Pkolu bir hastanın zayıflama deneyimi

• Konu Sahibi Konu Sahibi pnr_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pnr_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
160
7
46
Bursa
Herkese merhaba, ben başlıkta da belirttiğim gibi pkolu bir hastayım. İlk adetimi orta okulun sonunda oldum. Hep aşırı sancılı geçirirdim adet dönemlerimi. İlk 2 sene düzenliydi. Ama sonrasında birkaç ayda bir olmaya başladım. Defalarca doktora gittim hep başından savma davrandılar. Hep kilo ver dediler. Hep normal bir durum dediler. Üniversite 2. Sınıfta iken tekrar bir doktora gittim ve o zaman pkolu olduğunu öğrendim. Öyle şeyler söylendi ki dünyam yıkıldı resmen... Ard arda birkaç doktora gittim 2 sene içersinde hep farklı tedaviler uygulandı ama sonuç daha da kötü oldu. Artık bir sene boyunca ilaç kullanmasam bir sene boyunca adet olmuyordum. En sonunda lanet ettim ve bir daha kadın doğum uzmanına gitmeyeceğim dedim ve gitmedim de. Çünkü resmen dalga geçer gibi hareket ediyorlardı. Veya ben hep öylelerine denk gelmiştim. Her neyse. Bir gün tartıya çıktım ve baktım 68 kilo olmuşum. Bu arada boyum da 1.58dir. Okula giderken dolabım dolu olmasına rağmen sadece birkaç kıyafetimi hep kuklanıyordum. Çünkü diğerleri göbeğimi çok çıkarıyordu. Kolsuz giyemiyordum çünkü kollarım aşırı kalındı ve çok çirkin gözüküyordu. Çok mutsuzdum. Hareketlerim bile uyuşuktu. Çok agresiftim. O 68i gördükten sonra diyete başlayacağım dedim. Ama bu sefer farklı olacaktı. Diğerleri gibi olmayacaktı. Hep az yiyorum ama pkolu olmadığım için kilo veremiyorum derdim. Halbuki bu bir bahaneymiş. Evet az yiyordum ama çok tehlikeli yiyecekleri hep yiyordum. Salam, sucuk, sosis, kızartmalar, ketçap, mayonez, çayla şeker tüketimi, kola vb... Diyete başladığım gün yengeme gittim ve tam tesadüf yengem hamur işleri yapmıştı tabi ikram etti. Sadece bir tanesinden küçük bir parça aldım ve gerisini yemeyeceğim ben diyete başladım yenge dedim. İlk "hayır"ımı demiştim. Bir an çok mutlu olmuştum. Yemek yaparken yağ ve tuz kullanımımı azalttım. Çaydaki şekeri yok ettim. Ketçap ve mayonezi hayatımdan çıkardım. Kızartma kendi öğrenci evimde yapmıyorum ama yapılan ortama girdiğimde bir iki tane ağzıma atıp yeterli diyorum. Diyet dönemimde aşırı derecede proteğin ihtiyacı hissediyorum ve her gün mutlaka et süt peynir ve yoğurdumu tüketiyorum. İlk hafta 2 kilo 100 gram verdim. İkinci hafta 900 gram, üçüncü hafta 900 gram şeklinde devam ettim. Bugün itibariyle 6.haftam bitti ve ben 6 kilo 800 gram verdim arkadaşlar. Herhangi bir diyetisyene gittim mi? Hayır gitmedim. Peki internetten gördüğüm diyetleri veya karatay dukan diye popüler diyetleri mi uyguladım? Hayır. Kafama bunu diyet olarak değil sağlıklı yaşam biçimi olarak oturttum. Tam bilgim olmamakla birlikte dukan sanırım sadece proteğinden oluşuyor. Peki vücudumuzun karbonhidrata ihtiyacı yok mu? Evet var. Karatayda ekmek tamamen yasak. Peki ömrün boyunca ekmekten uzak durabilecek misin? Hayır. Ben hepsinden az yemeyi tercih ettim. Sıkılmadım mı hiç? Hem de aşırı sıkıldım. Pes etme noktasına geldiğim bile oldu. Ama hep bu bir diyet değil ben artık sağlıklı besleniyorum kendim için ve ileride olacak eşim için hatta olmasını çok istediğim bebeğim için dedim. Ara ara kendimi çok mutsuz hissettim ve 2 koca dilim pasta yedim. Ama bunu diğer öğünde telafi ettim. Aynı şekilde yürüyüşe çıkarak telafi ettim. Yine başka çok mutsuz olduğum bir gün koca bir tabak çekirdek yedim :). Ama bunlara rağmen 6 haftada 6 kilo 800 gram da verdim :) kendinizi mutsuzluğa mahkum etmeyin arkadaşlar. Canınız bir şey istiyorsa yiyin ama dozajında yiyin. Veya o dozu tutturamadınız mı o zaman telafi edin o öğünü. Her şeyden az az yiyin.
