Tatlı Tarifi Pınar ile Sütlü Tatlılar

En beğendiğiniz Sütlü Tatlı tarifi hangisi?

• Ankete Katılan
    1.004
  • Anket Kapalı .
Yanlış yaptıınnn. Madem baklava görünümü istiyordun, laz böreği yapacaktın. Bana göre sütlü tatlı olmasa da, sana göre sütlü tatlı
Geçen sefer yapılan sütlü tatlıda yapılmıştı laz böreği,hem de el açması,çok ta güzel duruyordu ama oy alamamıştıO zaman da ona sütlü tatlı değil diyenler olmuştu
Neyse oğlumdan sen hala bilgisayar başında mısın diye laf yedim ,kaçıyorum

Aaa ciddi misin
Yoksa bu mudur bizi birbirimize bunca yakin hissettiren benim oglan da emiyor hala. Yemek meseleleri de sorunlu
Emzirmeyi bırakınca düzeliyor canımYazın en uygun zaman aslında:)Yazın gez, dolaş yedir,alışır

Görüşürüz canım
Yemek Yarışması yönetimi kabul ettiyse o tatlı sütlü tatlıdır

Ben kuranda yazıyor mu bilmiyorum ama kız çocuğu 1.5 yaş erkek çocuğu 2 yaş diye biliyorum ..
"Anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirsinler. Bu, emzirmeyi mükemmel şekliyle uygulamak isteyenler içindir. Annelerin, münasip şekilde yiyeceğini giyeceğini sağlamak, babanın görevidir. Hiçbir kimse takatinin dışında bir görevle yükümlü tutulmaz. Çocuk yüzünden ne annesi, ne de babası zarar görmemelidir. Babanın varisine de aynı vazife yaptırılır. Fakat anne baba aralarında görüşüp anlaşmaya vararak, iki yıldan önce, çocuklarını sütten kesmek isterlerse, kendilerine bir vebal yoktur. Şayet çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz, kendilerine vereceğiniz ücreti münasip tarzda ödemek şartı ile, bunda da size vebal yoktur. Bununla beraber Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah yaptığınız her şeyi görmektedir." (Bakara, 2/233)
Böyle geçiyor dinlemiştim mealdede canım

İşin içine hamur girdimi, sütlü tatlı olmaktan çıkıyor. Ya şerbetli, ya da pasta kategorisi daha uygun oluyor bu tatlılara.

Teşekkür ederim.. genel olarak bildiğim bilgiler ama kuranda bu şekilde açıkça geçtiğini bilmiyordum...

Teşekkür ederim.. genel olarak bildiğim bilgiler ama kuranda bu şekilde açıkça geçtiğini bilmiyordum...
Bende meal dinlerken çok şaşırarak dinlemiştim her konuda bir açıklık bir yol gösterme olduğu için

Canım dini yoruma girecek belki, inşallah banlanmam ama bir İlahiyat mezunu olarak cevap vereyim kabul edersen :)

Kuran'da Bakara Suresi 233. ayette emzirme süresinin 2 yıl olduğu yazar. 3 yıl değil yani. Ayet şu şekilde;
"Anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirsinler. Bu, emzirmeyi mükemmel şekliyle uygulamak isteyenler içindir. Annelerin, münasip şekilde yiyeceğini giyeceğini sağlamak, babanın görevidir. Hiçbir kimse takatinin dışında bir görevle yükümlü tutulmaz. Çocuk yüzünden ne annesi, ne de babası zarar görmemelidir...." diye devam eder, uzun bir ayettir.

Ayrıca üç aylarda sütten kesme kesmeme gibi bir durum yok (dinen) belki yöresel bir adettir bilemem ama Kuran'da ayet bu şekilde. İstenilen, uygun olan zamanda sütten kesilebilir. Zorlama yok bu açıdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…