• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Pirinc unu ile yogurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
BLW yöntemi diye internette arama da yapabilirsin.
Ablam çocuğunu öyle besledi
Her gün bir sebzeyi buharda başlayıp çocuğun eline veriyorsun. O da kendi kendine , senin kaşıkla ağzına tikmana gerek kalmadan yiyor bitiriyor.
İlk aylarda gün tek çeşit yemek veriyorsun ki neye alerjisi var, neyi sevip sevmiyor farkedebilmek için.
Ayrıca hazır yogurtlari kendiniz bile yemeyin diyor bütün uzmanlar. Bebeğe de yedirmemekte fayda var. Minik minik kavanozlarda yapıp taze taze yedirseniz daha iyi olur.
Pirinç unu gibi paketli gıdalar zaten sıfır besleyiciligi olan gereksiz şeyler. Paketin üstünde bebek resmi olmasına aldanmayin hiç...

Mesajınızı okuyunca sizi 18inde anne olmuş cahil bir kadın sandım ama yaşınız 22,küçük de değilsiniz. Bir an önce değiştirin beslenme stilini, nasıl başlarsa öyle gider...
İleride başına bir hastalık gelse, ya da obezite sorunu yaşasa en çok siz üzülürsünüz. Önlemi şimdiden almakta yarar var...
* Kadınlar kulübünde çocuğumu büyütürken bölümü var. Bak tam burada:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/cocuk-buyuturken.34/
Orası da sana yardımcı olur.
Ve 2018 mayis anneleri topigine girin... Hiç yoktan başka annelerle fikir alışverişi yaparsınız.

Arkadaslar benim kizim herseyi yogurtla yiyo yogurtsuz yemiyo simdi arinin sutlu pirinclisini aldm pisirmeden direk yogurtla karistrp versem olurmu
Kizim 6 bucuk aylik

Pirinç ve dolayısıyla pirinç ununun içinde bir miktar arsenik olduğundan, bazı Avrupa ülkerinde bebeklere verilmesi önerilmiyor.

Bir haber kanalının sitesinin sayfasından kopyalıyorum:

İrlanda'da yapılan bir araştırma, pirinç patlağıyla bebekler ve çocuklara yönelik pirinç içeren gıdaların dörtte üçünde tehlikeli seviyelerde arsenik bulunduğunu ortaya koydu.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinin haberine göre, araştırma heyetine başkanlık eden bitki ve toprak bilimleri uzmanı Prof. Andy Meharg, "Arseniğin zarar verici etkilerine özellikle bebekler daha açık. Arsenik bebeklerin gelişimini, zekâsını ve bağışıklık sistemini etkiliyor ve bunlar zararlarından sadece birkaçı" dedi...

Avrupa Komisyonu, Ocak 2016'da, birçok çocuğun tükettiği pirinç ve pirinç içeren gıdalardaki azami organik olmayan arsenik miktarına yönelik bir genelge yayımladı...

Pirinç diğer yiyeceklerden 10 kat daha fazla organik olmayan arsenik içeriyor ve aşırı tüketimi gelişim sorunlarının yanı sıra, diyabet, kalp hastalıkları ve sinir sistemi hasarıyla ilişkilendiriliyor.”

Son düzenleme:
Bir doktorla konuşmak bu kadar zor mu ya? Yapmayın Allah aşkına. Bu cahilce davranışlar çocuğunuzu sağlığından eder.

pirinç nasıl bol nişastalı yemeyelim diyoruz diyet yapıyoruz pilavın tadına bakmıyoruz daha küçücük bebeğe vermek neden sebzeleri haşlayıp çorba yapabilirsin bana her yemeğe patates at onu ver derlerdi bir iki yaptım ama patates de nişasta fazla vermedim herşeyden tattırdım zaten emiyosa çoğunluk anne sütü olmalı mama yiyosa zaten mamaya ek olarak veriyosun az meyve az yoğur az çorba gibi öğünler verebilirsin zaten az az versen yeterli olur illa hazır bişey vermene gerek yok ki yoğurtlu sebze çorbası yapabilirsin meyvelerden ezip yoğurtla karıştırabilirsin bence

