• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO olupta hamile kalanlar burayaa...hikaye zamanı

saol canım ama bu kırzde o kadar vermek cok zoruma gıdıyo o yuzden bekletıyorum esimde anlamıyo bu olayları daha yası 24 off bend bebegımle buyumek ısıtıyorum

Lücian arkadaşım canını sıkma erkekler hep öyle benim tedaviye 1yıl geç başlamamda eşim yüzünden bizde aşılamada olumlu sonuç alamazsak ara vereceğiz.ilaç kullanmadığım zaman bitkisel tedavi uygulamayı düşünüyorm incir gibi ilaç kullanmıyorsan dene yumurtlamaya ve çatlamasına çok faydalıymış,olmassa bende deniyeceğim bilinmeyen, zararlı bir şey değil ben inciri pek sevmem ama kaynatıp suyunu içeceğim

ahh canım aynı bende su an bıtkılere dondum sogan suyu ıcıyorum allhım senınkı tutar ınsalh canım senın ıcın dua edıcem namazda ınsalh uzmez bebegın senı hemen gelır

3 arkadaşıma da çok sevindim. hep sonuçlar mutluluk verici. ben de 1.5 yıllı geçkin zamandır evliyim. bekarlığımda hep sorunluydu reglim ama hiç bir doktor bişey demedi. hep normal ultrason olduğu için görmediler belki bilmiyorum. ama pazartesi günü pko olduğumu öğrendim ve 5 aydırda gebe kalmaya çalışıyorum. dr um ısrarla bi sene dolana kadar beklemem gerektiğini söylüyor. ama ben çok istiyorum. açıkçası beklemek de istemiyorum. yani sonuca çabucak ulaşmak gibi bi huyum var. zaten bi sene dolana kadar olacağı varsa da psikolojim yüzünden olmıcak. bana vereceğiniz bir öneri varsa paylaşır mısınız?

canım hamile kalabilirsin. doktorlar öğle diyor çünki istatistiksel olarak çiftlerin yüzde 80 iilk bir yılda hamile kalabiliyor.sende pco var ama olabilir

canım hamile kalabilirsin. doktorlar öğle diyor çünki istatistiksel olarak çiftlerin yüzde 80 iilk bir yılda hamile kalabiliyor.sende pco var ama olabilir
canım cevabın için saol. ilk öğrendiğimde hemen tedaviye başlamak istemiştim ama şimdi bi kaç ay soğan ve incir kürünü denemeye karar verdim. o yüzden bi kaç ay sonra giderim eğer gidersem. tavsiyen için thankssŞenizyerimseniben

bende anlatayım hikayemi :utangac:
benim adetlerim duzenliydi.yani 2-3 gun nadirende 5-6 gun oynuyodu sadece. evliligimizin 2,5 yılı geride kalmıstı ve biz cocuk dusunmeye basladık.3.ayımızda doktora gitmeye karar verdim.cunku daha once hic jinekologa gitmemistim. eger bi sorun varsa biran onca hallolsun istiyodum. ocak ayında adetim biter bitmez solugu doktorda aldım. alttan muayene sonucu pko oldugumu soyledi.kistleri bende gormustum ultrasonda.ama bende ne kıllanma ne asırı kilo nede sivilcelenme vardı.doktor pkonun dogustan gelen bir rahatsızlık oldugunu, olene kadar bu hastalıkla yasıcamı soyledi benneyaptımki
bana isterseniz birkac ay daha ugrasın olmazsa tedaviye baslayalım dedi. bende fazla zaman kaybetmek istemiorum tedaviye hemen baslayalım dedim. ozaman birdahaki adet zamanında gel bana rahim filmi cekelim dedi doktor.
ben subat ayındaki adetimi beklerken adet gunume 5 gun kala hic umudum olmayarak idrar testi yaptım ve 2.cizgiyi silik olarak gordum.sonra kan verdim ve hamileydim :CüvCüv: :nazar:
sanırım ben sanslı olanlardanım.umarım Allah hepinize saglıklı bebisler verir.:Saruboceq:

buket hamile olmana çok sevindim arkadaşım... ve ben de senin durumundayım adetlerim düzenli kilom normal sadece biraz sivilcelenme ve tüylrnme var. ultrasonda p.c.o yok denecek kadar az oldunu söyledi dr. fakat başka tahlil yapmadı adetler düzenliyse hormonlar düzenlidir dedi(ne kadar doğruysa) 2 aydır bekliyoruz inşallah en kısa zamnda bende hamiş olurum:) umut oldun bana da sağolasın...a.s.

