Merhaba zamanında bende Tüp bebek istemiştim doktorum kesinlikle kilo ver tedavi de kullanılan iğneler kilo aldırır şişkinlik yapar demişti hamilelikte tansiyon ve şeker hastası olmam da oldukça yüksek insülin direncim var çünkü her doktor detaylı bilgi vermiyor bence siz de sağlınız için kilo verin eğer hamile değilseniz zaten öncesinde kilo vermek gebeliğin şansını arttırır ve aynı şekilde tedavinin olumlu sonuçlanmasına yardımcı olurMerhabalar durumlarımız hemen hemen benziyor.. bende de ergenlikten beridir pcos var tüylenme kilo artışı regl düzensizliği.. 15 aydır evliyim bende hiç korunmadık. Bundan yaklaşık 3 4 ay önce normal yollarla gebe kalamayacagimi öğrendim tüp bebek kararı aldık kilom biraz fazla ama doktor sorun olmayacağını söyledi tüm tahlilleri yaptık 4 gündür yumurta büyütme iğnesi kullanıyorum sabah kontrolüm var sanırım doktorum ilaçları değişecek. Siz başladınız mı tam anlamıyla tüp bebek sürecine?
Bende de pko var tüylenme ve sivilcelenme var ama endokrin bölümüne gidip hormon baktırdım tüylenmeyi etkileyen hormon normal çıktı nasıl oluyo anlamadım lazer sonrasi da tüylerde artış olabiliyormuşAnladım dikkat etmek lazım tabi
Malesef asla kilo veremiyorum pcos ve insülin direnci ne yaparsam yapayım müsade etmiyor. 2 aylık zaman zarfında vermeye çalışacağım hayırlısı bakalımMerhaba zamanında bende Tüp bebek istemiştim doktorum kesinlikle kilo ver tedavi de kullanılan iğneler kilo aldırır şişkinlik yapar demişti hamilelikte tansiyon ve şeker hastası olmam da oldukça yüksek insülin direncim var çünkü her doktor detaylı bilgi vermiyor bence siz de sağlınız için kilo verin eğer hamile değilseniz zaten öncesinde kilo vermek gebeliğin şansını arttırır ve aynı şekilde tedavinin olumlu sonuçlanmasına yardımcı olur
Evet meva bende çok denedim ama olmuyor ya nasıl geçecek bilmiyorum kilo verebilenlere çok saygı duyuyorumPkosu etkileyen bir çok etken var ve tedavisi sadece düzenli diyet ve egzersiz oda çok zor . Sabır gerektiren bir süreç.ben üç ay yaptım diyet ve egzersiz aksine tık yok ve hala kilo alıyorum insan bir yılda 58 kilodan 82 kiloya yükselir mi görenler hamile sanıyor beni
Çok yiyorsun ondan bu kilolar diyorlar ama alakası yok kendimi aç bıraktığım günler çok oldu. Dr da kilo ver diyor çocuk istiyorsan eğer şaka gibiama keşke onlarda yaşadıklarımızı yaşasa öyle ver demekle verilmiyor maalesef.
Amin inşallahHiç bilmiyorum gerçekten Allah yardımcımız olsun
Benimde insülin direncim tiroidim ve pko var asla imkansız değil ben verdim oluyor herkesin bedeni bir olmasa da imkansız diye bir şey yok yeme bozukluğu yoluna koyulabilir insülin direnci de kendi kendimize yaptığımızda salıyoruz zaten diyetisyen kontrolü altinda bomba kilo veriliyor tavsiyem sadece :) Herşey hayırlısıyla sonuçlansın inşallahMalesef asla kilo veremiyorum pcos ve insülin direnci ne yaparsam yapayım müsade etmiyor. 2 aylık zaman zarfında vermeye çalışacağım hayırlısı bakalım
İnşallah ama çok denedim şimdiye kadar umudum kırılmış gibiBenimde insülin direncim tiroidim ve pko var asla imkansız değil ben verdim oluyor herkesin bedeni bir olmasa da imkansız diye bir şey yok yeme bozukluğu yoluna koyulabilir insülin direnci de kendi kendimize yaptığımızda salıyoruz zaten diyetisyen kontrolü altinda bomba kilo veriliyor tavsiyem sadece :) Herşey hayırlısıyla sonuçlansın inşallah
Ozaman yeniden küllerinizden doğma vaktiİnşallah ama çok denedim şimdiye kadar umudum kırılmış gibi
Merhaba,Herkese merhaba , öncelikle anne olmak isteyip te olamayan ve altında türlü sebepleri olan bunun için mücadele edip pes etmeyen güzel anne adayları bu zorlu süreci birlikte deneyimlerimizi paylaşarak hem birbirimize hemde ilerde bu tür sikintilar yaşayacak olan anne adayları olursa en azından tecrübelerimiz den yararlansın diye bu platformda birbirimizi destekleyelim..
