Pire gibi zıplayan böcek

evin içinde bir yuva veya duvardaki bir boşluktan falan gelmiyorlarsa pencerelere sineklik takmak kesin çözüm bence
belediyeden evin çevresini ilaçlamaları istenebilir ama evin içinde sivrisinek ilacı bile kullanmam ben
sineği zehirleyen beni de zehirler, neden zehir soluyayım ki

Bu böceklerle uc senedır ugrasıorum ama bu karantına gınlerınde careyı buldun sanırım balkonuma camların onune sureklı gelıyordu yaptıgım alısverıs posetlerini balkonda bekletıp uzerıne dezenfektan sıkıyordum far ettımkı bocekler yok sonra deneme yaptım gece buldum uzerıne dezenfektan sıkınca öldü sımdı sureklı savah aksam sıkıorum balkona ve gelmıyorlar ya kokusundan yada alkol den oluyorlar denemenızı tavsıye ederım ben balkonumda oturabılıyorum artık

Merhaba yaklaşık 1,5 aydır bu böceklerle uğraşıyorum.. Evde küçük bebeğim de var paranoyak oldum resmen.. ben ilk olarak yatak odası balkonumda görmüştüm.. sonra bütün evi ilaçlattım ve bir daha balkon kapısını açmadım.. ama bu hafta eşim abartma aç artık ölmüşlerdir dedi açtık havalandırdık kapattık hafta sonu da şehir dışındaydık.. eve geldim yatak odasımda yatağımın üstünde parke zeminde her yerde böcekler dolaşıyordu.. diğer odalarda bişi yok sanıyordum sonra mutfakta da gördüm oraya da balkondan geldiğini düşünüyorum.. benim şüphelendiğim iki şey var birincisi 1,5 ay önce yatak odası balkonuna ikeadan aldığımız rafları monte ettik.. ikincisi de mutfak balkonumda artık kurumuş bir çam ağacı var ama çok büyük olduğu için atamadık bu sene.. ben 5 yıldır bu evde oturuyorm ilk defa bu sene karşılaştım bu böceklerle ve kurtulamıyorum.. tiksiniyorum artık gerçekten.. az önce tesadüfen üzerine dezenfektan sıkmayı denedim.. bir iki zıpladı sonra öldü ama bu kesin çözüm müdür bilemiyorum.. yani bütün balkonu evi dezenfektanla yıkasam bile artık çamaşırlarımızın üzerindeler ve gerçekten sinir bozucu.. çözüm bulabilirseniz rica ediyorum paylaşın çok kötü bir durum..

Merhaba bizim evi de güvercin biti sardı ilaçladık geçmedi acaba arkadaşınız hangi ilaçla ilaçladı bilginiz var mı ve tamamen kuttuldu mu yardımcı olursanıZ sevinirim

çekirge mi

Dikkatli bakılmadığı sürece gözle görülmesi çok zor olan 0,3 mm boylarında açık kremden açık kahverengiye değişen renk tonlarında bir böcek illeti ile 6 aydır mücadele ediyoruz,psikolojik olarak bizi çökertmiş durumda kendileri... İlaçlama şirketine canlı numunelerini de sundum ama adını bile koyamadılar henüz... Kuş biti tavuk biti kitap biti... Ne olduğu konusunda net bilgimiz yok kaynağını bulmak mümkün değil.. Genelde akşam ortaya çıkıyorlar, ilk zamanlar minik ısırıklar oluşuyordu evdeki bireylerde ancak şu an o kadar değil sanırım artık duyarsızlaştık düşmanımın başına bile vermesin dedirten bir illet bu...böcekle mücadele hususunda yapabileceğimiz herşeyi yaptık eve benzin döküp yakacağım az kaldı görsellerini fotoyu sürekli büyüterek elde ettim bilen gören mücadele edip sonuç alan varsa yardım bekliyorum

