiliyor sonuçta

Saraçoğlu muhteşem bir hormon dengeleyici diyor onun için.
Bende yeniden içmeye başlıycam bakalım.

Hayır hiç amh bakilmadi bana Lh 6 da gerek görmediler henüz sanırım

Dim'den bahsetmiyor ama başka tavsiyeler var. Melatonin östrojeni arttırıyor diyor. Akşam saat 8 civarı 0.5-1 mg melatonin,yatmadan önce de 2 mg melatonin almayı tavsiye ediyor. 12 haftalık programdaki tavsiyelerden biri bu. Hatta bununla alakalı araştırma sonuçları da var. İleride onları da paylaşacağım inşaallah.

Bir de ek olarak östrojen taklidi yapan kimyasallardan bahsediyor. Onlardan uzak durmak gerekiyor. Yiyeceklerimize karışan plastikler veya paraben vs gibi.

Sağlıklı bir estroboloma sahip olun diyor, yani bağırsakları sağlıklı yiyeceklerle beslemek gerek:

''Ek olarak bağırsaklardaki mikroplar direkt olarak bağışıklık sisteminiz ile iletişim kurar, ve böylece sağlıklı bir mikrobiyom, enflamasyonu azaltır. Bu mikroplar hormon üretme, hormonlara ve nörotransmittere cevap verme açısından aktiftirler. Hatta bağırsak mikrobiyomunda, estrobolom adı verilen özel bir bölümde, vücudunuzda doğal bir şekilde var olan östrojenin korunması sağlanır. Sağlıklı bir estrobolom, vücudunuzun ürettiği östrojeni yeniden işlemden geçirir ve böylece doğal bir şekilde östrojeninizi arttırır.''

Son olarak kitapta geçen şöyle bir araştırma var onu da anlatayım. PCOS hakkında yapılan bir deneyde fareler üzerinde FMT yöntemini denemişler. Kısaca dışkı nakli diyebiliriz. PCOS'lu olmayan farelerden aldıkları dışkıyı PCOS'lu farelerin bağırsaklarına yerleştirmişler ve dolayısıyla yeni gelen bakteriler orada koloni kurmuş. Netice itibariyle farelerin yumurtalıklarındaki kistler gitmiş, testosteron seviyeleri azalmış ve östrojenleri artmış. Şu an için insanlar üzerinde uygulanamasa da araştırmadan çıkan sonuca göre bağırsak bakterilerinizi besleyin diyor. Bol ve çeşitli sebze ağırlıklı bir yeme düzeni ve probiyotikleri tavsiye ediyor.

Saraçoğlu muhteşem bir hormon dengeleyici diyor onun için.
Bende yeniden içmeye başlıycam bakalım.
Ben de düşünüyorum aslanpençesi ve civanperçemi. Östrojeni arttırıyor diyor İbrahim Saraçoğlu. Bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de o zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…