Gelelim asıl önemli noktalara. Süt ve süt ürünleri hayatımızın her döneminde mutlaka ama mutlaka olmalı. Beyaz ekmek, pirinç, unlu şeyler hayatımızdan tamamen çıkmalı. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih edilebilir. Bulunduğunuz ortamda pirinç pilavı mı var? O zaman 2-3 yemek kaşığını geçmemeli ve o öğünde ekmek yememeliyiz. Canımız çikolata istediğinde bir ara öğünümüzde bir top dondurma yiyelim. Veya sütlü bir tatlı ya da kuru kayısı gibi şeyler tercih edelim. İlla pasta mı istiyorsun? Ye ama ya yürüyüş ile ya da diğer öğünlerle telafi et o pastayı. Çavdar ekmeği tüket ve günde 4 dilim tüket. Aç olmasan da o miktarı tüket çünkü vücudunun ona ihtiyacı var. O 4 dilim senin kilo vermeni inan engellemeyecek. Ara öğünlerini çok sev ve asla ihmal etme. Dışarda mısın? O zaman yanına küçük kutuda süt veya birkaçtane kuruyemiş al. Ara öğün vaktin geldi ama aç değil misin? Aç olmasan da tüket o ara öğününü. Her şeyden önemlisi düzenli uyu. Ben 1 de kalkan bir insandım. Ama artık pazar günü bile 8.30 a alarmımı kuruyorum ve uyanıyorum sırf kahvaltımı saatinde edebilmek için. Öğünlerin arasında en az 2 saat en fazla 3 saat olmalı. Dışarda mı yakalandın yemek saatine? Hiç korkma gir bir yere ve ye. Salata almak zorunda değilsiniz. Ama ızgara tarzı şeyler gayet uygun ve leziz :). Kısacası hiçbir şeyi hayatından tamamen çıkarma. Her şeyi ye ama her şeyi. Yalnız dozunu bilerek ye. O zaman pkoymuş bilmem neymiş dinlemeden gidiyor kilolar. Benim hedefim 58 arkadaşlar. Ben aşırı karamsardım ve bu yazıyı özellikle benim gibi arkadaşlara moral olsun diye yazdım. Eğer ki sormak istediğiniz bşyler olursa bildiğim kadarıyla yine cevap yazarım.

Bende pko hastasıyım. 18 yaşındayım 1.53 boyum şuan kilom 60
haziranda 63 kiloydum. ramazan ayında sahurda sadece 1 ince dilim ekmek zeytin peynir yiyerek iftara kadar duruyordum. iftarda tabak tabak yemek yiyordum. ama hiç ekmek yemiyordum. bir de yemeğe misafir geldiği için evde 4 5 çeşit yemek yapılıyordu. az yiyeceğim diye kısıtlamıyordum kendimi istediğim yemekten istediğim kadar yiyordum ama hiç ama hiç ekmek yemiyordum. iftardan sahura kadar hiçbir şey yiyip içmiyordum sürekli su içiyordum. 57 kiloya düşmüştüm ramazandan sonra ve adetim de baya düzene girmişti. kesintisiz ve gecikmesiz oluyordum. ta ki yenden kilo alana kadar.. bayram geçtikten sonra yine ramazandaki alışkanlığımı sürdürmek istedim. ekmek yemedim sadece çorba salata yedim ekmekte çok az yedim dilim bile değil. karbonhidrat değerinin düşmemesi için. ama yine kilo aldım ve şuan 60 kiloyum. adet de görmüyorum şuan. görmedikçe strese girip hep yemek yemek istiyorum. bir kaç gündür korkudan tartılamıyorum bile.

