- 16 Mart 2008
- 32
- 1
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #1.081
bugun sabah evden çıkıp önce gataya, ardından marmaraya gittik eşimle.. sadece rapor vs için danışacaktık.. ne kadar ilgisiz ve pis yerlerdi öyle.. gatadakiler klinikten randevu almamı (hocaların randevusu en erken bir ay sonra bu arada), rahim filmi, spermiyogramlar vs isteneceğini söylediler.. içerisi zibil gibi doluydu... sonra marmaraya gidince tüp bebek için sadece iki oda ayrıldığını, ikisinin de kilitli olduğunu ve soru soracak bile kimsenin olmadığını gördük... istanbulda rapor çıkarmanın tek kolay olduğu merkez yeditepe olduğundan acaba orda mı yapsak diye düşünürken marmara hastanesi üzeri koşuyolunda eşim bak burda umut diye bir yer varmış dedi.. ben de orayı herkesin övdüğünü söyledim gel bir bakalım dedim...
neslihan hanım muhasebe sorumlusu yardımcı oldu.. raporlu yaptırısam bana 1000-1500 kadar bir faydası olacağını gördük.. bu demek oluyor ki rapor almak için rahim filmi, spermiyogramlara da aşağı yukarı 1000 harcayacağım düşünülürse raporun hiç bir faydası yok benim için.. üstelik çekeceğim eziyet ve bekleme süresi cabası.. düşünüp taşınmadık bile eşimle göz göze bakıp tamam dedik... bu iş raporlu olmayacak anlaşıldı, boşa beklemişim bu kadar... tamam dedim çidere üye olalım indirimden yararlanayım... 150 lira çidere, 4350 merkeze (ilaç ve tahliller dahil), 900 euro da pgt ye vereceğiz... kızlar anlaşılacağı üzere ben de umut yolcusu oldum, doktorum süleyman tosun da çok babacan birisi ve bana da eşime de güven verdi... pgtyi de muhterem bahçe yapacak, yurt dışında falan olursa da genetikse yaptıracağız..
doktor istersek uzun protokol de yapabiliriz sana ama yumurtaları baskılamaya gerek yok, çünkü şansını artırmak için bol yumurta ve embriyo lazım dedi ve kısa protokol önerdi... haftaya kısmetse adet oluyorum ve ikinci günü rahme, yumurtalıklara bakacak, gerekirse hormon testi falan yapılıp iğnelere başlayacağım
Allah utandırmasın, kapısından şöyle bir geçerken tedaviye başladım... İnşallah bu hayra işarettir... Rabbim boş çevirmesin hiçbirimizi, emeklerimizi boşa çıkarmasın...
selamlar canım özelinden cevap veremedim buraya yazıyorum.eşimde sperm sayısı normaldi. biz raporu istanbul ünv. tıp fakültesinden yani çapadan çıkarttık. oranın internetten numarasını alıp arayabilirsin tam bilgi verirler. biz raporu nasıl çıkarttık ona geleyim. ilk önce kadın hastalıkları ve doğum bölüm infertilite kliniğinden randevu aldık. ilk muyaneye gittik .giderken tüm tahlil sonuçlarını götürdürk.(hormon testi varsa rahim filmi vs.son bi yıl içinde yapılmış). eşimi üroloji anabilim dalı androloji polikliniğine sevk etti. oradanda randevu almak gerkiyor bu arada. eşimle ilk görüşmeden sonra spermiyogram için gün verdiler. kan tahlili ve spermiyogram testin den sonra . yine randevu aldı.sonuçları götürdü. androljinin profuna randevu verdiler o tarihte gitti eşim tabiki genetik testinizin sonucunu yanımnızdan ayırmadık ve her görüşmede belirttik. kayıtlara öle geçti. en son profla görüşmede çapanın genetiğine sevk verdiler. oradanda randevu almak gerekiyor genetikçiyle görüşmede oranın hocası görüş belirtiyor . onunla beraber tekrar androloji profuna gitti. oradan erkek üreme sistemi değerlendirme formu verdiler. infertilite kliniğinin istemiş olduğu evrakları tamalayp tüm evrakları teslim ettik. 20 gün sonrada raprumuzu aldık raporun planlanan tedavi kısmında şöyle yazıyor. ICSI (Mikroenjeksiyon)+PGD 1. uygulama. raporumuzunda sgk ile anlaşmalı tüm merkezlerde geçerli olduğunu sölediler. 14 ocak 2009 ilk başvurumuz raporu aldığımız tarih 28 mayıs 2009 Allah işlerinizi rast getirsin.