• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Pirinc unu ile yogurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bak güzel kardeşim elinin altında internet var
Madem doktora sormadın en azından 6 aylık bebeğe neler yedirebilirim yaz da güvenilir sitelerden oku bence. Öyle pirinç unu ile bebek büyütmek olmaz, bizlere yapmışlar bilinçsizce
Sen lütfen bebeğine daha özenli davran

Ne verdiğinde kusuyor?

Haklisin peki hem kilosuna hem sagligina yararli onerilen var mi yada kilo aldiran tavsiye edecegn devam sutu?
Oncelik bebegin kilo almasi degil,saglik durumu. Siz once bir cocuk doktoruna gidin. Bu aylarda her ay gitmeniz ve gene takibini yaptirmaniz lazim. Bebek anne sutu almiyorsa formul mamalardan deneyin,mutlaka bir tanesinin tadini begenir zamanla da alisir

Biliyom zararli ama bende kizimin yedigi syleri vermek zorundym daha simdiden secici
6,5 aylık bebek nasıl seçici olur ki? Bebeğe önce tatlı mamaları dayarsanız tabi ki sebze yemez. Kusura bakmayın bebek seçici değil siz araştırmadan ek gıdaya geçmişsiniz.

ben bebegın neden kustugunu ve ıstemedıgını burdan anladım da sız annesı olarak lutfen cocugunuza bıraz daha yardımcı olun bu konularda
brokolı corbası yapın
balık corbası yapın
elıne verın meyve somursun kemırsın gozunuzun onunde tabıkı
buharda pısırın suda haslayın sebzelerı verın elıne
taze sogan verın
yesın hem dıslerını cıkarırken rahatlatır hem kendı kendıne yemeyı ogrenır damak tadı gelısır hemde saglıklı beslenır
herseyı yogurtla karıstırıp bulamac yapmayın bebek dıye yapıyorsunuz bunu
yemegın tadını alsın ogrensın ve ne yedıgını soyleyın ogrensın bılsın havuc verıcem havuc ye deyıp haslanmıs havuc verın arada tekrarlayın bu havuc dıye
cocuk boyle ogrenır
ılla yogurt verıceksenız brokolı ıle yogurt verın elıne brokolıyı tutturun yogurda batırıp batırıp yalatın kendısı ogrensın yogurda batırıp batırıp yesın

altına kullan at ortu acın onluk takın batınca atarsınız temız temız
Haklisin oyle yapacam soylediklerini aklimda tutuyorum

Ayrıca anne sütü ya da mama alan bebeğin 1 yaşına kadar ek gıda ile doyması gibi bir durum yok. 1 yaşına kadar ana besin anne sütü yoksa mamadır.

ne yalan soyliyim hiç doktorla konuşmadım demiş bi de. sonra biz herkes anne olmasın deyince taşlanıyoruz. gerçekten bu devirde bu kadar cehalet bana çok fazla geliyor. doktora gitmedin de internete de mi yazamıyorsun ya da bilinçli hiç mi bi tanıdığın yok. çocuğum yok ben bile biliyorum 6,5 aylık bebeğe her şeyle yoğurt verilmeyeceğini.

Bak güzel kardeşim elinin altında internet var
Madem doktora sormadın en azından 6 aylık bebeğe neler yedirebilirim yaz da güvenilir sitelerden oku bence. Öyle pirinç unu ile bebek büyütmek olmaz, bizlere yapmışlar bilinçsizce
Sen lütfen bebeğine daha özenli davran

Ne verdiğinde kusuyor?
Bak simdi puturlu birakinca agzina hafiften diline degse kusuyo yada sevmedigi biseyi versem iki saat agzinda tutuyo ha simdi bebegimi fazla suclamiyayim bende oyle guzel seyler yapmadm ona sirf kilo alsn diye piskoljmi bozmusum bi yardimci olsan bana

Ya ben anne değilim ama ciddi ciddi merak ediyorum pirinç ununda nasıl bir besleyicilik var da yediriliyor acaba
Besleyici değil. Annelerin tek kaygısı bebeklerin kilo alması. Sağlıksız kilolar gelsin istiyorlar. Sonra bebekler zırt pırt hastalanıyor neden çünkü bağışıklık yok.

