Merhaba arkadaşlar ben 2 ay önce pko olduğumu öğrendim... Hormon testi yapıldı. Değerlerim normal. Hatta doktorum "değerlerin benimkilerden bile iyi dedi" Fakat adet düzensizliğim olduğu için pko teşhisi koydu. Progestan hap verdi.Eşimle 1 aydır korunmuyoruz... En son 16 Haziranda adet gördüm yani adetimin ilk günü 16 hazirandı. Yarın adet görmem gerekiyor fakat bu ay hap kullanmadım... Yani adet olmayabilirim yine... Ergenlikten beri adet düzensizliği yaşıyorum... Bazen 1 yıl hiç gelmiyor. Fakat doktorlar hormonlarımın normal olduğunu söylüyor.
Şimdi benim sıkıntım şu: 2 haftadır kasıklarım ağrıyor. Pantolon giyemiyorum. Sıkıntı yapıyor. Göğüslerim şişti. Belim çok ağrıyor. Karın boşluğum ve sırtım da ağrıyor. Alt karın bölgemde ve kasıklarımda şişkinlik var... ÇArşamba günü idrar testi yaptım negatif çıktı. Haftaya testi tekrarlayıp sonucu ne olursa olsun doktora gitmeyi düşünüyorum belki geç döllenme olabilir diye ( hep bir umut işte :)) ) ...
Sağlıklı hanımlarda adetin gelmemesi hamilelik belirtisi olarak kabul ediliyor. Fakat bu benim ve benim gibi pkolu hanımlar için geçerli değil... Benim gibi pko olan hanımlar hamile olduğunu nasıl anladınız acaba? Bendeki bu belirtiler, Hamilelik belirtisi mi? yoksa basit bir üşütme ya da yumurtlama dönemi belirtileri mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...