Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Slm kızlar bu gün çatlatma ignemin 7. Günü. Sağ kasigimda ve bacagimda fazla ağrım var. Adet olacak gibiyim. Akintim var. Ne oluyor anlamıyorum. Benzer bir durum yaşayan varmı. Takvime göre 14 günüm var adetime. Testte yapamıyorum çünkü iğnenin etkisi geçmedi biliyorum ve yanilmak istemiyorum. Benzer bir durum yasayan varmi. :KK42:

Slm kızlar bu gün çatlatma ignemin 7. Günü. Sağ kasigimda ve bacagimda fazla ağrım var. Adet olacak gibiyim. Akintim var. Ne oluyor anlamıyorum. Benzer bir durum yaşayan varmı. Takvime göre 14 günüm var adetime. Testte yapamıyorum çünkü iğnenin etkisi geçmedi biliyorum ve yanilmak istemiyorum. Benzer bir durum yasayan varmi. :KK42:

Ben de benzer şekilde yaşamıştım canım. Normal olduğunu düşünüyorum ilaçlardan dolayı.

Sonuç negatif mı oldu
Negatifti evet. Ama o dönemde pozitif olan arkadaşları hatırlıyorum burada. Benzer şeyleri çoğu kişi yazıyordu. Yani pozitif veya negatifin etkisi olduğunu zannetmiyorum. Yumurtlama dönemi, hormonlar, üzerimizdeki psikolojik etki... Herşey etkiliyor... Canımm Allah kolaylık versin şu süreçte, beklemek çok zor...

Kızlar çok önemli lütfen sonuna kadar okuyun. Bu hastalığımız ile alakalı bazı şeyler kafama takıldı. Hani derler ya vücudun bir yerindeki hastalığı tedavi etmek yerine genel vücut sağlığı için uğraştığımızda vücut kendi kendini iyileştirmeye tedavi etmeye başlar. Ben de genel yaşadığım sağlık sorunlarını görünce pko ile ilişkisini sormadan edemiyorum. Burada haliyle hep pko dan bahsediliyor. Benim sorum ise başka rahatsızlığınız var mı? Yani genel bir tedavi mi yapmamız gerekiyor acaba. Sonuçta bu gün tıp pko nun neden ve nerede tam olarak başladığını açıklayamıyor. Ve tedavi edemiyor. Sadece ilaç içip duruyoruz boş yere.

1. D vitamini seviyesi hakkında üç yıl önce bir başlık açmıştım. Orada infertilite yaşayanlar d vitamini seviyelerini yazmıştı ve düşük çıkan çok kişi olmuştu. Ben de d vitamini kullanmazsam düşüyor hep. Ve bu vitamin çok önemli gebelik için. Konuyu buradan okuyabilirsiniz https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ite-sebebi-olabilir-pcos-ve-tup-bebek.708956/
Sizin d vitamini seviyeleriniz nedir?

2. Vücudunun farklı yerlerinde kist olan var mı? Burada sayfa 1575 te bir konu var. Alıntı yapılmış vücutta farklı yerlerde çıkan kistler ile alakalı. Ayrıca benim duyduğum diğer bir konu fibrokistik meme. Bu da adet dönemi dışında da memede hassasiyet, içerisinde ufak yuvarlak tanecikler varmış gibi bir his ve meme başı akıntısı ile kendisini gösteriyor. Zararsız bir durum ama sonuçta vücudun ürettiği bir şey. Beni endişelendiren ise önceki sayfalarda yazılan konu gibi vücudun kist üretmeye meyilli olması. Bunu yaşayan var mı?

3. Benim için en önemli kısım. Bir anlamda da 2. maddenin devamı. Sanki vücudum kist ve iltihap üretiyor hissine kapıldım. Neden mi? İlk önce ergenlikte polikistik overle karşılaştım. Aradan belli bir zaman geçti egzama ile tanıştım. Egzama da iltihaplı bir hastalık. Deri üzerinde nokta nokta dizilen iltihapları görüyorsunuz. Sonra da kas iltihabı ile tanıştım. Ve tüm bunlarla farklı doktorlar ilgileniyor. Ve ben artık vücudumda temizlenmesi gereken pek çok şeyin olduğunu düşünüyorum. Yüzdeki sivilceler de bu mantıkla mı çıkıyor? Ve pko yanında diğer hastalıkları yaşayan tek ben miyim, ya da alakası olmadığını düşünerek hiç paylaşmadık mı buralarda?

