- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.555
- 548
- Konu Sahibi BettyRuble
-
Hepsinde ayrı yazıyor mesela 180 derece kek için ideal bilinir ama arkadaşım 160 ‘ta uzun uzun pişriiyor falan.Genelde tariflerde kac derecede ve hangi ayarda pisecegi de yazar. Onlari uygulamaniza ragmen mi tutmuyor?
Hepsinde ayrı yazıyor mesela 180 derece kek için ideal bilinir ama arkadaşım 160 ‘ta uzun uzun pişriiyor falan.
benim hatam sanırım pişen şeyi hiç bekletmeden kesmek servis yapmak:/
Çok teşekkürler ss alıcamfanli pisiriyorsaniz daha dusuk derece de fansizsa daha yuksek derece de. Fanli ayar iki uc tepsi koyarsaniz cok ise yarar. Hem hepsi piser hem kokulari karismaz. Bunun disinda fana cok gerek yok. Oncelikle firininiz hava almayan iyi bir ankastre firinsa ya da ocakli firinsa kekte 170 derece civari ideal. Ama mini-midi firinsa 180-190 dereceler ideal. Kek 40 dk da piser. Bu butun kek hamurlari icin gecerlidir. Fakat daha nemli bir kek istiyorsaniz 30 sk daha market keki kivami istiyorsaniz da daha fazla un ve 45 dk yeterlidir.
ben yemeklerin hepsini tum firinlarda 200-250 derece kullanarak pisiriyorum gayet de lezzetli oluyor.
borek yapiyorsaniz 200 derece ideal oluyor genelde. Tabii burda da yufka hazirsa (marketten alinmis) cok pisirmemek gerekiyor cok sertlesiyor. El acmasi ya da gunlukse daha uzun pisebilir.
Borek yaparken kesinlikle fan kullanmayin kurutuyor genelde. Bir de borek pogaca gibi unlu mamullerde ben aldiktan sonra sicakken azicik su serpip ustunu bir bezle kapatiyorum. Boylelikle nemlenip yumusuyor ve kendini cekiyor.
Benim tecrubelerim bunlar.
Hadi kek sufleye döner de poğaçayı böreği napıcazAhahahayeminle kendimi gördüm şuan yarın için fırına revani koydum ama pişecek mi pişmeyecek mi son durum ne olur çok merak ediyorum bir kere eşim kek istemişti yapmıştım pişti görünüyordu kürdanda batırınca birşey gelmiyordu meğer içi biraz çiğ kalmış sana sufle yaptım diye getrmiştim yemişti de canım benim
Ya revani hiç sevmem hiç de yapmam bilemicemIlk başlarda yeni evli zamanlarımda böyleydim hep bi hüsran sonu olurdu artık tarife göre yapıyorum birde 180 derecede alt üst fanlı güzel pişiriyor şu revaniyi pisiriyorum fakat üstüne şerbeti dökmeyi beceremiyorum ni den acaba
Bildiğiniz davul fırın alın.Hadi kek sufleye döner de poğaçayı böreği napıcaz
Yok ben sorunumu fark ettim, güzel dinlendirmeden servis etmicem. Az evvel börek yaptım iki tabak yedim. İlk tabak içi tuhaftı hamursu ikinci güzeldi demlenmiş çünkü
Eline sağlık canımHadi kek sufleye döner de poğaçayı böreği napıcaz
Yok ben sorunumu fark ettim, güzel dinlendirmeden servis etmicem. Az evvel börek yaptım iki tabak yedim. İlk tabak içi tuhaftı hamursu ikinci güzeldi demlenmiş çünkü
Revani ilikken sohumaya yakin, sicaga yakin ilik serbeti dokuyorum ben ve gayet guzel oluyorIlk başlarda yeni evli zamanlarımda böyleydim hep bi hüsran sonu olurdu artık tarife göre yapıyorum birde 180 derecede alt üst fanlı güzel pişiriyor şu revaniyi pisiriyorum fakat üstüne şerbeti dökmeyi beceremiyorum ni den acaba
Ya revani hiç sevmem hiç de yapmam bilemicemşerbet niye dökemiyosun ki püf noktası mı var merak ettim.
Daha yeni siemens’ten aldık ankastre yeni bir fırına maddi manevi hazır değilimBildiğiniz davul fırın alın.
Poğaça ve börekler için.
Bana dua edersiniz
Eski tip fırınlar diyip susuyorum.
Evet şerbet konusu farklı bir olay, bazı tariflerde mesela şerbetten sonra üstünü kapatmak gererken bazılarında kesinlikle kapatmamalıyızSerbetin genelde puf noktasi soguk tatliya sicak serbet ya da tam tersi sicak tatliya soguk serbet oluyor. Ama bu da tarifine gore cok degisiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?