laelaelaelaelaeslm arkadaşlar, yazılan mutlu hikayeleri okumak banada mutluluk ve ümit verdi..PKO bende 2009 ocak ayında çıktı diye düşünüyorum fakat adetim düzenliydi oda doğum kontrol hapından dolayıydı...nisan ayında doktoruma sormadan hapı bıraktım ve 30 günü geçgin zaman diliminde adet olamadım ve doktorum bana adet söktürücü verdi, bu arada mercimek tanesi biyikliğinde pilikistlerin olduğunu korkulacak bişey olmaması gerektiğini söyledi.o ay adet oldum ve tekrar doğum kontrol hapı verdi 2 ay kullandım.haziranda doktor kontrolünde bıraktım ve söktürücü kullanmadan adet oldum..en kötüüsüüde ağustos ayından beri adet göremiyorum.geçen doktoruma gittim ve tekrar söktürücü verdi fakat yine olamadım.
şimdi okuduklarıma göre almış olduğum kiloların,azda olsa görülen sivilcelerin, adet düzensizliğnin tek sebebi pko'ymuş
bunlar beni strese soktu, acaba diyorum stres bu kadar mı etkiliyo?
almış olduğum kilolar (aldığım kilo çok olmasada en az 5 kilo aldım) da bu PKO ya bağlı,
tek iyi olan şeyse tüylenme bende olmadı,
bunun tedavisi zormu?
nasıl hamilelik geçiriliyor?

uzun oldu. pek hikaye sayılmasada benim yaşadıklarımda bunlar arkadaşlar
...

kızlar bende pco luyum benim yumurtalarım ilaçsız büyümüo ama benim adetim hep gerie atıodu hiç gecikmiodu dr lar ondan şaşıo pek karşılaşılan bi durum diil benimki kilom deseniz oda yok 45 kilo ile evlendim şuan 50 yim

kızlar bende pco luyum cok düzensiz adetlerim vardı,kilolarımla sıkıntılı olduğum içim zayıflamaya karar verdim 8 kilo verdim sonra birden adetlerim düzenlendi ve korunduğum halde hamileydim cok şaşırmıstım yani farkında olmadan kilo vermekle kendimi tedavi etmiştim onun için her derdin dermanı Allah ta o en güzel zamanı bilir hiç üzülmeyin sakın

adetimin 3. günü ve 21.günü test yapıldı pko olduğumu öğrendim.bugün 25. günüm.
dün soğan suyu kürünü öğrendim bugün uygulamaya başladım.bi zararı var mı acaba yumurta çatlatmak için işe yarıyor mu bilgisi olan varmı

mechul mim sen şanslıymışsın tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün. ınşallah darısıda bizlere:Saruboceq:

slm arkadaşlar bende pko luyum tedavi görüyorum ama bende henüz hamiş olamayanlardanım.ayrıca pkonun belirtileri bende yok adetim düzenli kıllanma yada kilo sorunumda yok doktor bana dedğinde epey şaşrmıştım.benim hormon testlerimde sorun çıktı sadace ordan pkolu olduğum belli.Rabbim en kısa zamanda hepimize nasip eder inş.buradaki başarı hikayelerini okudukça umutlanıyorum

arkadaşlar merhaba bende pkoluyum.1,5 senelik evliyim ve hala bebegim yok.bir kaç defa diana 35 kullandım ama bebek istemeye başlayınca bıraktım.klomen kullandım ama yine hamiş kalamadım.19 yaşındayım ama çok kafama takıyorum.çikolata kistlerim var ama doktor önemsiz dedi.diana 35 vwerdi ama ben kullanmıyorum çünkü bebek istiyorum.şimdi ise aslan pençesi,cıvan perçemi ve birde hayıt suyu kullanıyorum.doktor 3 ay içinde hamiş kalırsın dedi ama bakalım.HE BUARADA BENİM YENGEMDE PKOLU ONUN KİSTİ AMELİYATLIKTI AMA O EVLENDİKTEN 6 AY SONRA HAMİŞ KALDI.NE OLURSA OLSUN HERŞEYDEN ÖNCE NASİP ARKADAŞLAR

bu da benden:1 yılönce öğrendim tesadüfen pkolu oldugumu.kilo dışında bişiyim yoktu.bebek te istemioduk o zmn.bir yıl kdr yasmin ve glifor kullandım.ocak ayında yasmin yüzünden migrenim iyice azdı,çekilmez hale geldi.tabi glifor kullanmama ragmen kiloda veremedim yasmin yüzünden.doktorumu değiştirdim.zaten adetlerim düzenliydi doktorum 6 ay süre verdi folik asite başlattı.kilolar aynen duruo tabi:)subatta bırakmıştım yasmini.ikinci ay hamile kaldım Allahın izniyle.yani her pkolu tedaviyle hamile kalıcak die bişi yok kızlar.içinizi,gönlünüzü ferah tutun.ben su anda 5 hafta lık hamileyim.dün bebişimin kesesini gördük.Allah hepinize nasip etsin inşşşş

