• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO olupta hamile kalanlar burayaa...hikaye zamanı

canım adet olmana yardımcı olurmu bilmiyorum ama soğan kürünü denemelisin bence işe yarıyor kistleri patlatıyor benim 3 cm kistim hiç ilaç kullanmadan geçti 15 günde doktorların bir tanesi evet çok iyi dedi bitaneside hiç alakası yok dedi ama bence etkisi var denemeni tavsiye ederim

mrb kızlar bende 1 senelık ewlıyım 6 aydır bebiş istioruz olmuor bende de pko var ılac kullanmadan adet oldugum cok nadirdir evlendıkten sonra hele ılac kullanmadan hıc adet olamadım 2 aydır doktora gıdıorum gecen ay doktorum klomen dıe bı ılac verdı onu kullandım sonra progestron degerıme baktı ama cok düşük cıktı bu ay baska bı ılac verdı yıne progestron degerıme bakacak ınsallah bu sefer yuksek cıkarr :(( ama 2 aydır kendılıgımden adet oluyorum ılacsız buda ıyıye bır ısaretmıdır dersınız kızlar :26:

soğanın yararlı olması için araştırdığım kadarıyla ilaç içmediğim zaman kullanmam gerekiyo :s çünkü kadın doğum ilaçları yumurtlamayı engelliyo, sadece rahimi kalınlaştırıp yalancı adet sağlıyor. soğan ise yumurtlamayı sağlıyo. ama malesef ben hala ve hala ilaçiçiyorum:s peki bu soğan kürü tüylenmeye yardımcı mı?

mrb kızlar bende 1 senelık ewlıyım 6 aydır bebiş istioruz olmuor bende de pko var ılac kullanmadan adet oldugum cok nadirdir evlendıkten sonra hele ılac kullanmadan hıc adet olamadım 2 aydır doktora gıdıorum gecen ay doktorum klomen dıe bı ılac verdı onu kullandım sonra progestron degerıme baktı ama cok düşük cıktı bu ay baska bı ılac verdı yıne progestron degerıme bakacak ınsallah bu sefer yuksek cıkarr :(( ama 2 aydır kendılıgımden adet oluyorum ılacsız buda ıyıye bır ısaretmıdır dersınız kızlar :26:

ialçsız adet oolmak iiye işaret, demkki bi şekilde vücut dengelio kendisini. moral çok önemli. bak ben ilaçsız hiç olmadım şimdiye kadar. rahat olmaya bak..

ama neden progetron degerım düşük çıkıo progestron değeri yumurtaların buyumedıgını göstermıomu:( ilaçla bile büyümediler inş bu ay büyürler

inş büyrler canım. eet büyüyen yumurta progesteron salgılıoo, demekki seninkiler bi miktar salgılıo, sadece adet olmana yetecek minimum düzeyde... bu hastalık süprizlerle dolu, pes etmemek lazım..

soğanın yararlı olması için araştırdığım kadarıyla ilaç içmediğim zaman kullanmam gerekiyo :s çünkü kadın doğum ilaçları yumurtlamayı engelliyo, sadece rahimi kalınlaştırıp yalancı adet sağlıyor. soğan ise yumurtlamayı sağlıyo. ama malesef ben hala ve hala ilaçiçiyorum:s peki bu soğan kürü tüylenmeye yardımcı mı?

canım bildiğim kadarıyla tüylenme serbest testeron değerinin yüksek olmasıyla ilgili.Senin yumurtalığındaki küçük kistler buna sebep oluyor.Yani soğanda o kistleri patlattığı için etkisi olur diye düşünüyorum.Benim araştırmalarıma göre soğan kürüyle düzenli adet görenlerde varmış.Ben şimdi hayıt tohumu içmeye başladım hamile kalmak için bakalım etkisi olcakmı?

kızlar bana bi yardımcı olun Allah aşkına ya:(bugün hormon sonuçlarımı aldım ama bişey anlamadım doktor normal diyor ama ultrason pko sonuçlar şöyle

TSH 1,67 Ref. Aralığı(0,38-4,32)
FSH 9.2 Folliküler faz:3,5-9,2
ovulasyon:4,7-25,9
lüteal faz:1,7-5,6