Eklentiler

• IMG_20200615_072014.jpg
    27,2 KB · Görüntüleme: 560
  • IMG_20200615_071955.jpg
    27,7 KB · Görüntüleme: 387
  • IMG_20200615_071952.jpg
    32,2 KB · Görüntüleme: 916
Dikkatli bakılmadığı sürece gözle görülmesi çok zor olan 0,3 mm boylarında açık kremden açık kahverengiye değişen renk tonlarında bir böcek illeti ile 6 aydır mücadele ediyoruz,psikolojik olarak bizi çökertmiş durumda kendileri... İlaçlama şirketine canlı numunelerini de sundum ama adını bile koyamadılar henüz... Kuş biti tavuk biti kitap biti... Ne olduğu konusunda net bilgimiz yok kaynağını bulmak mümkün değil.. Genelde akşam ortaya çıkıyorlar, ilk zamanlar minik ısırıklar oluşuyordu evdeki bireylerde ancak şu an o kadar değil sanırım artık duyarsızlaştık düşmanımın başına bile vermesin dedirten bir illet bu...böcekle mücadele hususunda yapabileceğimiz herşeyi yaptık eve benzin döküp yakacağım az kaldı görsellerini fotoyu sürekli büyüterek elde ettim bilen gören mücadele edip sonuç alan varsa yardım bekliyorum

merhabalar aynı sorun bizim evde de var birebir aynı il önce banyoda gördüm şimdi diğer odalarda da varlar.duvarlarda geziyorlar gördüğüm kadarıyla bi çözüm bulabildinizmi?

merhabalar
acaba sorun tamamen çözüldümü?kurtuldunuzmu

merhabalar ilacı kullandınız mı acaba işe yaradımı?

Merhaba arkadaşınız nasıl kurtuldu kuş bitinden Hangi ilde ? Hangi firmayla ilaçlattı ?

Merhaba ben de ayni dertten kafayı yemek uzereyim. Ilac işe yaradimi? Ben de halilari yikamaya vericem yarin. Sonra ilaclatmak istiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim

Merhaba çözüm bulabildiniz mi bu boceklere?

Merhaba bu minicik zıplayabilen böceklerin ismi kitap biti.Sıfır Eve taşındım resmen evden soğudum.Dikkat edilmediği sürece gözükmüyorlar.Ama çok sinir bozucu oldu bende artık.Birkaç kez k-otrine ile heryerini ilaçladım evin balkonlarda dahil.Bütün halılarımı attım,tam görmüyorum dediğim an yıkanabilir halılar aldım derken bu covid 19 sürecinde meğerse hiç bitmediklerini gördüm.Tüm halıları kaldırdım haftada bir vileda ile değişik markalardan böcek ilacı ile siliyorum,banyoları ilaçlıyorum ama nafile.Youtube da bir böcek profesöründen aldığım bilgi kısa sürede sonuç almak imkansızmış.Rutin ilaçlmaya devam ediyorum.Tüm çatlak olabilecek minik delikleri bile kapattım.tek tük hep varlar.Prof.un tavsiyeleri şunlar 48 saat üzeri odanın sıcaklığını 60 derecede tutabilirsen yaşama şansları yok.Ortamdaki nemi azaltabilirsen yaşamazlar.Bir nem ölçer edindikten sonra en kötü nem alıcı cihaz alacağım.kimysalarda zararlı sonuçta.son olarak diatomik toprak denilmiş onu deneyip burada paylaşırım.Yine de kesin çaresi varsa bu kitap bitinin takipteyim

Merhaba çözüm bulabildiniz mi bu boceklere?
Evet tarif ettiğiniz böcek benimde aylardır uğraştığım böcek ismi kitap biti diye geçiyor.çok araştırdım bir profesör insana zararı yokmuş sinir bozmak dışında.Biraz uzun sürer sabırla ilaçlamak gerekir demişti.Uyguluyorum hala tek tük hep varlar.Ben de öyle toplu halde hiç görmedim ama biri bile yetiyor sinir bozmaya

Evinizde sineklik yok mu acaba merak ettim. Yada varda ordan da mi giriyor genede??

Evinizde sineklik yok mu acaba merak ettim. Yada varda ordan da mi giriyor genede??
Sineklik var tüm cam ve kapılarda.Yeni yapılan evlerde olabiliyormuş.banyolarda tavanda bir havalandırma mevcut onada sineklik takmak mümkün değil.ayrıca yavruları okadar minik ki sineklik falan vız gelir

Sineklik var tüm cam ve kapılarda.Yeni yapılan evlerde olabiliyormuş.banyolarda tavanda bir havalandırma mevcut onada sineklik takmak mümkün değil.ayrıca yavruları okadar minik ki sineklik falan vız gelir
Yaaa acaba ustaların kullandığı malzemelerden falan mı geliyor ki. bende de susam böceği denen kahverengi küçük bicekelrden var arasira uçuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…