- 6 Mart 2024
- 8.892
- 7.581
- 28
Çok sevindim sizin adınıza darısı bizlerin başına inşallahkızlar merhaba,
ben 28 yasindayım. 2018 yılından beri de pcos hastasıyım. en basından beri buna uygun yasamayı, belirtilerini en aza indirerek hayatıma etkisini azaltmayı başarmış biri olarak yazmak istedim size. ben en basindan beri doktorumun da ciddetli önerisiyle kiloma hep dikkat ettim. doktorum 55-65 arasını gecmeyeceksin asla demişti. ilk öğrendiğimde 52 kiloydum. su an 64 kiloyumkilo sorunum olmadı, şekeri hayatımdan tamamen çıkardım ve düzenli ve sağlıklı beslendim. bu yüzden de 2-3 gün regl gecikmeleri haric reglim hep düzenli oldu.
mayıs 2023te evlendim ve evlendiğim günden beri korunmadım. çünkü hastalığımı biliyordum ve ne kadar erken gebe kalırsam şansım o kadar yüksekti. benim doktorum çok iyi bir doktordu. bir çok yakınımın da takibini yapan bir doktordu. bana 1 yıl boyunca doğal yolları denememi ve pcosun tedavisi en kolay durum olduğunu söyledi hep. esim de test verdi ve onun da morfoloji sorunlu geldi. takviye kullandı 3 nisandan itibaren. doktorum da 11 ayda artık yalvarmalarıma dayanamayıp ilaç tevavisine başladı. yumurtalarım çok güzel büyüdü falat hiçbiri döllenmedi maalesef.
ilk defa redaviye başlayınca insan pozitif olacak sanıyor, hatta emin gibiydim. ama negatifi alınca ve hayatımın en sancılı reglini yaşayınca psikolojim tamamen çöktü. esimle sorunlar yasamaya, sürekli gergin ve mutsuz olmaya başladığım bir döneme girdim. şükür ki esim sayesinde erken toparladım ve ortak bir kararla en azından yaz sonuna kadar bebek konusunu rafa kaldırmaaya ve birbirimize zaman ayırmaya karar verdik. o ay 55 kiloya inme isteğiyle diyete başladım, pilatese gittim. gezdim, güzel vakit gecirdim. reglim 4 mayısta başlayıp 11 mayısta bitmişti. 28 mayısta da sancı ve göğüs ağrımdan şüphelenip test yaptım ve tertemiz bir pozitif gördüm. yani 13.ayımda gebe kaldım. tedavi olmadan. sadece vücuduma ve psikolojime iyi gelecek şeyler yaparak. umutsuz olmayın. benim pcos o kadar ileriydi ki doktorum ‘bunu sınıflara ayırsak sen 4.evrede olurdun’ dedi. ama olduuuukendinize iyi bakın ve inancınızı kaybetmeyin lütfen
Yeni bir yıl evliyiz ,bende o yüzden erken yol almak istedim .Ah canım benim sorunlar malesef ki yaşa bakmıyor26 yaşta çok büyük değil ama uğraşıyoruz işte. Kaç yıllık evlisin
Merhaba tedaviniz ne durumda acabaYeni bir yıl evliyiz ,bende o yüzden erken yol almak istedim .
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallahYeni bir yıl evliyiz ,bende o yüzden erken yol almak istedim .
kızlar merhaba,
ben 28 yasindayım. 2018 yılından beri de pcos hastasıyım. en basından beri buna uygun yasamayı, belirtilerini en aza indirerek hayatıma etkisini azaltmayı başarmış biri olarak yazmak istedim size. ben en basindan beri doktorumun da ciddetli önerisiyle kiloma hep dikkat ettim. doktorum 55-65 arasını gecmeyeceksin asla demişti. ilk öğrendiğimde 52 kiloydum. su an 64 kiloyumkilo sorunum olmadı, şekeri hayatımdan tamamen çıkardım ve düzenli ve sağlıklı beslendim. bu yüzden de 2-3 gün regl gecikmeleri haric reglim hep düzenli oldu.
mayıs 2023te evlendim ve evlendiğim günden beri korunmadım. çünkü hastalığımı biliyordum ve ne kadar erken gebe kalırsam şansım o kadar yüksekti. benim doktorum çok iyi bir doktordu. bir çok yakınımın da takibini yapan bir doktordu. bana 1 yıl boyunca doğal yolları denememi ve pcosun tedavisi en kolay durum olduğunu söyledi hep. esim de test verdi ve onun da morfoloji sorunlu geldi. takviye kullandı 3 nisandan itibaren. doktorum da 11 ayda artık yalvarmalarıma dayanamayıp ilaç tevavisine başladı. yumurtalarım çok güzel büyüdü falat hiçbiri döllenmedi maalesef.
ilk defa redaviye başlayınca insan pozitif olacak sanıyor, hatta emin gibiydim. ama negatifi alınca ve hayatımın en sancılı reglini yaşayınca psikolojim tamamen çöktü. esimle sorunlar yasamaya, sürekli gergin ve mutsuz olmaya başladığım bir döneme girdim. şükür ki esim sayesinde erken toparladım ve ortak bir kararla en azından yaz sonuna kadar bebek konusunu rafa kaldırmaaya ve birbirimize zaman ayırmaya karar verdik. o ay 55 kiloya inme isteğiyle diyete başladım, pilatese gittim. gezdim, güzel vakit gecirdim. reglim 4 mayısta başlayıp 11 mayısta bitmişti. 28 mayısta da sancı ve göğüs ağrımdan şüphelenip test yaptım ve tertemiz bir pozitif gördüm. yani 13.ayımda gebe kaldım. tedavi olmadan. sadece vücuduma ve psikolojime iyi gelecek şeyler yaparak. umutsuz olmayın. benim pcos o kadar ileriydi ki doktorum ‘bunu sınıflara ayırsak sen 4.evrede olurdun’ dedi. ama olduuuukendinize iyi bakın ve inancınızı kaybetmeyin lütf
Hsg bekliyorum tedavi sürecim daha başlamadıMerhaba tedaviniz ne durumda acaba
Doktorunuzla görüştünüz mü ne dedi
İnşallah birşey çıkmaz sonuçlardaDaha görüşmedim, tüm sonuçlarla birlikte gidicem ( eşimin sperm testi ve hsg sonuçlarıyla birlikte)
İnşallah herşey gönlünüzce olurYani araştırdım biraz kan pıhtılaşması olabilir ama fazla düşük değerler değil, inşallah ciddi bir şey çıkmaz
pcos olabilir misiniz? androjenler yükselmiş. tüylenme ve sivilce yapar
Pkosum zaten ama ilk defa bu değerleri görüyorum,bu ay ilk defa sivilce oldu bende tüylenme fazla yokpcos olabilir misiniz? androjenler yükselmiş. tüylenme ve sivilce yapar
bazen o ay nasıl beslendiğiniz bile androjenleri etkileyebiliyor,regl döngüsünü değiştirebiliyor.Pkosum zaten ama ilk defa bu değerleri görüyorum,bu ay ilk defa sivilce oldu bende tüylenme fazla yok