Börekler Pileli Börek - Çiçek Yufka Sponsorluğunda

Evvab

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
7.727
27.994
468
Selamun Aleyküm hanımlar

Pileli Börek tarifiyle karşınızdayım :)
İnşaAllah yüzümü kara çıkarmam

Malzemeler
4 adet yufka
2 adet yumurta
1 kupa çay bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
1 kupa çay bardağı sıvı yağ
300 gr lor peynir
5 6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı;
Öncelikle sosu hazırlayalım sütü, yoğurdu, 2 yumurtayı ve sıvı yağı derince bir kapta çırpma teliyle çırpalım.. İyice karışsın ki yağ üstte kalmasın..

Ardından maydanozları incecik doğrayalım.. Lor peynirini maydanozu ve tuzuda ayrı bir kapta karıştıralım.. Maydanoz ölçüsü damak zevkinize kalmış.. Hiç koymadan yada çoğaltarak da yapabilirsiniz..

Şimdi 1 tane yufkayı tezgaha açalım.. üstüne sosumuzdan fırçayla güzelce sürelim.. ardından iç malzememizden biraz alıp yufkamıza eşit şekilde dağıtalım..

Bize bakan kısımdan pile gibi yaparak ortaya kadar gelelim.. Karşıdanda aynı şekilde ortaya kadar pile yaparak ortada toplayalım yufkayı..

Pile yaptığımız 1 tane yufkayı ortadan keselim, yağladığımız tepsiye dikkatlice iki tarafından tutarak yerleştirelim..

Kalan 3 yufkayada aynı işlemi uygulayalım..
Sosumuzun kalanınıda böreğin üstüne kepçeyle eşit paylaştırıp 1 gece soğuk biryerde dinlendirelim.

Sabah;

Böreğimizi 180 derecede önceden ısıtılmamış fırında pişirelim..

Üzeri kızarana kadar pişen böreğimiz servise hazır..

Sunum;

Püf Nokta;
İsterseniz maydanoz kullanmadan da yapabilirsiniz..
Mutlaka 1 gece dinlenmeli..
Fırından çıkan sıcak böreğin üstü temiz bir bezle 5 dk dinlendirilmeli..
Fırın mutlaka soğuk olmalı..

Sevgiler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım benim :)) başarılar diliyorum peynirli sınıfına bir yenisi daha eklendi çok kizismali bir yarış bekliyor biz oy verenler zorlanacağız

Ellerine sağlık cook güzel görünüyor yarısmada bol sans diliyorum
Teşekkür ederim
Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım benim :)) başarılar diliyorum peynirli sınıfına bir yenisi daha eklendi çok kizismali bir yarış bekliyor biz oy verenler zorlanacağız
adaletli davranacağına eminim minikim :) teşekkür ederim kuzum :)

Eline saglik bu boregi yapmisligim vardir guzel bi lezzet basarilar canim:)

Eline saglik bu boregi yapmisligim vardir guzel bi lezzet basarilar canim:)
Teşekkür ederim bende ilk kez yaptım ve yedim beğendim onayladım misafire düz börekten ziyade böyle bir şekil yapılabilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…