Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Selam arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. Kıllanma, saç dökülmesi, kollarda bacaklarda sivilce gibi minik lekeleri olan zayıf bir pkoluyum. Klomenler, aşılamalar hep negatif sonuçlandı. 2 yıl önce tüp bebek yaptırdım. Tuttu. Oğlum sağlıklıydı ama rahim ağzı yetmezliğinden 5,5 aylıkken kaybettim. Kayıptan 10 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım. Düştü. Bir doktor dış gebelik diğeri kimyasal dedi. Adetlerim 2-3 ayda bir gelir. Bazen daha uzun. Temmuzdan yumurtlama tarihine kadar c life macun kullandım. Gerçi yumurtlama görmedim de kafama göre 19. Günde bıraktım macunu. Bugün midem bulanıyor ve aşırı halsizim. Adetimin üstünden 4 gün geçti. Sizce ümitlenmeli miyim? Yıllardır o kadar çok gebelik testi yaptım ki. Şimdi napsam bilemedim. Bu macunla hamile kalan var mı?

Canim oncellikle insallah macun vesile olmustur ve hamilesindir Allah bu sevinci yasatsin canim
Ama pcoslu biri olarak adet duzensizligi ve hep o psikolojik veya neden bilmiyorum hamilelik belirtilerini yasayan biri olarak cok umitlenme derim
Bende binlerce test yaptim o tek cizgiyin yasattigi duygulari biliyorum canim ama sen cok umitlenmeden testini yap derim insallah cift cizgiyi gormek bebisine saglicakla kavusmak nasip olsun insallah

Selamün aleyküm arkadaşlar bende ileri derecede pcoluyum ve doğuştan yarm rahimliyim.Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldm şuan 26. Haftadayız Allahdan ümidinizi kaybetmeyin Rabbim yâr ve yardımcınız olsun hep duamdasnz

Allah razi olsun canim ❤
Rabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin mis kokusu sarsin evinizi tatli gulucukleri agucuklariyla mutlulugunuza mutluluk katsin insallah
Bizede cift cizgiyi gormek en kisa zamanda nasip olur insallah her imtihan zor ama bu cok baskaymis

Allah sendende razı olsun canm benim güzel yorumun için teşekkür ederimm Rabbim imtihanınızı hakkı ile gecebilmeyi nasip etsin en güzeli imtihanın zor olanıdır ve her zorlukla beraber bir kolaylık vardır biznillah Tez vakitte çift çizgiyi görmeniz duası ile

Ben de aranıza yeni katıldım hanımlar, yakın zamanda histeroskopi ile polip alındı, aynı zamanda pko var inofolic kullanıyorum. Bu inofolic combiyi kullanıp faydasını gören var mı aranızda?

Merhaba arkadaşlar. Benim fsh 4.5 LH ise 17 çıktı. Bu duruma bakarak sağlık ocağındaki doktorum pko olabilir dedi. Bundan bi ay önce kadın Doğum da fsh 8 LH 21 çıkmıştı ama doktor böyle birşey söylemedi ve vajinal muayene oldum kistim falan yoktu. Kilo problemim de yok, 50 kiloyum. Adetlerim de 30 gün 26 gün 33 gün sonra tekrar atıyorum 23e düşme şeklinde ama mutlaka adet görüyorum. Çok kafama takıyorum bu durumu Bu bi adet düzensizliği bence ama doktor normal diyor. Bu durumda yumurtlamayı bulmakta zorlaşıyor. Bu ay da gebe kalamazsam diğer ay tekrar doktora gideceğim. Sizce doktora ne söylemeli ve ne test istemeliyim, LH yüksek olup tedavi olan yok mu aranızda kızlar

