pko olup laparoskopi yaptıran var mı ?

daisy84

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2008
677
9
318
Samsun
kızalr dün ben doktora gittim doktor sadece ultrasonla baktı laparoskopi yapalım dedi eğer tüplerin tıkalıysa açılır dedi bende pko var hem kisti temizleriz dedi rahim filmi yaptırmadan laparoskopi bana biraz ters geldi belkide tüplerim tıkalı değil 1 günde hastanede yatacakmış maddi kaygılardan dolayı mı acaba böyle bir şey dedi pkolu olup böyle birşeyle karşılaşan oldu mu pkodaki kistlerden böyle operasyonla mı kurtulunur

PKO´LU olupta laparoskopi yapalim diyenini ilk defa duydum. Pko kistlerin dengeli beslenme ve kilo vermenin sonunda yada hormon bozuklugu varsa ilaclarla kendi basina geldigi gibide gitmeyi bilen kistler. Bende Endometriose var 1½ sene önce laparoskopi oldum, simdi malesef tekrar geldiler ve tek carem yine ameliyat. Sizlerinki ayni durum degil tipta ve dogal yolda sizlere cok careler var bunlardan faydalanin.

canım ben de adet gecikmeleri sebebiyle 1 ayda toplam 3 ayrı doktora gittim...
ilk 2 si herhangi bir tahlil yapmadan , sadece vajinal ultrason görüntülerime göre , büyük ihtimalle pko var sende dediler ve emin konuşamadılar...
ilaç - iğne tedavisine başlamam gerektiini sööleyip, özel muayenehanelerine yönlendirmeye çalıştılar...
ancak ben onların teşhislerine güvenemedim bir türlü, ilaç tedavisine başlamadım ve internetten uzun süre araştırma yaptım, ( belirtmeden geçemiycem - pko konusunda Laubali nickli arkadaşımın da çok faydasını gördm,ALLAH ondan razı olsun ) sonuçta pko belirtilerine sahip olmadıımı farkedip, adetlerimi düzenlesin die doğal yöntemlere başladım... geçen ay soğan kürü yaptım, ve 28. günde tekrar adet oldum...
adetimin 3. günü yine farklı bir doktorda Eliza - ıdrar - Hemogram tahlillerimi yaptırdım ve hiç bir hormonda yükseklik ya da anormallik görülmedi... ve doktor bana sen pko hastası değilsin, gayet sağlıklısın , denemeye devam, doğal yoldan olacağına inanıyorum dedi...
bakalım biz de bu ay 4. kez deneyeceğiz olmazsa yine yine yine...
uzunca bir süre deneyeceğim canım...
sen de hemen doktorlara inanma... ben de hiç duymadım pkolulara hemen laparoskopi yapıldığını...
iice araştır kendi durumunu ... tahlil sonuçlarını en az 3 doktora yorumlat canım...
çok geçmiş olsun canım , ALLAH a emanet ol!

Ay yok canim baskalarindan fazla bilgim yok ama az bucuk biseyler arastirmistim :1hug: ama sagol yinede allah hepinizden razi olsun. Hic bir kadin anne olmayi kendiliginden geciktirmek istemez, o yüzden rabbim herkese en yakin zamanda sirtimizda agir yükümüzü kaldirsin tasiyacagimiz kadarda bebek versin Şeniz

arkadaşlar ben 4-5 ay önce laparoskopi oldum ama doktor yumurtalklarımı falan hiç almdı. "müdahale etmemiz gereken bir şey olursa ancak o zamn müdahale ederiz dedi ve ameliyat sonrası bir şeyin yok sadece pko var o yüzde mher hangi bir müdahale etmedik" dedi doktrm. e sonradn kmden duyduysa nye fazladn oln küçk yumrtalklar alnmdı alması gerekti gbi söylemler beynimi kemiriyor.ben şimdi boşuna mı laparoskopi oldm lütfen bilgisi olan varsa yorum yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…