Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

Günaydın herkese
Bende iki hafta önce başladım pilatese
Bir spor salonunda hoca eşliğinde yapıyorum
Kilo olarakta beden olarakta henüz bi değişiklik yok ama inşallah zamanla farkederim zayıfladığımı

aaa korktum simdi ya saglkliyken durduk yere bi yerimizi incitmyelim.. en iyisi dikkat ederek yapmak bu hareketleri.. en önemliside bastan kolay hareketlerden baslamak bence.. ozaman tehlikede azalir bence

Ben Ebru Şallının ilk plates gününün videolarını indirerek başlamıştım canım
Yani en baştaaaaaaaaannnnnnn en basitinden
en önemlisi dikkat etmek dikkatli yapmak
Zorlandığınız anda bırakın üstüne gitmeyin derim
Ama fikrimi sorarsanız Ebru Şallı bir uzman değil bu konudaBen arkadaşımı dinlemediğim için çok pişmanım

O nedenle dikkat edin kızlar çok dikkat edin
Dediğim gibi çektiğim acılara değmiyor hiçbir şey

Ebru Şallı eğitim aldı diye biliyorum ben kızlar ama sorun asıl ne biliyor musunuz? Önemli olan kişiye özel pilates. Çünkü siz televizyondan izliyorsunuz ve Ebru Şallı ne yaparsa onu yapıyorsunuz. Bu çok yanlış çünkü pilatesin ilk amacı duruş bozukluklarını düzeltmek. Her insan bir değil bu sebeple belkide senin vücuduna göre uygun olmayan bir hareketi yaptığın için bazı sağlık sorunları ve ağrılar çıkmıştır ki bu çok normal! Aksi taktirde pilates bırakın ağrı yapmak vücuttaki ağrıları yok eder. Tabi doğru yapıldığı zaman. Ben 6 aydır özel ders alıyorum. Ders aldığım hoca sadece bayanlara veriyor. eğer evinizde yeterli malzeme varsa eve geliyor. Ya da kendi evinde veya stüdyoda veriyor. İnanılmaz geyik bir tip ben hiç sıkılmıyorum derslerde. hep farklı hareketler yaptırdığı içinde zaman çabuk geçiyor. Ayrıca nerenizden şikayteçiyseniz o bölgeyi çalıştırma lüksünüz oluyor. Bence grup dersleri değil, bireysel dersler çok daha etkili. Ben çok çok memnunum fiziğimden. Çok fark var gerçekten. Herkese tavsiye ederim. Haftada 2-3 kere pilates yapıyorum. Şahaneeee:)))

pilates çok güzel bir spor. ben ebru şallının programından seyrederek yaptım. evet ilk başta çok zorluyor ama 3-4 günden sonra vücut alışıyor ve kas ağrıları geçiyor. pilatese başladıktan 3 ay sonraydı yanılmıyorsan ablamla görüştüm. fiziğin çok güzel olmuş demişti. eşim bile değişimi farketmişti. pilatesin yanında yürüyüş te yapabilirsen çok güzel zayıflarsın hem de vücudun çok güzel şekle girer.

ben deltanın ürünlerini aldım. top, lastik, minder, pilates çemberi. memnun kaldım. pilatesi ebru şallının programından takip ettim. pilates topunu alırken boyuna uygun olanını alman lazım. boyum 160 cm, 65 cm lik top aldım.

ben de 2.5 aydır plates yapıyorum spor salonunda , kilo problemim yoktu sadece daha fit görünmek için gidiyodum o yüzden yemek düzenimi değiştirmedim sonuç olarak daha bi kalınlaştım sanki kas mı yaptım ne galiba daha fazla yapamayacağım, salondan döndükten sonra da yemek yiyodum acaba o yüzden mi bilmiyorum yani joni wayt neyim gibi bişe oldum:))

Merhabalar

ben plates hakkında çok iyi şeyler duydun gördüm. Benim spor solonlarına gidip yapma imkanım yok o yüzden evde başlıyacağım. Benim elimde hiç bir şeyim yok nasıl başlıyacağım ne almam gerekiyor. beni bu konuda bilgilendirirmisiniz

