PKOS ve GEBELİK

gunaydın cnm iyi pazarlar ,
birkaç arastırma yaptım cnm bizim adete cok yakın tarihte bile veya adet bittikten hemen sonra bile yumurtlama olabiliomus, o yuzden gün asırı iliişki tavsiye ediolar, yani tek yapmıycamız günler adetli oldugumuz günler olmalıymıs
dediğin gibi cnm nasip valla bu işler

Günaydın canım.. İyi haftalar...
Tarlusal kullandığı halde hamiş kalmış.. Demek bebeiş iyi tutunmuş annesine :) :)
Tarlusalın düşük etkisi olduğu halde hiçbirşey olmaması gerçekten de şükür edilesi bir durum...

Aslında (kilo problemimiz olanlar için diyorum) belirli bir düzende ve kilo da olsak; belki de sürecimiz daha kolay ilerleyecek ama.. hep engeller.. engeller....

günaydın kizlar iyi haftalar, ankarada busra totan diye bir diyetisyen varmis ozellikle pkos beslenemside yapiomus, gitmeyi dusunuyorum kismet duydunuzmu hic?

canım benim evliliğimin 4.yılı bitiyor ve sendeki problemler bende de var. yumurtalıklarım geç büyüyor mesela 12.günde 7.gündeki gibiler. en son 28 şubatta adet gördüm adetlerim de düzensiz hatta 1 gün adet gördüm doktorum östrojen düşüyo olabilir sonraki adetinde hormonlarına bakacağız dedi adetimi beklerken tam 11 gün geciktim. tabi hamileliği aklıma getirmediğim için (çünkü geçen sene dış gebelikten ameliyat oldum sağ tüpüm alındı doktorum tüp bebek olur ancak dedi) ne korunuyodum nede umursuyodum. zamanında çok klomen kullandım aşılama oldum olmadı. tesadüfen doktora gitmeden test aldım yaptım ve pozitif çıktı. tabi hamileliğim düşükle sonuçlandı ama sanırım benim vücudumda bi problem var 2. düşüğüm çünkü. yani şunu anlatmak isterim ki kendiliğinden de hamile kalabilirsin hiç ilaç kullanmadım son 1 seneden beri. nolur tüm arkadaşlara söylüyorum kendinizi yıpratmayım rabbim herşeyi kararlaştırıyor. benim başıma o kadar çok şey geldi ki anlatamam. bu anlattıklarım yarısı. kafanıza takmadan yolunuzda yürüyün herşeyin bir zamanı var. bunun yanında tedavilerinizi olun ama kendinize zarar vermeden. allah hepimize yardımcı olsun...

günaydın kizlar iyi haftalar, ankarada busra totan diye bir diyetisyen varmis ozellikle pkos beslenemside yapiomus, gitmeyi dusunuyorum kismet duydunuzmu hic?
Günaydın canım.. ben istanbuldayım o yüzden bilmiyorum.. ama bırada pcos üzerine tecrübesi olan bir diyetisyen bulsam, bende giderim.. hazır sen demişken, ben de bir araştırayım

Geçmiş olsun canım.. Rabbim inşaAllah yüzümüzü güldürür..
En azından hamiş kalabildiğini biliyorsun, bu bile o kadar güzel birşey ki.. ben daha öyle bir olasılığım var mı bilmiyorum.. Rabbim inşaAllah yüzümüzü güldürür..

cnm sende kendini üzme jasmine 53 'un dediği gibi hamile kalabilmen bile cok iyi , onu tutundurmanın mutlaka bir yolu vardır cnm sen hiç üzülme , ben henüz hiç hamile kaldım kısmet bakalım

