- 24 Nisan 2020
- 1.324
- 4.419
- 45
- Konu Sahibi Bortecineee
Muhafazakar ailelerde böyleymiş, biz bilmeyiz. Biz midesi geniş aileyiz bize hepsi helal demek ki
Şimdi bişey derdim ama ilk mapus ziyarerimi yapmayayım. Hı hı muhafazakar evet. Çooook.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Muhafazakar ailelerde böyleymiş, biz bilmeyiz. Biz midesi geniş aileyiz bize hepsi helal demek ki
Bi tek siz muhafazakarsınız karı koca sanırım. Elti ile eniştenin bundan haberi yok gibi.Bakın muhafazakar ailelerde elti de enişte de olsa dinen kardeş olmuyor nikah düşüyor. Nasıl yabancılaron yanında giyim kıyafet ve hareketlere dikkat etmek gerekiyorsa bunların yanında da dikkat etmek gerekiyor. Muhafazakar bir aileyiz. Dikkat ederiz. Milletin karısına kardeşine her lafı dedikoduyu yapıp kendine gelince geniş davranırsan beis görürsün. Bazı aileler bu konuda daha rahattır bazıları değil
Bilinçsltı diye kurandaki ayeti inkar ediyorsanız birşey diyemem. Kuranda yazan o. Ben ablamın eşinin, kaynımın yanında kıyafetime kılığıma davranışlarıma dikkat ediyorum diye korkacaksanıZ korkun.Bilinçaltınız ve düşünce yapınızdan korkulur sizin gibilerin.
Eşi olmadan her sene gelir bu sene 2 ay filan kalacak köyde. Eşi de sonra gelecek. Onları alıp geri gidecek.Eltinin eşi olmadan köye bayrama gitmesi tuhaf geldi, ben olsam asla gitmem.
Eşinin düşünceleri korkunç kötü, eğer o kadar pis düşünüyorsa eti eşimle halledelim demesi gerekirdi. Hadi demedi, niye o anda söylemediniz etleri ben doğrarim diye. Ama siz çift olarak tuhaf geldiniz, başbaşa balon şişirme, enişte yanında pecete isteme yani bunların nesi tuhaf anlamadım
Kızım sevmiyor işte, aldığın nefes batıyor ya yeni mi öğreniyorsun gözünü seveyim? Mesele elti enişte falan değil. İnsanları rahat bırakın. Mesele sizin aranızda.Eltimle kaynımın yanıdna eşimin yüzüne dokundum diye eşim lafını yapmışto onların yanında yapma tuhaf karşılıyorlar diye bu ne perhiz bu ne lahana turşusu peki??? Yani kendileri canları nasıl isterse öyleler ama başkalarının arkasından da demediklerini bırakmazlar. Şu şöyle rahatmış böyle rahatmış yengesi rahatsız olmasın diye kardeşi yokken aynı ortamda yalnız kalmazmıi vs ama ben evlendim diye daha rahat davranıyormuş filan. Ben yoksa neden bu kadar takayım ki???
Hassasiyetinizi anlıyorum ben. Hem dini yönden düşünüyorsunuz hem de kadın olarak kıskanıyorsunuz. Bu tarz yaklaşımlar bizim ailede de var. İçten içe böyle şeylere hep dikkat ederler. Ha bana göre saçma tabii. Böyle hayat geçmez. Hep kurar durursunuz, yorucu. Gidip gelmeyi azaltın, eşinize de konuyu açmayın benceBilinçsltı diye kurandaki ayeti inkar ediyorsanız birşey diyemem. Kuranda yazan o. Ben ablamın eşinin, kaynımın yanında kıyafetime kılığıma davranışlarıma dikkat ediyorum diye korkacaksanıZ korkun.
Yok kendi ailemde de dikkat edilir bu konulara eniştem de çok dikkat eder. Ablam da keza öyle. Ailecek dikkat ederiz bu konulara ama eşim hem lafını yapıp bana edepten ahlaktan bahsedip saçma sapan konularda bana karışıp edepsiz ahlaksız derse ben de o zaman aa demekki bu başka gözle bakıyor ki bana laf ediyor o zaman ben de ona laf edeyim derim. Bana edepten ahlaktan bahsedip milletin lafını yapıp kendisine gelince geniş olana laf ederim yani.Zavallı eltiyle enişte. Potansiyel tehlike gözüyle bakıldıklarını bilseler kahrolurlardı sanırım. Sen de bu herifle yata yata buna benzedin.
