Sebze Yemekleri Pırasalı Şiveydiz -Yöremce Nohut Sponsorluğunda

Migrenben

Yamulursam kendime yaslanırım 🫠 teşekkürler
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2019
20.173
80.210
31
merhabalar yine yöresel bi tarifle geldim
yemeğimiz çok pratik ve az malzemeli

MALZEMELER
Yarım kilo ince pırasa
200 gr kuşbaşı et yada kemikli et
1 su bardağı nohut
500 gr süzme yoğurt
1 tane yumurta
zeytin yağı
kuru nane

ilk olarak nohutumuzla etmizi 1 saat düdüklüde pişirelim .
et ve nohut pişerken pırasalı resimdeki gibi 1 parmak kalınlığında doğrayıp acı suyunu bırakması için soğuk suda bekletelim .

Et ve nohut piştikten sonra üzerine acı suyunu bırakmış pırasalar eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.

pırasalar yumuşadıktan sonra süzme yoğurdumuzun üzerine 1 tane yumurta 1 tatlı kaşığı tuz ve yemeğimizin suyundan 2 kepçe ekleyip blenderla iyice çırpalım. Ve yemeğimizin içine aktaralım. Yemeğin altı çok kısık ateşte olacak ve tıkırdamaya başlayınca kapılacak

en son da yemeğimizin üzerine tereyağı eritip kuru nane ile süsleyip servis yapılır.

Sıra sunumda. Yapanlara afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım şahane olmuş
Bunuda çok seviyorum
Yarışmada bol şans diliyorum

Yaaa
Yaaaaaa nasılll güzelllmiişş buuuuu
Ellerine sağlıkkkk dutumm bitanemm boll şanss

Dutcuum ellerine sağlık nefiiiis olmuş sunumda boyleeeee

Canım garadutum sanada yöresel yakışırdı bebeem çok farklı bir yemek olmuş, lezzetli gözüküyor şamandıra yapmanı sevdim ellerine sağlık dutum başarılar dilerim

Ooo burda neler varmıııs ellerine saglık dudlugum hıc yemedim ama cok leziz gözüküyor basarılar dilerim

Ooo burda neler varmıııs ellerine saglık dudlugum hıc yemedim ama cok leziz gözüküyor basarılar dilerim
Teşekkür ederim canım denemeni tavsiye ederim enfes bi yemek yanına bulgur yada pirinç pilavıyla yenir

Vuuu bunlar ne güzel şeyler bunlar gözüm gönlüm açıldı. ellerine sağlık ve de başarılar

Nefis gözüküyooor hiç yemedim ama çok hoş görünüyor Ellerine , emeğine sağlık
Tavsiye ederim çok lezzetli bir yemek teşekkür ederim
Vuuu bunlar ne güzel şeyler bunlar gözüm gönlüm açıldı. ellerine sağlık ve de başarılar
Hizuuuuteşekkür ederimmm . Dene bi gün harika bi tarif
Şahanede olur ellerine saglık tekrar canım benim
teşekkür ederim canım

Ooo çok güzel görünüyor Ellerinize sağlık Yarışmada bol şans diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…