Ben on aylık evliyim ve eşimle hiç korunmadik. Başlarda ilk beş altı ayda fazla üstelemesem de zaman geçtikçe artık bi sorun vardır diye Dr gitme kararı aldım . Evlilik öncesi adet düzensizliği çok çok azda olsa yaşamadım. Herhangi bir sıkıntım yok tu ama evlendiğim ilk aydan itibaren adet düzensizliği yaşadım ve bu iki üç ayı buldu . Beşinci ayimizda özel Dr gittim ilk ve bana polikistik over sendromu olduğumu söyledi ve doğru dürüst bi açıklama yapmadı sadece bunun doğuştan gelen bi şey olduğunu ve hamileliğe engel bi şey olmadığını söyledi .. ondan sonra bana poliversin verdi. Adetin üçüncü günü çağırdı hormon testi için. Tabi adet olmadığım için gidemiyordum taki çok kötü enfeksiyon kapana kadar ( mantar) . Okadar kötüydü ki ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kaldım ve ciddi bir şey var diye yine özelin yolunu tuttum . Yine ilaç vs verdi ciddi bir şey yok dedi evliliğin ilk ayında görülür dedi . Onun haricinde hiç özel hastaneye gitmedim . Evime yakın bir devlet hastanesi var bide oraya gideyim dedim belki farklı bir şey söylerler diye oda aynı şeyleri söyledi . Yani sabit pkos teşhisi konuldu. Zaman geçtikçe kilo artışı oldu bende . Fazla umursamadım. Beni en çok yıpratan ruhsal dengesizlikler oldu . Onun haricinde pkosta görülen belirtilerden sadece kilo artışı ve adet düzensizliği var. Kilo mu bi türlü dengeleyemedim cidden çok çok zor pkos ta kilo vermek. Bende zamana bıraktım ve ilaçla regl oluyorum ilaç almasam asla olmam iki üç ayı buluyor. Tabi zaman geçtikçe çevre baskısı da olunca bide o ruh dengesizliği üstüne bide anne olmayı çok istediğimden artık tedavi olmaya karar verdim. Hastaneye adet düzensizliği için gittiğimde yaptıkları tek şey pkos teşhisi ve adet olmam için söktürücü ( duphaston) . Beni buna yönlendiren de çok yakinimdan biri , yaklaşık on beş yıllık evli ve sekiz yıl çocuğu olmamış onunda pkoslu olduğunu öğrendim bana hem umut hem de yol gösterici oldu. Yaşadıklarımin aynısını yaşamış biri . Bana hiç bekleme yaşın daha küçük ne kadar erken tedavi olursan o kadar şansın artar zamana bırakma dedi . Sabit bi Dr da sabit bir tedaviye gir dedi. Onun üzerinden devlet Hastanesi'ne randevu alıp gittim tedavi için ama koskocaman hastanede infertilite bölümü olmadığı için tedavi yapılmıyormuş .eve geldim ve internetten araştırdım bulunduğum şehirde ki hastaneleri bi çoğunu aradım ama bi çoğu ilgilenmedi. Ondan sonra eşim işten izin aldı ve aynı gün tam dört hastaneye gittim ve hepsi birbirinden çok çok uzak. En sonunda araştırma Hastanesi'ne gittim ve orda infertilite tedavisi yapıldığını ogrendim sadece infertilite değil ayrıca pkos içinde bi bölüm var ama ben çocuk istediğim için infertilite bölümüne randevu aldım. Ve bugün bi aydan sonra randevum geldi hastaneye gittim ve tedavim için dosyam açıldı. Eşimden sperm testi ( daha önce vermiştik bi tık yavaşlılık var oda Dr sorun olmaz demişti daha önce ) benden hsg ( rahîm filmi) işte bi sürü kan tahlili vs istediler . Tüm bunların sonuçlarıyla tekrar aynı Dr randevu alıp bu sefer Allah'ın izniyle tedaviye başlıcam. Tabi araştırma hastanesi olduğu için randevular ayları buluyor , eşimin sperm testi için bile bi ay beklicez bende hsg için adet olmam lazım , geç olduğum için de ne zaman çekilirim bilmiyorum tabi bide tüm bu sonuçlardan sonra aynı Dr dan randevuyu kaç ay sonra alırım bilmiyorum .yani anlayacağınız gerçekten çok ciddi sabır gerektiren bir süreç. Eşim bile ben iki ay önce test verdim yine veremem aynı değil mi sonuçlar diye şikayet çi . Ama beklemek ten başka çaremiz yok bildiğim tek şey sabır ve teslimiyet . Biz elimizden geleni yapacağız olmasa da var Rabb'imizin bi bildiği diye teslim olucaz. Tabi yaşım daha küçük ve Yeni evli olduğumuz için şansımız var. İnşallah Rabb'im bu durumlara düşürmeden bize hayırlısıyla bebiş versin. Hiç belli olmaz tüp Bebek yapacakken hamile olduğunu öğrenen bile var. Mucizelere inanın ve gerçekten en içten dualarınızla Allah tan isteyin. Olmuyorsa da sizin için bu daha hayırlıdır elbette . Bundan sonra ki süreçlerimi de paylaşıcam buradan ,hsg sürecimi , tedavi sürecimi ve sonuçlarını ...
