PKO olupta hamile kalanlar burayaa...hikaye zamanı

kızlar bende pkoluyum ve bunu 5yıldır yaşıorum yasmin ve diana35 kullandım onları kullanmadan adet olamıorum 3-5 hatta 7ay. 1yıllık evliyim ve hapı bırakalı 3ay oldu bi gelişme yok adet olamıorum soğan kürü denedim ama düzgün uygulayamadım günde 2kez yapmak lazım ben 1kere içtim ve yine adet olamadım doktora gidip adet söktürücü kullancam sonra yine soğana devam :bbo:

1sene beklicem bakalım tedavi görmeden inş. olur Allah isteyen herkese nasip etsin

Son düzenleme:
Selam kızlar.Bi hikayede benden.12 yıllık evliyim.2yıl bebek düşünmedik.Sonra zamanı geldi diyerek korunmayı bıraktık.ilk iki ay bişey yok.Sabırsız biriyimde bu bööyle olmaz diyerek hergün birlikte olmaya başladım:)Ve 3.ay sevinç içinde Dr yolunu tuttum.Doktorum hamile olduğumu duyunca inanamadı.Seni tedaviye bekliyodum şanslısın yıllarca uğraşabilirdin PKO hastasısın dedi.Neyse oğluşum 10 yaşında şuan ve ben ikinci bebiş zamanı diye bi arkadaşımın önerdiği kadın doğum uzmanına gittim bugün.eski doktorumun söylediklerinin fazlasını söyledi oda.bir sürü tedavi tetkik vs..Kısmet artık ben çalışmalara başlıyorum hemen:))Ağustos başı bakalım neler olacak..Allah herkesin gönlünden geçeni bian önce versin hepimize.

pko hastasıyım. Geç adet görüyordum. 2 kez aşılama oldum bunun dışında 2 kez de sadece çatlatma iğnesi oldum. Tedaviye ara vermem gerekti. Bir sonraki ay kendiliğinden hamile kaldım. :) Doktorum son görüşmemde yapılan tedavinin boşa olmadığını ve bunların faydasını görebileceğimi söylemişti.

ben 2,5 yıllık evliyim hiç korunmamama rağmen evliliğimizin birinci yılı sonuna kadar bebek olmayınca doktora gittim. PKO olduğumu ve tedavi göremden hamile kalamayacagımı söyledi. hormonlara bakıldı prolaktin yüksekti. hep içimde kendiliğimden hamile kaırım ümidiyle biraz erteledim. her ay adetim gecikir her ay test yaparım ve negatif çevremdeki arkadaşlarımdan hamile haberi aldıkça içimde duyduğum ince bir sızı... neyse en son klomen kullanmaya karar verdik.3 ay kullandım yumurta gelişti çatlatma iğnesi oldum ama sonuç yok. doktor senin tüplerinde problem var bence hsg çekelim dedi. hsg çekildim sonuçta tüplerimin açık olduğunu öğrendim. Bir ay sonra yeniden klomene başladım adetimin 12 günü gittiğimde doktorum yumurtamın güzel geliştiğini ancak endimetrium tabaksının 3,5 mm düştüğünü alt sınırın 7 normalin 10 olduğunu yumurta döllense bile bu tabakaya tututanamayacağını bu şekilde tüp bebek bile yapılamayacagını söyledi. büyük bir yıkımla eve döndüm.adetimin 14. günü yeniden doktora gittiğimde 7,5 olmuştu doktor çok şaşırdı tabi bende... aradan 15 gün geçti daha adetim bile geçmemeişken evde idrar testi yaptım silik bir çizgi daha önce hiç böyle olmamıştı, ama inanamıyorum tekrar yaptım yine çıktı eşimi aradım, hatta bir gece önce onunla konuşmuştuk umudumu iyice kaybettiğimi söylemiştim tedaviye devam etmiycem demiştim, ama ertesi gün Allahım bana bir mucizeyi gösterdi şu an 7 haftalık hamileyim... allahım inşallah sağlıkla kucağıma almamı nasip eder. İNANIN HEPİNİZ İÇİN DUACIYIM Allah isteyen herkese tattırsın...

