Pimpirikli

Dedim ya herkesin ebeveynlik anlayışı farklı diye. Her çocuk sahibi olan hayattan kopmuyor.

Bir arkadaşımın ikizleri var. Çocuklar beş aylıkken rock festivaline 7-8 aylıkken blues festivaline gittik birlikte. Öyle 3-5 saatlik değil günlerce süren festivallerdi. Rutinleri bozulmadı, bangır bangır müzikte uyku saatlerinde uyudular, mama saatlerinde yediler. Gece yarılarına kadar evlerinde kakara kikiri yaptık çocuklar uyku saatleri gelince uyudular. Şimdi sekiz yaşındalar anneleri sadece saat 9 oldu diyor, gidip kendi rutinlerini uygulayıp yatıyorlar. Biz yine sohbete muhabbete devam. Çocuklu hayat tercih edince çocuğa göre yaşamaya gerek kalmıyor bazen. Çocuğu da hayata uyduran insanlar var nadir de olsa.

Açıkçası ben cinsiyet partisi, 40 mevlüdü, 6 ay kınası, sünnet düğünü bu gibi şeyleri çooook gereksiz görüyorum.

Yanlış anlaşılmasın inançlarıma göre yaşamaya çalışan biriyim ama deliler gibi millete yaranmak için ikramlar süsler püsler hazırlayım kendimi strese ve gereksiz masrafa sokmayı hiç ama hiç mantıklı bulmuyorum.

Aile içinde sevdiklerimle dualar okuyup sevinmek bana daha makul geliyor.

Bu tür aktivitelere harcayacağım parayı ihtiyaç sahiplerine vermek daha mantıklı geliyor.

Allahtan korona dönemi öylelikle yapmayacağımı söyledim.

ben de bu yazdiklariniza katiliyorum. guzel aciklamissiniz durumun sebeplerini.
bu arkadaslarimdan birinin derdi anneliginin ne kadar iyi oldugunu on plana cikarmak. ama aslina bakarsiniz bu insanlar yuksek egitimli, universiteden de yuksek egitime devam eden insanlar.. cocuk olunca hepsini kendileri bir kenara attilar. onlar da senin maddi manevi yillardir doktugun emeklerin. cocuklarin gibi.. nasil kenara atarsin..

benim yasadigim ulkede anneler cok disiplinli.. daha emzirirken hemsireler enseden tutma egitimi veriyorlarmis. soyle diyorlarmis; patronun kim oldugunu bebege hissettir. yani enseden tutus sekli ve memeye yaklastirinca emmesi gerektigini ona ogret.. ne kadar dogrudur tartisilir. ama anne ne derse o oluyor burada. cocuk odakli degiller. begendigim yonlerinden biri bu cocuk egitimine dair. kustah, simarik, gittigi eve zarar verme hakkini kendinde bulan, markette tutturup istedigini aldiran anneyi parmakta oynatmaktan zevk alan cocuklar olmuyorlar.

Çocuğu olmayanlar doğal olarak bilmiyor da çocuğunu büyütmüş birçok insan bile sanki o yılları hiç yaşamamış gibi derhal siliyor hafızadan. Sizin kuzenler de bu durumda belli ki. Sizi sevmiyor ya da silmiş değiller. Sadece halden anlamıyorlar hepsi bu

Ama mesela o çocuk ana sınıfına, kreşe gitmeyecek mi? Orada her gün biri hasta olur ve diğerlerine de bulaşır. Nereye kadar kaçabileceksiniz?

Ama mesela o çocuk ana sınıfına, kreşe gitmeyecek mi? Orada her gün biri hasta olur ve diğerlerine de bulaşır. Nereye kadar kaçabileceksiniz?
5 yaşından sonra bağışıklık daha çok güçleniyor bunu ben değil doktor söylüyor.
O yüzden rotavirus hastalığı bile 5 yaşından sonra hic bir çocuğu çok fazla etkilemiyor ama 5 yas altindakilere öldürücü etkide bile olabiliyor aşılı dahi olsa.
Bu sadece bir örnek.
Grip de öyle 5 yasindan sonraki çocuklarin çoğu ayakta atlatıyor ama küçükler daha zayıf olduğu için zorlanıyorlar

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum.
Dini şeyler kişinin inancıyla alakalı ama bu 6 ay kınası ıvır zıvır şeyler hep ben daha iyiyim, daha güzelim, evliliğim çok güzel modunda olan kadınlar tarafından yapılıyor.
Çocuklara devasa doğum günleri falan yani bende yanlış buluyorum.
Sonrasında daha o yaşta doyumsuz olmaya başlıyorlar.
Bu kadar çocuk odaklı yaşamak bana yanlış geliyor. :)

Benimde çocuklarım var. Cocuklularla biraraya gelince iyi oluyor çocukları oynatıyoruz vs. Ama çocuklar benim yanımda değilken başka çocuklarda rahatsız oluyorum. Beni yoruyor ortalıkta koşuşturmaları. O yüzden biz ya herkes çocuğunu getirsin diyoruz bazen de çocuksuz gelinecek diyoruz.
Onları da anlamak lazım. O serbest otururken siz çocuğun peşinde hiç muhabbet de edemezsiniz. Etseniz bile anne olunca sohbet konuları değişiyor. Bu da bekarları pek sarmaz. Çocuklarınız biraz büyüyünce eski günlere dönersiniz

Bunları yapmamalıyım bunları yapmamalıyım bunları yapmamalıyım bunları yapmamalıyım Doğru söylemişsiniz ama çok sert olmuş

Elbette öyle, bende rahatsızsam eğer karşı tarafı böyle zor duruma sokmak istemem. Ancak konu sahibi görüşmek istemediğini dile getirmiş. Bu durumda kuzenleri ne yapabilir ki..