Merhaba oncelikle ben pkoluyum ve bencede sende pko yok cunki genelde pko hastalarinda aded duzensiligi denildimi 2 3 ayda bir oluyor 33 gunde bir bile aded oluyorsan ve daha fazlasini kesnlikle gormuyorsan yani her ay en fazla 33 hun icinde yada sonunda oluyorsan bu normal bazi kandinlarda gec aded olir aded duznsizligi demen icin adedlerin arsain da 1 ay 2 ay fark hadda daha fazla fark olmasi lazim bir hafta bile oynamasi aded duzensiligi tanisini koyamassin kissin olsaydi doktorlar muhakka gorurdu bir pkolu olarak solediklerine gore sende olmadini anladim hala doktora gidmediysen yada gidiysen doktoruna sor canim yumurlama olayinida sor

Bence de pcos değilsin tüylenme kilo artışı adet düzensizliği gibi belirtiler oluyor pcosta. Hele ultrasonda kist görünmüyorsa hiç değilsindir. Doktorlar ultrasonda hemen anlıyorlar pcos olup olmadığını zaten. Belki başka bi problem olabilir bilmiyorum ama pcos değilsin başka bir doktora görünebilirsin

Yasinizi bilmiyorum ama bende 25 yasina kadar kilo almadim ve her ay duzenli adet oluyordum.
Ona ragmen doktor alttan muayene edince polikistik over oldugumu gordum.
Bunlardan habersiz kisa bir gebelik bile gecirdim. Hamile oldugumu bilmeden hiz trenine binince yaklasik bir hafta sonra dusuk yaptim.
Suan 31 yasindayim son bir yil icinde evlendigim icin yaklasik 5 kilo aldim ve adet surem uzadi. Yasimizdan dolayi doktora gorununce Polikistik over oldugumu ogrenip Klomen tedavisine baslamistik. Ikinci ayda yine hamile oldugumu ogrendik.
Bence doktora gidip alttan baktirmada fayda var. Herkeste tuy sorunu olmuyor, bendede asiri yoktur. Pkolu oldugumu duyanlar bu yuzden cok sasiriyor.

Merhaba kızlar, dün adetimin 3. Günüydü ve doktora gittim. Bu defa alttan baktığında sol tarafta 5-6 tane folikül, sağ da ise multifolikül gördü. Bundan önceki kontrol de sağ da 7-8 tane solda da 7-8 tane görmüştü. Bu defa farklı gördü. Anlam veremedim hiç Evet pcos görünümü var dedi bu defa ama bu aydan aya değişen birşey mi ki Sizin nasıldı kızlar Aydan aya değişiklik gösteriyor muydu? İnofolic combi yazdı henüz 5 aylık evliyiz ve 27 yaşındayım. Bu 3 ay içinde olmazsa bakalım o zaman farklı yollara bakarız dedi doktor. Hayırlısı olsun ne deyim

merhaba arkadaslar bende pkoluyum bu teşhis 20li yaşlarımda konuldu o mn dogum kontrol ilacı verilmişti kullanmamstım cahilliğime ve gençliğime veriyorum bu durumu su an üstünden 8 9 sene gecti ben bu arada 2 ayda 3 ayda bi regl olurdum ve kıllanma yok kiloda yok.. en son tedaviye baslamaya ikna oldum 6 aydır dogum kontrol hapı içiyorum 1 hafta önce hormon testi yaptırdım pko gözükmüyor dedi doktor e2 hormonu düşük sadece oda kadınlık hormonu ultrasyonada baktı ama regl oldugum için o gün zaten yumurtlar gözükür normal olarak raporda kist yazıyor doktor yumurtayı kist olarak görüyoruz bazen biz diyor böle bi saçmalık varmıdır yaw iyice kafam bulastı bide enfeksiyon belasıyla ugrasıyorum cocuk istesem baya sorunlu olcak heralde

Bende her iki yumurtada cok kist dedikleri yumurtaciklardan vardi. Iki ay klomen kullandiktan sonra hamile kaldim.
Hatta pko oldugumu bilmedende bir kez hamile kalmisligim var. Farkinda olmadigim icin hiz trenine binmistim. Arkasindan dusuk yaptim. Sabirli olduktan sonra bebeginize sizde kavusursunuz insallah. Hatta yumurtaliklarinda hic bir problem olmayan kadinlar bile hemen hamile kalamiyo.

