• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko'lu hanımların hamilelik belirtileri...

Amin cnm hayırlısı. Ben de pek umutlu değilim zaten. Deli gibi ev işi yapıyorum. Ağır kaldırıyorum. SOnuç negatif çıkınca hamile değilim diye normal hayata devam ediyorum... Şükür ağrım sancım da yok artık... Sen bir git hormon testi yaptır bence. bazen hormonlar dönem dönem değişebiliyormuş.

bugun doktora gıttım ustten kontrol ettı bı sorn kıst yokmus cok sukur hormonlarda gayet normal dedı bukadr gecıkmesı normalmı dedım olur arasıra dedı stres sıkıntı hava degısıklıgı sebeb olurmus ılac verdı bakalım kullancm artk ama dıger doktorn verdıgı daha agırmıs dogm kontrol hapı dedı ıyıykı kullanmamısn 5gun kullan 40 gn sonra kontrole gel dedı napalım cnm bnde yok bısıs anlıyacan Allahm hayırlısını versn nasıp degılmıs:( aramızda adeti gecıkenler vardı onlar noldu acaba? ıyıy haberlerını beklıyoruz

bugun doktora gıttım ustten kontrol ettı bı sorn kıst yokmus cok sukur hormonlarda gayet normal dedı bukadr gecıkmesı normalmı dedım olur arasıra dedı stres sıkıntı hava degısıklıgı sebeb olurmus ılac verdı bakalım kullancm artk ama dıger doktorn verdıgı daha agırmıs dogm kontrol hapı dedı ıyıykı kullanmamısn 5gun kullan 40 gn sonra kontrole gel dedı napalım cnm bnde yok bısıs anlıyacan Allahm hayırlısını versn nasıp degılmıs:( aramızda adeti gecıkenler vardı onlar noldu acaba? ıyıy haberlerını beklıyoruz

Aslında forumda çok fazla Pko'lu olan var... Ama henüz hamilelik belirtileri yaşamıyorlar sanırım. 3 gün geçti hapım biteli ama henüz adet olmadım. 10 gün daha bekleyeceğim eğer olmazsam doktora gitmeyi düşünüyorum...

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/637253-mucizemin-gelis-oykusu.html#post31308906

Hamile kaldim, dogurdum. Evladima sag salim kavustum sukurler olsun. Veee kendi actigim konuya cevap vermek nasip oldu.

Evet pkolu olarak ozel bir hamilelik belirtisi olmadigini soyleyebilirim. Sadece adetim gecikti progestan almama ragmen. O kadar. Rabbim isteyen herkese tez vakitte salih ve saliha evlatlar nasip etsin.

bende pkoluyum canım ya yeni konu açtım bi göz atarmısın :( ayrıca gözün aydın.rabbim sana bağışlasın

Arkadaşlar merhaba... Ben bugün doktora gittim... Doktorun söylediklerini aktarıyorum:

"Bu ay progestan hap içmediğiniz için adet olamamışsınızdır... Tarif ettiğiniz belirtileri gebelik belirtisi olarak değerlendirmek yanlış olur. Çünkü her gebelikte aynı belirtiler yoktur... Bu sancılar adet olamadığınız için vücudun verdiği tepkidir... Tüylenmeniz yok. Fazla kilonuz da yok, hormon seviyeleriniz de normal olduğu için size şimdilik bir tedavi önermiyorum... Sadece progestan capsul hapı her ay düzenli olarak alın. Eğer hapı almanıza rağmen o ay adet olmazsanız 1 hafta bekleyip test yapabilirsiniz... Biz gebelik belirtisi olarak adet görmemeyi söylüyoruz, diğer belirtilere kafanızı takmayın çünkü bazıları psikolojik te olabiliyor."