ben evlendikten 2 ay sonra öğrendim pcolu olduğumu. ve hamile kalmanın ne kadar zor olduğunu tabiki. bir anda bebek fikri girdi hayatımıza. ama bir türlü beceremedik. aşılama denedik olmadı. tüp bebek denedik olmadı. eşimle oturduk konuştuk başarısız tüp bebeksonrası. ara verelim dedik çok yorulduk. tatil planı yaptık kendimize ufak çaplı. akraba ziyaretleri falan tabi bu tatil :) gittik. arada kötü haberler aldık. boşanmadan cenazeye birsürü olumsuzluk duyduk şahit olduk. sonra düşündüm düşündüm adetim gecikmiş. hemen dr.u aradık ve sorduk tahlil yapın dedi. yaptık tek çizgi çıktı. gene aradık dedik yok heralde kistlerim büyüdü yine :S 4 gün sonrasında kan tahlili yaptırdık drun önerisiyle. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa o da neeeeeeeeeeeeeeeeee ben artık bir anne adayıymışım hamileyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmm diye sarıldım laboratuvardaki kıza
pcoluysanız biraz stresten uzak drmalsınız anlamış olduk bunu. aklımda yokken bebeğimiz girivermiş hayatımıza şimdi büyüdü teyzeleri karnımda 7. haftası allah isteyen herkese versin allahım hepimizin kucağını doldursun inşallah. hamile olan tüm arkadAşlarımıda allah kurtarsın diyorum. hepinize sevgilerimi sunuyorum

ayyy herkes kendini tek sanıyor ve böyle okuyunca da ne kadar şaşııyor dimi :) bende aynı böyle yaşadım allahım herkese yaşatsın bu duyguyu. allah sanada sağlıklı bir şekilde yavruna kavuşmayı nasip etsin inşallah. 24 kasım döllenme tarihli ikimizin bebeğide hayırlısı olsun :)

daha önce de çeşitli topiklerde hikayemi paylaştım ama buraya da yazayım bakalım
benim pkoyla tanışmam şubat 2010 a dayanıyor... 52 gün adet olmadıktan sonra yaptğım kan testinde negatifi çaaat diye görünce doktorcuma gittim hemen, önce farlutal sonrasında da 2 ay doğum kontrol hapı kullanmamı isteyerek beni uğurladı...
nisan 2010 da usg de sevgili kistlerimi böööle sıra sıra dizilmiş bi şekilde gördük, üzerine bi de kan testi: fsh 3,civarı, lh 11,00...2 ay daha hap, artı glucophage ve diyet dedi sevgili doktorcum...
o glucophage ki yaşayan bilir...nefret ettim neffret...ilaca alışana , istifralarım geçene kadar akla karayı seçtim ama sabrettim bırakmadım ilacı...haziran 2010 a geldiğimizde kilo vermiş ve hapla bile olsa adet görebilen bi kadına dönüşmüştüm...hormon testlerini tekrarlamak ve tedaviye karar vermek için ağustos ayına sözleştik...
ağustos 2010 da teslerimi aldığımda,,ismimin yazdığı yere bi 4-5 kere baktım: lh da fsh da 1 küsürlere kadar düşmüştü, kistlerim de önemli ölçüde azalmıştı, "eylül ayında klomene başlayalım" dedi doktorcum...netekim 15 eylülde 2 tane gelişmiş yumurtam vardı fakat nedense, doktor beğğy beğenmedi yumurtaları...ben de o an, yaklaşık 6 aydır koruduğum sabrımı yitiriverdim...çocuğum olmayacak diye gece gündüz ağladım, sigaraya başladım...eşim ısrar etmeseydi duphaston (gebelik oluşursa düşük önleme, oluşmazsa adet sağlama ilacı) u bile içmeyecektim...
efenim oldu aylardan ekim...takvime bakıyom bakıyom, adet zamanın geliyo geçiyo ama tık yok...etrafımda yoğun bi test yaptırma baskısı...ama inadımdan yaptırmıyorum ( afedersiniz hıyarlıktan da diyebiliriz )...sonra 8 ekim akşamı, ayaklarım beni eczaneye götürüyo, "nasılolsa negatif aga" diyerek testi yapıyorum...şöyle bi gözucuyla bi bakıyorum çift çizgi....o kadar eminim ki olmadığına: "bunlar çiftken negatif miydi" diye düşünüyorum...evde de yalnızım zangır zungur titriyorum...eşime telefon açıp haber veriyorum, garibim anlamıyohemen doktorcumu arıyorum herif benden çok seviniyo "dedim ben sana" diyor...aabi dedin de, kadın psikolojisi işte ne bileyim...
ertesi gün kan testinde 6393 sonucunu alıyoruz veee takip eden pazartesi kesemizi görüyoruz burada hep okuduğum, umudunu kaybettiğin an gelen bebek hikayesini ben de yaşıyorum...
12. haftama kadar pko lu olduğum için glucophage ve bebe asprini kullandım, gebelik şekeri riskim olduğu için tatlı tüketmem de yasak...ama maşallah diyelim, kızım çok zıpır, herşey de yolunda bin şükür
başta Allahımın takdiri, sonra da artık ailemden biri gibi gördüğüm sevgili doktorcum Altuğ Semiz sayesinde pko denen manyakı yendim, bebişimi bekliyorum şimdi
Allah hepinize buraya güzel hikayelerinizi yazmak nasip etsin amin....