Evet haklısınız. Vardır bizim de bi zamanımız Allah’ın izni ile olur inşallah. Bende doktor bu 3 Aydan sonra olmazsa artık klomene başlayacak sanırım. Aslında doktor bi seneden önce başlamıyorum ama sen çok tedirgin olduğun için istiyorsan başlarım dedi. Sizde bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım Sizin peki hormonlarda LH yüksek miydi Fsh dan

Kızlar merhaba daha öncede yazmıştım. Bende pcosluyum iki kere klomen ve bir tanede çatlatma iğnesi olmustum. Tutmamıştı yumurtam çatlayamamıştı. Sonra oluruna bıraktık eşimle ve çok şükür kendiliğinden geldi bebisim. 7 haftalık hamile oldugumu öğrendim. Gerçekten stres sıkıntı yapmamak gerekiyormuş. Rabbim isteyen tüm kardeslerime nasip etsin İnşâAllah. Bebisim de sağlıklı ve sıhhatli bir sekilde gelsin İnşâAllah. İnanin bol bol dua ediyorum evlat isteyen bekleyen tüm herkese

Merhaba bende bu sayfayı arıyordum bırcok yerde belirttim gercı ama özellikle pko konuları burda gecıyor ve konuşuyorduk.
15 aylık evliyim pkoluyum. Burda anlatırdık herseyımizi paylaşır yardımcı olmaya calısırdık. Ben hıcbır tedavı olmadan kendılıgınden hamıle olanlardanım. Tek sıkayetım akıntıydı benim bu yuzden Dr gidiyordum ve verdigi bır fitili kullanmıştım rahatlamıstım sımdı mevsim gecıslerınde yıne oluşmuştu ve kendim fitili alıp kullanmıştım ve oylesıne dr kontrolune gitmek istedıgımde once Yumurta kıstım in oldugunu vede kan ıstedıgındede aldıgımız sonuclarla hamıle oldugumu ogrendım şükürler olsun.
Duzensiz reglim de vardı 58 kiloydum. Kılo problemim yoktu. Bır kere tarlusal kullandım regl bozulunca. Derken kendi haline bıraktım herseyi ve hıcbır zaman ben olmayacak diye düşünmedim zamanı var dedım.
Ve gercekten Allah yerını ve zamanını veriyor sadece hayırlısını dileyin. İnşaallah Allah gonlunuzun muradını verir Allah hayırlı evlat nasip etsin Sızlerede banada hayırlısıyla kavusmak nasıp olsun.

Rabbim sagsaglim kucaginiza almayi nasib etsin kizlar.bende pkoluyum hemde inat pko:)adetim asla gelmez tarlusal kullanmadan.ama Rabbime hesapsiz sukur 18aylik bir oglum war..hep dua ederim isteyenlere bekleyenlere...
Canimmm Inan seninle bi ara konustuk cok iyi hatirliyorum bende suan transfer olacagim zamani bekliyorum tup deneyelim dedik direk seninde tuple oglun olmusu cok iyi hatirliyorum bizler icinde dua et insallah darisi bizlere isteyen herkese olsun

Rabbim sagsaglim kucaginiza almayi nasib etsin kizlar.bende pkoluyum hemde inat pko:)adetim asla gelmez tarlusal kullanmadan.ama Rabbime hesapsiz sukur 18aylik bir oglum war..hep dua ederim isteyenlere bekleyenlere...
Hayırlı geceler cnm sana tavsiyem tarlusal yerine duphaston kullan duphaston hem adet duzenleyici hemde cocuk tutunması için kullanılan bir ilaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…