Zaten tayinleri çıktı uzağa gittiler anca köyde bayramda vs denk geliyoruz. Ama eşim aşırı düşkün onlara. Yengesine yemek yapmadım diye ne laflar etti neler yaptı birde hamileydim. Ama az kaldı işime kavuşunca özgürlüğüme de kavuşacağım. Bana yaşattıklarını misliyle yaşasın diye dua ediyorum. Tokiden ev çıksın kendi evimize çıkalım ortak evde oturup sıkıntı yaşamayalım diye dua ettiğim için bana "inşallah tokiden ev çıkmaz. " Demişti ya. Şoka uğradım. Yani herşeyi saçma ve tuhaf. Ve akıl sağlımı bunun yanında korumakta zorlanıyorum artık.Hassasiyetinizi anlıyorum ben. Hem dini yönden düşünüyorsunuz hem de kadın olarak kıskanıyorsunuz. Bu tarz yaklaşımlar bizim ailede de var. İçten içe böyle şeylere hep dikkat ederler. Ha bana göre saçma tabii. Böyle hayat geçmez. Hep kurar durursunuz, yorucu. Gidip gelmeyi azaltın, eşinize de konuyu açmayın bence
Yahu ne yengeymiş, senelerdir aynı terane. Madem böyle düşünüyorsun nasıl miden alıyor hala berabersin bu adamla, nasıl yüzüne bakabiliyorsun o kadının? Adamdan dayak yemen değil, yenge sorun. Çok değişiksin, kocan gibi cins olmaya başladın sen de.Ben yengeci ayağı çekmiyorum ama zamanında zırt pırt yengesini arayıp tesettürlü yengesinin karşısına başı açık çıkması, üstüne yengesi için sürekli benimle tartışması, bir yere gittiğimiz zaman yengesi gelmiyor diye benimde gidesim yok ama börte istiyor diye gidiyorum demesi, yengesi 2 aylık çocukla kendine yemek pişirdi ben yengesine yemek yapmadım diye bana tokat atması, bana saygısızlığı, kaynım bizim yanımozda eşine sevgisini gösterirken eşime onların yanında sarılmam veya dokunmam kötü olurken, eşim onların yanında bana sesini yükseltmekte çekinmezken, yengesiyle benim olmadığım bir ortamda başbaşa balon şişirirken( aynı ortamda elti kayın yalnız kalmasına laf eder kendisi normalde) sıkıntı yok. Ben rahatsız olduğumda kötü. Benim çocuğum alt katta uyuyor ben yukarıda temislik yapıyorum, onun çocuğu yukarıda uyuyor. Gitsin yukaroda temiLşk yapsın o zaman
Evet, sevmediğini dibine kadar hissediyorum artık. Midem bulanmaya ve uzaklaşmaya da başladım iyice. Pazartesi hastanelik oldum, arkadaşla soğuk kahve üstüne dondurma ve erik yedikten sonra mide bulantısı boğulacak gibi kusma derken hastanelik oldum. Acile gidelim derken bile tripliydi. O kadar zoruma gitti ki, evde eşyaları sertçe koymalar, soğuk konuşmalar vs. Yani ben orda boğulacağım kusmaktan altıma kaçırıyorum hem başımda yanımda olmak yerine markete gidiyor birde üstüne geldiğğnde de acile gidelim derken bile bir trip.Kızım sevmiyor işte, aldığın nefes batıyor ya yeni mi öğreniyorsun gözünü seveyim? Mesele elti enişte falan değil. İnsanları rahat bırakın. Mesele sizin aranızda.
