Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kizlar malesef PGD de fayda etmedi bizim tedavimize ...

8 embriyom PGD ye gitti .. 4 ü normal cikti . 2 si transfer edildi ..

24 haziranda yapilan kan testinde sonucum 0,01 cikti ..

Cok umutlanmistim ..

Ama olmadi ..

Benim size sormak istedigim geride 8 tane donmus embriyom var ve bu embriyolar transferden önce cözülüp PGD yapilabiliyor mu ?

Aranizda donmus embriyosu PGD ye giden var mi ??

Cok umutlanmistim ..

Ama olmadi ..

Benim size sormak istedigim geride 8 tane donmus embriyom var ve bu embriyolar transferden önce cözülüp PGD yapilabiliyor mu ?

canım üzüldüm gerçekten ama nasip değilmiş bu defa diyelim....benimde bi tedavimde sağlıklı trasfer edilip tutmamıştı.ama son tedavimde iki tane trasfer edildi ikiside tuttu çok şükür.rabbim bidahaki sefere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşaallah.
donmuş embriyolar çözüldükten sonra pgt yapılabiliyo bildiğim kadarıyla....
Allaha emanet ol sağlıcakla kal.öptüm.:teselli:

Cok umutlanmistim ..

Ama olmadi ..

silamcım canım çok üzüldüm inan ki seni takip etmeye çalışıyordum ne yaptın diğe akşam yazını okuyunca çok üzüldüm biliyorum bu kaçıncı denemen ama hayırlısı demekten başka çare yok
ama 8 tane donmuş embriyonun olması çok güzel bende pgt yapılıyor diğe okumuştum sanki
inşallah onlar çok iyi çözülürler ve bebek olarak gelirler sana
canım sende de pıhtılaşma problemi mi yoksa kromozom sorunu mu çıkmıştı yazmıştın sanki ama hangisiydi hatırlayamadım
herşey çok güzel olur inşallah arkadaşım benim

silacim sizin probleminiz neydi rabbim bidahakinde yuzunu guldursun insallah
kizlar pgd ye girip saglikli cikan embriyolari kacinci gun transfer ediyolar
allaha emanet olun

Amin sagolun kizlar ...

Zor bir imtihan bu bizimkisi ...

Ama güclü olmaya ve isyan etmemeye dikkat ediyorum ..

Rabbim herseyin hayirlisini nasip etsin ...

Eylülcüm bende pihtilasma problemi var evet ...

Esimde de morfoloji sorunu var ...

Benim PGD ye girip saglikli cikan embriyolarimi 5. gün transfer etmislerdi ... Yani blast asamasindayken ..

Dün doktor yapilmasini istedigi bazi tetkiklerin bi listesini faxlamis esime ..

Acaba sizler bunlari yaptirdiniz mi ?

Yada nedir herhangi bir bilginiz var mi ?

ACA ig M ( Anti -kardiyolopin antikorlar )
Aca ig G ( Anti -kardiyolopin antikorlar )
APA ( Anti - Fosfolipid antikorlar )
LAC ( Lupus antikoagulan)
Anti beta 2 ( Glikopr otein 1 antikor )
ASA ( Anti sperm antikoru )
ANA ( Anti nükleer Antikorlar )
ATGA Ig G ( TG) Anti troglobulin Antikoru

Faktör V leiden R506Q Mutasyonu
MTHFR C 6771 Mutasyonu
MTHFR A 1298C Mutasyonu

Protein C ( Aktivite )
Protein S "
Protrombin G2021DA mutasyonu ( faktör II )

Erkek Karyotip analizi ( Kromozom analizi )
Kadin Karyotip analizi "

Bu yukaridaki tetkikler ve testler hakkinda bilgisi olan varsa yardim edebilir misiniz ??