Besleyici değil. Annelerin tek kaygısı bebeklerin kilo alması. Sağlıksız kilolar gelsin istiyorlar. Sonra bebekler zırt pırt hastalanıyor neden çünkü bağışıklık yok.
He anladım saçma sapan anlamsız birşey yani.

Bak simdi puturlu birakinca agzina hafiften diline degse kusuyo yada sevmedigi biseyi versem iki saat agzinda tutuyo ha simdi bebegimi fazla suclamiyayim bende oyle guzel seyler yapmadm ona sirf kilo alsn diye piskoljmi bozmusum bi yardimci olsan bana
Bebeği asla yemesi için zorlama. Sosyal medya kullanıyor musun? Ya da netten araştır Blw diye bir yöntem var. Kitabı bile var artık. Orada hangi besini hangi ay nasıl verebilirsin gibi bütün bilgiler var. Blw Türkiye kitabın ismi. Sana tavsiyem bir süre ek gıdaya ara vermen. Daha sonra usulünce yine başla. Bebeğinin bağırsaklarına zarar verecek besinler verme. Şuan ek gıda onun için çok elzem değil.

Biliyom zararli ama bende kizimin yedigi syleri vermek zorundym daha simdiden secici
Nasıl zorundasınız?
Bile bile zararlı şey verilir mi bebeğe?
Pirinç unu yedirmeniz şart mı?
Yoğurdu sade verin madem tek onu yiyorsa.
Hoş 6,5 aylık bebek ek gıdaya zaten henüz yeni geçmiş olmalı,ne ara ek gıdaya başladınız da bebeğiniz seçici oldu? Anlayamadım.

Pişirmeden ona tozunu yedirmiş olursunuz. hiç iyi değil.
muzlu yoğurt yap bence. muzun hem kalorisi yüksek doyar. hem sağlıklı meyve yani.
6 aylık bebek için çok sağlıklı değil. Henüz bağırsakları tam gelişmiş değil muz kabız yapabilir.

Yani adı üstünde un. Biz tabağımıza un doldurup yiyor muyuz? Pişirmeden verilir mi hiç.
Şuan zaten çeşit çeşit yemesi için çok erken. Ek gıdayla doymasını beklemeyin. Tadına bakacak sadece. Sebze haşlayın, yoğurt verin, sonra meyvelere geçin, yavaş yavaş hafif çorbalar, yumurta, peynir vs sırayla tattırın. Oturup bi yumurtayı yemeyecek tabi. 1 kaşık yediyse yedi sayın anne sütü mü mama mı ne veriyorsanız yine onunla doyurun. Pirinç unu kilo yapar karnını da doyurur ama vitamin değeri yok. Zaten küçücük midesini boş bi besinle doldurma bence.

bebekle ek gıda yoğurt ve yumurta sarısıyla başlanıyor. çeyrek yumurta sarısı ile başlayıp yavaş yavaş artıyor. meyve filesi alın ona meyve koyup eline verin. patates pirinç ve havuçla çorba yapın. bir kaç günde bir başka bir sebze ekleyin çeşitleri çok karıştırmadım ben genelde 4 çeşit sebze koydum. yumurta beyazı, bal 1 yaşına kadar önerilmiyor. ve domatese geç başlayın. bu yaşlarda ben bir tane neyveyi az suyla haşlıyordum sonra blender la püre yapıp içine 2 kaşık irmik karıştırıp az daha pişiriyordum çok severek yiyordu. ve asla unutmayın 1 yaşına kadar ana öğünü anne sütü veya formül mama ek gıda sadece ara öğün olacak. ve uoğurduna veya herhangi bir şeyine şeker koymayın

Çocuğun bağırsakları bizimki gibi değilki nasıl bilmeden etmeden danışmadan kafanıza göre verirsiniz çok şaşırdım. Çocuğun bağışıklığını bozmadan uzmanla görüşün size liste versin bebek kitapları alın okuyun bir zahmet. Umarım verdiğiniz o yoğurtta market yoğurdu değildir.

Back