- 14 Ekim 2015
- 3.790
- 14.554
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederimEllerine sağlık canım çok güzel olmuş eminim tadı da öyle başarılar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederimEllerine sağlık canım çok güzel olmuş eminim tadı da öyle başarılar
Ellerine sağlık canım,gerek tarifin gerek sunumun çok başarılı olmuş,başarılar dilerim.Merhaba hanımlar ve Kazen Bey
Hem pratikliği hem de lezzetiyle şahane bir tarifle geldim.
Pırasa sevmeyenlere/yemeyenlere bile pırasa yedirten cinsten bir börek. Ayrıca fırını olmayıpta lezzetli bir börek yemek isteyenler için de alternatif bir tarif. Gelelim malzeme listemize.
Malzemeler;
* 3 adet yufka
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağ
Eki Görüntüle 2097293
İç Harcı İçin;
* 2 adet pırasa
* 1 yemek kaşığı salça
* Zeytinyağ
* Tuz
* Pul biber
* Karabiber
Hazırlanışı;
İşe öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayalım. İnce ince doğradığımız pırasayı 1 yemek kaşığı saçla ile kavuralım. Altını kapatıp tuz ve baharatını damak tadımıza göre ayarlayıp soğumaya bırakalım.
Eki Görüntüle 2097294
Eki Görüntüle 2097295
Eki Görüntüle 2097296
Eki Görüntüle 2097297
Ardından bir kasede çırptığımız yumurtamıza süt ve sıvı yağı ekleyerek böreğimizin sosunu hazırlayalım.
Her tarafını yağladığımız tavaya yufkamızın bir tanesini bütün ve kenarlardan eşit olarak taşacak şekilde yerleştirip hazırladığımız sostan sürelim. Daha sonra bir başka yufkamızı elimizle 4 parçaya bölerek tavaya yerleştirip soslayalım bu aşamada pırasalı harcımızı koyup kalan diğer yufkayıda aynı şekilde 4 parçaya bölerek tavaya yerleştirip soslayalım. Son olarak tavadan sarkan kısımları kapatıp en üstüne de tereyağ parçaları koyup, kapağını kapatıp kısık ateşte kızarana kadar pişirelim. Kızaran tarafı bir tabak ya da tepsi yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da kısık ateşte kontrollü kızartalım.
Eki Görüntüle 2097298
Eki Görüntüle 2097299
Eki Görüntüle 2097301
Eki Görüntüle 2097302
Püf Noktası;
Böreğinizi bir gece önceden yaparsanız sosunu daha iyi çekeceğinden su böreği lezzetinde bir börek yemiş olursunuz.
Tavanızı fazla yağlamayın sos yeterince yağlı olduğu için tavayı fazla yağladığınız takdirde böreğiniz oldukça yağlı olacaktır. Arzu ederseniz pırasalı harcın içine kıyma da kullanabilirsiniz.
Alternetif iç harçlarla da tava böreği yapabilirsiniz. (peynirli, kuru patlıcanlı, ıspanaklı, tavuklu vs. vs.)
Eki Görüntüle 2097303
Eki Görüntüle 2097304
Eki Görüntüle 2097305
Eki Görüntüle 2097306
Afiyet şifa olsun efendim!
İzinden gidiyorum reyiz ablaEllerine sağlık canım,gerek tarifin gerek sunumun çok başarılı olmuş,başarılar dilerim.
Utandırıyorsun beniİzinden gidiyorum reyiz abla
Hak ediyorsunUtandırıyorsun beni
1 Haftadır aklımdaydı tava böreği,farklı bir tarif olsun diye yapayım yarışmaya diyordum ,sabah yine yaptım .Sayende yarışma için yapmama gerek kalmadı ,rahatladım
Hak ediyorsun
Ben de baktım genelde benzer tarifler var dedim hem pişirmesi hem hazırlığı kolay olsun farklı olsun burada öğrencilerde takılıyor her öğrencinin fırını olmayabilir onlar için de fikir olsun dedim elimden geldiğince yaptım bir şeyler.
Afiyet olsun bu arada neli yaptın?