LH 4,3 folliküler faz:1,7-13,3
ovulasyon:4,1-68,7
lüteal faz:0,5-19,8

ESTRADİOL 44,6 folliküler faz:0-112
periovalatuvar:36-251
lüteal faz:31-136
postmenopoz al<75

PROLAKTİN 9 Ref. aralığı(4,1-28,9)

Total testeron 31,44 ref aralığı(9-56)
postmenopozal:8-35

Serbest testeron 0,97 ref aralığı( 0-4,2)

şimdi bu sonuçlar normal mi anlamadım bana 3 ayrı doktorda ultrasondan pko diyor ama hormonlar böle çıkıyor benim hiç adet düzensizliğim olmadı kıllanma vs yok cildim yağlı ve saçlarım dökülüyor 5 aydırda hamile kalamıyorum anlamadım ben hiçbişey:18::18::18:

Evliliğimin 9.ayında kızım doğdu ve 15 ay sonra ikinci kızım doğdu. Sonra doktor kontrolünde PKO hastası oldugumu söyledi ama ben hamile kalmakta zorlanmadım hatta ikinci yanlışlıkla oldu. Doktorumda hastalığın başlangıçta olduğunu söyledi. Herneyse ben yinede ne olur ne olmaz diye spiral taktirip hayatıma dvam ettim ki pko için gizli seker olasiligiyla ilgili seker ilacı kullanmaya baslicaktim. Spiralle hamile oldugumu öğrendim! Doktorumda şaşırdı çünkü benim hamile kalamamam lazım
Herhalde ben hiç boyle hastayim su bu diye düşünmediğim için oldu çünkü adetlerim gayet duzensiz korkunç ağrılarım var kilolar da malum
Bilemiyorum şansmi desem ama kızlar ben bebek
İsteyen bütün herkese dua ediyorum her gün.. Ve lütfen bebeğim olmuyor diye sakin stres yapmayın stres oldukça bebek gelmiyor çevremden gördüğüm o
Allah bebek isteyen herkesi tez zamanda bebeklerine kavustursun

Bende 2008 yılında pcos olduğumu öğrenmiştim adet düzenim normaldi bi sorun yoktu o yıl evleneceğim için dr doğum kontrol hapı başladı 1.5 yıl kullandım bıraktığımda adet olamadım yine kullanacaksın dendi kullandım 1 yıl sonra bıraktım ardından düzenli adet oldum bebek için folikül takibi yaptırman gerekli denildi ama ben endokrine takip oluyordum sürekli hormon takibi kontrol altındaydım bebek düşündüğüm için kadın doğuma gittim yumurtama bakılmıştı 13.günde 17 mm olmuştu dr gayet güzel olmuş hatfaya çatlar dedi folikül takibi yapılırsa stres yapacağımı ve korunmadan 1 yıl geçsin hamile kalamazsan gel dendi fakat endokrin kesinlikle folikül takibi olmalısın dedi bende kadın doğumcunun stres olursun gerek yok dediğini söledim kağıt yazdı bu kağıtla git aynı şeyi sölerse gel ben yapıcam dedi ve ben o ay hamile kalmıştım baktırdığım yumurta çatlamıştı ve 22 haftadırda benimle miniğim :)...Kesinlikle folikül takibi yapılmalı gözün kapalı her ay denersen umutsuzluğa düşüyorsun..

Bende 2008 yılında pcos olduğumu öğrenmiştim adet düzenim normaldi bi sorun yoktu o yıl evleneceğim için dr doğum kontrol hapı başladı 1.5 yıl kullandım bıraktığımda adet olamadım yine kullanacaksın dendi kullandım 1 yıl sonra bıraktım ardından düzenli adet oldum bebek için folikül takibi yaptırman gerekli denildi ama ben endokrine takip oluyordum sürekli hormon takibi kontrol altındaydım bebek düşündüğüm için kadın doğuma gittim yumurtama bakılmıştı 13.günde 17 mm olmuştu dr gayet güzel olmuş hatfaya çatlar dedi folikül takibi yapılırsa stres yapacağımı ve korunmadan 1 yıl geçsin hamile kalamazsan gel dendi fakat endokrin kesinlikle folikül takibi olmalısın dedi bende kadın doğumcunun stres olursun gerek yok dediğini söledim kağıt yazdı bu kağıtla git aynı şeyi sölerse gel ben yapıcam dedi ve ben o ay hamile kalmıştım baktırdığım yumurta çatlamıştı ve 22 haftadırda benimle miniğim :)...Kesinlikle folikül takibi yapılmalı gözün kapalı her ay denersen umutsuzluğa düşüyorsun..