İşteee bu kadar kızlar.... Herşeye rağmen içim rahat olsun diye kan tahlili yapıldı. Sonuç Negatif. Doktor adet sökücü verdi 5 gün içip adet olucakmışım. Sonrasında progestana devam edeceğim. Henüz 1 aydır korunmuyoruz. 6 ay gebe kalmazsam eğer, 6 aydan sonra yumurtlatma tedavisi başlayacak... İnşallah tedaviye gerek kalmaz. Allah büyük. Allah herkese hayırlı zamanda hayırlı evlat versin, bana da:16::54:

merhaba onceıkle gecmısler olsun. bende kronık pko var :D tedavı oldum fakat hıc yumurtam olmadı adetler duzensız her ay olurdum ama
hormonlarda prolaktın yuksek cıkardı sureklı dostınex ama tedavıden umudu kestıgım ay kendılıgımden hamıle kalmısım cok sukur rabbime
tuylenme ve prlktn hormonumun yuksek olmasına ragmen hamıleyım
mucızevı ılac olan glıforu kullanın ben oyle tahmın edıyorum kı glıforl hamıle kaldım ve kılo vererek hamıle kaldım

iyi akşamlar kızlar.bende pco hastasıyım ve hamileyim :)) glifor kullanıyordum.acaba hamiş olduğunuzu öğrendikten sonra sizde metformine devam ettinizmi? devam etmek gerekio mu??
yardımcı olun lütfennn

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/637253-mucizemin-gelis-oykusu.html#post31308906

Hamile kaldim, dogurdum. Evladima sag salim kavustum sukurler olsun. Veee kendi actigim konuya cevap vermek nasip oldu.

Evet pkolu olarak ozel bir hamilelik belirtisi olmadigini soyleyebilirim. Sadece adetim gecikti progestan almama ragmen. O kadar. Rabbim isteyen herkese tez vakitte salih ve saliha evlatlar nasip etsin.

temmuz 2012 de 3 gün geçti ilacım biteli adet olmadım yazmışsın o ay mı hamile kaldın. son adet tarihin 14 haziran falan mıydı hamile kaldığında. 14 temmuzda adet olmam gerekti olmadım yazmışsın çünkü

merhaba onceıkle gecmısler olsun. bende kronık pko var :D tedavı oldum fakat hıc yumurtam olmadı adetler duzensız her ay olurdum ama
hormonlarda prolaktın yuksek cıkardı sureklı dostınex ama tedavıden umudu kestıgım ay kendılıgımden hamıle kalmısım cok sukur rabbime
tuylenme ve prlktn hormonumun yuksek olmasına ragmen hamıleyım
mucızevı ılac olan glıforu kullanın ben oyle tahmın edıyorum kı glıforl hamıle kaldım ve kılo vererek hamıle kaldım

mrb bişey sormak istiyorum benimde pko var ve 4 aydr çalışmadayız fakat doktor ilaç vermedi ekime kadar deneyin dedi bende bu ay hamiş kalmazsam bu glıforu alablrmym acaba doktor yazmadan

mrb bişey sormak istiyorum benimde pko var ve 4 aydr çalışmadayız fakat doktor ilaç vermedi ekime kadar deneyin dedi bende bu ay hamiş kalmazsam bu glıforu alablrmym acaba doktor yazmadan

ben drumun onerısıyle kullanmıstım kıloda vermıstım
ama sızın durumunuz ne bılemıcem bence bı kan tahlılınden sonra dr gerek gorurse baslayın
drlar en doğru yolu gosterırler umarım en kısa zmanda hamıle kalırsınız rabbım mubarek gunde herkezın dua kapısnı aralasın

canım ben pcos luyum benim de hiç hamilelik belirtim olmadı sadece 6-7 haftalıkken filan çok afedersiniz öküz gibi uyuyodum o kadar :)

Bende ikinciyi istiyorum hemen olur mu bilmiyorum :-/

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende pko luyyum.. bebek istiyorum. korunmuyoruz. rabbim den istiyorum sağlıklı bir bebek.. isteyen herkese benimle birlikte sağlıklı evlatlar versin inşşş

bende pko luyyum.. bebek istiyorum. korunmuyoruz. rabbim den istiyorum sağlıklı bir bebek.. isteyen herkese benimle birlikte sağlıklı evlatlar versin inşşş

selam cnm.bebegını tebrık ederım.bende pkoyum.bı suru ufak kıst dolu yumurtalıklarım:( we gelmeyen adetlerım.senın nasıldı?nasıl bır yol ızledın=???

