Gebeliğe Hazırlık Pko ve hormon testleri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

hakkim

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
919
989
323
Merhaba kızlar, geçenlerde pko teşhisi almıştım. Bugün reglimin 4.günüydü hormon testlerimi yaptırdım bir test sanırım amh 4 gün sonra çıkacakmış o yüzden doktora hepsini birlikte cuma günü gösteririm diye düşünüyorum ama içim içimi yiyor. Bir bakar mısınız sonuçlar nasıl ne dersiniz?

Eklentiler

• A2F4FC3D-06D7-4B2F-A7D1-D1A814DCC642.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 89
  • 2AD967A3-D94D-41C5-9EFB-1EEB10295F1E.webp
    9 KB · Görüntüleme: 86
testlerniz normal hafif
lh fshtan yüksek ama amh da normal
çıkarsa bence dirençli
pko değil.

Ay inşallah amh normal çıkar, nedense fazlasıyla gerildim. Çünkü hiç bir belirtim yoktu ne adet düzensizliği ne kilo ne erkek tipi kıllanma. Geçmişte de daha önce kist olduğunu söylemişti bir başka doktor ama doğum kontrol hapı ile erittik demişti. Şimdi birden çocuk isterken pko diyince insan üzülüyor. Çok teşekkür ederim Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Yanında ki referans değeriyle karşılaştırıldığında değerlerinizde bi sorun gözükmüyor amh prolaktin falan

yasınıza göre de iyi amh değeriniz. ben de 29 iken baktırdım 3 çıkmıştı. şimdi 30 oldum
Ay acaba yanlış teşhis mi koydu doktor, yoksa pko olmama rağmen bu değer olması mı kötü hiç anlamadım. İnşallah hepimiz sağlıkla hamile kalırız

Yanında ki referans değeriyle karşılaştırıldığında değerlerinizde bi sorun gözükmüyor amh prolaktin falan
Evet öyle gözüküyor ama pko teşhisi koyuldu bana o yüzden emin olamıyorum acaba onunla ilgili bir yanılgı olabilir mi diye

Ay acaba yanlış teşhis mi koydu doktor, yoksa pko olmama rağmen bu değer olması mı kötü hiç anlamadım. İnşallah hepimiz sağlıkla hamile kalırız
canım ben 4 sene üçinde 5-6 farklı doktora gözüktüm kimi pko dedi kimi değil dedi kimi multikistik görünüm var dedi . pko sorunlar içinde kolay çözülenlerden. süreç geçip araştırma yoluna girince baska engeller çıkmasın önemli olan o :)

Pko sadece hormonlarda olmaz vajinal muayne yaptıysa yumurtalar da pko görüntüsü görmüştür.

Ay gerçekten düşünmek zor insan düşündükçe yoruyor kendini. İnşallah kimsenin önüne çıkmasın engeller

Evet vajinal muayene yaptı ve teşhisi öyle koydu ama hormonlarla destekleyelim teşhisi diyince dedim belki de yoktur.
Anladım canım ama zaten lh seviyen fsh tan bir buçuk kattan fazla yüksek bu durum pkoya işaret ama pko olmak gebeliğe asla engel değil daha çok yumurta geliştiği için bi yandan avantaj bile sayılır ufak tefek tedavilerle belkide kendiliğinden olacaktır

Yarın gidip bir göstereyim doktora bakalım ne diyecek tedavilik bir durum yok der belki takip eder sadece. İnşallah isteyen herkese içinde de bizlere sağlıklı gebelikler, sağlıklı bebekler nasip olsun.

merhaba bende 24 yasındayım amh 1.58 çıktı sizce yaşıma göre düşük mü acaba
Merhaba, ben bilmiyorum hiç ama burada arkadaşlar benim değerime iyi dediler yaşına göre 29 yaşındayım amh:2,22 benim. Sizinki de referans aralığında gözüküyor ama tabi yaşa göre bilemiyorum ben. Şimdi bile birileri yazacaktır size de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…