Kızlar bugun doktorda PKO lu oldugumu ogrendım
Pek br bılgı veremedı yanı verdıde ustun koru seyler.
Cocugu asla etkılemez felan dedı :S
Ben pek bısey anlamadım aylar once ılk doktorum yumurtalıkların catlamamıs bıraz hamılelıkte zorlanırsın dedı bugunse doktorum pko lusun ama hamılelıgını etkılemez cocuk dusunuyorsan dogumkontrol hapı vermıyım dedı. bende ıstemedım zaten (yengemı 15 ay korudu bıraktıktan sonra )
onun ıcın bende bu sene sonu ıstıyordum ama sımdı ıcıme kurt dustu :S
Acaba ole hayal ettıgım gıbı olmucakmı ıstedıgım an hamıle kalamıcakmıyım
Ayy bılemıyorum ınternettede arastırdım hayırlısı dıyorum artık
Allah hepımızın yardımcısı olsun

iyi dileklerin için teşekkür ederim arkadaşım... Birbirimizi haberdar edelim gelişmelerden allah kucağımıza almayı nasip etsin isteyen herkesede yaşatsın... Ben daha ultrasonda görmedim kalp atışlarınıda dinlemedim iki gün sonra gideceğim. Sen gördün mü?

baştan sona tüm yazıları okudum ağlaya ağlaya rabbimm inşallah banada nasip eder.öyle dört gözle bekliyorumki...tedaviye başlayacağım önümüzdeki ay inşallahh inşallah bu sefer olur.((((((

merhaba arkadaşlar benimde sizden farkım yok ben adet oldum olalı hep düzensiz adetlerim var şuan 21 yaşındayım bekarken 1 yıl doğum kontrol hapı kullandım bende tüylenme kilo vardı ben doğum kontr. ilacını kullandıkça kilo aldım bıraktım 2 senedir evlendim ve yine düzensizdi adetlerim bazen ilaç kullanmasam adet görmezdim ama 3 ayı buluyordu neyse 4 ay soğan kürü içitim tabi hiç korunmadım baktım olmadı doktora gittim bana klomen günde 4 tablet vardı yumurtamın en büyüyğü 7mm oluyordu normaLDE 19 20 olması gerek dr bana hemn iğne yap dedi başka çaren yok dedi ve tam umutsuzlandım (bide bende troid iltihabı vardı 1 senedir ordan tedavide görüyorum) neyse baktım hayıt tohuumundan bahsediyorlar bende deniyeyim dedim ne eksilirki başladım spor salonuda gittim 5 kilo verdim hayıt ikinci ayımdan sonra adetlerimi düzene soktu hemn dr gittim tahlil yaptım hepsi normal çıktı dr bana yumurta geliştirici verdi en düşük dozda yumurtam kendiliğinden çatladı son adetimi 5 mayısta gördüm ve şuan 2 haftalık hamileyim rabiim olmayan herkese nasıp eder inşllah bence pkolular hayıtı denesin soru sormak isteyen özel msj atsın

merhaba arkadaşlar evlilikte 2 seneyi temmuzda deviriyoruz inşallah.. evlendiğim günden beri hiç korunmadık zaten düzenli bir sex hayatımızda yoktu bebeğim olmadı hep düzensiz sex hayatıma bağladım ama burda bir topikteki arkadaşın ısrarlarına karşılık hastaneye gittim şubat ayında ve pko oldugumu öğrendim.. ağlayarak cıktım doktorun yanından.. bende pkoydum ve bebeğim olmayacak düşünceleri beynimi sarmıştı..