Kardeşim de pırasa yemez kokusuna bile tahammülü yoktur o bile koca koca 2 dilim yedi
Aynen canım pratik bir börek ,geçen gün yaptığımı senin yaptığın gibi kat kat peynirli yapmıştım.Bu sabah yaptığımı da kol böreği şeklinde kıymalı yaptım .Pırasalı harçtan kesinlikle yapacağım.Oğlum pırasa yemediği için börekte denemedim ama senin harç çok iştah açıcı duruyor.Belki börek sayesinde pıasayı da sever kimbilir.
Bir rakip olarak çok centilmensiniz hanım abla ben de size başarılar dilerim.Ellerinize sağık,yarışmada başarılar diliyorum sizede..
Bir rakip olarak çok centilmensiniz hanım abla ben de size başarılar dilerim.
Mmm teşekkür ederimMmm Pırasalı börek bayılırım
Ellerinize emeklerinize sağlık. Yarışmada başarılar
Merhaba hanımlar ve Kazen Bey
Hem pratikliği hem de lezzetiyle şahane bir tarifle geldim.
Pırasa sevmeyenlere/yemeyenlere bile pırasa yedirten cinsten bir börek. Ayrıca fırını olmayıpta lezzetli bir börek yemek isteyenler için de alternatif bir tarif. Gelelim malzeme listemize.
Malzemeler;
* 3 adet yufka
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağ
Eki Görüntüle 2097293
İç Harcı İçin;
* 2 adet pırasa
* 1 yemek kaşığı salça
* Zeytinyağ
* Tuz
* Pul biber
* Karabiber
Hazırlanışı;
İşe öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayalım. İnce ince doğradığımız pırasayı 1 yemek kaşığı saçla ile kavuralım. Altını kapatıp tuz ve baharatını damak tadımıza göre ayarlayıp soğumaya bırakalım.
Eki Görüntüle 2097294
Eki Görüntüle 2097295
Eki Görüntüle 2097296
Eki Görüntüle 2097297
Ardından bir kasede çırptığımız yumurtamıza süt ve sıvı yağı ekleyerek böreğimizin sosunu hazırlayalım.
Her tarafını yağladığımız tavaya yufkamızın bir tanesini bütün ve kenarlardan eşit olarak taşacak şekilde yerleştirip hazırladığımız sostan sürelim. Daha sonra bir başka yufkamızı elimizle 4 parçaya bölerek tavaya yerleştirip soslayalım bu aşamada pırasalı harcımızı koyup kalan diğer yufkayıda aynı şekilde 4 parçaya bölerek tavaya yerleştirip soslayalım. Son olarak tavadan sarkan kısımları kapatıp en üstüne de tereyağ parçaları koyup, kapağını kapatıp kısık ateşte kızarana kadar pişirelim. Kızaran tarafı bir tabak ya da tepsi yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da kısık ateşte kontrollü kızartalım.
Eki Görüntüle 2097298
Eki Görüntüle 2097299
Eki Görüntüle 2097301
Eki Görüntüle 2097302
Püf Noktası;
Böreğinizi bir gece önceden yaparsanız sosunu daha iyi çekeceğinden su böreği lezzetinde bir börek yemiş olursunuz.
Tavanızı fazla yağlamayın sos yeterince yağlı olduğu için tavayı fazla yağladığınız takdirde böreğiniz oldukça yağlı olacaktır. Arzu ederseniz pırasalı harcın içine kıyma da kullanabilirsiniz.
Alternetif iç harçlarla da tava böreği yapabilirsiniz. (peynirli, kuru patlıcanlı, ıspanaklı, tavuklu vs. vs.)
Eki Görüntüle 2097303
Eki Görüntüle 2097304
Eki Görüntüle 2097305
Eki Görüntüle 2097306
Afiyet şifa olsun efendim!
İnşaallah beğenirsiniz. Kıyma seviyorsanız mutlaka koymanızı tavsiye ederim ben hamilelik nedeniyle et ve türevlerinden tiksinince koymamıştım. Şimdiden afiyet olsunEki Görüntüle 2104144
Şuan sizin tarifi yapiyorum