- 30 Ocak 2013
- 29.414
- 43.901
- 798
- Konu Sahibi BettyRuble
180 fiks gibi ama annem öyle düşman ki 180 dereceyeasla 180’de pişirmez ordan kalma bir önyargım var haha

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
180 fiks gibi ama annem öyle düşman ki 180 dereceyeasla 180’de pişirmez ordan kalma bir önyargım var haha
Suyunu biraz fazla kaçırmışım heralde öyle oldu bende anlamadım birdaha bilene yaptircamSu tadi mi nasil yani?
Şerbeti biraz kaynatıp koyultmak lazım. Ocaktan almakta acele etmişsinizdir kıvam bulamamıştır. Ya da az şeker koydunuz.Suyunu biraz fazla kaçırmışım heralde öyle oldu bende anlamadım birdaha bilene yaptircam![]()
Kaynadıktan sonra kısık ateşe bıraktım sonra indirdim ateşten:)Şerbeti biraz kaynatıp koyultmak lazım. Ocaktan almakta acele etmişsinizdir kıvam bulamamıştır. Ya da az şeker koydunuz.
FansizKızlar fırında bişey pişirme kültürüm çok zayıf
Kek, börek, baklava, fırın yemeği bunları nasıl pişiriyorsunuz. Ben kısıkta pişirsem pişmiyor dereceyi yükseltsem yanıyor.
Mesela şimdi börek yaptım içi istediğim gibi değil. Poğaçada üstü kabul gibi oluyor. Kaç derecede fanlı fansız pişirirsiniz?
Bir de keki hemen servis etmem soğumasını beklerim. Böreği de ilk sıcaklığı çıkana kadar beklerimKek pişirirken önce altını açarım kabarınca alt üst açarım. Pişti mi diye ortasına kürdan batırırım. Börek pişirirken de alt üst açarım üst kızarınca altını kaldırır bakarım pişmiş mi diye. Pişmediyse üstü kapatır altı açık bırakırım.
Kızlar fırında bişey pişirme kültürüm çok zayıf
Kek, börek, baklava, fırın yemeği bunları nasıl pişiriyorsunuz. Ben kısıkta pişirsem pişmiyor dereceyi yükseltsem yanıyor.
Mesela şimdi börek yaptım içi istediğim gibi değil. Poğaçada üstü kabul gibi oluyor. Kaç derecede fanlı fansız pişirirsiniz?
Fanlı olmasi ne fark yaratıyor ..benimki ankastre fan filan secenekler var da ben tek tip kullanıyorum fan neye yarar o bu nedir bilmemBelkide fırınla alakalıdır. Bende öyleydim baska bir fırına geçtim yapabildim.
Fanlı olsun.
Sürekli kontrol et.
Tepsi de önemli bir tepsim yapiştiriyor. Aluminyum guzel.
Borcamlarda guzel.
Orta rafta pişir.
Altı cok pişmişse kalani üst rafta calistir.
Üst çok pişmişsede en alta koy başında bekle.
Piştikten sonra fırında bekletmeki kurumasın.
Ilk başlarda yeni evli zamanlarımda böyleydim hep bi hüsran sonu olurdu artık tarife göre yapıyorum birde 180 derecede alt üst fanlı güzel pişiriyor şu revaniyi pisiriyorum fakat üstüne şerbeti dökmeyi beceremiyorum ni den acaba![]()
Canlı olmadı ne fark yaratıyor ..benimki ankastre fan filan secenekler var da ben tek tip kullanıyorum fan neye yarar o bu nedir bilmem
Yapmayı bıraktımKekin ilk sıcaklıği çıkmış şerbetse ılıktı tarifte çok güzel oldu. Birde bunu deneyin
Yapmayı bıraktımbabam bile şerbeti güzel ayarliyo bi ben beceremiyorum
![]()
Basit gibi görünüyor ama gerçekten kıvamı tutturmak önemli aksine serbetli tatlılara bayılıyorum ama yapamıyorumHahhahaha. Şerbet su şeker limon oranıysa bunu tutturmak gercekten zor.
Fazla üzerine ďüşersek kalınlaşıyo acele edersek ham oluyo
Revanide ilk şerbet yapılırmış bunuda son yaptiğımda öğrendim.
Defter tutmam gerek artık benimde
Konuyu açalı birkaç ay oluyor daha iyiyim şimdi. Fırının huyunu suyunu öğrendim.Belkide fırınla alakalıdır. Bende öyleydim baska bir fırına geçtim yapabildim.
Fanlı olsun.
Sürekli kontrol et.
Tepsi de önemli bir tepsim yapiştiriyor. Aluminyum guzel.
Borcamlarda guzel.
Orta rafta pişir.
Altı cok pişmişse kalani üst rafta calistir.
Üst çok pişmişsede en alta koy başında bekle.
Piştikten sonra fırında bekletmeki kurumasın.