Pkos , infertilite tedavisi ve sürecim..

Merhaba zamanında bende Tüp bebek istemiştim doktorum kesinlikle kilo ver tedavi de kullanılan iğneler kilo aldırır şişkinlik yapar demişti hamilelikte tansiyon ve şeker hastası olmam da oldukça yüksek insülin direncim var çünkü her doktor detaylı bilgi vermiyor bence siz de sağlınız için kilo verin eğer hamile değilseniz zaten öncesinde kilo vermek gebeliğin şansını arttırır ve aynı şekilde tedavinin olumlu sonuçlanmasına yardımcı olur

Anladım dikkat etmek lazım tabi
Bende de pko var tüylenme ve sivilcelenme var ama endokrin bölümüne gidip hormon baktırdım tüylenmeyi etkileyen hormon normal çıktı nasıl oluyo anlamadım lazer sonrasi da tüylerde artış olabiliyormuş

Malesef asla kilo veremiyorum pcos ve insülin direnci ne yaparsam yapayım müsade etmiyor. 2 aylık zaman zarfında vermeye çalışacağım hayırlısı bakalım

Pkosu etkileyen bir çok etken var ve tedavisi sadece düzenli diyet ve egzersiz oda çok zor . Sabır gerektiren bir süreç.ben üç ay yaptım diyet ve egzersiz aksine tık yok ve hala kilo alıyorum insan bir yılda 58 kilodan 82 kiloya yükselir mi görenler hamile sanıyor beni
Çok yiyorsun ondan bu kilolar diyorlar ama alakası yok kendimi aç bıraktığım günler çok oldu. Dr da kilo ver diyor çocuk istiyorsan eğer şaka gibi ama keşke onlarda yaşadıklarımızı yaşasa öyle ver demekle verilmiyor maalesef.

Evet meva bende çok denedim ama olmuyor ya nasıl geçecek bilmiyorum kilo verebilenlere çok saygı duyuyorum

Malesef asla kilo veremiyorum pcos ve insülin direnci ne yaparsam yapayım müsade etmiyor. 2 aylık zaman zarfında vermeye çalışacağım hayırlısı bakalım
Benimde insülin direncim tiroidim ve pko var asla imkansız değil ben verdim oluyor herkesin bedeni bir olmasa da imkansız diye bir şey yok yeme bozukluğu yoluna koyulabilir insülin direnci de kendi kendimize yaptığımızda salıyoruz zaten diyetisyen kontrolü altinda bomba kilo veriliyor tavsiyem sadece :) Herşey hayırlısıyla sonuçlansın inşallah

İnşallah ama çok denedim şimdiye kadar umudum kırılmış gibi

İnşallah ama çok denedim şimdiye kadar umudum kırılmış gibi
Ozaman yeniden küllerinizden doğma vakti Pes etmeyin sağlınız için sağlıklı olursak sağlıklı evlatlarımız olur hayırlısıyla sadece bebek değil gerçekten kendi sağlığımız da çok önemli ileride kalp şeker hastası felan oluruz Allah korusun gerçekten zaten temel atmış durumdayız bu hastalıklara dikkat etmek gerekiyor

Merhaba,
Ergenliğe girdiğimden beri düzensiz regl problemim vardı. İlk üç sene bunu için 2-3 defa hastaneye gitmeme rağmen “reglin ilk 3 yılında regl düzensizliği normal” denerek tekrar geri döndüm. Devam eden senelerde bir araştırma hastanesinde tekrar regl düzensizliğim için bir randevu oluşturdum. Randevuma gittiğimde Polikistik over sendromuna sahip olduğumu regl düzensizliğimin, sivilcelenmemin ve tüylenmemin buna bağlı olduğunu söyledi doktor. O dönem aynı zamanda nişanlı olduğum için hemen ilaç tedavisine başlandı adet düzenleyici ilaç verdi doktorum. Birkaç ay sonra evlenip yurtdışına geldiğimde ise burada doktora gitmeye başladım. 2 doktor ile birden görüşüyordum. Bir doktorum normal yoldan asla çocuğum olmayacağını bu yüzden hormon terapisi yapmamız gerektiğini söyledi. Fakat öteki doktorum günde 2 öğün ve sadece bir bardak suya karıştırıp içmem gereken CLAVELLA isimli ilacı verdi. Eşimin sperm testi gayet iyi çıktı. Bu ilacı kullanmaya başlamamın ilk ayında tam 30 günde regl oldum ve reglimden sadece 2 hafta sonra gebe oldum. Normal yollarla asla çocuğum olmayacak diye düşünürken sadece sabah akşam suyla beraber içtiğim bir toz ilaç sayesinde şuan gebeliğimin 10.haftasından yazıyorum. Bu ilaç bende inanılmaz güçlü ve erken etki gösterdi. Diyeceğim o ki doktorunuzla bu ilaç için bir danışın bakalım. Kim bilir belki benim gibi pco gibi bir belanın stresindeyken birdenbire “çocuğumuzun odası ne renk olsun” diye düşünüverirsiniz. Herkese geçmiş olsun. Dilerim rabbim isteyen herkese verir. Ben fayda gördüm belki siz de görürsünüz diye gebeliğimden önce iç çekerek okuduğum bu başlıklara şimdi sizlere tavsiye olsun diye üyelik yaparak yorum yapıyorum. Hepinize mutlu günler

İnşallah ya Allah razı olsun

Yaa hamile kaldın mı çok sevindim klomenle mi kalabildin yoksa doğal yolla mı

Kızlar ben bi şey danışıcam bilgisi olan yazar mı acill!!
Ben bi haftadır gecikiyorum bugün sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptım hamilelik varmı diye . Sonuçlar yarın çıkıcak. Eve geldim iki üç saat geçti akıntı hissettim çok açık pembemsi akıntı gördüm peçeteyle silince farkettim. Sonra iki-üç defa kontrol ettim hala geliyormu diye yok kesildi. Adet kanaması gibi değil çünkü benim adet kanaması çok koyu renkli geliyor hep . Adet sancım da yok. Sizce bu ne olabilir ki...

Yani daha önce yaşamadım ama yerleşme kanaması diyorlar hafif açık pembe kırmızı kanamaya. Gönlünden geçen olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…