selam cnm.bebegını tebrık ederım.bende pkoyum.bı suru ufak kıst dolu yumurtalıklarım:KK43: we gelmeyen adetlerım.senın nasıldı?nasıl bır yol ızledın=???
teşekkür ederim canım.. geçmiş olsun sana da.. benim de psikolojim bozulmuştu artık. adet olamamak, kilo almak, saç dökülmesi, cilt yağlanması, şekerli gıdalar ihtiyacı..
canım birşey diyim ben sana , önce fazla kilon var ise zayıflamaya başla, abur cubur kes, ekmek , makarna pilav yeme. hayatına birşeyler kat, spora başla yürüyüş yap, imkanlarını zorla yani
sonra bilmiyorum yaşın kaç, ne kadardır bebek istiyorsun? ilaçsız adet olamıyor isen doğum kontrol hapı kullanıyor musun şu anda
dr a gidiyor musun düzenli olarak
ve kafanı rahatlat canım. sen bi bunlara cevap ver ben sana herşeyi anlatırım.

teşekkür ederim canım.. geçmiş olsun sana da.. benim de psikolojim bozulmuştu artık. adet olamamak, kilo almak, saç dökülmesi, cilt yağlanması, şekerli gıdalar ihtiyacı..
canım birşey diyim ben sana , önce fazla kilon var ise zayıflamaya başla, abur cubur kes, ekmek , makarna pilav yeme. hayatına birşeyler kat, spora başla yürüyüş yap, imkanlarını zorla yani
sonra bilmiyorum yaşın kaç, ne kadardır bebek istiyorsun? ilaçsız adet olamıyor isen doğum kontrol hapı kullanıyor musun şu anda
dr a gidiyor musun düzenli olarak
ve kafanı rahatlat canım. sen bi bunlara cevap ver ben sana herşeyi anlatırım.

slm cnm.hemen yanitliyorum.70 kiloyum.boyum 1.64.fazlam war yani.indeksim 57 olmami diyor.yasim 25 cnm.bu ekimde 25 btcek 26dan gun almaya bslicam.bu gecen subattan beri korunmuoruz.zaten oncesinde 1 sene yasmin kullandim.suan kullanmiorum.en son haziranda asilama oldum nasip olmadi:( ondan beri hic gtmedim doktora.sinirimden.108gundurde adet olmuorum sen dusun:)

slm cnm.hemen yanitliyorum.70 kiloyum.boyum 1.64.fazlam war yani.indeksim 57 olmami diyor.yasim 25 cnm.bu ekimde 25 btcek 26dan gun almaya bslicam.bu gecen subattan beri korunmuoruz.zaten oncesinde 1 sene yasmin kullandim.suan kullanmiorum.en son haziranda asilama oldum nasip olmadi:KK43: ondan beri hic gtmedim doktora.sinirimden.108gundurde adet olmuorum sen dusun:)

merhaba canım, yaşın küçük bu çok iyi birşey. kilon var evet, zayıflaman gerek , pco dan başka bir şikayetin yok değil mi?
kafama takıldı neden aşılama yapıldı erken geldi bana. adet olmamak bizim için hiçiyi değil. zaten kilo almak, insülin direnci ve adet olamama, bizim kısır döngümüz ne yazık ki :(
bence bak önce aşılamayı ve aşılama sonucunu unut, sinirini at üzerinden ve dr a gitmeye başla, önce adet söktürücünü al , güzelce adetini gör. sigara içiyor musun ?
iş kafada bitiyor biliyor musun , ben çok takardım kafama sonra yürüyüş yapmaya başladım, abur cuburu kestim. sonra ben dr umu değiştirdim. ve o dr a baya bir güvendim. bana izleyeceğimiz yolu anlattı, biz bu arada düzenli birliktelik yaşadık, birliktelik sonrası , ayağa kalkmadım, yanımda kitap bulundurup kitabımı okudum. sanki bebek için yapıyormuşuz gibi değil..ilk evlendiğin gibi, eşine de hissettirme.
incir ye bol bol, sağlıklı beslen, dışarıdan pek yemek yeme..
dur kaçırdım bir yeri işte dr um bana adet söktürücü verdi , ben emin ol o dönemde çok rahatttım, yani kafama takmadım, birde bu dua bölümü var sayfada orada arkadaşlarla bol bol dua okuyoruz, kafama girdikçe bebek isteği dualara başlıyordum ben. sende katılabilirsin :) biz de aşılama yapacaktık, ben söktürücüden bir 14-16 gün sonra adet olmadım, ikinci kutuya başıyacaktık dr um kan tahlili vermemi istedi. ben yine hiç bir ihtimal vermeden gittim kanımı verdim, iş çıkışı sonuçlar aklıma geldi ve pozitif idi..
nerede yaşıyorsun ?

