Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

bugun sabah evden çıkıp önce gataya, ardından marmaraya gittik eşimle.. sadece rapor vs için danışacaktık.. ne kadar ilgisiz ve pis yerlerdi öyle.. gatadakiler klinikten randevu almamı (hocaların randevusu en erken bir ay sonra bu arada), rahim filmi, spermiyogramlar vs isteneceğini söylediler.. içerisi zibil gibi doluydu... sonra marmaraya gidince tüp bebek için sadece iki oda ayrıldığını, ikisinin de kilitli olduğunu ve soru soracak bile kimsenin olmadığını gördük... istanbulda rapor çıkarmanın tek kolay olduğu merkez yeditepe olduğundan acaba orda mı yapsak diye düşünürken marmara hastanesi üzeri koşuyolunda eşim bak burda umut diye bir yer varmış dedi.. ben de orayı herkesin övdüğünü söyledim gel bir bakalım dedim...
neslihan hanım muhasebe sorumlusu yardımcı oldu.. raporlu yaptırısam bana 1000-1500 kadar bir faydası olacağını gördük.. bu demek oluyor ki rapor almak için rahim filmi, spermiyogramlara da aşağı yukarı 1000 harcayacağım düşünülürse raporun hiç bir faydası yok benim için.. üstelik çekeceğim eziyet ve bekleme süresi cabası.. düşünüp taşınmadık bile eşimle göz göze bakıp tamam dedik... bu iş raporlu olmayacak anlaşıldı, boşa beklemişim bu kadar... tamam dedim çidere üye olalım indirimden yararlanayım... 150 lira çidere, 4350 merkeze (ilaç ve tahliller dahil), 900 euro da pgt ye vereceğiz... kızlar anlaşılacağı üzere ben de umut yolcusu oldum, doktorum süleyman tosun da çok babacan birisi ve bana da eşime de güven verdi... pgtyi de muhterem bahçe yapacak, yurt dışında falan olursa da genetikse yaptıracağız..
doktor istersek uzun protokol de yapabiliriz sana ama yumurtaları baskılamaya gerek yok, çünkü şansını artırmak için bol yumurta ve embriyo lazım dedi ve kısa protokol önerdi... haftaya kısmetse adet oluyorum ve ikinci günü rahme, yumurtalıklara bakacak, gerekirse hormon testi falan yapılıp iğnelere başlayacağım
Allah utandırmasın, kapısından şöyle bir geçerken tedaviye başladım... İnşallah bu hayra işarettir... Rabbim boş çevirmesin hiçbirimizi, emeklerimizi boşa çıkarmasın...

selamlar canım özelinden cevap veremedim buraya yazıyorum.eşimde sperm sayısı normaldi. biz raporu istanbul ünv. tıp fakültesinden yani çapadan çıkarttık. oranın internetten numarasını alıp arayabilirsin tam bilgi verirler. biz raporu nasıl çıkarttık ona geleyim. ilk önce kadın hastalıkları ve doğum bölüm infertilite kliniğinden randevu aldık. ilk muyaneye gittik .giderken tüm tahlil sonuçlarını götürdürk.(hormon testi varsa rahim filmi vs.son bi yıl içinde yapılmış). eşimi üroloji anabilim dalı androloji polikliniğine sevk etti. oradanda randevu almak gerkiyor bu arada. eşimle ilk görüşmeden sonra spermiyogram için gün verdiler. kan tahlili ve spermiyogram testin den sonra . yine randevu aldı.sonuçları götürdü. androljinin profuna randevu verdiler o tarihte gitti eşim tabiki genetik testinizin sonucunu yanımnızdan ayırmadık ve her görüşmede belirttik. kayıtlara öle geçti. en son profla görüşmede çapanın genetiğine sevk verdiler. oradanda randevu almak gerekiyor genetikçiyle görüşmede oranın hocası görüş belirtiyor . onunla beraber tekrar androloji profuna gitti. oradan erkek üreme sistemi değerlendirme formu verdiler. infertilite kliniğinin istemiş olduğu evrakları tamalayp tüm evrakları teslim ettik. 20 gün sonrada raprumuzu aldık raporun planlanan tedavi kısmında şöyle yazıyor. ICSI (Mikroenjeksiyon)+PGD 1. uygulama. raporumuzunda sgk ile anlaşmalı tüm merkezlerde geçerli olduğunu sölediler. 14 ocak 2009 ilk başvurumuz raporu aldığımız tarih 28 mayıs 2009 Allah işlerinizi rast getirsin.

