- 1 Kasım 2012
- 11.304
- 25.892
- 798
- 35
Bu nasil bir psikopatliksa artik, ben buraya takildim sadecehasta olmasin diye saglikli cocuga surup icireni bile gordum pimpiriklilikten..
Konu disi ama soylemeden gecemezdim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu nasil bir psikopatliksa artik, ben buraya takildim sadecehasta olmasin diye saglikli cocuga surup icireni bile gordum pimpiriklilikten..
Sakin yanlis anlamayin benide.Kendi elinizde bu.
Çocuktan önce ne yapıyordunuz ?
Yani çocukla dışarı da çıkılır, gezmeye de gidilir.
O evde yatarken süpürge de açılır ne bileyim ama anneler bunu ekstra olarak bakıyorlar.
Dişi çıkarken parti verenler, 6 ay kınası yakanlar falanlar filanlar..
Daha çocuğum olmadan boğuldum ben
Cocugunuz olunca anlarsiniz :)
Bence haklısınız. Karsı tarafın cocugu yoksa anlayamayaniliyor o hassasiyeti.çocuklarım olduktan sonra bu şekilde etiketlendim kızlar.
Aslında ben de kabullendim artık evet pimpirikliyim diyorum.
Ama çevrem bu konuda bana sanki uzayliymisim gibi bakıyor.
Çocuktan önce çok sosyal ve insanları mıknatıs gibi kendime çeken biriydim.
Benden önce onlar benimle görüşmek ister her ortama cagirilirdim.
Kuzenlerimin de olduğu bir apartmanda yaşıyorum .
Bensiz yapamazlardi sensiz bir günüm geçsin istemeyiz enerji kaynagimizsin derlerdi. Diğer komşularım da öyle.
Balon gibi sisip kendimi puf diye sönmüş hissediyorum. sonra
Neyse uzatmadan kisaca bazı olayları anlatim.
Çocuklarımın belli bir düzeni var uyku saati oyun saati vs. Çocukları uyuttuğum saatlerde kapıyı çalmayın kızlar bende o sırada yapamadığım işlerimi yapıyorum, bir de çocuklarımız hasta olduğu zaman birbirlerine bulastirmasinlar o zaman da görüşmeyelim diye konuştum. Bunu soylememdeki amaç onlar yüzünden benim çocuklarım çok hasta oldu.
(grip olmuş çocukla bana geliyorlardi ağzı açık büyük küçük öksürük hapşırık hepsi vardi.
ertesi gün benimkiler atesleniyordu .
Kac gece ağladım ateslerini düşüremedik sabaha kadar hastanede serum iğne ...)
ben böyle konuştukça ne kadar pimpiriklisin dediler.
Acaba buna mi alındılar?
Baska zaman hep görüşelim dedim. Her gün kapım çalınırdı
O günden sonra ayda bir daha sonra daha da seyrek...
Bir kuzenim benden büyük onun çocuğu yok. Çok gezmeyi sever.
Çocuk olduktan sonra kendini geri çekti.
Bir şey demedim.
Önceden gel bir bahçeye inelim nefes alalım derdi şimdi ben teklif ediyorum ya sen şimdi çocuklarla inmen zor olacak 1 saat hazırlık yapıyorsun zaten bahçede oturamiyoruz ki sen çocukların peşindesin hep dedi.
Tamam dedim.
Bu anlattıklarım koranadan önce.
Diğer kuzenlerim geliyor onlara Önceden hep bende vardım aralarında. Şimdi teklif bile etmiyorlar.
Korana olunca bir taraftan sevindim oh iyi ki görüşmüyoruz bir de hastalık dinlemezlerdi diyorum.
Çünkü hala çok görüşüyorlar.
Ama hala bir tarafım incinmiş kırık kendimi dışlanmış hissediyorum.
Siz benim yerimde olsanız ne düşünürdunuz ?
Daha mi rahat olurdunuz?
Ben problerimlerimi arkadan değil yuzyuze konuşmayı seviyorum. Başka türlü çözülmüyor yoksa.
Ama bu durum Başka dislanmislik sendromuna girdim.
Kendimi zorla aralarına tekrar aldırmak da istemiyorum. Ama üzülüyorum da işte. Alışkanlıklar mutluluklar kahkahalar...
Hepsi sahte miydi ?
Önceliğim çocuklarım oldu diye mi geldi yoksa tüm bunlar başıma.
Etrafımda hiç anlayışlı insan yokmuymus en çok buna üzülüyorum.