merhaba canım, yaşın küçük bu çok iyi birşey. kilon var evet, zayıflaman gerek , pco dan başka bir şikayetin yok değil mi?
kafama takıldı neden aşılama yapıldı erken geldi bana. adet olmamak bizim için hiçiyi değil. zaten kilo almak, insülin direnci ve adet olamama, bizim kısır döngümüz ne yazık ki :KK43:
bence bak önce aşılamayı ve aşılama sonucunu unut, sinirini at üzerinden ve dr a gitmeye başla, önce adet söktürücünü al , güzelce adetini gör. sigara içiyor musun ?
iş kafada bitiyor biliyor musun , ben çok takardım kafama sonra yürüyüş yapmaya başladım, abur cuburu kestim. sonra ben dr umu değiştirdim. ve o dr a baya bir güvendim. bana izleyeceğimiz yolu anlattı, biz bu arada düzenli birliktelik yaşadık, birliktelik sonrası , ayağa kalkmadım, yanımda kitap bulundurup kitabımı okudum. sanki bebek için yapıyormuşuz gibi değil..ilk evlendiğin gibi, eşine de hissettirme.
incir ye bol bol, sağlıklı beslen, dışarıdan pek yemek yeme..
dur kaçırdım bir yeri işte dr um bana adet söktürücü verdi , ben emin ol o dönemde çok rahatttım, yani kafama takmadım, birde bu dua bölümü var sayfada orada arkadaşlarla bol bol dua okuyoruz, kafama girdikçe bebek isteği dualara başlıyordum ben. sende katılabilirsin :) biz de aşılama yapacaktık, ben söktürücüden bir 14-16 gün sonra adet olmadım, ikinci kutuya başıyacaktık dr um kan tahlili vermemi istedi. ben yine hiç bir ihtimal vermeden gittim kanımı verdim, iş çıkışı sonuçlar aklıma geldi ve pozitif idi..
nerede yaşıyorsun ?

ne guzel aciklamissin cnm benim.cok saol.manisaliyim ben cnm.evet zyiflamam gerek cnm.pkoda suan tek rahatsizligim adetim glmior.we asiri kilolu diilim yada cok asiri killanmam yok.cok az gobegimde war gogus cewresinde.ama aZ.gttigim doktor baya tutulan bi doktor ama ben hic memnun kalmadim.iki kere klomen denedi catlatma ignesi bile wermeden.ilk klomen gunde iki taneydi we yaninda inofolic werdi.toz olandan.16mm yumurta oldu.dogal deneyin dedi.belkide catlatma ignesi werseydi olacakti.genede Rabbim bilir tabi olmadi.adet oldum.ikincide gunde uc kere aldim klomeni.bukez aksi gbi hic olmadi.gonalfle yapalim dedi.bnde durumum yok dememe ragmen 10tane 75 ml dozlu igne yazdi.zarzor aldik.tam 14 tane igne wuruldum 3 tane yumos oldu hepside 16mm.asilamadan hic bahsetmedi.son anda asilama yapalim ddi.tmm dedik.zarzor onuda oldum.asilamayi yapti hemen diger hastalarina dondu.hic demedi mesela kalkinca ugra yanima falan diye.insan bi folikasit yazar jel yazar ne bilim.cok iyi diolar ama malesef ilgi sifir.bir hafta oldu olmadi sabah bir kalktim adet rengi gbi.belkide yerlesmedir dedim ama dewami geldi:(((sigara malesef kullaniorum cnm:(gliforu bile benim solememle yazdi bana dusun yani ilgisizligi..bnde yazdim bi arkadasa ama doluymus kapanmis.haber wericem sana dedi unutmaZsam.siz ne okuyorsunuz canim dua olarak?bu arada senin adetin nasil.ilacsiz gelirmi mesela?