Son düzenleme:
silamcım ben bunları yaptırdım sadece ilk ikisi dışındaki altısını yaptırmadım onları istememiş demekki doktor ilk sekiz tanesi bağışıklık sistemiyle ilgili sanırım bende olanlar normal çıktı
faktörv ile mthfr nin ikisi pıhtılaşmayla ilgili ama farklı grupları var homozigot heterozigot gibi
hepsi riskliymiş ama homozigotlar çift taraflı olduğu için daha riskliymiş başka açıklamalarda var yine aklımda olanları yazıyorum
diğerleride pıhtılamanın farklı şekilleri heralde
kromozomlarda ikinizede bakılıyor
46 kromozom var ya normalde eğer problem çıkarsa kromozomların sayılarında anomalilikler oluyormuş yada 47 kromozom oda down sendromuna neden oluyormuş
hepsi bir ihtimal tabi çıkacak diğe bir şey yok bizim kromozomlar temiz çıktı
bende mthfr c 677 homozigot çıktı
biride heterozigot çıktı bunlarda gebelik kayıplarına neden olabiliyormuş
inşallah silamcım sende problem çıkmaz eğer çıkarsada tedaviye başlayınca hastalığın durumuna göre iğne tedavisinede başlanıyormuş
ben yakında tedaviye başlıycam inşallah ve diğer iğnelerle birlikte göbekten kan sulandırıcı iğnede yapıcam
hepimiz için hayırlısını diliyorum canım benim

herkese selamlar.. tedavisi süren arkadaşlar Allah yardımcınız olsun... hamişlere sıralı ve sağlıklı doğumlar...

hepinizi öpüyorum

silamcım ben bunları yaptırdım sadece ilk ikisi dışındaki altısını yaptırmadım onları istememiş demekki doktor ilk sekiz tanesi bağışıklık sistemiyle ilgili sanırım bende olanlar normal çıktı
faktörv ile mthfr nin ikisi pıhtılaşmayla ilgili ama farklı grupları var homozigot heterozigot gibi
hepsi riskliymiş ama homozigotlar çift taraflı olduğu için daha riskliymiş başka açıklamalarda var yine aklımda olanları yazıyorum
diğerleride pıhtılamanın farklı şekilleri heralde
kromozomlarda ikinizede bakılıyor
46 kromozom var ya normalde eğer problem çıkarsa kromozomların sayılarında anomalilikler oluyormuş yada 47 kromozom oda down sendromuna neden oluyormuş
hepsi bir ihtimal tabi çıkacak diğe bir şey yok bizim kromozomlar temiz çıktı
bende mthfr c 677 homozigot çıktı
biride heterozigot çıktı bunlarda gebelik kayıplarına neden olabiliyormuş
inşallah silamcım sende problem çıkmaz eğer çıkarsada tedaviye başlayınca hastalığın durumuna göre iğne tedavisinede başlanıyormuş
ben yakında tedaviye başlıycam inşallah ve diğer iğnelerle birlikte göbekten kan sulandırıcı iğnede yapıcam
hepimiz için hayırlısını diliyorum canım benim

Canim cok sagol ..

Yalniz esimle benim kromozom analizlerimiz yapildi diye hatirliyorum ama ..

Bakalim bir daha doktora gösterelim listeyi gerek var miymis ? yok mu ?

Canim sana da tedavinde kolayliklar ve pozitif sonuclar diliyorum RAbbimden ..

Kızlar nerelerdesiniz, hituci, pgt06 bebişler nasıl siz nasılsınız? Ben pazartesi lucrin başlıcam nolur banada dua edin bu sefer inşallah olur? Diğer herkesede selamlar öptümmm

Kızlar nerelerdesiniz, hituci, pgt06 bebişler nasıl siz nasılsınız? Ben pazartesi lucrin başlıcam nolur banada dua edin bu sefer inşallah olur? Diğer herkesede selamlar öptümmm

canım merhaba.biz iyiyiz hamdolsun...geri sayım başladı...sende bizim için dua et.sonuna yaklaştık rabbim hayırlısıyla sağlıkla evlatlarımızı bağışlasın....
inşaallah en kısa zamanda hayırlsıyla sağlıkla sana ve tüm isteyenlere de nasip etsin güzel Allahım...sağlıcakla kal canım öpüldün...

olefincim canım yaa Allahım bu üç ayların hürmetine tedavini hayırlı kılsın.. inşallah bu tedavinde bebeklerine kavuşursun.. yeni eğitim öğretim yılına inşallah :CüvCüv: olarak gireceksin..