Kucuk Çocuğu olanlar sizlerinde çevreniz azaldı mi çocuktan sonra eğer öyle olduysa kendimi daha iyi hissedicem.
Oh be içime at at kangren olacaktım yazdim rahatladım
Sakin yanlis anlamayin benide.
Su dis partisiydi kus partisiydi kinaydi kismi turkiyede yaygin bir tek
Ben ilk duydugumda inanamadim
Yukarda arkadasda demis bazi anneler cok abartiyo diye
O konuda hak veriyorum
Sonra cocuk doyumsuz olacak
Kuzenimin bebegi olmustu henuz 2aylikdi oyle yana yana salon bakiniyolar noldu dedim e 1yas partisi yapacaz deyince ben sok
Yani nebilim kinaydi falan cok gulunc bi durum
Ben bir kez daha sokÇocuğu olunca çok rahat bakıp, büyüten anneler de gördüm.
Çocukları büyüdüler ve sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar.
Benim annem bana 6 ay kınası ya da devasa doğum günü partisi yapmadı.
Şeker hamurundan pastam hiç olmadı
Ama bakın çok şükür ayaklarımın üstünde sağlam duran bir kadınım :)
O yüzden çocuğum olunca da bu kafa da olacağım.
Sakınan göze çöp batıyor.
Bir çocuk ne kadar rahat büyütülürse o kadar da özgüvenli büyüyor.
O cam fanusta büyütülen çocuklar okullar da hep hasta ya da bir yere gittiklerinde her şeye uzaydan dünyaya inmişte çok ilginç bir şeymiş gibi bakıyorlar.
2 yaşına gelip denize götürüp aman hasta olmasın diye denize sokmuyor benim görümce
Bunun neresini anlayayım ben çocuğum olunca?
Benim şahsi fikrim; çocuk bana adapte olup büyümeli, o bana uymalı.
Ben onunla dışarıya da çıkmalıyım, düğüne de gitmeliyim vs vs.
Rekabet diyosun yani :)Bizim ülkemizde kadınların çoğu ben senden daha iyiyim, daha güzelim, daha zenginim modunda yaşıyorlar çünkü.
Herkes yarış içinde.
İnsanlar sosyal medyayı bile gösteriş için kullanıyorlar.
Kadın iyi bir çocuk yetiştireyim diye kitap okumaz ama sırf beğenisi fazla olsun diye çocuğuna kitap okumayı öğretiyor halinde takılır :)
Yalnız kuş partisi deSakin yanlis anlamayin benide.
Su dis partisiydi kus partisiydi kinaydi kismi turkiyede yaygin bir tek
Ben ilk duydugumda inanamadim
Yukarda arkadasda demis bazi anneler cok abartiyo diye
O konuda hak veriyorum
Sonra cocuk doyumsuz olacak
Kuzenimin bebegi olmustu henuz 2aylikdi oyle yana yana salon bakiniyolar noldu dedim e 1yas partisi yapacaz deyince ben sok
Yani nebilim kinaydi falan cok gulunc bi durum
Ay ne bilim onuda ben uydurdumYalnız kuş partisi de
O ulke belcikami ?ben de bu yazdiklariniza katiliyorum. guzel aciklamissiniz durumun sebeplerini.
bu arkadaslarimdan birinin derdi anneliginin ne kadar iyi oldugunu on plana cikarmak. ama aslina bakarsiniz bu insanlar yuksek egitimli, universiteden de yuksek egitime devam eden insanlar.. cocuk olunca hepsini kendileri bir kenara attilar. onlar da senin maddi manevi yillardir doktugun emeklerin. cocuklarin gibi.. nasil kenara atarsin..
benim yasadigim ulkede anneler cok disiplinli.. daha emzirirken hemsireler enseden tutma egitimi veriyorlarmis. soyle diyorlarmis; patronun kim oldugunu bebege hissettir. yani enseden tutus sekli ve memeye yaklastirinca emmesi gerektigini ona ogret.. ne kadar dogrudur tartisilir. ama anne ne derse o oluyor burada. cocuk odakli degiller. begendigim yonlerinden biri bu cocuk egitimine dair. kustah, simarik, gittigi eve zarar verme hakkini kendinde bulan, markette tutturup istedigini aldiran anneyi parmakta oynatmaktan zevk alan cocuklar olmuyorlar.
