• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Pirinc unu ile yogurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
28 inde oğlum 7 aylık olucak 4,5 aylık olana kadar sadece anne sütü aldı sonrasında sütüm kesildiği için formül süt ile devam ettik Doktorun talimatıyla 5. ayda ek gıdaya başladık . İlk önce yoğurtla başladık ve tabiki tadımlar. Lütfen bebeğine vereceğin her sebzeyi buharda haşla ve ez üç gün kuralıyla dene önce bebeğine alerji yapıp yapmadığını kontrol et kabız ishal veya vücutta beliren kızarıklıklar olup olmadığını kontrol et . Eğer üç günün sonunda bu belirtiler yoksa o sebzeyi kullanabilirsin ama bunlar olursa o sebzeyi verme bir yere not et . Bu arada patlıcan bal bakla ve süt bunlar 1 yaşına kadar yasak. Biz 5aylıkken başladığımız için tadımları bitirdik sayılır . Sabahları kendim evde oğluma özel yaptığım lor peyniri yarım haşlanmış yumurta sarısı ( beyazı yasak ) yarım bunları ayrı ayrı veriyorum karıştırmadan ki hepsinin tadını alabilsin diye . Tabi bu saydıklarım ve sayacaklarım ARA öğün ana öğün anne sütü yoksa formül süt olmalı öğlen sebze çorbası yiyor (kabak patates havuç ıspanak kereviz vs. ) saat4 gibi de sade yoğurt veya meyveli yoğurt yiyor tabiki yoğurtta evde mayalanmış olucak .şütfen bir doktora danışın . Bilinçsiz beslenen bebeklerde şimdi bişey yok gibi gözükür ama Allah korusun ilerde sıkıntı olur onların ileri yaşamlarını kaliteli yaşamaları için elimizdeki geleni yapalım lütfen

Aynen bende anlamadim bisey peki canim sen kullandiginda pisirmeden baska seyle karistrp veriyonmu ?
Ben kullanırken suda pişirip veriyorum muhallebi gibi kıvamda oluyo zaten 1 tatlı kaşığından fazla vermiyorum mamalarınin içine karistiriyorum

Kim faydalı diyor?
İnstagramda bebek yemekleri bebek mamaları ile ilgili hangi sayfayı takip etsem pirinç ununu öve öve bitiremiyorlar dedikerime göre normal pirinç ununun hiç bir faydası yokmuş sadece kilo yaparmış ama tam pirinç unundan bir mucizeymiş gibi bahsediyorlar yorumlarda okuduğum kadarıyla da bir çok anne kullaniyor

Süt alerjisi doğumdan itibaren kendini belli eder zaten. Bebek emdiği dönemde siz yerseniz sütten bebeğe geçer ve belirtiler başlar.

Alerji sonradanda başlayabilir. Mesela ceviz türlerde aynisiymiş. Erken başlarsan, sonradan alerjiye dönüşebilirmiş.

Bende mesela bir kac yil önce çileğe karşi alerji oluştu. Ki çokta severdim çileği. Eğer bulabilirsem netten bir makale paylaşirim. Tabi sende bu konularda bilgini paylaş. Bende yanilabilirim. Sevinirim bilgi aliş verişi olur.

28 inde oğlum 7 aylık olucak 4,5 aylık olana kadar sadece anne sütü aldı sonrasında sütüm kesildiği için formül süt ile devam ettik Doktorun talimatıyla 5. ayda ek gıdaya başladık . İlk önce yoğurtla başladık ve tabiki tadımlar. Lütfen bebeğine vereceğin her sebzeyi buharda haşla ve ez üç gün kuralıyla dene önce bebeğine alerji yapıp yapmadığını kontrol et kabız ishal veya vücutta beliren kızarıklıklar olup olmadığını kontrol et . Eğer üç günün sonunda bu belirtiler yoksa o sebzeyi kullanabilirsin ama bunlar olursa o sebzeyi verme bir yere not et . Bu arada patlıcan bal bakla ve süt bunlar 1 yaşına kadar yasak. Biz 5aylıkken başladığımız için tadımları bitirdik sayılır . Sabahları kendim evde oğluma özel yaptığım lor peyniri yarım haşlanmış yumurta sarısı ( beyazı yasak ) yarım bunları ayrı ayrı veriyorum karıştırmadan ki hepsinin tadını alabilsin diye . Tabi bu saydıklarım ve sayacaklarım ARA öğün ana öğün anne sütü yoksa formül süt olmalı öğlen sebze çorbası yiyor (kabak patates havuç ıspanak kereviz vs. ) saat4 gibi de sade yoğurt veya meyveli yoğurt yiyor tabiki yoğurtta evde mayalanmış olucak .şütfen bir doktora danışın . Bilinçsiz beslenen bebeklerde şimdi bişey yok gibi gözükür ama Allah korusun ilerde sıkıntı olur onların ileri yaşamlarını kaliteli yaşamaları için elimizdeki geleni yapalım lütfen
Patlican icindeki nikotin nedeniyle 2 yasina kadar onerilmiyo cok arastirmak lazim minicikler bunyeleri herseyi kaldirmayabiliyo :(

Patlican icindeki nikotin nedeniyle 2 yasina kadar onerilmiyo cok arastirmak lazim minicikler bunyeleri herseyi kaldirmayabiliyo :KK43:
Kesinlikle araştırmadan birşey yapılmamalı büyüklerinize kalsa evde kendimize yaptığımız yemeklerin suyunu ver bile diyorlar yani. Geçen kayınvalidem yemediği şeye bal karıştır diyor yasak olmaz diyorum biz veriyorduk diyor hayret yani

Kesinlikle araştırmadan birşey yapılmamalı büyüklerinize kalsa evde kendimize yaptığımız yemeklerin suyunu ver bile diyorlar yani. Geçen kayınvalidem yemediği şeye bal karıştır diyor yasak olmaz diyorum biz veriyorduk diyor hayret yani
Iyi senin kayinvaliden ver diyo benimki yemegin suyuna batiriyo agziyla kontrol ediyo vermeye kalkiyo tabi ordan bir el mudahale ediyo ahahaah cok biliyolar kendi cocuklarinin hepsi midesinden rahatsiz niye bi dusunmuyolar :)

Secici oldugu icin degil de sindirim sistemi hazir olmadigi icin kusuyor olabilir mi? Hani oylesine bir fikir benimki. Aklima geldi iste. He illa diyorsaniz damak tadina uymuyor onu bilemem.
1 yastan once sadece ara ogun olarak birkac kasik ek gida verilir. Amac doyurmak ya da kilo aldirmak degil, bebegi ve sindirim sistemini alistirmaktir. Ben boyle diyecegim ama siz pirinc unu veren ilk anneyi gordugunuzde nasil cig verebileceginizi soracaksiniz yine de.
Umarim cocuk sagligini kaybetmeden ne buyuk yanlis yaptiginizi fark edersiniz. Bu arada bebeginiz 2 yasinda olsa bile pirinc unu vermeyin.
Daha bugun doktora cig demedim tabi arinin sutlu prnclisini bide tahillari verebilrmym vereblrsn ama miktarni abartmadan doktor dedi ya ustelik onunda cocuklri var

Back