- 28 Ağustos 2024
- 576
- 856
- 18
Merhabalar. Ben önce sürecimi anlatmak istiyorum. 2 seneye yakındır evliyim. Rahatsızlığımı bildiğim için 2-3 ay korundum sonra hiç korunmadım. Liseden beri pcosla uğraşıyorum. İdeal kilomdan 10 kilo bir fazlam var. Aşırı fazla bir kilom yok yine de dikkat ediyorum artık fazla 10 kiloyu da vermeye başladım. Pcos bende ciddi bir adet düzensizliğine sebep oldu. Bildim bileli adetim aşırı düzensiz. 3 ayda bir olurdum önceden. Sonra doktorlar hep yasmin verdi onlarla veya tarlusalla adet oldum uzun bir süre. Sonra biraz ara vermek istedim hapa ve 2 senede toplam 4 kez adet olmuşumdur en fazla. Sonra soğan kürünü denedim. Ve çok işe yaradı. günü gününe adet olmaya başladım hayatımda ilk defa. Doktor da kist hiç görmedi bu süre zarfında. Birkaç ay öncesine kadar düzenliydi ne zaman ki gebelik oluşmaması bana tuhaf gelip doktora gitmeye karar verdim adetim düzensizleşmeye başladı. Doktor adet ol gel kan ver dedi ama olmuyordum ki gidip kan vereyim. Şimdi düzenli doktora gidiyorum rahim filmi çekildi temiz çıktı. Sadece rahimde küçük iki tane polip varmış. Gerekirse alırız dedi doktor. Amh değerim de neredeyse 10 çıktı. Poiversin kullanıyorum. Doktor önümüzdeki ay çatlatma yapalım dedi. Ama nedense olmayacak gibi geliyor bana. Düşük bile olsa diyeceğim ki hamile kalabiliyorum ama o da olmadı. Adet olmayı bekliyorum şimdi tekrar doktora gitmek için. Pcos olup da gebe kalanlar bu süreci paylaşabilir mi benimle gerçekten bir şeyler duymaya ihtiyacım var.