Merhaba, yeni bir Philips Lumea kullanıcısıyım. Bu ürün hakkında bilgi almak isteyen, merak edenler olmuş. İnternette de bir kaç yorum dışında fazla bir bilgi yok. Bu ürünü daha yeni aldım, günden güne tecrübelerimi paylaşmak, gerekirse yardımcı olmak isterim. Tüm tecrübelerimi oldukça objektif bir şekilde aktarmaya çalışacağım. Sonuçta Philips bana para vermiyor. (Philips yetkililerine sesleniyorum. Bu işten para kazanırsam aleyhinize konuşmam
)
Her kadın gibi benim de öncelikli bakım sorunum tüyler. Oldukça açık tenli, koyu tüylü ve tüyleri oldukça hızlı uzayan biriyim (saçlarım, kaşlarım, kirpiklerim cansız ve açık renk maalesef
). Ağdayı sadece kol altları ve bacaklarımda kullanabiliyorum. Diğer bölgelerin acısına dayanamıyorum maalesef. Onu da tüy dökücü kremle hallediyorum ama 2 gün sonra çıkıyorlar ve hiç bir zaman pürüzsüz olmuyor. Zaten ağda kullandığım zaman tüylerim hemen çıkamıyor ve batık oluşuyor. Epilasyon cihazları da aynı şekilde, hatta korkuyorum kendisinden
Uzun zamandır kalıcı bir çözüm arıyordum. Lazer epilasyonu araştırdım ilk olarak. Memnun olanlarla olmayanlar eşit. Hiç bir zaman ömür boyu kalıcılık garantisi de vermiyorlar. Ayrıca vazgeçmemin başka bir sebebi de (en önemlisi, çaktırmayın) mahremiyet konusu. Düşüncesi bile geriyor beni. Hem salonlar ne kadar hijyenik bilmiyorum.
Sonra evde yapılan IPL lazerle tanıştım. IPL nedir? Uzun uzun yazmayacağım, açın google'a sorun.
Yanlış anlaşılma olmasın, bir kere tüyleri asla tamamen yoketmiyor. Bunun iyi olduğunu savunanlar da var. Lazer epilasyonun tamamen yok ettiği tüylere bir gün ihtiyacımız olabilirmiş (bunu dikkate almasanız da olur, nitekim saçlarınız hala sizde
). Herneyse, ev ortamında olması, acısız olması, kalıcılığının uzun sürmesi, pürüzsüz bir cilt vaadetmesi benim için yeterli sebepler.
Neden Philips'i seçtim?
Piyasada bir kaç markada bu ürün mevcut. Fiyatlar ve özellikler çeşitlilik gösteriyor.
Elimden geldiği kadar küçük bir karşılaştırma yaptım.
MARKA FİYAT ATIŞ SAYISI KABLO
PHILIPS 1400 TL (±) 100.000'den fazla YOK
REMINGTON 500 TL (±) 1.500 VAR
ROWENTA 800 TL (±) 5.000 YOK
Gördüğünüz gibi en pahalı ürün Philips değil mi? Yanılıyorsunuz. Philips'e bir kere para verip senelerce kullanabilir, ayrıca ek bir masraf yapmazsınız. Ama diğer cihazların bir kaç seansta bir lambaları biteceği için daha pahalıya gelmiş oluyor. Üstelik uygulama arasında ikidebir lambası biten bir ürün pek keyif vermez açıkçası. Üstelik kablosuz oluşu daha rahat kullanım sunuyor. Bu arada Philips Lumea'nın kutusundan hassas bölgeler için ayrı bir başlık çıkıyor. Ayrıca 1 ayın sonunda tüylerde bir azalma olmazsa iade garantisi de var.
Sonuç olarak dün cihazı aldım, bugün nasipse ilk uygulamayı yapacağım. Gelişmeler için beni takip edin