Arkadaslar benim kizim herseyi yogurtla yiyo yogurtsuz yemiyo simdi arinin sutlu pirinclisini aldm pisirmeden direk yogurtla karistrp versem olurmu
Kizim 6 bucuk aylik
Çiğ pirinç ununu mu,yoğurtla mıo_O
Bebeğin plastik sanırım,yedir yedir,büyümeden de sakın çocuk yapma emi cici kız;)

pirinç nasıl bol nişastalı yemeyelim diyoruz diyet yapıyoruz pilavın tadına bakmıyoruz daha küçücük bebeğe vermek neden sebzeleri haşlayıp çorba yapabilirsin bana her yemeğe patates at onu ver derlerdi bir iki yaptım ama patates de nişasta fazla vermedim herşeyden tattırdım zaten emiyosa çoğunluk anne sütü olmalı mama yiyosa zaten mamaya ek olarak veriyosun az meyve az yoğur az çorba gibi öğünler verebilirsin zaten az az versen yeterli olur illa hazır bişey vermene gerek yok ki yoğurtlu sebze çorbası yapabilirsin meyvelerden ezip yoğurtla karıştırabilirsin bence
Melek meleek,çiğ diyor çiğ,orayı kaçırmışsın:)

Kizim 6 bucuk aylik

Yoğurt evet sağlıklı , benim miniğim de herşeyi yoğurtla yemek ister ama üsülüne uygun olmalı herşey... şuan mevsim sebzelerini buharda pişirip ezin siz yedirin ve eline de verin o kendide yeme uğraşları versin ( havuç,brokoli gibi ) bizim doktorumuz ilk sebzelerde başlamızı söylemişdi , sebebi ise meyveler tatlı olduğunu için daha sonra verdiğiniz sebzeleri red edebilir , 1 yaşına kadar yasaklı gıdaları göz önünde bulundurun ve 3 gün kuralına uyun belki bebeğinizin alerjısı olabilir !!

herseyi tadimlik ver. once yutmayi ogrensin sutun falan yoksa devam sutu ver tahilli mamalar var meyve pureleri ve yada rendele. birdr kizlar dis ciktiktan sonra bu. blendrdan cekme seylerini unutrmak lazim kati yemeyi ogrenmeli iki cocugumda .corbada olsun. kati bisey olunca agzindan cikartip tukurdu. aslinda nasil beslemek istiyorsan oyle yap ama ileri yi dusunerwk yap ilerde zorluk cikariyorlar

1 yaşından öce süt verilmez ama yoğurt peynir yiyebilir kefir içebilir.

Domates ,salça,tuz,şeker,bal ,çilek,inek sütü ,keçi sütü gibi gıdalar 1 yaşına kadar verilmiyor yoğurt bebeklerin başlıca besin kaynağı 6. aydan itibaren verilir 3 gün kuralına uygun ve alerjı durumu kontrol edilir ... ayrıca anne sütün de alerjı durumunu yaşayabiliyorlar ... süt alerjısını birebir yaşayan annelerdenim ,doğduğundan itibaren vucut tepki veriyor

Bak simdi puturlu birakinca agzina hafiften diline degse kusuyo yada sevmedigi biseyi versem iki saat agzinda tutuyo ha simdi bebegimi fazla suclamiyayim bende oyle guzel seyler yapmadm ona sirf kilo alsn diye piskoljmi bozmusum bi yardimci olsan bana
Obez yapmaya çalışıyorsunuz sanırım,çok kilo alırsa diyet yaptırırsınız tam olur.

Kutuların üzerinde yazan vitamin minarellere inanmayın, çok eser miktarda var

Cocugunuzun gelişimine kilodan başka hiçbir katkısı olmayacak pirinç unu yerine, vitamin minarellere daha zengin sebze meyve yedirmenizi tavsiye ederim

Muhtemelen 4aylıkken ek gıdaya başladınız. Anne sütü vermiyorsunuz/veremiyorsunuz.

6.aydan itibaren ek gıdaya başlanır. İlk günlerde alerji etkisi yaratmayacak patates havuç kabak gibi besinler verilir. Ek olarak da yoğurt yumurta sarısı... Yine ufak meyve tadımları yapılır. Bu miktarlar önceleri bir çay/tatlı kaşığı iken 6.ayın sonunda 1 çorba kaşığına ulaşır. Yumurta sarısı da çeyrekten başlanır. Pirinç unu tavsiye edilmese de verenler var. Bebeğin tabi ki karbonhidrata ihtiyacı var ama sağlıklı karbonhidratlara. Önemli olan miktarlar bahsettiğim kadar. Pirinç unu da 1 yaşından sonra ancak süt ile yapılır. Şu an inek/keçi sütünü sindirmesi için gerekli enzimler mevcut değil.

6-7-8. aylarda yarim çay bardağı 8-9.aylarda 1 çay bardağı 10-11-12. Aylarda 1 su bardağı yiyebileceği miktarlardır. Üstünü vermeye çalışmak zorlamak gereksizdir. Bebeğin yiyebileceği yumruğu kadardır derler.

