Arkadşlar sırf bu başlığa yazmak için yeni üye oldum:)
öncelikle selamlar
3-4 aydır pilates yapıyorum ve faydalarını çok görmekteyim. Ebru Şallının pilates programını da merakımdan izledim ve gördüm ki hem nefes hem de hareketleri doğru yapamıyor. özellikle en sonda yaptığı bir dizin üzerinde oturup, öbür bacağın üstüne esneme hareketi çok sakıncalı. doktor olan ablam bu hareketin 'üstüne oturduğunuz diz' için çok zararlı olduğunu söyledi.
Düzenli izlediğim için fark ettim ki hergün yaptığı belirli 15 hareketi ezberden çok iyi uyguluyor ama bazen yeni hareketler eklediği zaman, o hareketin nasıl yapılacağını arkasında duran öğretmenlere soruyor.
Bir de bu hanım kızımızın estetikli suratı ve kamera yakından çekerkenki o sahte ifadesi beni uyuz ediyor:)
bu gibi insanlara prim vermemek gerek bence; 1.65 boyu ile manken olduğu yetmiyor bir de hanfendi tavırları takınıyor. yaşı müsait olan tüm kullanıcılar bilir ki ebru hanım rayting hamdiyi de eşinden ayırmış ama sonra bianda dünyalar yakışıklısı kocası ile evlenmişti.
ben tasvip etmiyorum.. bir şekilde edindiği şöhretini kullanıp televizyon programı yapması ve ben pilatesin kitabını yazdım demesine kanmamalıyız. bu şekilde bir tutum ancak bizim ülkemizde kabul görür zaten.
ayrıca dvdsini de izleme fırsatı buldum internet üzerinden ve de yine aynı hareketleri yaptığını gördüm.
koca parası ile eve hoca getirtip pilates öğrenilmez çnkü her spor dalı gibi pilates de bir disiplindir ve ufak yaşlardan beri spor disiplinini özümseyip öğrenmek gerek.
ama elbette ki aramızdan kimse pilates öğretmeni olmayacak, o sebeple bence ebru şallının sabah programları evde pilates yapmak isteyenler için gayet mantıklı.
ama 5-6 ay yaptıktan sonra kesinlikle profesyonel bir pilates eğitmenine gitmek gerek.
fiyatlar bana da pahalı geliyor ama 150 milyona haftada 4 kere gidilebilecek temiz ve güzel spor salonları var hem top ve lastik almaya da gerek kalmaz. ya da haftada 2 gidip, haftada 2 gün de evimizde aynı hareketleri tekrarlayabilirz (ben öyle yapıyorum)
hepinize saygılar ve sevgiler