canım bende bunun için gidiyorum doktora 1 yılı tamamla diyorlar sırf bu yüzden 3 farklı doktora gittim üçüde aynı şeyi söylüyor.Bende paşa paşa eve geri dönüyorum böylede hamilelik olacağı varsada olmaz temelli stresli biri oldum.Hayır bilsem bu yumurta takibi vs valla kendim yapcam artık o hale geldim

ben evlenmeden önce öğrendim pko'li olduğumu. doktorum glikofen verdi ve 3 yıldan fazladır (halende) kullanmaya devam ediyorum. doktorum hormon değerlerimi düzenli olarak takip etti. nişanlandığımda ise yumurta gelişimime baktı. tabi benim nişanlılık ve evlilik dönemim arasında 2 ay gibi kısa bir süre var. şuan 5 aylık evliyim ve doktorum hiç ilaç takviyesi yapmadan hamile kaldım. ben dahil doktorum bile şaşırdı bu kadar kısa sürede hamile kalmama. çok şükür bir sorun olmadan 3 ayı bitirdim. şuan 15 haftalık hamileyim.

Kızlar lütfen pko olup hamile kalanlar hikayelerinizi bizimle paylaşın.Umut olsun...:50:

ben varım canım. çok da beklemedim aslında ama baya ümitsizliğe kapıldım. özellikle pcos olup da yıllarca bebiş sahibi olamayanları okudukça aşırı ümitsizliğe kapılıyordum. 8 sene doğum kontrol ilacı, evlendikten sonra 4 ay klomen kullandım malesef klomenle hamile kalamadım. 5. ayımda endokrin uzmanı tavsiyesiyle matofin xr 500 diye bi ilaç kullandım ve o ay geç döllenmeyle hamiş kaldım.. sakın umudunu yitirme Rabbim ol diyor ve oluyor. bebişinin sana geleceği bi gün var ve bu gün belli.. dua et ve tedavini aksatma. umarım en kısa zamanda bebişin gelir sana

ben varım canım. çok da beklemedim aslında ama baya ümitsizliğe kapıldım. özellikle pcos olup da yıllarca bebiş sahibi olamayanları okudukça aşırı ümitsizliğe kapılıyordum. 8 sene doğum kontrol ilacı, evlendikten sonra 4 ay klomen kullandım malesef klomenle hamile kalamadım. 5. ayımda endokrin uzmanı tavsiyesiyle matofin xr 500 diye bi ilaç kullandım ve o ay geç döllenmeyle hamiş kaldım.. sakın umudunu yitirme Rabbim ol diyor ve oluyor. bebişinin sana geleceği bi gün var ve bu gün belli.. dua et ve tedavini aksatma. umarım en kısa zamanda bebişin gelir sana

Canım hayırlısı olsun Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin.Sende daha yeni evliymişsin Allah bana ve tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.ben hiç korunmadım evlendiğimden beri gecen ay doktora gittim banada klomen verdi.Günde 1 tane içtim.1 tane 20 mm yumurtam oluştu ama tutmadı.Bu ay tekrar klomen kullandım bu sefer yumurtam büyümemiş devam ettim kullanmaya 4 gün daha sabah aksam kullandım bide yanında glifor verdi.Senin içtiğinin eşdeğeri galiba bundanda günde 1 tane içiyorum.Bu ay umudum yok benim ama hayırlısı inşallah...