7-8. aylarda iki-üç kez çekilmiş kıyma çorbalarına eklenebilir. Ya da farklı formlarda sunulabilir. Balık da aynı şekilde 7-8. Aydan sonra verilir. 8.ayda bebek bir öğününde 1 köfte bitiriyorsa bu yeterlidir. Yanına bir kase yoğurt makarna vb şeyler eklemeye çalışmayın.

Bebeğin kilosu nedir? 6 aylık kız bebek 7kilo erkek bebek 7.5 kilo ve üzerinde ise çok normal bir kilosu var. Kilo bu değerlerin altında da olabilir ancak doktora danışılabilir. Kilo alsın diye şekerli karbonhidrat içeren besinlere yüklenmek yanlıştır.

Bebeğimiz alerjik bebek değilse ek gıda sürecine doktorunuzunsa tavsiyesiyle tadımlık baslamaniz lazım. Örneğin 3 gün kabak , 3 gün havuç, 3 gün yeşil fasulye , 3 gün enginar , 3 gün bezelye, 3 gün semizotu , 3 gün ıspanak, gibi mevsim sebzelerini teker teker haşlayıp ezip verebilirsiniz. Alerji olmadığını anladıktan sonra bunlar 3er 4 er çeşit haslayip karistirabilirsiniz. 1 ay sonra kemik suyunu çorbalarına katabilirsiniz. Doyuruculugu artsın derseniz yarim çay kaşığı irmik ekleyebilirsiniz. Meyvelere sebze taşkınlıklarını bitirdikten sonra gecmeniz tavsiye edilir ki tatlıya alismasin diye. Yine tadımlık şekilde ayrı ayrı muz şeftali elma gibi meyveleri cam reddeden geçirip haşladığımız irmikle karıştırıp verebilirsiniz. Ama kan şekeri dengelenmesi için ardında biraz yoğurtta vermeniz iyi olur. Unutmamanız gereken şey bebeğin ana öğünü şuan ek gıda değil. Anne sütü yoksa formül mama ana öğünüdür. Bebeğim 11 aylık hiç pirinç unu ve vermedim. Yok illa pirinç unut kullanacağım diyorsanız tam pirinç unu diye satilandan alin en azından. Birde sağlık ocaklari minik beslenme kitapçıları veriyor tarifler var içinde. Kafaniza göre beslenme yapmayın ileride sağlık sıkıntısı cekersiniz onun bağırsak sistemi vs henüz gelismedi.

Ekleme yapıyım tadimlara 1 çay kaşığı ile başlanir her gün bir kaşık arttırılır.

Iste oyle kolay degil bebeklerinde buyukler gibi huylari var keyfine gore. herseyi dedigin yani kizim birtek yogurt yiyo ancak hersyi yogurtla karistrp vereblrm:))
Niye pirinç unu onu anlamadım?
Arı mama cok mu faydalı da yesin diye ugraşıyorsunuz? Meyve ,sebze katın yogurda ama arı mama elzem mi yani,olmazsa olmuyor mu?
Üzerinde bebekler için bile yazmayan ne idüğü belirsiz birşey bahsettiğiniz.
Pişmemiş pirinç ununu ben yiyemem,bebek nasıl yesin de sindirsin?

Anne sutu 1 yasina kadar temel gida olmali yetmedigi durumlarda devam sutu verilmeli benim kizimin kilo alimi az olmasi gerekenin altinda olmasina ramen 1 yasina kadar yasak olan gidalardan uzak tutuyorum. Onlarin bagirsak bobrek yapilari herseyi kaldiracak durumda degil yogurt 6.aydan sonra verilebilir ama kuti mamalar yerine patates puresi mevsimine gore sebze pureleri verebilirsiniz havuc patates pirinc ve buharda pisirmeye ozen gosterin kabiz olmamasi icin biraz zeytinyagi ekleyin. 6.ay ek gidalar icin doyum ayi degil tadim ayidir 2 3 kasik yese yeterlidir. Kilo almasi degil saglikli buyumesi onemli olan. Yogurt kendi mayaladiginiz zaman dogru bir besindir ama pirinc ununun hic bir besleyiciligi yoktur. Internet cagindayiz arastirip saglikla besleyin bebeginizi

Biliyom zararli ama bende kizimin yedigi syleri vermek zorundym daha simdiden secici
6.5 aylik bebege sirf yesin diye bir seyler vermeyin. Bagirsak florasini bozarsiniz yetiskin hayati zehir olur. Suan en fazla gunde 1 2 corba kasigi yemeli. Ana ogunu anne sutu yada formul mama

Back