Pimpirikli

Sakin yanlis anlamayin benide.
Su dis partisiydi kus partisiydi kinaydi kismi turkiyede yaygin bir tek
Ben ilk duydugumda inanamadim
Yukarda arkadasda demis bazi anneler cok abartiyo diye
O konuda hak veriyorum
Sonra cocuk doyumsuz olacak
Kuzenimin bebegi olmustu henuz 2aylikdi oyle yana yana salon bakiniyolar noldu dedim e 1yas partisi yapacaz deyince ben sok
Yani nebilim kinaydi falan cok gulunc bi durum

Cocugunuz olunca anlarsiniz :)

Çocuğu olunca çok rahat bakıp, büyüten anneler de gördüm.
Çocukları büyüdüler ve sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar.
Benim annem bana 6 ay kınası ya da devasa doğum günü partisi yapmadı.
Şeker hamurundan pastam hiç olmadı
Ama bakın çok şükür ayaklarımın üstünde sağlam duran bir kadınım :)
O yüzden çocuğum olunca da bu kafa da olacağım.
Sakınan göze çöp batıyor.
Bir çocuk ne kadar rahat büyütülürse o kadar da özgüvenli büyüyor.
O cam fanusta büyütülen çocuklar okullar da hep hasta ya da bir yere gittiklerinde her şeye uzaydan dünyaya inmişte çok ilginç bir şeymiş gibi bakıyorlar.
2 yaşına gelip denize götürüp aman hasta olmasın diye denize sokmuyor benim görümce
Bunun neresini anlayayım ben çocuğum olunca?
Benim şahsi fikrim; çocuk bana adapte olup büyümeli, o bana uymalı.
Ben onunla dışarıya da çıkmalıyım, düğüne de gitmeliyim vs vs.

Bence haklısınız. Karsı tarafın cocugu yoksa anlayamayaniliyor o hassasiyeti.

Bizim ülkemizde kadınların çoğu ben senden daha iyiyim, daha güzelim, daha zenginim modunda yaşıyorlar çünkü.
Herkes yarış içinde.
İnsanlar sosyal medyayı bile gösteriş için kullanıyorlar.
Kadın iyi bir çocuk yetiştireyim diye kitap okumaz ama sırf beğenisi fazla olsun diye çocuğuna kitap okumayı öğretiyor halinde takılır :)

Çocuğunuz tabi ki önceliğiniz olacak ama tamamen çocuk odaklı yaşıyorsanız, öyle olmayanlar yada çocuğu olmayanlar pek görüşmek istemeyebilir ki onlar görüşüyormuş, siz onları kendinizden uzak tutmuşsunuz. İşim var, çocuğum var diyerek. 2 tane çok yakın arkadaşım var, ikisinin de 5 yaşında çocuğu var, biri çocuğu yokmuş gibi sohbet eder yaşar, çocuğuyla Tayland'a bile gittiler, diğeri herşeyini çocuğuna göre ayarlar, yarım saat uzağa bile gidemez çocuk var diye. Buluştuğumuzda, sürekli çocuğu izler , ay üşüdü mü, acıktı mı, ona dokunma, oraya gitme fln. Çocuksuz insanları sıkıyor bu davranışlar bir süre sonra. Ama herkes halı kendine göre.

Çocuklu insanın, akraba eş dosta daha az vakti olması çok normal.

Ama hem çok az görüşüyoruz, çocuklarım da hastalık kapmıyor, korona içinde iyi oldu aslında diyip, sonra da dışlandığım için üzülüyorum demek doğru değil.

İnsanlara ancak benim istediğim kadar hayatımda olabilirsiniz izlenimi verdikten sonra, onların da "kimse vazgeçilmez değildir" karşı tepkisini vermeleri çok doğal.

Ben bir kez daha sok
Rekabet diyosun yani :)
Sosyal medyada cocuklarimi paylasmiorum diye yerden yere vuran teyzeler ve annem
Bilmiyorum ama genelde turkiyedeki akrabalarimla cok ters dusuyoruz bu cocuk paylasim, partisi, nebilim suyuydu buyuydu konusunda
Hamile kaldim shavir, cinsiyet partisi, cocuk dogmadan cekim partisi vs vs... Aslinda insanlar soyle oturup dusunse asiri sekilde manipule ediliyor

Yalnız kuş partisi de

O ulke belcikami ?
Bu dediginiz egitimi almistim ben :)
Mesela cocuklara oyuncak konusundada cok guzel bilgiler veriyolar, aldiginiz kiyafetler hakkinda falan.

Benim de çocuğum yok henüz ama çocuğu olan bazı arkadaşlarımla ben de daha az görüşmeye başladım. Sohbetleri sarmıyor bir de çok abartı davranıyor bazıları. Belki farkında olmadan ya da okuduğum kadarıyla bilerek siz de öyle davranmaya başlamışsınızdır.

Bu açıklamayı da duvarıma asasım geldi
Kapının girişi de olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…