ne guzel aciklamissin cnm benim.cok saol.manisaliyim ben cnm.evet zyiflamam gerek cnm.pkoda suan tek rahatsizligim adetim glmior.we asiri kilolu diilim yada cok asiri killanmam yok.cok az gobegimde war gogus cewresinde.ama aZ.gttigim doktor baya tutulan bi doktor ama ben hic memnun kalmadim.iki kere klomen denedi catlatma ignesi bile wermeden.ilk klomen gunde iki taneydi we yaninda inofolic werdi.toz olandan.16mm yumurta oldu.dogal deneyin dedi.belkide catlatma ignesi werseydi olacakti.genede Rabbim bilir tabi olmadi.adet oldum.ikincide gunde uc kere aldim klomeni.bukez aksi gbi hic olmadi.gonalfle yapalim dedi.bnde durumum yok dememe ragmen 10tane 75 ml dozlu igne yazdi.zarzor aldik.tam 14 tane igne wuruldum 3 tane yumos oldu hepside 16mm.asilamadan hic bahsetmedi.son anda asilama yapalim ddi.tmm dedik.zarzor onuda oldum.asilamayi yapti hemen diger hastalarina dondu.hic demedi mesela kalkinca ugra yanima falan diye.insan bi folikasit yazar jel yazar ne bilim.cok iyi diolar ama malesef ilgi sifir.bir hafta oldu olmadi sabah bir kalktim adet rengi gbi.belkide yerlesmedir dedim ama dewami geldi:KK43:((sigara malesef kullaniorum cnm:KK43:gliforu bile benim solememle yazdi bana dusun yani ilgisizligi..bnde yazdim bi arkadasa ama doluymus kapanmis.haber wericem sana dedi unutmaZsam.siz ne okuyorsunuz canim dua olarak?bu arada senin adetin nasil.ilacsiz gelirmi mesela?

Sanssizliga bak.. Ne yazık ki bunlar basimiza gelebiliyor, dr.lar da o kadar yoğun ki.. Onlarda insan sonuçta ama onların bu davranışları bizleri çok etkiliyor maddi -manevi. Bak ne güzel benim bel.kısmım çok fena olmuştu, bi ara fena psikolojim bozuldu.. Bizde başlamadık işte aşılamaya bundan önce ki drlar ilaç verip zayifla gel diyorlardı. Glifor yazmayı unutmusum o nuda kullandım. Göz teması yoktu bile drlarda. Ben ilaçsız adet olamiyordum canım. 2 ay olsam 3 . ay gelmezdi maalesef. Ama bu demek değil ki PCO lular çocuk sahibi olamazlar, olurlar tabii ama biraz zahmetli, mesaketli bir surecden geçerek . biz 1.5-2 seneye yakın bebek istedik, dusun herkes ama herkes soruyor bebk yok mu, yapın, ne bekliyorsjniz yoksa olmuyor mu, sonra arkadaşlar hamile kalınca bana soyleyemiyorlardi, hatta iş arkadaşım benden şey yapmış nazar ederim.diye korkmuş..
Sen önce kendini düşün, sigarayı bırakmaya başla ;) sonra beslenmene dikkat et, ilacını düzenli kullan. Mesela ben adet olduktan sonra 1. aydan sonra folic asit içiyordum . rahatlat kendini, senin mutlu olacağın şeylerle ilgilen, hatta değişik yerlere gidin..
Dua kapanmış dır evet. Şey duası okuyoruz sende başla hergun kendin için okumaya . rabbi hebli mines salihin
Sanırım doğru yazdım. Sen yine bir bak yazımına.