İnşallah ya Allah razı olsunOzaman yeniden küllerinizden doğma vaktiPes etmeyin sağlınız için sağlıklı olursak sağlıklı evlatlarımız olur hayırlısıyla sadece bebek değil gerçekten kendi sağlığımız da çok önemli ileride kalp şeker hastası felan oluruz Allah korusun gerçekten zaten temel atmış durumdayız bu hastalıklara dikkat etmek gerekiyor
Yaa hamile kaldın mı çok sevindimkızlar merhaba,
ben 28 yasindayım. 2018 yılından beri de pcos hastasıyım. en basından beri buna uygun yasamayı, belirtilerini en aza indirerek hayatıma etkisini azaltmayı başarmış biri olarak yazmak istedim size. ben en basindan beri doktorumun da ciddetli önerisiyle kiloma hep dikkat ettim. doktorum 55-65 arasını gecmeyeceksin asla demişti. ilk öğrendiğimde 52 kiloydum. su an 64 kiloyumkilo sorunum olmadı, şekeri hayatımdan tamamen çıkardım ve düzenli ve sağlıklı beslendim. bu yüzden de 2-3 gün regl gecikmeleri haric reglim hep düzenli oldu.
mayıs 2023te evlendim ve evlendiğim günden beri korunmadım. çünkü hastalığımı biliyordum ve ne kadar erken gebe kalırsam şansım o kadar yüksekti. benim doktorum çok iyi bir doktordu. bir çok yakınımın da takibini yapan bir doktordu. bana 1 yıl boyunca doğal yolları denememi ve pcosun tedavisi en kolay durum olduğunu söyledi hep. esim de test verdi ve onun da morfoloji sorunlu geldi. takviye kullandı 3 nisandan itibaren. doktorum da 11 ayda artık yalvarmalarıma dayanamayıp ilaç tevavisine başladı. yumurtalarım çok güzel büyüdü falat hiçbiri döllenmedi maalesef.
ilk defa redaviye başlayınca insan pozitif olacak sanıyor, hatta emin gibiydim. ama negatifi alınca ve hayatımın en sancılı reglini yaşayınca psikolojim tamamen çöktü. esimle sorunlar yasamaya, sürekli gergin ve mutsuz olmaya başladığım bir döneme girdim. şükür ki esim sayesinde erken toparladım ve ortak bir kararla en azından yaz sonuna kadar bebek konusunu rafa kaldırmaaya ve birbirimize zaman ayırmaya karar verdik. o ay 55 kiloya inme isteğiyle diyete başladım, pilatese gittim. gezdim, güzel vakit gecirdim. reglim 4 mayısta başlayıp 11 mayısta bitmişti. 28 mayısta da sancı ve göğüs ağrımdan şüphelenip test yaptım ve tertemiz bir pozitif gördüm. yani 13.ayımda gebe kaldım. tedavi olmadan. sadece vücuduma ve psikolojime iyi gelecek şeyler yaparak. umutsuz olmayın. benim pcos o kadar ileriydi ki doktorum ‘bunu sınıflara ayırsak sen 4.evrede olurdun’ dedi. ama olduuuukendinize iyi bakın ve inancınızı kaybetmeyin lütfen
yok hayır doğal yolla hamile kaldımYaa hamile kaldın mı çok sevindimklomenle mi kalabildin yoksa doğal yolla mı
Çok sevindim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbimyok hayır doğal yolla hamile kaldım
amin inşallahÇok sevindim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim
Yani daha önce yaşamadım ama yerleşme kanaması diyorlar hafif açık pembe kırmızı kanamaya. Gönlünden geçen olsun inşallahKızlar ben bi şey danışıcam bilgisi olan yazar mı acill!!
Ben bi haftadır gecikiyorum bugün sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptım hamilelik varmı diye . Sonuçlar yarın çıkıcak. Eve geldim iki üç saat geçti akıntı hissettim çok açık pembemsi akıntı gördüm peçeteyle silince farkettim. Sonra iki-üç defa kontrol ettim hala geliyormu diye yok kesildi. Adet kanaması gibi değil çünkü benim adet kanaması çok koyu renkli geliyor hep . Adet sancım da yok. Sizce bu ne olabilir ki...
İnşallah öyledir yarın öğrenicez artık.Yani daha önce yaşamadım ama yerleşme kanaması diyorlar hafif açık pembe kırmızı kanamaya. Gönlünden geçen olsun inşallah
Benim yumurta toplandı gelişimlerini bekliyorlar donduracaklar embriyoları hayırlısıyla 2. Adetten sonra transfer olacak.İnşallah öyledir yarın öğrenicez artık.
Sizin tüp Bebek süreciniz nasıl gidiyor