Elbette öyle, bende rahatsızsam eğer karşı tarafı böyle zor duruma sokmak istemem. Ancak konu sahibi görüşmek istemediğini dile getirmiş. Bu durumda kuzenleri ne yapabilir ki..
Sadece hastalık donemlerimizde görüşmeyelim dedim çünkü hepsini seviyor değer veriyorum. Normal zamanlarda görüşmek bana da iyi geliyordu.
Anlayış bekledim ama göremedim bu beni en çok üzen.
Bir arkadaş demişti burda cocuklarinla aşağı inemezsin sen diyeceğine yardım etse demişti.
Bu düşünceyi göremedim mesela.
Yapmak zorunda da değil kimseden böyle bir beklentim olmadi ama insan düşünceli anlayışlı insanlar göremeyince bir şey de diyemiyor.

Pimpirikli değilsiniz, çocuklarınızı haklı olarak koruyorsunuz. Düzenleri bozulsun istemiyorsunuz.

Ben de çocuksuzken çocuklu birileriyle vakit geçirmek istemezdim çünkü sürekli çocuk muhabbeti dönüyor ve onların peşinden koşturuluyor. Rahatça sohbet etmeye uygun bir ortam olmuyor. Bence alınmayın durum sadece bundan ibaret, sizi hala eskisi gibi seviyorlardır

Çok iyi geldi yazdıklarınız tsk ederim

dün ben bi konuyu açmadan önce stresli mutsuz olduğumu farkettim.
Buraya yazınca bile inanılmaz rahatladım.
En iyi arkadaşım oldun KK

Insanin cocugu olunca baska bir hayata sahip oluyor. Uyumasi uyanmasi yemesi hersey planli olmasi gerek. Mesela benim arkadaslarim aksamlari hadi biyerlere gidelim goruselim derlerdi ben gelemem cocugun yatma saati derdim ozaman biz sana gelelim deyince hayir olmaz cocuk uyuyo o saatte ses olur uyanir
Yani gunler torbayami girdi baska gun baska saato secerdim
O cocugu dogurduysam hersekilde yukunu kaldirmam lazim. Aslinda yuk demeyim de, cocugun varligi insanin hayatinda bir cok seyi degistirir. Rutin olusturmak zorundasin
O yokmis gibi davranamam
E tabiki gezmeden, arkadas gorusmesinden dugunden dernekden geri kalmis sayilmam (tabiki korona oncesi ) ama benim yasam tarzim hayatimin bir parcasi olsan benim bir parcam olan cocugum oncelik.
Benimde abim bana sizin yaptiginiz gibi yapardi, onun cocugu yok anlamiyodu benim rutinimi falan. Siz madem ablanizi cok seviyosunuz, ona yardim edin cocuklari uyutmasinda falan bi katlkiniz olsun isler cabucak biter baci kardes oturursunuz guzel guzel sohbetler muhabbetler. Ama cocuklarini yok sayamazsiniz veya ondan yok saymasini istercesine davranirsaniz elinize bise gecmez.

Yaa bulunduğunuz yerdeki eğitim şeklini anlatan, dilimize çevrilmiş kitap var mı acaba alıp okusam

haksız sayılmazlar.
çocuklar kaç yaşında birde. 4-5 yaş falansa artık sosyal oluyor çocuklar.

Onlar da haklı. Çocuksuzla çocuklu görüşmem ben. Çocuk da tek kalıyor, yapma çocuğum, ağzıma toprak sokma evladım derken ne içtiğim kahveyi ne konuştuğumu anlamıyorum.
Yaşıt çocuğu olan çiftlerle gidiyoruz, bir babalar bir anneler parka götürüyoruz. Herkes rahat muhabbet ediyor, çocuklar da bize daha az geliyor.
Biraz da sizin kendinizi adapte etmeniz lazım.
Ben rahat bir anneyimdir. Hastaysa hen evden çıkmam, ama yeğenimden hastalık kapsa o kadar sorun etmem. Hastalık atlatmanın çocuğun bağışıklığını arttırdığına inanıyorum. Burda havalar soğuk kalın giydirip her gün bisiklet scooter bindirmeye çıkıyorum. Hasta olcak diye çıkmayan arkadaşlarım var ateşlenirse de düşer iyileşir diyorum. Çocuk bu hastalanacak ateşlenecek dünyanın sonu değil.
Biraz daha rahat olursanız çocuklarınız için de daha iyi olur.

Cocugunuz olunca anlarsiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…