Ailem arkamda durmadığı için hemen ayrılma durumum olmadı. Pireyi deve yapma uyum sağla. Bak çocuğunuz olacak vs vs. Eşinde herşeyi büyütmesin vs dediler. Abimle ablamlar babamla çok konuşmasına rağmen babam gelip almadı. Ben de çocuk biraz büyüsün kreş yaşına gelsin diye bekliyorum.Eltiyi falan boşverinde adam size tokat atmış tokattt
Bi saniye eltiyle başbaşa balon da mı şişirmişti? What?!?!Geçmiş kurban bayramınız kutlu olsun kızlar. Bayramda yine memlekete gittik. Eltimde köyde. (sadece çocuklarıyla geldi, kaynım yok) kurban kesildiği günün akşamı yemek yerken kv dediki sofrada "börte sen ortalığı toplayıp temizlersin, elti sende börtenin kocasıyla alt katta etleri doğrarsın." Ben kaldım öyle eşimin tepki vermesini bekledim. Et doğrarken kaynanam olsa bile neden eltimle kocam birlikte et doğrarken ben üst katta temizlik yapıyorum ki, hem eltimin çocukları üst katta kalırken benim kızım alt katta odamızda uyuyor. Eşimse hiç tepki bile vermedi kabul etti. Ben de eşime sofradan doymuş gibi kalkıp mesaj attım.
"Ben neden temizliği yapıyorum da eltim seninle et doğruyor, bu durumdan rahatsızım, eltimin çocuğu yukarıda benim çocuğum aşağıda onun mantıken de yukarıda olması gerekmez mi hem böyle şey olur mu neden böyle birşeye tamam diyorsun" Dedim.
Eşim de bana "bilmem, benim kafam basmıyor böyle şeylere, eltinin eli senden daha hızlı olduğu için olabilir mi, sen çok yavaşsın. "
Ben de dedim eltimin eli o kadar hızlıydı da neden bayeam temizliğini biz gelmeden bitirememii bugün neden dolabı silememiş de sonraya bırakmış, çok hızlıydı ya dedim. (O gün dolapları silmiş halıları kaldırmıştım eltim de yardım etti ama o genellikle kendi odasını temizledi ve zırt pırt kurban kesilen alana gitti bakmaya)
Eşim bana "seninle tartışamıycam yazma bana, ne halin varsa gör, hep bir problem çıkartıyorsun." Dedi.
Ben de "aynısını ben kendi eniştemle yapsaydım bana demediğin kalmazdı, edepsizin en alası olurdum ki eniştemle abimin yanında lavaboya giderken peçete istedim diye bana trip atan ahlaksız ve edepsiz yapan sendin beni, ama ne de olsa size her şey mübah, sen yengenle başbaşa balonda şişirmiştin yeğeninin doğum gününde" dedim.
Eşim de bana " Ne kadar pisliksin, sana uymak istemiyorum, ne yaparsan yap, yazma bana birşey deme artık " Dedi.
Ben de ona " Bir kerede canım annem düşünememiş işte rahatsız olmanı gerektirecek bir durum yok ama ben konuşurum diye karının arkasonda durmak yerine her zaman ki gibi tam tersi taraftasın..” dedim ve bana bayram boyunca trip attı soğuk davrandı. Bende ona öyle. Evlilik yıldönümümüzü bile kutlamadı. Güya hatırlamış ama söylememiş. Eltimle sohbet ede ede et doğradılar bense sinirden kudurdum.
Bayramdan sonra geri döndük İstanbul'a. Kurban kesmek bir ibadet köyde kesmeyenlere de etimizi dağıttık ettik.
Bütün bunların üstüne normalde takmam
etmem ama eltim etleri poşetlerken aşağiya indim kaynanam diyorki eltime "kendine göre poşetle porsiyonla" Eltim bir poşetlemiş az önce kemik haşlama yapayım dedim bir baktım bir poşette üstünde et yok denecek kadar az olan 8 parça kemik. Gittim normal parça etlerden et attım içine. Kaynanam telefonda dedim ki anne sen eskiden daha çok koyardın bundaki et 1 kişiye anca yeter. O da diyorki kızım bana cimri dersiniz ama eltine poşetle dedim o kendine gmre koymuş
Bence sonuna kadar haklisn. Ben eltinin yerinde olsam kaynimla inmezdim asagiya. Nekadar ayip ya. Sizim yerinizde olsamda inerdim asaga kv takmazdim bileGeçmiş kurban bayramınız kutlu olsun kızlar. Bayramda yine memlekete gittik. Eltimde köyde. (sadece çocuklarıyla geldi, kaynım yok) kurban kesildiği günün akşamı yemek yerken kv dediki sofrada "börte sen ortalığı toplayıp temizlersin, elti sende börtenin kocasıyla alt katta etleri doğrarsın." Ben kaldım öyle eşimin tepki vermesini bekledim. Et doğrarken kaynanam olsa bile neden eltimle kocam birlikte et doğrarken ben üst katta temizlik yapıyorum ki, hem eltimin çocukları üst katta kalırken benim kızım alt katta odamızda uyuyor. Eşimse hiç tepki bile vermedi kabul etti. Ben de eşime sofradan doymuş gibi kalkıp mesaj attım.
