- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.555
- 548
- Konu Sahibi BettyRuble
-
Bir keresinde saatlerce emek verip baklava yaptım, ama baklavanın en önemli adımlarından biri pişirmesi nerden bileyim içi olduğu gibi hamur olmuş çok kötüydü :/Tariflere de güvenmemek lazım.. her fırının huyu farklı. Yaptım attım pişsin versin bana dememelisiniz.. gözünüz devamlı üzerinde olmalı. Kekse ilk 25 dk açılmıyor. Ama diğerleri için açıp altını kontrol edin. Alttaki tepsideki poğaçanın altı pişmişse onu üste çıkarın üsttekinin altı pişmemiştir alt kata alın.. bunun gibi.. bazen döndürmek gerek bazen yer değiştirmek gerek. Fırın çok kurutuyorsa içine bir demir kapla su koyup nem yapmak lazım..
Sonra un önemli.. yağ önemli.. hepsi bir bütün. Bazı fırın 180 derece hemen yakar verir bazısı 180 derecede daha pişirmemiş olur. Bir zaman sonra huyunu anlarsınız fırınınızın ama dikkat vermeniz gerekli..
Keki kabartmak için başka püf noktalar olur. Unu elemek gibi..
Bazı gıdalar önceden ısıtılmış fırına atılır bazısını atıp fırını açabilirsiniz ısınsın diye..
Bir de ne olursa olsun dinlendirmek lazım en pişmiş gıdayı bile çıkar çıkmaz keserseniz hamur olur içi..
börek yaptınız diyelim. içinin harcını çok koyarsanız süt yoğurt yağ gibi sıvı karışımı yani.. dışı kurur içi yine mıncık mıncık kalır. hepsi denge istiyor.
Malesef öyle.. düşük sıcaklıkta ağır ağır pişmeli baklava. Pişiyor gibi değil de kavruluyor gibi aslında her katı..Bir keresinde saatlerce emek verip baklava yaptım, ama baklavanın en önemli adımlarından biri pişirmesi nerden bileyim içi olduğu gibi hamur olmuş çok kötüydü :/
Ankastre setlerin fırın performanslarını beğenmiyorum.Daha yeni siemens’ten aldık ankastre yeni bir fırına maddi manevi hazır değilim
Hamur sıcak şerbet soğuk olursa güzel oluyor gibi ben öyle yapıyorum. İkisi de sıcak olursa hamurlaştırıyor.Ilk başlarda yeni evli zamanlarımda böyleydim hep bi hüsran sonu olurdu artık tarife göre yapıyorum birde 180 derecede alt üst fanlı güzel pişiriyor şu revaniyi pisiriyorum fakat üstüne şerbeti dökmeyi beceremiyorum ni den acaba
Davul fırın mı ya da börekçi gibi bir model miAnkastre setlerin fırın performanslarını beğenmiyorum.
Et, tavuk yemek vs pisirmekte sıkıntı yok ağır ağır pişirdigi için.
Ama pofuduk kabarmış poğaça ve börekler olmuyor.
Annemin börekleri pogacaları puf puf olur kabarır güzel pişer ve lezzetli olur bu fırın sayesinde olduğunu fark ettim evimde özel ayrı bir yer açtım bir kac dakika içinde ısınıyor ve çabucak istediğim gibi pişiriyor.
Çok maliyetli birsey değil aslında.
Börekçi tarzi modeller de iş görüyor aslında.Davul fırın mı ya da börekçi gibi bir model mi
İlerleyen zamanlarda değerlendircem bunu, ama çok kocaman ya neyse fırın derdim devam ederse bu fikir aklımın köşesinde olsun.Ankastre setlerin fırın performanslarını beğenmiyorum.
Et, tavuk yemek vs pisirmekte sıkıntı yok ağır ağır pişirdigi için.
Ama pofuduk kabarmış poğaça ve börekler olmuyor.
Annemin börekleri pogacaları puf puf olur kabarır güzel pişer ve lezzetli olur bu fırın sayesinde olduğunu fark ettim evimde özel ayrı bir yer açtım bir kac dakika içinde ısınıyor ve çabucak istediğim gibi pişiriyor.
Çok maliyetli birsey değil aslında.
İlkten ben de öyle düşündüm.İlerleyen zamanlarda değerlendircem bunu, ama çok kocaman ya neyse fırın derdim devam ederse bu fikir aklımın köşesinde olsun.
Yani kekler poğaçalar genelde 170 180 de pişer.Et yemekleri tavuk tarzı şeyleri ben 200 de falan pişiriyorum. Fırınla da alakalı. Fırınınızı bir şeyler yapa yapa çözersiniz.Kızlar fırında bişey pişirme kültürüm çok zayıf
Kek, börek, baklava, fırın yemeği bunları nasıl pişiriyorsunuz. Ben kısıkta pişirsem pişmiyor dereceyi yükseltsem yanıyor.
Mesela şimdi börek yaptım içi istediğim gibi değil. Poğaçada üstü kabul gibi oluyor. Kaç derecede fanlı fansız pişirirsiniz?
fiks 180. ara ara bak altı pişti üstü pişmedi mi daha alt kısmını kapat hemenKızlar fırında bişey pişirme kültürüm çok zayıf
Kek, börek, baklava, fırın yemeği bunları nasıl pişiriyorsunuz. Ben kısıkta pişirsem pişmiyor dereceyi yükseltsem yanıyor.
Mesela şimdi börek yaptım içi istediğim gibi değil. Poğaçada üstü kabul gibi oluyor. Kaç derecede fanlı fansız pişirirsiniz?
180 fiks gibi ama annem öyle düşman ki 180 dereceyefiks 180. ara ara bak altı pişti üstü pişmedi mi daha alt kısmını kapat hemen
180 fiks gibi ama annem öyle düşman ki 180 dereceyefiks 180. ara ara bak altı pişti üstü pişmedi mi daha alt kısmını kapat hemen
Şerbeti yapıyorum ama çok dökünce kötü iyice yumusuyo az doksem sert kıyı tutturamıyorum bir türlüYa revani hiç sevmem hiç de yapmam bilemicemşerbet niye dökemiyosun ki püf noktası mı var merak ettim.
Şerbeti yapıyorum ama çok dökünce kötü iyice yumusuyo az doksem sert kıyı tutturamıyorum bir türlü
Bi ara yaptım su tadi oldu yinede fena değildi:)Hamur sıcak şerbet soğuk olursa güzel oluyor gibi ben öyle yapıyorum. İkisi de sıcak olursa hamurlaştırıyor.
Ben çok seviyorum ya portakallı falaniyi ki revani sevmiyorum sevseydim bir de şerbet derdiyle uğraşacaktım
Su tadi mi nasil yani?Bi ara yaptım su tadi oldu yinede fena değildi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?