Merhabalar

ben plates hakkında çok iyi şeyler duydun gördüm. Benim spor solonlarına gidip yapma imkanım yok o yüzden evde başlıyacağım. Benim elimde hiç bir şeyim yok nasıl başlıyacağım ne almam gerekiyor. beni bu konuda bilgilendirirmisiniz

pilates bantları alman gerek.sertlıgıne gore 3 tane oluyor.ebru şallının ebruli ürünlerini kullanıyorum ben.bantlar 3ü bırlıkte satılıyor.boyuna göre pilates topu alacaksın.pilates minderi alacaksın.spor malzemeleri satan yerlerde bulabılırsın.spor merkezıne gıdemıyorsan hergun sabah saat 10:30 da tv 8de ebru şallı ile pilates programını takıp edebılırısn....:nazar::nazar::nazar::nazar:

pilates bantları alman gerek.sertlıgıne gore 3 tane oluyor.ebru şallının ebruli ürünlerini kullanıyorum ben.bantlar 3ü bırlıkte satılıyor.boyuna göre pilates topu alacaksın.pilates minderi alacaksın.spor malzemeleri satan yerlerde bulabılırsın.spor merkezıne gıdemıyorsan hergun sabah saat 10:30 da tv 8de ebru şallı ile pilates programını takıp edebılırısn....:nazar::nazar::nazar::nazar:

teşekkür ederim.

hamileler için plates cdleri varmış sanırım tavsiye ettiğiniz varmı????

ben ebru şallınınkini aldım..kızım dan fırsat bulduğumda yapmaya gayret ediyorum.ama dah önce 1-2 . dvd sini yapıyordum ona alışmıtım.bu çok basit geldi.ama öyle olması laızm tabi..karın hiçbir şekilde çalıştırılmıyor..bol bol omuzlar,sırt,kollar,bel,bacak çalıştıran hareketler yapıyor ve 1.5 saat sürüyor..çok dinlendiriyor.

ben ebru şallınınkini aldım..kızım dan fırsat bulduğumda yapmaya gayret ediyorum.ama dah önce 1-2 . dvd sini yapıyordum ona alışmıtım.bu çok basit geldi.ama öyle olması laızm tabi..karın hiçbir şekilde çalıştırılmıyor..bol bol omuzlar,sırt,kollar,bel,bacak çalıştıran hareketler yapıyor ve 1.5 saat sürüyor..çok dinlendiriyor.

peki nerden temin edebilirim bu cd. yi? internetten çok baktım ama bulamadım???????

orta dereceye yeni başlayacağım 1 saat sürüyor sanırım bilgisi olan arkadaşlar
ne kadar zaman buna devam etmem gerek ve haftada en az kaç gün yapılması gerek acaba?
cd 2 den cd 3 e ne zaman sonra geçilir

peki nerden temin edebilirim bu cd. yi? internetten çok baktım ama bulamadım???????

Canım bende senin gibi pilates dvd bulamadım bir arkadaşın tavsiyesi ile Pilates topu 0 212 644 45 45 diye bir site var burda buldum benim boyum 1,64 cm bana 65 cm pilates topu uygunmuş dvd + pilates topunu kampanya yapmışlar o seçenekler daha ekonomik di ben de aldım.İstersen ebru şallının pilates ürünlerinide satıyorlar ama fazla bir fark yok diğerleriyle...

canim spor malz. satan bir magazadan alabilirsin yada internetten..top alacaksan dikkat et boyuna gore buyuklukleri var kutuda yazar..lastiktede 3lu seti tavsiye ederim...yerimseniben

Peki plates topu büyüklüğüne nasıl karar vereceğiz .? Boyum 168 ve internetten sipariş edeceğim karar verebilirsem. Ambalajını inceleme fırsatım olmayacak yani. Yardımcı olabilir misin?

X