"Ben neden temizliği yapıyorum da eltim seninle et doğruyor, bu durumdan rahatsızım, eltimin çocuğu yukarıda benim çocuğum aşağıda onun mantıken de yukarıda olması gerekmez mi hem böyle şey olur mu neden böyle birşeye tamam diyorsun" Dedim.
Eşim de bana "bilmem, benim kafam basmıyor böyle şeylere, eltinin eli senden daha hızlı olduğu için olabilir mi, sen çok yavaşsın. "
Ben de dedim eltimin eli o kadar hızlıydı da neden bayeam temizliğini biz gelmeden bitirememii bugün neden dolabı silememiş de sonraya bırakmış, çok hızlıydı ya dedim. (O gün dolapları silmiş halıları kaldırmıştım eltim de yardım etti ama o genellikle kendi odasını temizledi ve zırt pırt kurban kesilen alana gitti bakmaya)
Eşim bana "seninle tartışamıycam yazma bana, ne halin varsa gör, hep bir problem çıkartıyorsun." Dedi.
Ben de "aynısını ben kendi eniştemle yapsaydım bana demediğin kalmazdı, edepsizin en alası olurdum ki eniştemle abimin yanında lavaboya giderken peçete istedim diye bana trip atan ahlaksız ve edepsiz yapan sendin beni, ama ne de olsa size her şey mübah, sen yengenle başbaşa balonda şişirmiştin yeğeninin doğum gününde" dedim.
Eşim de bana " Ne kadar pisliksin, sana uymak istemiyorum, ne yaparsan yap, yazma bana birşey deme artık " Dedi.
Ben de ona " Bir kerede canım annem düşünememiş işte rahatsız olmanı gerektirecek bir durum yok ama ben konuşurum diye karının arkasonda durmak yerine her zaman ki gibi tam tersi taraftasın..” dedim ve bana bayram boyunca trip attı soğuk davrandı. Bende ona öyle. Evlilik yıldönümümüzü bile kutlamadı. Güya hatırlamış ama söylememiş. Eltimle sohbet ede ede et doğradılar bense sinirden kudurdum.
Bayramdan sonra geri döndük İstanbul'a. Kurban kesmek bir ibadet köyde kesmeyenlere de etimizi dağıttık ettik.
Bütün bunların üstüne normalde takmam
etmem ama eltim etleri poşetlerken aşağiya indim kaynanam diyorki eltime "kendine göre poşetle porsiyonla" Eltim bir poşetlemiş az önce kemik haşlama yapayım dedim bir baktım bir poşette üstünde et yok denecek kadar az olan 8 parça kemik. Gittim normal parça etlerden et attım içine. Kaynanam telefonda dedim ki anne sen eskiden daha çok koyardın bundaki et 1 kişiye anca yeter. O da diyorki kızım bana cimri dersiniz ama eltine poşetle dedim o kendine gmre koymuş
Acaba dogulu mu esiniz? Onlarda yenge bazen kutsal olurBilinçsltı diye kurandaki ayeti inkar ediyorsanız birşey diyemem. Kuranda yazan o. Ben ablamın eşinin, kaynımın yanında kıyafetime kılığıma davranışlarıma dikkat ediyorum diye korkacaksanıZ korkun.
Benim esim de dogulu kaynim da sozumu dinler ama asla ve asla esinib kiskanacagi hareketler yapmam. Asla. Ve mesafemi kendim koyarim aralarirna da girmem basbasa da kalmam.Acaba dogulu mu esiniz? Onlarda yenge bazen kutsal olur