Herkese merhaba, ben başlıkta da belirttiğim gibi pkolu bir hastayım. İlk adetimi orta okulun sonunda oldum. Hep aşırı sancılı geçirirdim adet dönemlerimi. İlk 2 sene düzenliydi. Ama sonrasında birkaç ayda bir olmaya başladım. Defalarca doktora gittim hep başından savma davrandılar. Hep kilo ver dediler. Hep normal bir durum dediler. Üniversite 2. Sınıfta iken tekrar bir doktora gittim ve o zaman pkolu olduğunu öğrendim. Öyle şeyler söylendi ki dünyam yıkıldı resmen... Ard arda birkaç doktora gittim 2 sene içersinde hep farklı tedaviler uygulandı ama sonuç daha da kötü oldu. Artık bir sene boyunca ilaç kullanmasam bir sene boyunca adet olmuyordum. En sonunda lanet ettim ve bir daha kadın doğum uzmanına gitmeyeceğim dedim ve gitmedim de. Çünkü resmen dalga geçer gibi hareket ediyorlardı. Veya ben hep öylelerine denk gelmiştim. Her neyse. Bir gün tartıya çıktım ve baktım 68 kilo olmuşum. Bu arada boyum da 1.58dir. Okula giderken dolabım dolu olmasına rağmen sadece birkaç kıyafetimi hep kuklanıyordum. Çünkü diğerleri göbeğimi çok çıkarıyordu. Kolsuz giyemiyordum çünkü kollarım aşırı kalındı ve çok çirkin gözüküyordu. Çok mutsuzdum. Hareketlerim bile uyuşuktu. Çok agresiftim. O 68i gördükten sonra diyete başlayacağım dedim. Ama bu sefer farklı olacaktı. Diğerleri gibi olmayacaktı. Hep az yiyorum ama pkolu olmadığım için kilo veremiyorum derdim. Halbuki bu bir bahaneymiş. Evet az yiyordum ama çok tehlikeli yiyecekleri hep yiyordum. Salam, sucuk, sosis, kızartmalar, ketçap, mayonez, çayla şeker tüketimi, kola vb... Diyete başladığım gün yengeme gittim ve tam tesadüf yengem hamur işleri yapmıştı tabi ikram etti. Sadece bir tanesinden küçük bir parça aldım ve gerisini yemeyeceğim ben diyete başladım yenge dedim. İlk "hayır"ımı demiştim. Bir an çok mutlu olmuştum. Yemek yaparken yağ ve tuz kullanımımı azalttım. Çaydaki şekeri yok ettim. Ketçap ve mayonezi hayatımdan çıkardım. Kızartma kendi öğrenci evimde yapmıyorum ama yapılan ortama girdiğimde bir iki tane ağzıma atıp yeterli diyorum. Diyet dönemimde aşırı derecede proteğin ihtiyacı hissediyorum ve her gün mutlaka et süt peynir ve yoğurdumu tüketiyorum. İlk hafta 2 kilo 100 gram verdim. İkinci hafta 900 gram, üçüncü hafta 900 gram şeklinde devam ettim. Bugün itibariyle 6.haftam bitti ve ben 6 kilo 800 gram verdim arkadaşlar. Herhangi bir diyetisyene gittim mi? Hayır gitmedim. Peki internetten gördüğüm diyetleri veya karatay dukan diye popüler diyetleri mi uyguladım? Hayır. Kafama bunu diyet olarak değil sağlıklı yaşam biçimi olarak oturttum. Tam bilgim olmamakla birlikte dukan sanırım sadece proteğinden oluşuyor. Peki vücudumuzun karbonhidrata ihtiyacı yok mu? Evet var. Karatayda ekmek tamamen yasak. Peki ömrün boyunca ekmekten uzak durabilecek misin? Hayır. Ben hepsinden az yemeyi tercih ettim. Sıkılmadım mı hiç? Hem de aşırı sıkıldım. Pes etme noktasına geldiğim bile oldu. Ama hep bu bir diyet değil ben artık sağlıklı besleniyorum kendim için ve ileride olacak eşim için hatta olmasını çok istediğim bebeğim için dedim. Ara ara kendimi çok mutsuz hissettim ve 2 koca dilim pasta yedim. Ama bunu diğer öğünde telafi ettim. Aynı şekilde yürüyüşe çıkarak telafi ettim. Yine başka çok mutsuz olduğum bir gün koca bir tabak çekirdek yedim :). Ama bunlara rağmen 6 haftada 6 kilo 800 gram da verdim :) kendinizi mutsuzluğa mahkum etmeyin arkadaşlar. Canınız bir şey istiyorsa yiyin ama dozajında yiyin. Veya o dozu tutturamadınız mı o zaman telafi edin o öğünü. Her şeyden az az yiyin.
