Arkadaslar merhaba, bu biceklerden benim balkonumda var ustelik ewim cadde uzerinde yesillik yok sadece saksi bitkilerim var balkonda.8 senedir bu ewdeyim, sadece bir iki sene once balkon bitisigindeki yatak odamda 1 tane gordum ve pire zannettim sonra bidaha gormedim. Balkonum cadde uzeri oldugu icin tozlaniho diye jergunelimle siliyorum daha once olsa muhakkak gorurdum. Yaklasik bir aydir gunde 5 6 tane olduruyorum.balkonum kalebodur ve ziplayan bocekleri ozellikle kalebodur köşe derzlerinde goruyorum. Duvarda yururkende gördümbirkackez. Ilac aldik gunluk sildikten sonra koselere sıkıyorum ama yinede gunde iki uc tane goruyorum. Cok sinir bozucu eve dolmalarindan korkuyorum. Bit lafini duyunca bile kasinmaya baslayan ben az once balkonda sigara ictikten sonra odada otururken kolumda gordum ve tekrar baslasim netten arastirmaya bisey bulamadim cok kotu bi durum.birde ziplamayan nokta kadar olanlardan da vardi bende. Duvarlarda geziyodu, evi boyadiktan sonra kayboldular. Arastirdigim kadariyla onlar toz bocegi diye biseymis pimapen aralarinda da oluyodu. Simdi deli gibi cok sık dip köse temizlik yapiyorum tekrar toz bocegi olmasin diye.milletin bahar temizligi desigini ben haftada 2 yapiyorum istemesemde cok sinir bozucu. Bi care bulan varsa eski yazan arkadaslardan donus yapin lutfen ziplayan bocek icin. Okuduklarimla ortak noktamiz kalebodur zemin, eski bina, mantolama