bizler iyiyiz çok şükür.. zor günler geçirdik ama inşallah Rabbim bu günlerimizi aratmaz.. oğullarım büyüyor, tekmelemeye başladılar.. yüzünü de görük babasının kopyası gibi geldi bana... öyle güzel bir şeymiş ki onları içinde hissetmek... inşallah inşallah inşallah Allahım dileyen herklese bunu nasip etsin.. bizlere de sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin

çok öpüyorum canım, kendine çok iyi bak

merhaba arkadaşlar ben 3 düşük ve en son 1 kürtaj yaşadım.dr en son kromozom testi yaptırmamızı söyledi.sonuç olarak eşimin 11 ve 22. kromozomlarında dengeli translasyon ve bende de pıhtılaşma çıktı.zaten önceden yapılan sperm testinde hareketlilik ve morfoloji bozukluğu vardı.şimdi sizden öğrenmek istediğim şeyy ben tüm bunlara rağmen bi bebek sahibi olabilir miyim?nasıl bir yol izlemeliyim?o kadar mutsuzum ki isyan etmiorum ama durmadan ağlamadan da edemiyorum..lütfen yardımlarınızı bekliyorum..:a015:

merhaba arkadaşlar ben 3 düşük ve en son 1 kürtaj yaşadım.dr en son kromozom testi yaptırmamızı söyledi.sonuç olarak eşimin 11 ve 22. kromozomlarında dengeli translasyon ve bende de pıhtılaşma çıktı.zaten önceden yapılan sperm testinde hareketlilik ve morfoloji bozukluğu vardı.şimdi sizden öğrenmek istediğim şeyy ben tüm bunlara rağmen bi bebek sahibi olabilir miyim?nasıl bir yol izlemeliyim?o kadar mutsuzum ki isyan etmiorum ama durmadan ağlamadan da edemiyorum..lütfen yardımlarınızı bekliyorum..:a015:

tabiki olabilirsin canım yeterki rabbim ol desin....bu topikteki arkadaşların çoğunda kromozom bozukluğu var.bebeğini kucağına alan da var alacak olanda.
benim eşimde morfoloji bozukluğu var artı 13.14 kromozomlarda dengeli traslokasyon var.rabbime şükürler olsun ki tüp bebek ve pgt yöndetmi ile şuan 33 haftalık hamileyim.iki tane kızım olacak Allah nasip ederse.şuan ezan okunuyo burda.okunan ezanların hürmetine rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inşallah.aklına takılan bişey olursa çekinmeden burda sorabilirsin.herkes yardımcı olmaya çalışacaktır eminim.birbirimizi en iyi biz anlarız.:1hug:sağlıcakla kal cnaım...

tabiki olabilirsin canım yeterki rabbim ol desin....bu topikteki arkadaşların çoğunda kromozom bozukluğu var.bebeğini kucağına alan da var alacak olanda.
benim eşimde morfoloji bozukluğu var artı 13.14 kromozomlarda dengeli traslokasyon var.rabbime şükürler olsun ki tüp bebek ve pgt yöndetmi ile şuan 33 haftalık hamileyim.iki tane kızım olacak Allah nasip ederse.şuan ezan okunuyo burda.okunan ezanların hürmetine rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inşallah.aklına takılan bişey olursa çekinmeden burda sorabilirsin.herkes yardımcı olmaya çalışacaktır eminim.birbirimizi en iyi biz anlarız.:1hug:sağlıcakla kal cnaım...

amin amin canım benim çok sağol desteğin için. hayırlı olsun çok sevindim.rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.peki cnım kaçıncı denemede kaldın ve nerede yaptırdın?bir de bilmiyorum uygun olur mu ama genel olarak ne kadar tutuyor?çok soru sordum biliyorum ama canım yeni tüp bebek yasasına göre sanırım 1 tane embryo konuluyomuş.senin ikizlerin olacak ne güzel.yani böyle bişey var mı?