Canım hayırlısı olsun Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin.Sende daha yeni evliymişsin Allah bana ve tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.ben hiç korunmadım evlendiğimden beri gecen ay doktora gittim banada klomen verdi.Günde 1 tane içtim.1 tane 20 mm yumurtam oluştu ama tutmadı.Bu ay tekrar klomen kullandım bu sefer yumurtam büyümemiş devam ettim kullanmaya 4 gün daha sabah aksam kullandım bide yanında glifor verdi.Senin içtiğinin eşdeğeri galiba bundanda günde 1 tane içiyorum.Bu ay umudum yok benim ama hayırlısı inşallah...

İnşallah en kısa zamanda olur canım.. gliforu bilmiyorum benim kullandığım ilaç şeker ilacıymış hormon seviyelerini düzenliyormuş.. ama uzun vadede.. doktor bana 7-8 ay ümitlenme dedi çok şükür o ay hamile kaldım.. dün kalp atışlarını da gördük canlanmış bebeğim :) çok güzel bi duygu Rabbim sana ve isteyen herkese de nasip etsin inşallah..

İnşallah en kısa zamanda olur canım.. gliforu bilmiyorum benim kullandığım ilaç şeker ilacıymış hormon seviyelerini düzenliyormuş.. ama uzun vadede.. doktor bana 7-8 ay ümitlenme dedi çok şükür o ay hamile kaldım.. dün kalp atışlarını da gördük canlanmış bebeğim :) çok güzel bi duygu Rabbim sana ve isteyen herkese de nasip etsin inşallah..

Gliforda senin içtiğin ilacın eşdeğeri canım oda şeker ilacıymış.Canım hayırlısı olsun ne güzel Allah hepimize nasip etsin inşallah.:emir_bebek: Hayırlsıyla sağ sağlim kucağınada al inşallah :29:

Pko nun tek tedavisi zayıflamak ve sporu hayata sokmaktır. Ben şahsen hiçbir ilacın faydasını görmedim. Tüp Bebekle ikizlerim oldu. Şimdi 5 yaşındalar ve sürpriz bir hamileliğim var. 18 aylığım. Zayıflayınca ve spora başlayınca adetim düzene girmişti.

maşallah buraya yazan çoğu kişinin bebekleri olmuş. allah isteyen herkese nasip etsin inş.

ben de pko liyim ve çok şükür 3.5 yaşında bir kızım var. 2. yi düşünüyoruz ama zorlu bir sürece girdim gibi geliyor malesef. kızımı 1.5 yıl beklemiştik neredeyse

şuan ikinci çocuğu istiyorum ve yine aynı problemle karşı karşıyayım.biraz daha bekleyecem eğer kendiliğinden olmazsa yine tedaviye başlayacam.

2. çocuğun oldu mu. ne kadar sürede oldu.
daha sonra bir yerde 3. yü istediğini yazmışsın. 3. oldu mu ve ne kadar sürede hamile kaldın. sanırım stres yapmamakla alakalı. stresten uzak durmak, kafa yormamak gerek,olumsuz düşünmemek gerek.....

Evliliğimin 9.ayında kızım doğdu ve 15 ay sonra ikinci kızım doğdu. Sonra doktor kontrolünde PKO hastası oldugumu söyledi ama ben hamile kalmakta zorlanmadım hatta ikinci yanlışlıkla oldu. Doktorumda hastalığın başlangıçta olduğunu söyledi. Herneyse ben yinede ne olur ne olmaz diye spiral taktirip hayatıma dvam ettim ki pko için gizli seker olasiligiyla ilgili seker ilacı kullanmaya baslicaktim. Spiralle hamile oldugumu öğrendim! Doktorumda şaşırdı çünkü benim hamile kalamamam lazım
Herhalde ben hiç boyle hastayim su bu diye düşünmediğim için oldu çünkü adetlerim gayet duzensiz korkunç ağrılarım var kilolar da malum
Bilemiyorum şansmi desem ama kızlar ben bebek
İsteyen bütün herkese dua ediyorum her gün.. Ve lütfen bebeğim olmuyor diye sakin stres yapmayın stres oldukça bebek gelmiyor çevremden gördüğüm o
Allah bebek isteyen herkesi tez zamanda bebeklerine kavustursun

maşallah maşallah.....

Son düzenleme:
Back