merhabalar. ben de polikistover hastasıyım::::::( Adana'da yaşıyorum. Ve kafama yatan bir kadın doğum uzmanı uzmanı bulamadım. Testler yaptırıp açıklama bile yapmadan beni kendi halime bırakıyorlar. sizlerin yazdıklarınzı okuyorum. Yumurtalarınızın ölçülmesi büyüme süreci falan o kdar uzak geliyor ki . Lütfen bana Adana'da bildiğiniz iyi bir kadın doğum uzmanı varsa söyleyin ben de ona gideyim ve şu sıkıntıdan kurtulayım. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam. Dün gittiğim bir kadın doğum uzmanı hormonların ile ilgili sıkıntı varsa hamile kalamazsın dedi pat diye daha sonuçlarım bile çıkmamış düşünün nasıl ağladım nasıl moralim bozuldu. hepsi de özel hastane özel doktorlar çok şansızım doktorlar konusunda sizlerin yazısı bana ışık tuttu. Lütfen bayanlar bana yardımcı olun!!!!

bu da benden:1 yılönce öğrendim tesadüfen pkolu oldugumu.kilo dışında bişiyim yoktu.bebek te istemioduk o zmn.bir yıl kdr yasmin ve glifor kullandım.ocak ayında yasmin yüzünden migrenim iyice azdı,çekilmez hale geldi.tabi glifor kullanmama ragmen kiloda veremedim yasmin yüzünden.doktorumu değiştirdim.zaten adetlerim düzenliydi doktorum 6 ay süre verdi folik asite başlattı.kilolar aynen duruo tabi:)subatta bırakmıştım yasmini.ikinci ay hamile kaldım Allahın izniyle.yani her pkolu tedaviyle hamile kalıcak die bişi yok kızlar.içinizi,gönlünüzü ferah tutun.ben su anda 5 hafta lık hamileyim.dün bebişimin kesesini gördük.Allah hepinize nasip etsin inşşşş

allah güzel günlerini göstersin inşallah bizede nasip ederCADIARZU

mrb arkadaşlar adet düzensizligim vesancılarım vardı hayla devam etmekte 1yıldır doktora gidiyorum 3 aylık kullanmam için yazz die dog.kon.hap kullandım o ay normal adetimi oldum fakat 2ay hapı bıraktıktan sonra yine o hapa başladım 3 kutu kullandım yineaynı fakat kullamak istemiyorum artık nişanlıyım ve pco hastasıyım hiç bir doktorumdan memnun kalmadım çok sinirliyim 13çünde yine aynı paramızla rezil oluyoruz doktor yine devam et hapa dedi salladı yaaaa yumurta çatlama sorunum varmış:( nişanlıyım eylülde düğünüm var ..hemen bebek istemiyorum doguda askeri personel nişanlım şartları zor:( ama daha sonrada bebek özlemi çekmek istemiyorum :(neyapacagım ben :(

:sm_cool:Arkadaşlar ben pko lu olduğumu öğreneli 1 yıl oldu, nişanlıyken öğrendim. doktorum doğum kontrol hapı verdi, 10 ay kullandım . Evliliğimizin 11. ayındayız. 2 ay önce eşimle korunmayı bıraktık. pko ile ilgili, internetten epey araştırma yapmıştım, hep kısırlıktan bahsediyodu ve ben son aylarda inanılmaz korkmaya başlamıştım. doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz doktora gittim, yumurtlama tedavisi için, doktorum 1 yıl boyunca korunmasız ilişkiye girin hamilelik gerçekleşmezse o zaman tedaviye başlanır dedi. Ben şöyle düşünüyodum zaten bir sorunum olduğu belli, niye 1 yıl bekleyip gecikeyim. Uzun araştırmalar yapıp iyi olduğunu öğrendiğim bir başka doktora gittim, o da aynı şeyi söyledi. Bana " sana tek tavsiyem internetten okuduğun tüm olumsuz şeyleri unut, gez toz stresten uzak dur" dedi. Veee geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. doktora sadece 1 ay önce tedavi için gitmiştim,meğer boşu boşuna vücuduma gereksiz ilaçlar alacakmışım.. Hiç korkmayın kızlar, ben korunmayı bıraktıktan bir buçuk ay sonra hamile kaldım, Bu konudaki olumsuzluklara kapılmayın, inanın pko lu olupta hamile kalan çoook bayan var çevremde. Önümüzdeki hafta doktora gidip ultrasona gircem, bebişimin kaç haftalık olduğunu öğrencem. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah...:sm_cool:

Back