doktor her adetimin 3, günü çagırdı beni ki halada gidiyorum.. vajinalultrason ve kan alınıyor.. yumurtalarım 15mm falan büyümüyor daha fazla kan testlerim de de bir ay prolaktinim bir ay testesteronum yüksek bi üçünün normal arayı tutturamadık.. geçtiğimiz ay klomen verdi ama olmadı.. bu ay tekrar gideceğim bakalım..

pkoluyum ama hiçbir belirtisi yok bende, adetlerimin günü şaşmaz hep 28 günde bir olurum. çenemde 3 5 kıl var ama ondan mı bilmiyorum.. kilomda normal sadece göbeğim var o da pkodanmı bilmiyorum..

nasip ya.. burda yazan arkadaşları okudugumda cok mutlu oldum.. en azından umutlarım biraz daha arttı ama kocaman kk da baya az

görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler

arkadaşlar hepinize slm öncelikle.!Ben aranıza yeni katıldım ve sizin gibi pko liymişim.Aslında benim adet düzensizliği vs hiç olmadı ama ultrasonda görüntü olarak öle çıkıyor.Hormon testlerimde normal miş.Ben 9 aylık evliyim 5 aydır bebek istiyoruz fakat olmuyordoktorlar 1 sene beklememi söylediler eğer olmazsa tedavye başlayabilirmişim ama çok saçma değilmi?Kafama takıldı şimdi bizde yumurtlama hiç mi olmuyor ya da zamanımı belli değil napmamız gerekiyor?Birde soğan küründen bahseden arkadaşlar var bende uyguladım bu kürü 3cm çapında kistim gitmiş üstelik herhangi bir ilaç kullanmadım.Bence herkes bu küürü denesin mutlaka faydası olucaktır.

ayy yıllar oldu bu yorumumu buldum.çok tuhaf oldum.ozaman böyle yazmışım şimdi allaha şükürler olsun oğlum 11 aylık.

canım bizde yumurtlama oluyor fakat yumurtalar ya az gelişiyor ya gelişimeyip kist oluyor yada zamansız gelişiyor.buda adet düzensizliğine ve gebeliğine engel oluyor.

şuan ikinci çocuğu istiyorum ve yine aynı problemle karşı karşıyayım.biraz daha bekleyecem eğer kendiliğinden olmazsa yine tedaviye başlayacam.

ayy yıllar oldu bu yorumumu buldum.çok tuhaf oldum.ozaman böyle yazmışım şimdi allaha şükürler olsun oğlum 11 aylık.

canım öncelikle çok şanslısın Yüce Allah sana nasip etmiş bu duyguyu:)Hamile kalmak için bitkisel kürleri denedinmi ben hayıt tohumuna başladım şimdi faydasını görürmüyüm bilmiyorum.Doktorlar ısrarla 1 yıl bekletiyorlar ilaç vermiyorlar ama beklemek işkence gibi geliyor.Birde benim saçlarım dökülüyor artık neyi düşeneceğimi karıştırdımBana öyle geliyorki bir bebişim olsa herşey normale dönecek.Senin nasıl oldu doğumdaann sonra tekrar pko aynı şekildemi devam etti?

canım bizde yumurtlama oluyor fakat yumurtalar ya az gelişiyor ya gelişimeyip kist oluyor yada zamansız gelişiyor.buda adet düzensizliğine ve gebeliğine engel oluyor.

canım benim adet düzensizliğim yokki zaten bende bunu anlamıyorum ona rağmen benim yumurtam gelişmiyormu acaba dr lara soruyorum verilen tek cevap 1 yıl bekle

bende pco luyum 21 yaşındayım ergenlikten beri ialçla adet olyorum, kendim hiç bi zaman olamadım. çevremden duydularım araştırmalarım sonucu öğrendim ki, stres bu işii berbaatt ediorrr, ilaç kullanırken düzenli olna adetii bile stres tersyüz edio kii, bebek isteyenler stresee girmemelii. kimden duyduysam hamile kalanların hepsi rahat bi döneminde hamile kalıo. umarım herkes sorunsuz olarakk hamile kalır. allah hepimizin yanında olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…