Gelelim asıl önemli noktalara. Süt ve süt ürünleri hayatımızın her döneminde mutlaka ama mutlaka olmalı. Beyaz ekmek, pirinç, unlu şeyler hayatımızdan tamamen çıkmalı. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih edilebilir. Bulunduğunuz ortamda pirinç pilavı mı var? O zaman 2-3 yemek kaşığını geçmemeli ve o öğünde ekmek yememeliyiz. Canımız çikolata istediğinde bir ara öğünümüzde bir top dondurma yiyelim. Veya sütlü bir tatlı ya da kuru kayısı gibi şeyler tercih edelim. İlla pasta mı istiyorsun? Ye ama ya yürüyüş ile ya da diğer öğünlerle telafi et o pastayı. Çavdar ekmeği tüket ve günde 4 dilim tüket. Aç olmasan da o miktarı tüket çünkü vücudunun ona ihtiyacı var. O 4 dilim senin kilo vermeni inan . meyecek. Ara öğünlerini çok sev ve asla ihmal etme. Dışarda mısın? O zaman yanına küçük kutuda süt veya birkaçtane kuruyemiş al. Ara öğün vaktin geldi ama aç değil misin? Aç olmasan da tüket o ara öğününü. Her şeyden önemlisi düzenli uyu. Ben 1 de kalkan bir insandım. Ama artık pazar günü bile 8.30 a alarmımı kuruyorum ve uyanıyorum sırf kahvaltımı saatinde edebilmek için. Öğünlerin arasında en az 2 saat en fazla 3 saat olmalı. Dışarda mı yakalandın yemek saatine? Hiç korkma gir bir yere ve ye. Salata almak zorunda değilsiniz. Ama ızgara tarzı şeyler gayet uygun ve leziz :). Kısacası hiçbir şeyi hayatından tamamen çıkarma. Her şeyi ye ama her şeyi. Yalnız dozunu bilerek ye. O zaman pkoymuş bilmem neymiş dinlemeden gidiyor kilolar. Benim hedefim 58 arkadaşlar. Ben aşırı karamsardım ve bu yazıyı özellikle benim gibi arkadaşlara moral olsun diye yazdım. Eğer ki sormak istediğiniz bşyler olursa bildiğim kadarıyla yine cevap yazarım.

Merhabalar, ben de pko hastasıyım. Adet düzenim en başından beri yoktu neredeyse ayrıca tüylenmeler vs de vardı salladım salladım hep ve şüpheleniyordum da aslında pko dan. En sonunda gittim ve teşhisi yedim. Kaç kutu yasmin bitirdim, adetim sadece birkaç aylığına düzene girdi, sonrası yine aynı. Bana da hep kilo ver dedi doktorlar, liseden beri kilo problemim var. Sayısız kez vermeye çalıştım ama hiçbirinin sonunu getiremedim. Boyum 1.70 gördüğüm max kilo 81. 77 yle diyete başladım 1 kasımda, yaklaşık 8 kilo verdim ama son 2 haftadır tartılmıyorum, en son kaç bilmiyorum. Bugün 49. günüm ve bugün gün boyu enerjisiz ve mutsuzdum. Neredeyse pes etme noktasına geldim ama yine de bozma adına hiçbir girişimde bulunmadım. Ama iradem yavaş yavaş zayıflıyor sanırım, her an bırakmaktan deli gibi korkuyorum. Çok büyük emeklerle verdim o kiloları, 44 beden pantolon giyerken 2 tane 38 beden pantolonum var şimdi. Deli gibi spor yaptım, hep hareket etmeye özen gösterdim ama şu an öyle bir noktadayım ki resmen araf. Ya kendimi toparlayıp devam edicem ya da salıcam ipin ucunu gidecek. Psikolojim bile bozuldu sanki, çok agresifim önüme gelene patlıyorum :(

Back
X