Pkos , infertilite tedavisi ve sürecim..

kızlar merhaba,
ben 28 yasindayım. 2018 yılından beri de pcos hastasıyım. en basından beri buna uygun yasamayı, belirtilerini en aza indirerek hayatıma etkisini azaltmayı başarmış biri olarak yazmak istedim size. ben en basindan beri doktorumun da ciddetli önerisiyle kiloma hep dikkat ettim. doktorum 55-65 arasını gecmeyeceksin asla demişti. ilk öğrendiğimde 52 kiloydum. su an 64 kiloyum kilo sorunum olmadı, şekeri hayatımdan tamamen çıkardım ve düzenli ve sağlıklı beslendim. bu yüzden de 2-3 gün regl gecikmeleri haric reglim hep düzenli oldu.

mayıs 2023te evlendim ve evlendiğim günden beri korunmadım. çünkü hastalığımı biliyordum ve ne kadar erken gebe kalırsam şansım o kadar yüksekti. benim doktorum çok iyi bir doktordu. bir çok yakınımın da takibini yapan bir doktordu. bana 1 yıl boyunca doğal yolları denememi ve pcosun tedavisi en kolay durum olduğunu söyledi hep. esim de test verdi ve onun da morfoloji sorunlu geldi. takviye kullandı 3 nisandan itibaren. doktorum da 11 ayda artık yalvarmalarıma dayanamayıp ilaç tevavisine başladı. yumurtalarım çok güzel büyüdü falat hiçbiri döllenmedi maalesef.

ilk defa redaviye başlayınca insan pozitif olacak sanıyor, hatta emin gibiydim. ama negatifi alınca ve hayatımın en sancılı reglini yaşayınca psikolojim tamamen çöktü. esimle sorunlar yasamaya, sürekli gergin ve mutsuz olmaya başladığım bir döneme girdim. şükür ki esim sayesinde erken toparladım ve ortak bir kararla en azından yaz sonuna kadar bebek konusunu rafa kaldırmaaya ve birbirimize zaman ayırmaya karar verdik. o ay 55 kiloya inme isteğiyle diyete başladım, pilatese gittim. gezdim, güzel vakit gecirdim. reglim 4 mayısta başlayıp 11 mayısta bitmişti. 28 mayısta da sancı ve göğüs ağrımdan şüphelenip test yaptım ve tertemiz bir pozitif gördüm. yani 13.ayımda gebe kaldım. tedavi olmadan. sadece vücuduma ve psikolojime iyi gelecek şeyler yaparak. umutsuz olmayın. benim pcos o kadar ileriydi ki doktorum ‘bunu sınıflara ayırsak sen 4.evrede olurdun’ dedi. ama olduuuu kendinize iyi bakın ve inancınızı kaybetmeyin lütfen

Çok sevindim sizin adınıza darısı bizlerin başına inşallah

Adınıza çok sevindim gerçekten .. darısı başımıza artık. Anne olmayı dört gözle beklediğimiz için doğal yoldan sabır istiyor belki de yılları bulucak. O yüzden hemen tedavi olmak istedim. Eşimde bi problem yok çok şükür sıkıntı bende olunca zaman geçtikçe hem psikolojik hem de bedenen yıprandı ğımı hissediyorum.artik zamanla göreceğiz bakalım sürecim nasıl oluyor .

Kan tahlili sonuçlarım çıktı çoğu normal ama bazıları referans dışı. Aşağıya bırakıyorum sizce bunlar bebeğe engel mi

Daha görüşmedim, tüm sonuçlarla birlikte gidicem ( eşimin sperm testi ve hsg sonuçlarıyla birlikte)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…