Bebek Beslenmesi Pirinc unu ile yogurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Cocugunuza iyilik degil kötülük yapiyorsunuz daha 6,5 aylik minnacik bebek den bahsediyoruz

Bu dönemde bebegin anne sutune ve yavas yavas verilen sebze pürelerine ihtiyaci var..

Cocuk doktorundan randevu alin danisin daha bagirsaklari henuz gelismemis bir bebege herseyi yedirmekten bahsediyorsunuz

Iste oyle kolay degil bebeklerinde buyukler gibi huylari var keyfine gore. herseyi dedigin yani kizim birtek yogurt yiyo ancak hersyi yogurtla karistrp vereblrm:))

Biçok tatla tanışmış olması lazım ki seçici olabilsin.Tabi siz bilirsiniz beslenmesiyle ilgili karar sizin ama çocuğun bünyesine ağır gelecek şeyler var,dikkat edilmeli.

Ufacık çocuğa pirinç unu neden anlamadım.Ben 6.5 ayda daha 4.sebzeye ancak geçebilmiştim.Eline haşlayıp verdim 3 gün sadece aynı besini verdim ki alerjisi var mı anlayayım.

18 aylık olacak haftaya.Çoğu şeyi yer.yaz meyvelerini görünce bayıldığı avakadodan vazgeçti.

1 yasindan küçük çoçuklara yogurt verilmemeli diye biliyorum. Ilerde süt ve süt ürünlere karsi alerjiyi tetikleyebilirmis.
Lütfen bir doktora gidin ve bilgilenin.

nıye hazır gıda evde kendınız yapın. yoğurt sındırımı en kolay lezzetli ve besleyıcı olan gıda.meyve ve sebzelerden azar azar ve deneyerek verılır alerjık reaksıyonu varmı dıye.doktorluk birşey yok net elımızın altında bakılabılır araştırılır.hazır gıdalara yonlenmeyın o meyve ezmelerını püreleri ,yoğurtlu meyveler pirinç unkları falan pof şişkinlik yapar .ben kendım yemem oyle şeyleri kı evladıma reva goreyım.dıkkat edın lutfen.

besın alerjılerı neyden kaynaklı onu araştırın..hoş yakında doktorlarımız anne sutune alerjısı var bu çocuğun emzırme mama ver dıyen doktorlarda çıkar ya neyse.yoğurda zararlı demeleri hiç anormal gelmedı

6.5 aylik bebekten bahsediyorsunuz tabi ki her şeyi yemez, bu kadarcık bebekte ne seçiciliği, bebeğinizi once küçük miktarlarda tatlara alıştırmalısınız bu aylarda ek gıdanın tek amacı budur, karnını doyurmak değil, esas besini anne sütü ya da formül süt olmalı.

Tam pirinç unu çok faydalı diyorlar burda da çok zararlı diyorlar ben de ara sıra kullanıyorum hangisi doğru bilemedim

1 yaşından öce süt verilmez ama yoğurt peynir yiyebilir kefir içebilir.

Bilemedim, ben bir yerde yogurt verilmez diye okumustum, tam dogrumu bende bilmiyorum. Konu sahibi en dogru bilgileri doktordan alabilir bence. Kendim vermedim kizima. Süt alerjesinden biraz korkarim ben. Günümüzce çok alternatifide olsa bile, hayati çok zorlastiran bir alerji bence.

Hiç pirinç unu alıp yapmadım mama daha çok yiyebileceği çorbalardan yaptım meyvelerden püre yaptım ve yoğurt yedirdim kızımın o dönemlerinde sebze hasladim ya da çorbasından yaptım.

Bence sizde doktoruna danisipta verin ha doktoru yoksa çocuk doktoruna götürün ne verilecek ne verilmeyecek öğrenin öyle yedirin.

Yok ne yalan soyluyum hic doktorla knsmadim ek gidayi .nasil ne versem yer bi istemedigini kustugunu gorsen anlarsin midesini bulandiriyo
Allahım yine buram buram cehalet kokan bir birey siz susun ben biliyorum diyor. Banlanmayi sadece o minik bebeğin hatrına göze alarak size yorum yapiyorum.
Bebek midesini bulandirmiyor "ooo annem tadı kötü bir şey yediriyor dur kusayim da daha yedirmesin" şeklinde bir düşünce yapısına sahip değil henüz ne yazık ki.
Bebeklerde mide ve bağırsaktaki enzim-bakteri, asit-baz dengelerinin kurulması evreler halinde olur. Çocuk merdiven gibi basamak basamak yer birşeyleri. Şuan anne sütü vakti 6 aydan8 aya kadar sadece ufacık tadimlik bir cay kasigi kadar seyler verebilirsiniz o da doktorun dedikleri. Cocugun hala ana besin kaynagi anne sütü. mesela şimdi bir ekmek arası kokoreci içine yoğurt atıp blendirdan geçirip krema gibi yapsanız da bebeğin onu hazmedemeyecegini az çok biliyorsunuzdur. Işte size ne kadar masum da görünse altı üstü bir pirinç ununu bile çocuk kusuyorsa hazmedemiyor henüz sindirim sistemi gelişmemiş demektir.

Lütfen ama lütfen doktorunuzdan detaylı bilgi alın çocuğunuza sağlıksız bir beden vermeyin.

Süt alerjisi doğumdan itibaren kendini belli eder zaten. Bebek emdiği dönemde siz yerseniz sütten bebeğe geçer ve belirtiler başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…