Pişiremiyorum!

Fırınına göre de değişiyor süreler dereceler. Doğruyu deneme yanılmayla bulabilirsiniz. 🤷🏻‍♀️ Benim fırınım ankastrelerin ilk modellerinden rezidansı görünüyo mesela, sanırım o sebepten çok hızlı pişiriyo. Bir de ben yemek de yapsam hamur isi de yapsam fırından cıkarmıyorum. Kapağını yarım açıyorum pencere de yanında pencereyi de açıyorum. Fırınla ayni anda soğuyor içindeki. 🤗

Kızlar fırında bişey pişirme kültürüm çok zayıf 😆😆
Kek, börek, baklava, fırın yemeği bunları nasıl pişiriyorsunuz. Ben kısıkta pişirsem pişmiyor dereceyi yükseltsem yanıyor.
Mesela şimdi börek yaptım içi istediğim gibi değil. Poğaçada üstü kabul gibi oluyor. Kaç derecede fanlı fansız pişirirsiniz?
Fansiz
Kek, börek, baklava 180 derece
Yemekler 250 derece

Kek pişirirken önce altını açarım kabarınca alt üst açarım. Pişti mi diye ortasına kürdan batırırım. Börek pişirirken de alt üst açarım üst kızarınca altını kaldırır bakarım pişmiş mi diye. Pişmediyse üstü kapatır altı açık bırakırım.

Kek pişirirken önce altını açarım kabarınca alt üst açarım. Pişti mi diye ortasına kürdan batırırım. Börek pişirirken de alt üst açarım üst kızarınca altını kaldırır bakarım pişmiş mi diye. Pişmediyse üstü kapatır altı açık bırakırım.
Bir de keki hemen servis etmem soğumasını beklerim. Böreği de ilk sıcaklığı çıkana kadar beklerim

Genelde 180 dereceyi kullanırım.sure olarak ise kekte 35-40 dk.
firini kapatınca kapağını hemen açmam en az 15 dk kalır fırında
Kurabiye de 20‐25 dk
Etli tavuklu sebze yemeklerinde en fazla 1 saat pisiririm

Kızlar fırında bişey pişirme kültürüm çok zayıf 😆😆
Kek, börek, baklava, fırın yemeği bunları nasıl pişiriyorsunuz. Ben kısıkta pişirsem pişmiyor dereceyi yükseltsem yanıyor.
Mesela şimdi börek yaptım içi istediğim gibi değil. Poğaçada üstü kabul gibi oluyor. Kaç derecede fanlı fansız pişirirsiniz?

Belkide fırınla alakalıdır. Bende öyleydim baska bir fırına geçtim yapabildim.
Fanlı olsun.
Sürekli kontrol et.
Tepsi de önemli bir tepsim yapiştiriyor. Aluminyum guzel.
Borcamlarda guzel.
Orta rafta pişir.
Altı cok pişmişse kalani üst rafta calistir.
Üst çok pişmişsede en alta koy başında bekle.
Piştikten sonra fırında bekletmeki kurumasın.

Fanlı olsun.
Sürekli kontrol et.
Borcamlarda guzel.
Orta rafta pişir.
Fanlı olmasi ne fark yaratıyor ..benimki ankastre fan filan secenekler var da ben tek tip kullanıyorum fan neye yarar o bu nedir bilmem

Ilk başlarda yeni evli zamanlarımda böyleydim hep bi hüsran sonu olurdu artık tarife göre yapıyorum birde 180 derecede alt üst fanlı güzel pişiriyor şu revaniyi pisiriyorum fakat üstüne şerbeti dökmeyi beceremiyorum ni den acaba 😅😅

Kekin ilk sıcaklıği çıkmış şerbetse ılıktı tarifte çok güzel oldu. Birde bunu deneyin

Canlı olmadı ne fark yaratıyor ..benimki ankastre fan filan secenekler var da ben tek tip kullanıyorum fan neye yarar o bu nedir bilmem

Fanlı heryerden hava dolaşımı oluyor sanıyorum. Fansız kekim kabarmıyirdu🤷🏻‍♀️ fırınlarda farklı . Deneyince buluyor özelliğini insan

Yapmayı bıraktım 🤗 babam bile şerbeti güzel ayarliyo bi ben beceremiyorum 🤣🤣

Hahhahaha. Şerbet su şeker limon oranıysa bunu tutturmak gercekten zor.
Fazla üzerine ďüşersek kalınlaşıyo acele edersek ham oluyo
Revanide ilk şerbet yapılırmış bunuda son yaptiğımda öğrendim.
Defter tutmam gerek artık benimde

Hahhahaha. Şerbet su şeker limon oranıysa bunu tutturmak gercekten zor.
Fazla üzerine ďüşersek kalınlaşıyo acele edersek ham oluyo
Revanide ilk şerbet yapılırmış bunuda son yaptiğımda öğrendim.
Defter tutmam gerek artık benimde
Basit gibi görünüyor ama gerçekten kıvamı tutturmak önemli aksine serbetli tatlılara bayılıyorum ama yapamıyorum 🤣

Fanlı olsun.
Sürekli kontrol et.
Borcamlarda guzel.
Orta rafta pişir.
Konuyu açalı birkaç ay oluyor daha iyiyim şimdi. Fırının huyunu suyunu öğrendim.

Back
X