Yalnız kuş partisi de
Aha az oncede instagramda 8 aylik bir bebek icin cadilar bayrami partisi yapilmisAy ne bilim onuda ben uydurdum
Umarim oyle bise yoktur
Bu açıklamayı da duvarıma asasım geldio bahsettiginiz iki sebepten pimpirikli diyeceklerini sanmiyorum. yani uyku saati ve hastalik durumu.. ki hastalik durumunda gorusmek istememeniz anlasilabilir bence.
bu konuda ben de cocugu olmayan tarafim. uzun bir sure sabrettikten sonra cocugu olan bir kac arkadasla gorusmeyi kesmeye karar verdim. sebeplerimi sayayim belki size fikir verir. oturduklari zaman surekli ama surekli cocuk, kaka, bez, dis cikarma muhabbeti yapiyorlar. yedi saat oturmusuz bir gun piknikte.. ne konustuk diye bakiyorum sadece cocuk. ortamda ben de varim. dahasi sizin hayatta hicbir seyiniz yok mu? cocuktan once ne yapiyordunuz, bir hic miydiniz?
diger bir sebep pratik olmamalari hazirlanip cikamamalari. zamaninda gelmemekle kalsalar yine iyi cogu zaman sudan sebeplerle iptal ediyorlar. oyleki bu gecikmeler bir bucuk saat.. ne evime cagirdigimda ne disarida plan yaptigimda zamaninda gelmezler. oyle 15 dk vs degil. davet ettigin saate gore cay yapsan kararir, ikramliklarin sogur, tadi kacar.. ayni sebepten evlerine cagirmak veya disariya cagirmak da buyuk problem bu tip insanlar icin. cunku pratik degil. plan yapmayi anne de istemiyor cunku hazirlanip cikamayacak on saat.. ve bu tip insanlari devasa bebek cantalarindan taniyabilirsiniz. ne olur ne olmaz diye yanlarinda ucer beser gerekli olmayan seyler bile tasirlar. bu da onlara kulfet.
cocuk bakim meselesini cok buyutmeleri de bunaltti beni.. tekrar tekrar bez degistirmeleri, kiyafet degistirmeleri, cocuk rahat rahat oturup oynarken derdi varmis gibi surekli ilgilenmeleri.. kucaktan indirmemeleri, cocugu ozgur birakmamalari karsidan beni bunaltti.. cocugu kendi haline birakmiyorlar. inanirmisiniz hasta olmasin diye saglikli cocuga surup icireni bile gordum pimpiriklilikten..
bir diger sebebi anne olmadigim icin anlamiyor olabilirim. cocugumun uyku saati, cocugun mama saati, aman dis cikariyor gelmeyelim cikmayalim.. turk insani cok fazla cocuk odakli yasiyor. cocuk dogunca annenin hayati bitiyor. anne olmamama ragmen suradan kiyaslayabilirim; yurt disinda yasiyorum. baska bir konuda daha yazmistim. luks restaurantlarda hep bebekli aileler. cocugun onune parcalayip koymus pizzayi. o kendi yiyor. anne baba muhabbette.. sarap esliginde sakin sakin.. nerede bagiran kendini yere atan bir cocuk gorsek, markette, havaalaninda yuzde doksan bes turk.. yuzde bes de arap yada latin kokenli.. bu tezim hic sasmadi..
her bahanelerinin cocuk olmasi da bayiyor beni. bulusmayacaksak cocuk sebep.. kitap okuyamiyorum cocuk var.. esimle ozel zamanimiz yok cocuk var..
basta ben de baya sakaya sardim onlarin cocuklu olmasini kuzeniniz gibi. yuzlerine dedim yakinda sizinle gorusmeyecegim, bekar veya cocuksuzlarla gorusecegim diye..
en sonunda gorusmeyi kestim ohh bir rahatladim.. ayda yilda bir eserse gorusuyorum kus gibi kesmedim tamamen.
bir sebep daha geldi aklıma. Bir tanesi yanımızdayken çocuğunu çok fazla seviyor. O kadar seviyor ki sanki ayrılmışlar da hafta sonu almış özlemiş çocuğunu seviyor dersin. Öper öper öper.. doyamaz.. fotoğrafını çeker videosunu çeker. Bunları muhabbetin ortasında yapar. Sana bir şey sorar cevabını almadan döner çocuğuyla konuşur bebek sesi yaparak sever onu.. o kadar abarttılar ki artık incinmeye başladım. Ben istememe rağmen henüz anne olamadım. Bu derece düşüncesizlik, buldumcuk olmak beni sıktı.