- 5 Ocak 2016
- 2.713
- 3.296
- 35
İyi Akşamlar kk güzelleri
En sonunda bende masası hazırladım ve katılıyorum ilk yarışma ve cok heyecanlıyım. Sanki yeniden okula başlıyorum gibi hissediyorum
Garip bişey ...
Yemek yapmayı çok seviyorum.Pırasalı gül böreğin üç dört yilbonce Oktay usta izlerken kv dem ile ogrenmistik.öğünde beri ailemin milli böreği gibi birsey.hem tadı hem görünüşü hem hamurunu yumuşaklıgi ile gonullerimizi fetederken misafirlere ikram fark atıyor ve muhakkak taifi isteniyor.yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorsun mudavimi olacağınıza garanti veriyorum
Şimdi Malzeme Listesi gelsin
1 çay bardağı yoğurt
1cay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sutbyada yoğurt suyu
Aldığı kadar un
Yarım paket maya
Tuz
İç harcı
250 gr.kıyma
10 dal pırasa
2 havuç
Üzeri için
Yumurta çörek otu.
Yapılışı
Yoğurt, süt ,yumurta Yarım paket maya ve sıvıyağ karıştırılır. Bulamaç haline gelir.yavaş yavaş un eklenir.ele yapismayacak bir kıvamında elde edilir.
Fırında 5 dk mayalandirilir. Eki Görüntüle 1795510
Bu sırada bizde iç harcimizi hazırlıyoruz.
Tavana bir iki kaşık sıvı yağ ekleyip kiymamizi ilave ediyoruz.ve kavuruyoruz.Eki Görüntüle 1795511
İki huvucumuzu traslayip kup kup dogradigimiz hqvuclarimizi ekliyoruz.
Bir iki dakikada Kıymalı hqvuclarimizi kavuruyoruz. Sonra isr;
Pirasamizi ekliyoruz.tuz karabiber ekleyip biraz yumusayana kadar kavuruyoruz.altını kapatıyoruz.bu arkadaşı soğuma için cam bir tabağa alıyoruz.
Hamurumuzu fırında unuttuk
Hemen alıp bezelere
e ayırıyoruz.
Acabildigimiz kadar büyük açıp şeritler halinde kesiyoruz.kenar ucuna harcimizdan koyuyoruz.
Boşta kalan kısmını harcın üstüne doğru kapatıp tekerlek yuvarlak gibi yuvarliyoruz
Eki Görüntüle 1795522
Bu işlemi diğer bezelere de yapıyoruz.
Yumurta sarısı ve çörek otu sürüp fırında üzeri Kızarana kadar pisiriyoruz.
Patates pizza
Malzemeler
3 patates
Sucuk
Kaşar
Yumurta sivri biber
Patatesleri kup kup doğrayıp kizartiyoruz.
Küçük bir tavaya kizartigimiz patateslerden bir zemin yapıyoruz. Üzerine sucuk kaşar sivri biber ve yumurta koyuyoruz.kalan patateslerimizi üzerini kapatmak için kullanıyoruz.
Kısık ateşte 5dk pisiriyoruz.servis tabaginabaliyoruz afiyet olsun.
İşte buda nacizane sofram❤
En sonunda bende masası hazırladım ve katılıyorum ilk yarışma ve cok heyecanlıyım. Sanki yeniden okula başlıyorum gibi hissediyorum
Garip bişey ...
Yemek yapmayı çok seviyorum.Pırasalı gül böreğin üç dört yilbonce Oktay usta izlerken kv dem ile ogrenmistik.öğünde beri ailemin milli böreği gibi birsey.hem tadı hem görünüşü hem hamurunu yumuşaklıgi ile gonullerimizi fetederken misafirlere ikram fark atıyor ve muhakkak taifi isteniyor.yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorsun mudavimi olacağınıza garanti veriyorum
Şimdi Malzeme Listesi gelsin
1 çay bardağı yoğurt
1cay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sutbyada yoğurt suyu
Aldığı kadar un
Yarım paket maya
Tuz
İç harcı
250 gr.kıyma
10 dal pırasa
2 havuç
Üzeri için
Yumurta çörek otu.
Yapılışı
Yoğurt, süt ,yumurta Yarım paket maya ve sıvıyağ karıştırılır. Bulamaç haline gelir.yavaş yavaş un eklenir.ele yapismayacak bir kıvamında elde edilir.
Fırında 5 dk mayalandirilir.
Bu sırada bizde iç harcimizi hazırlıyoruz.
Tavana bir iki kaşık sıvı yağ ekleyip kiymamizi ilave ediyoruz.ve kavuruyoruz.Eki Görüntüle 1795511
İki huvucumuzu traslayip kup kup dogradigimiz hqvuclarimizi ekliyoruz.
Bir iki dakikada Kıymalı hqvuclarimizi kavuruyoruz. Sonra isr;
Pirasamizi ekliyoruz.tuz karabiber ekleyip biraz yumusayana kadar kavuruyoruz.altını kapatıyoruz.bu arkadaşı soğuma için cam bir tabağa alıyoruz.
Hamurumuzu fırında unuttuk
Hemen alıp bezelere
e ayırıyoruz.
Acabildigimiz kadar büyük açıp şeritler halinde kesiyoruz.kenar ucuna harcimizdan koyuyoruz.
Boşta kalan kısmını harcın üstüne doğru kapatıp tekerlek yuvarlak gibi yuvarliyoruz
Eki Görüntüle 1795522
Bu işlemi diğer bezelere de yapıyoruz.
Yumurta sarısı ve çörek otu sürüp fırında üzeri Kızarana kadar pisiriyoruz.
Patates pizza
Malzemeler
3 patates
Sucuk
Kaşar
Yumurta sivri biber
Patatesleri kup kup doğrayıp kizartiyoruz.
Küçük bir tavaya kizartigimiz patateslerden bir zemin yapıyoruz. Üzerine sucuk kaşar sivri biber ve yumurta koyuyoruz.kalan patateslerimizi üzerini kapatmak için kullanıyoruz.
Kısık ateşte 5dk pisiriyoruz.servis tabaginabaliyoruz afiyet olsun.
İşte buda nacizane sofram❤