Merhaba bu belirtiler gibi benimde sorunlarım var. Göğüste minik kistler, meme başı anıntısı, sivilcelenme, insilün direci, pco, troid bende de birbirini tetikleyen bir çok rahatsızlık var.

Bir de sormak istediğim bir şey var. İnsülin direnci nasıl teşhis ediliyor? Kanda açlık glukozuna bakıldı. İnsülin hormonuna bakılmadan sadece glukoz ile teşhis edilir mi?

HOMA IR gibi bir tahlil yapılıyor canım insilün direnci için

Merhaba bu belirtiler gibi benimde sorunlarım var. Göğüste minik kistler, meme başı anıntısı, sivilcelenme, insilün direci, pco, troid bende de birbirini tetikleyen bir çok rahatsızlık var.

HOMA IR gibi bir tahlil yapılıyor canım insilün direnci için
Çok teşekkür ederim canım. Okuyunca hemen baktım internetten homa ir'e. İlaç da yokmuş egzersiz diyet filan yazıyor. Onlara da dikkat etmeye çalışıyordum zaten. Galiba farklı bir şey yok... Sana da çok geçmiş olsun canım. Herkeste farklı seyrediyor bu hastalık. Hepsine sebep olan bir şey var sanki ve ben onu tedavi etmek istiyorum.

Biraz düşük sanki deger ama anlam veremedim cok arada bir değer. İnşallah öyledir canım sonucu yazarım yine dr la konultuktan sonra

Sağlıklı gebelik var demek için 100 200 ü görmek gerekiyormuş şuan pozitif ama pazartesi tekrat kan verecegim

Benimde 12 gunum kaldi insllah bende hamileyimdir
İnşallah benim de degerim düşmez ilaç etkisinden bu kadar cıkar mı onu da bılmıyorum ama dr şimdilik pozitif dedi Allah size de tez vakitte nasip eder inşallah. Benim sadece bel ve kasık agrım var suan adet olacakmısım gibi şiddetli 2 3 gündür

Arkadaşlaaaar ne zamamdır bakmıyodum foruma, epey yazanlar olmuş, gebe kalanlar vs.. İnşaallah herkesin iyi gidiyodur sağlığı-hayatı..

Evlendikten sonra aldığım kilolar nedeniyle gecikmelerin tekrar nüksettiğini söylemiştim. Son 2 aydır gene en geç 35. güne kadar adet oluyorum kendiliğimden, söktürücü-doğum kontrol hapı vs kullanmıyorum. Yani bi 2 kere 40-45 günde adet olmuştum kendiliğinden gene düzeldi gibi. Belki de kullandığım inofolic combi'dendir, bilmiyorum.

Bunun yanındaaa pazartesi diyetisyen bi arkadaşımla zayıflama sürecine gireceğim. 10 kilo net vermem lazım. Şu an boy 1.62 kilo da 62 oldu :KK43: Hiç 60lı kilolarda olmamıştım :KK43:

Beslenmeme de çok dikkat ediyorum. Asla paketli yiyecek, çikolata tüketmiyorum. Yoğurt, sebze yemeği vs yemeye çalışıyorum ve günde en az 5000 adım atmaya çalışıyorum. Adetlerimin düzelmesinde belki bunların bi faydası vardır diye yazmak istedim :)

Dün akşam bi konserdeydik, liseden sınıf arkadaşımı gördüm, aynı zamanlarda evlenmiştik ve bana 4 aylık hamile olduğunu söyledi. Kendime üzüldüm nedense :) Ben istesem hemen olmaz diye.. Gerçi biz şimdilik bebek istemiyoruz ama istediğimiz zamanda olabilsin diye şimdiden vücudumu hazırlamak istiyorum.

BİR DE ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM;
Victoria Beckham'ın PCOS'lu olduğunu biliyor muydunuz? Kendisinin aslında bu kadar zayıf kalmasının, cildinde yaşadığı akne sorunun özünde bu varmış demek ki. Hem sizlere de umut olsun, kadının kaç tane çocuğu var :)

ALLAH hepimizin yüzünü güldürsün ve zamanlıca hepimize hayırlıysa evlat nasip etsin..

Son günlerde inofolic çok dikkatimi cekti. Ben sadece folik asit sanıyordum ama meğer içinde folik asit de olan bir pcos hapıymış. Bir de agnucaston varmış adet düzenlemesi için. Bu gun agnucaston başladım ben de. Inofolic yoktu alamadım. En kısa zamanda ben de başlayacağım inşaallah. Bu zamana kadar aldığım hormonlara inat, sağlığım için ilaç kullanmak çok mutlu etti beni. Yazanlardan allah razı olsun.

X