-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #1.441
kızlar bugun bende lucrıne baslıyorum hayırlısıyla bu 4.olcak pgtyle yapcam bende bu sefer ve akupuntur gormeye basladım dualarınızı beklıyorum
ağlama kıyamam ben sana.geldim bak..:))) nasılsın canım?hamişlik nasıl gidiyo?ben birkaç gündür yoğundum giremedim.birde benim bilgisayarım masaüstü olduğu için biraz otursam bile belim sırtım ağrıyo.o yüzden daha az giriyorum eskiye göre.umarım herşey yoludadır.sağlıcakla kal caım öpüyorum...a.s.
kızlar merhaba... ikizkeri öğrendiğimden beri olduğu gibi yine gece gece uyuyamadım... foruma bir bakıyım dedim...
simgecim nasılsın, amniyosentez tarihin gelmedi mi? inşallah hayırlı sonuç alırsın...
hituci canım senin kızlar maaşallah kocaman olmuşlardır, Rabbim bize de gösterir inşallah o günleri..
o kadar çok korkuyorum ki kızlar, sevincim kursağımda kaldı diyebilirim... tek yumurta ikizleri ne zor bir şeymiş böyle... çift yumurta ikizi gibisi yomuş((
kafayı yemek üzereyim.. sakin olmam gerek bebekler için biliyorum ama ne internette yazılanlar ne de doktorların söyledikleri sakin kalmamı sağlayamıyor...
tek yumurta iizlerinde benimki gibi tek plasentadan beslenenlerde ikizden ikize tranfüzyon sendromu diye bir şey görülüyor dedi doktor... baktım her üç tek yumurta ikizinden birinde görülüyormuş... bu büyük bir oran.... çok çok riskli ve maalesef tedavisi türkiyede yapılamayan bir şeymiş... bu bebeklerin birinden diğerine daha fazla kan geçip bebeklerin birinin çok gelişmesine diğerinin daha az gelişmesine neden olup her ikisinde de ya büyük sağlık sorunları ya da büyük olasılıkla (%85lere varan olasılıkla) ölüm olayı oluyormuş...
tek bebek değil de iki bebek olacak diye sevinirken ikisini birden kaybetme korkusu sardı beni... uyuyamıyorum sıkıntılardan....
gebe kalınca bitecek sandık ama dert bitmiyor.. Allahtan o yüzden her zaman hayırlısını dilemek lazım...
hepinizden dua bekliyorum kızlar, benim bebekler her zaman aynı büyüklükte gitmeliymiş... bu hastalığın özellikle ilk belirtisi ense kalınlığıymış, haftaya salı ense kalınlığı ölçülecek, 2den küçük ve her iki bebekte birbirine eşit olmalıymış...
Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah
hoşgeldin canım.........iyiyim sen nasılsın??? evet doğru sen iyice ilerledin artık.........göbek çıkmıştır iyice.........ben cuma günü amniyosentez için doktora gidicem canım..........dua edin bana çok ihtiyacım var..........inşallah hayırlı sonuçlar alırız çok korkuyorum
bende büyük kizimda amniyosentez yaptirdim...ne diyim canim...benim cektiklerimi Rabbim sana cektirmesin
kızlar bugun bende lucrıne baslıyorum hayırlısıyla bu 4.olcak pgtyle yapcam bende bu sefer ve akupuntur gormeye basladım dualarınızı beklıyorum
Rabbim insallah olumlu sonuc almani nasip eder.....
hakkında hayırlısı olsun cnmcım dualarımız seninle inş bu sefere meleğine kavuşmayı nasip eder rabbim inşallah...
nerde tedavi olacaksın?rabbim bu yolda emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah...
amin amin amin
kızlar merhaba... ikizkeri öğrendiğimden beri olduğu gibi yine gece gece uyuyamadım... foruma bir bakıyım dedim...