amin amin canım benim çok sağol desteğin için. hayırlı olsun çok sevindim.rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.peki cnım kaçıncı denemede kaldın ve nerede yaptırdın?bir de bilmiyorum uygun olur mu ama genel olarak ne kadar tutuyor?çok soru sordum biliyorum ama canım yeni tüp bebek yasasına göre sanırım 1 tane embryo konuluyomuş.senin ikizlerin olacak ne güzel.yani böyle bişey var mı?
canım ben 4. denememde hamile kaldım.problem genetik olunca sağlıklı embriyo bulunmayıp trasfer iptal edilebiliyo.benim iki tedavimde hiç sağlıklı embriyo bulunmadı.
benim 4. oldu diye canın sıkılmasın nasip bu işler.benim tedavimin her biri 5000 tl civarında tuttu pgt yapıldığı için.
evet canım yeni yasaya göre tek embriyo trasfer ediliyo.bana iki tane trasfer edildiğinde bu yasa çıkmamıştı.
birde pgt06 nickli bi arkadaş var burda.onların problemi de genetik.tek emriyo transfer edildi ve tek yumurta ikizlerini bekliyo oda.rabbim isterse herşey mümkün hiiiiç canını sıkma bol bol dua et.sorun olursa da lütfen çekinme.

canım ben 4. denememde hamile kaldım.problem genetik olunca sağlıklı embriyo bulunmayıp trasfer iptal edilebiliyo.benim iki tedavimde hiç sağlıklı embriyo bulunmadı.
benim 4. oldu diye canın sıkılmasın nasip bu işler.benim tedavimin her biri 5000 tl civarında tuttu pgt yapıldığı için.
evet canım yeni yasaya göre tek embriyo trasfer ediliyo.bana iki tane trasfer edildiğinde bu yasa çıkmamıştı.
birde pgt06 nickli bi arkadaş var burda.onların problemi de genetik.tek emriyo transfer edildi ve tek yumurta ikizlerini bekliyo oda.rabbim isterse herşey mümkün hiiiiç canını sıkma bol bol dua et.sorun olursa da lütfen çekinme.

canım benim çok iyisin çok sağol.eksik olma.canım senin hikayeni bilmiyorum ama daha önce hamile kalınmışsa ve sağlıklı embriyo bulunursa tutma şansı artıyor mu?bir de kromozom bozukluğu biz de mi olursa yoksa eşimizde mi olursa şans daha fazla?canım heyecanıma ver lütfen bizim gibi sorunları olan insanlar çok az.çocukları olup benim durumumu soranlar,söylediğimde hmm olur gider merak etme gibi şeyler söylüyolar ve iyice bunalıyorum.anlamıyolar tabi bu tür sorunları yok.hepsinin kucağında bebeği var.neyse canım bir de neerde yaptırdın diye sormuştum ama?

canım benim çok iyisin çok sağol.eksik olma.canım senin hikayeni bilmiyorum ama daha önce hamile kalınmışsa ve sağlıklı embriyo bulunursa tutma şansı artıyor mu?bir de kromozom bozukluğu biz de mi olursa yoksa eşimizde mi olursa şans daha fazla?canım heyecanıma ver lütfen bizim gibi sorunları olan insanlar çok az.çocukları olup benim durumumu soranlar,söylediğimde hmm olur gider merak etme gibi şeyler söylüyolar ve iyice bunalıyorum.anlamıyolar tabi bu tür sorunları yok.hepsinin kucağında bebeği var.neyse canım bir de neerde yaptırdın diye sormuştum ama?

elimde olmayan nedenlerden dolayı cevabım gecikti kusura bakma nolur...seni çok iyi anlıyorum...genetik problem olduğunu öğrendiğimde bende site site bebek sahibi olan varmı diye araştırmıştım...
evet canım bide insanların bu sözleri var deli ediyorlar...hatta bana şimdi bikere hamile kaldınya artık kendiliğindende bebeğin olur diyorlar :) gülermisin ağlarmısın!
ben daha önce hamile kalmadım cnaım ama senin kalabiliyo olman sende bi problem olmadığını gösterir ki sağlıklı embriyo bulunursa Allah da ol derse bebeğine kavuşursun inşaallah.
kromozom bozukluğu erkekte olursa şans yüksek diyorlar ama buradaki arkadaşları takip ediyorum ben gayet dengeli gidiyo...erkekte olanda pozitif sonuç alıyo bayanda olanda...
ben tedavilerimin hepsini ankara anatolia tüpbebek merkesinde yaptırdım cnaım...:1hug:a.s.

X