Pire gibi zıplayan böcek

Sanırım öyle oluyormuş.Susam böceğide yiyeceklerden olabilir kaynağını bulup atarsanız kurtulursunuz

Hem de nasıl sinir bozuyor. Bugğn ilaçlama yaptırdım. Adamlara fotoğrafını gösterdim. Biri zıplıyorsa piredir o dedi. Diğeri cekirge yavrusudur dedi. Valla kafayı yiycem. Eve gitmek bile istemiyorum.

Kizlar selam bu bocek konusundan dolayi ilk aldigim evimi sattim ilk oncelikle yeni binalarda oluyor ben nemden oldugunu dusunuyorum genelde balkonda mermerlerde bu ziplayanlar oluyor benim bahce kati idi once mutfakta sonra salonda gormeye basladim ilaclama yaptrdim fayda etmedi parkeleri söktürdüm oda fayda etmedi bir cozumunu bulamadim en son ficam akrep ilaci derdimize care oldu ama biraz zararli bir ilac kullandiginiz yere eliniz vs temas etmemeniz lazim. Ficam baya etkili. Sonra evi sattik ufak ve bahce kati oldugu icin. He bu arada bu bocek heryerde oluyor sadece evin icinde olmasi can sıkıcı bir cok tanidigimin balkonunda denk geldim tek tuk te olsa. Ikeadan almistim urunlerimi bende acaba olabilir mi diye dusunmedm degil hatta yeni evime tasimadim o esyalari Susama benzeyen bocekte duvarlarda oluyor genelde nokta kadar kisin hic görmedim ama yazin pencere kenarlarinda türüyor gibi geldi yağmur suyu pencere arasina girince toz ile olusuyor sanki kitap biti diyede duydum evdeki butun kitap kartonlari kaldirdim ayakkabı kutusu vs. Ama yine pencere iclerinde tek tuk görüyorum kisin yoktu elma sirkesi ile oralari silin baya iyi geliyor. Insallah yardimci olabilirim.

He bu arada pencerenin ic kismina bakip yazabilir misiniz var mi bu susam gibi nokta kadar boceklerden

Beni

Merhaba, bu bocek kitap biti. Acaba bir cozum bulabildiniz mi?

Merhaba cozum bulabildiniz mi acaba?

Arkadaslar bu bocek kitap biti degil springtail bocegidir (Turkcesini bulamadim). 5-10 cm ziplayabilir, bahcede toprakta yasar, pencereden kapidan veya giderlerden gelebilir. Nemi sever ve evde kullandigimiz bocek ilaclaclari genelde etki etmez, uzerlerine siktiginizda oldurse bile bocek ilaci kalan yerlere daha sonra temas ettiklerinde olmezler. O nedenle gereksiz yere evi kanserojen ilaclarla ilaclamayij lutfen. Benim gozlemim bunlari kalici olarak olduren tek sey diatomik toprak. Diatomik topragi pencere onlerine veya gordugunuz banyo vs gibi yerlere ince bir tabaka halinde dokebilirsiniz ancak kesinlikle koruyucu maske gozluk ve eldiven kullanin zehirli bir madde olmasa da solunmasi akcigerler icin cok zararli ve puskurturken solunabiliyor. Ayrica Turkiyede bulamadim ama bulabilirseniz food grade olan diatomik toprak tercih etmeniz daha saglikla olacaktir.
Yalniz bu da tam olarak cozum degil cunku diatomik toprak da sadece gelenlerin olmesine sebep olur, asil olarak nereden girdiklerini bulup fiziksel yontemlerle giris noktalarini kapatmaniz gerekir.
Ayrica bu bocekler bahcede toprakta yasadiklarindan yapilmasi gereken evin icinin degil disinin, topragin ve ev cevresinin ilaclanmasi. Yabanci kaynaklardan gordugum kadariyla lambda cyhalothrin ve bifenthrin iceren ilaclarla bahce ilaclamasi yapilmasi bu bocekler icin etkili olmus. Profesyonel bir ilaclama sirketine danisarak bu sekilde bir ilaclama yaptirabilirsiniz.

Merhaba sizin söylemenizle baktı eşim ben iğreniyorum diye evet bu Springtail mış uzun süredir kitap bitti zannediyordum ben şimdi o tozdan yapsam biter mi parke altından şüpheleniyorum yerden ısıtma altına bildiğiniz karton döşemişler evin her yerini değiştirdim bir tek laminat kaldı ondan şüpheleniyorum birde bu insana gelirmi çok korkuyorum zaten en büyük fobim böcekler

Merhaba bende savaş veriyorum 3 aydır baş edemedim şimdi öğrendimki bu Springtail diye bişeymiş kafayı yiyicem ilk kitap bitti zannediyordum ne olur yardım edin işe yaradı mı bittimi

Merhaba cozum bulabildiniz mi acaba?
Juventas bendede aynı dert var siz çözüm buldunuzmu ben 3 aydır savaş veriyorum artık takatim gücüm yok tükendim kitap bitti zannediyordum meğersem Springtail böceğiymiş sizde bakın belkidaha doğru adımlar atarız bu şekilde

Dedigim gibi bu bocekler nem ve toprak sever yani parkelerinizin altina yuvalancaklarini veya altindaki kartondan urediklerini sanmam. Pencere balkon kapisi veya giderlerden evinize giriyorlardir. Evde yerlestikleri bir yer varsa saksi bitkilerinizin topragi veya lavabo klozet cevresi vs gibi yerler olabilir. Aslinda bu bocegin insanlari isirmadigi soyleniyor fakat yabanci forumlarda yataklarina geldigini isirdiklarini soyleyen cok fazla kisi gordum. Hatta ayni sivri sinek gibi belli insanlari daha cok isirdigini gormusler. İsirilmamak icin diyetini degistiren ornegin cok fazla c vitamini almaya baslayan insanlar gordum (sebebini bilmiyorum). Bunun yaninda evimde hep goruyorum yazip hic kendilerine geldigininden bahsetmeyen insanlar da var.
Bu boceklerin de bir cok alt turu oluyor ulkeden ulkeye de degisiyor belki isirildigini soyleyen insanlarin bolgesinde oyle bir alt tur vardir. Sizin evdekiler size gelcek olsa coktan gelirlerdi korkmayin.
Dedigim gibi yapcaginiz sey giris noktalarini bulup kapatmak ve dis cephenize ilaclama yaptirmak, kurtulunmayacak bir dert degil. İnsallah ben de kitap bitinden kurtulabilirim:)

Açıklamanız için çok teşekkür ediyorum ben hiç eşyaların üstünde görmedim sadece banyo mutfak bangosu ve yerlerde görüyorum artık bakmakta istemiyorum çünkü piskolojim çokbozuldu 12 kilo1ayda verdim saçlarım döküldü 3 gün pilastik sandalye üzerinde uyudum yeniyeni kendimi toparlıyorum oyüzden ilaçlıyorum sadece

Bulunduğum ev 3 cü kat market ev var altımda site içersinde sürekli ilaçlama yapıyorlar temizlik yapıyorlar bende çok titizim bilmiyorum artık ne yapıcağımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…