Günaydın canım.. ben istanbuldayım o yüzden bilmiyorum.. ama bırada pcos üzerine tecrübesi olan bir diyetisyen bulsam, bende giderim.. hazır sen demişken, ben de bir araştırayım

cnm yazını gec gördüm , pazartesi yogunluğu,

dün yumurtlama testi yaptım hani belki tarlusal yumurtayın catlamasına sebeb olmusmudur faln die tabiki sonucu bile bile yaptm , olumsuz,,,

sonra dedimlki dün boşver kafaya takma amannn ister olsun ister olmasın ,

inanırmısın kaç haftadr beklediğim adetim bugun geldi

oğleden sora annem gelmişti terasta oturduk azcık "usudum galiba yumurtalığım agrıo iiçeri gecelim dedim aksamına bi baktım kanamam olmuş, sevindim sonrada üzüldüm sorada tekrar sevindim belki bu ay yumurtlarım kızlar , yarından itibaren her gün 1 adet kuru incir ve hergün 30 dk yürüyüş yapıcam , insallah hepimiz için en hayırlısı ne ise o olur ,

Amin tatlım... Bazen bende regl olduğum zaman şükür ediyorum ki bu ay da gecikme olmadı, ya da regl oldum die.. :)

minnta Ben de incir kürü yapıyorum

minnta Ben de incir kürü yapıyorum

cnm günaydın,

ben prof'un tamda dediği gibi yapmıyorum, her sabah 1 adet kuru inciri ikiye bölüp kaynar suya atıp ılınınca içyorum.en önemlisi dengeli ve saglıklı beslenmek diolar ve düzenli egzersizin de yumurtlamaya büyük katkısı varmış.

özelikle yürüyüş :)

GÜNAYDIN canım.. yürüyüş önemli aslında, nasip bakalım.. Femara diye bir hap varmış. KK'DA duydum.. Yumurta gelişmesinde oldukça etkiliymiş.

ben doktora gitmiştim çocuk için tedavi yapmadı akıl verdi yaşın küçük evliliğin tadını çıkar çocuk olur aklından sil takma dedi ve bol bol spor yap pkos var dedi spor yap basınç başka yere gitsin yani dengeler dedi pcos olup çok hamile kalan var hormonları tavan yapmış ama hamile kalan var dedi düşününce haklı pcos bi hastalık deil bakıyorum herkeste var hareket lazım vücüdün düzenli çalışması için spor şart bide bakıyorum hormon bozukluğundan tüylenme sorunu olan kadınların çocuğu nası oluyo bildiğin tras yapıyorlar suratını Allah ol deyince oluyor nasip işi takma diolarda takmamak edle deil nasip artık...

benim gibi aynı dertlerden muzdarip birsürü kişi buldum oleeeeey yalnız değilizz kızlaarrr yazılanları okurken aa buda benim gibii aynısından bende de oldu bak sadece bende olmamış diye içimden geçirdim

6 yıldır pcoluyum ve 6 aydır da gebelik için uğraşıyorum 1.60 boyundayım ve 67.8 kiloydum dr.um bana biraz kilo vermeye çalış dedi ama yapamadım bende sonuç olarak diyetisyene gittim ve bana uygun bi diyet programı ( herseyden cok fazla yiyorum bu arada) ve spor verdi tempolu yürüyüşün en az 45 dk olması gerektiğini (çünkü 30.dk dan sonra vücut yağ yakmaya başlıyo) ve spordan sonra en az 40 dk da bi şey yeyip içmemem gerektiğini söyledi bu hafta tam bir ay oluyo diyete başlayalı ve şuan 63.9 kiloyum aynı zamanda her sabah vücut ısımı ölçüyorum ve adetten sonra da ovulasyon kiti ile yumurtlama günümü takibe başladım bekliyorum hepimiz hakkında Allah'dan hayırlısı diyorum :))))

P pkolubeklemedeyim benim bugun adetimin 4.gunu canım bende aldım yumurtlam test kitlerimi hazirda bulunsun, normalde doktora gidiodum
ultrasonla bakiodu ama bu sefer tam o siralar de yurtdisinda olacagindan gitmiycem belki daha iyi olur kafaya takmiyinca

Pcodan dolayı gecen 83 gun boyunca adet olmadim dr.a gittigimde de dr. bana söktürücü verdi kanamamin baslamasindan bu yana 12 gun gecti takipteyim kitlerle ve vucut ısısı yontemine yeni basladim o yuzden

İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…