Sanssizliga bak.. Ne yazık ki bunlar basimiza gelebiliyor, dr.lar da o kadar yoğun ki.. Onlarda insan sonuçta ama onların bu davranışları bizleri çok etkiliyor maddi -manevi. Bak ne güzel benim bel.kısmım çok fena olmuştu, bi ara fena psikolojim bozuldu.. Bizde başlamadık işte aşılamaya bundan önce ki drlar ilaç verip zayifla gel diyorlardı. Glifor yazmayı unutmusum o nuda kullandım. Göz teması yoktu bile drlarda. Ben ilaçsız adet olamiyordum canım. 2 ay olsam 3 . ay gelmezdi maalesef. Ama bu demek değil ki PCO lular çocuk sahibi olamazlar, olurlar tabii ama biraz zahmetli, mesaketli bir surecden geçerek . biz 1.5-2 seneye yakın bebek istedik, dusun herkes ama herkes soruyor bebk yok mu, yapın, ne bekliyorsjniz yoksa olmuyor mu, sonra arkadaşlar hamile kalınca bana soyleyemiyorlardi, hatta iş arkadaşım benden şey yapmış nazar ederim.diye korkmuş..
Sen önce kendini düşün, sigarayı bırakmaya başla :KK66: sonra beslenmene dikkat et, ilacını düzenli kullan. Mesela ben adet olduktan sonra 1. aydan sonra folic asit içiyordum . rahatlat kendini, senin mutlu olacağın şeylerle ilgilen, hatta değişik yerlere gidin..
Dua kapanmış dır evet. Şey duası okuyoruz sende başla hergun kendin için okumaya . rabbi hebli mines salihin
Sanırım doğru yazdım. Sen yine bir bak yazımına.

evet dogru yazdin cnm.hatta lavin diye arkadasa yazdim dua kapandi dedi.cok ihtiyacim war duaya cook.aynen tamam onlarda insan ama maddi manevi ddigin gbi cok etkilenioz.iki paket 28lik folikasit btirdim folidoce adi.hatta asilamadan sora doktorun yanindaki kiza msj attim bana bisi denmedi diye kiz bakkal siparisi werir gbi folidoce al kullan dedi bir guzel.ay bir ayar oldum ki doktora anlatamam yaniii.banada herkes soruyor benide mafeden bu zaten:( sorular okadar ileri boyutta ki tip ilerledi doktora gttiniz mi diolar.o an okadar caresiz hissediorum ki:((( sanki biz yapmioruz.daha adam gbi adet olamiorum uzerine birde bunlar yakiom bi sgara napayim:( icmesem iyi ama en azindan azaltcam ins canim...

evet dogru yazdin cnm.hatta lavin diye arkadasa yazdim dua kapandi dedi.cok ihtiyacim war duaya cook.aynen tamam onlarda insan ama maddi manevi ddigin gbi cok etkilenioz.iki paket 28lik folikasit btirdim folidoce adi.hatta asilamadan sora doktorun yanindaki kiza msj attim bana bisi denmedi diye kiz bakkal siparisi werir gbi folidoce al kullan dedi bir guzel.ay bir ayar oldum ki doktora anlatamam yaniii.banada herkes soruyor benide mafeden bu zaten:KK43: sorular okadar ileri boyutta ki tip ilerledi doktora gttiniz mi diolar.o an okadar caresiz hissediorum ki:KK43:(( sanki biz yapmioruz.daha adam gbi adet olamiorum uzerine birde bunlar yakiom bi sgara napayim:KK43: icmesem iyi ama en azindan azaltcam ins canim...

Azalt canım benim azalt.. Dr araştır derim. Ve adet olman gerekli biliyorsun .
İhmal etme kendini. Folic asit için ben solgarin ürününü kullandım. Etrafa kulağını taka, onların lafları çoktur. Basa cikamayiz onlarla ;) moralini yüksek tut

Back