simgecim nasılsın, amniyosentez tarihin gelmedi mi? inşallah hayırlı sonuç alırsın...
hituci canım senin kızlar maaşallah kocaman olmuşlardır, Rabbim bize de gösterir inşallah o günleri..
o kadar çok korkuyorum ki kızlar, sevincim kursağımda kaldı diyebilirim... tek yumurta ikizleri ne zor bir şeymiş böyle... çift yumurta ikizi gibisi yomuş((
kafayı yemek üzereyim.. sakin olmam gerek bebekler için biliyorum ama ne internette yazılanlar ne de doktorların söyledikleri sakin kalmamı sağlayamıyor...
tek yumurta iizlerinde benimki gibi tek plasentadan beslenenlerde ikizden ikize tranfüzyon sendromu diye bir şey görülüyor dedi doktor... baktım her üç tek yumurta ikizinden birinde görülüyormuş... bu büyük bir oran.... çok çok riskli ve maalesef tedavisi türkiyede yapılamayan bir şeymiş... bu bebeklerin birinden diğerine daha fazla kan geçip bebeklerin birinin çok gelişmesine diğerinin daha az gelişmesine neden olup her ikisinde de ya büyük sağlık sorunları ya da büyük olasılıkla (%85lere varan olasılıkla) ölüm olayı oluyormuş...
tek bebek değil de iki bebek olacak diye sevinirken ikisini birden kaybetme korkusu sardı beni... uyuyamıyorum sıkıntılardan....
gebe kalınca bitecek sandık ama dert bitmiyor.. Allahtan o yüzden her zaman hayırlısını dilemek lazım...
hepinizden dua bekliyorum kızlar, benim bebekler her zaman aynı büyüklükte gitmeliymiş... bu hastalığın özellikle ilk belirtisi ense kalınlığıymış, haftaya salı ense kalınlığı ölçülecek, 2den küçük ve her iki bebekte birbirine eşit olmalıymış...
Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah
akupuntur hakkında hiç bilgim yok ne işe yarıyor bilgi verebilirsen sevinirim
tedavinde de başarılar Rabbim gönlüne göre versin
simgecim ben de genetiksten aldım raporu bende de %15 şans yazıyor... ve de bu kesinlikle doğru.. benim rapor sonucumu genetik profu (bak kadın doğumcu değil, perinatolog değil... onların bazıları insanda kaç kromozom olur onu bile bilmiyo) genetik profesörü de gördü... ve doğru olduğunu, normalda teorikte şansımızın %25 olduğunu, ama pratikte (ampirik souçlar) bu oranın %15e düştüğünü söyledi... bir de akıl var mantık var, bir psikolog vardı tanıdığım 7 kez düşük yapıp öğrenmişti, aynı sorun var onlarda da... yani %85 gibi bir şans varsa zaten bu kadar düşük yaşamazdı artı bize tüp bebek tedavisi de önerilmezdi asla...
atıl hoca çok iyi bir uzman ama herkes yanılabiliyor.. ben de eşimde fenciyiz ve bu konuda tedaviden önce türkiyeden ve yurtdışından o kadar çok yazı makale araştırma sonucu okuduk ki anlatamam... yani kısacası ben genetiksin raporunun doğru olduğuna eminim... bak iki düşük yaptım, korunduğum için gebe aklamıyordum... tüp bebek tedavisinde de hem kendinin hem hitucunin hem benim sonuçlarımız gördün... kaç tane yumurta oluşuyor kaç embriyo giriyor pgtye sağlıklı çıkan bir iki hatta hiç yok... herşey gayet net bence....
yine de doktorun araştırsın genetikstekiler ona açıklayacaktır mutlaka
sevgiler canım, inşallah sonucunda temiz çıkar ve sıkıntılı bekleyişin büyük bir mutluluğa dönüşür..
kızlar hepinizi öpüyorum
kizlar insallah hepiniz iyisinizdir........öptüm hepinizi