kızlar dualarınız için Allah razı olsun hepinizden..
ayşe canım bilgilendirmen için sağol, gerçi ben raporsuz yaptırmaya karar verdim.. gördüğüm kadarıyla rapor almak çok zor, üç ayrı bölümden randevu almak, rahim filmi çektirmek, spermiyogramlar falan derken insanı baya bir yıpratacaklar... ben şimdiye kadar kaç yere gittiysem benim için rahim filmine gerek yok demişti doktorlar, hatta bir tanesi rahim filmi çektirmen demek radyasyon alman demek ve tedavinin bir kaç ay daha ötelenmesi demek demişti... buna rağmen sırf rapor alabilmek için rahim filmi istemelerinden usandırdılar... ben tüp yapacak doktorum muayeneden sonra rahminde sorun olabilir, bir filim çektir istersen dese çektirirdim.. o da öyle bir şeye gerek yok dedi.. hatta eşim yine de bir defa gidip spermiyogram verdi, o teste de bakıp sorun yok, gerek yok daha başka testlere dediler...
bilmiyorum artık hayırlısı... çıktık bir yola, Rabbim mahcup etmesin

karamel canım bu arada eşimde 13-14 robertsonian translokasyon var. iki kere hamile kalmayı denedik doğal yollardan ve dener denemez kaldım.. ilki düşük ikincisi mol gebelik oldu.. ikinciden sonra biz biraz araştırma yaptık, kendi isteğimizle önce bebeği genetik teste yolladık 69XXX çıktı ve bir yığın genetik sorun çıktı yanında..... sonra kendimiz gidip genetikste kan verdik ve eşimdeki translokasyon ortaya çıktı.. sonra Bhch takibim yapıldı ve en az altı ay ideal olarak bir yıl gebelik yasaklandı.. bir yıl doldu ve ben tedaviye başlıyorum kısmetse gelecek hafta.. dualarınızda beni de unutmayın olur mu?

günaydın kızlar. pgt06 canım hayırlı olsun tedavin ınşallah güzel sonuçlar alırsın. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

pgt cim canım canını sıksalarda olumsuz durumlarla karşılaşsanda diğer merkezleri gezmen iyi oldu.en azından içinde kalmayacak şuraya mı gitseydim burayamı gitseydim diye.rabbim gönlündekini hakkında hayırlı kılsın inşaallah.sağlıcakla kal cnım sevgiler...

evet kesinlikle iyi oldu, yoksa hep acab ankarada mı yaptırsaydım diyecektim... ayrıca raporlu yaptırmamak içime dokunsa da rapor alırken yaşanacak zorluklarının bana yaşatacağı psikolojik sıkıntıya değmezdi...
elbette hepsi bir vesile, Rabbim ol derse olmayacak şey yok, inşallah hepimiz hayrlı sonuçlar alırız...
beni ve eşimi en çok güldüren (ve tabiki merkezi de) yerini bile bilmediğim gidip görmeyi de (rapor çıkarmakta yadımcı olmadıkalrından) umuta şöyle bir geçerken görüp soru sormak için girip hemen tedaviye başlamak ldu... sanki aa bi geçiyoduk tüp yapalım dedik gibi yani... inşallah bu da hayra işarettir
hepinize sevgiler, Allahım hiçbirimizi yalnız ve çaresiz bırakmasın

canım hayırlı uğurlu olsun inşallah tedavinde olumlu sonuçlanır............. hakkında herşeyin hayırlısı........... ama şunu da söylemeden geçemicem benim doktorumda her seferinde herşey için gerek yok demişti ama ben kendim kürtajdan sonra rahim filmini çektirmek istedim...........iyiki de çektirmişim tadevi öncesi çünkü ordaki bulunan et parçası bebeğin tutunmasını engellediği gibi embriyo yada zarar veriyormuş............. ben bunu ikinci tadevinin olumsuz sonuçlanmasıyla daha önceden yaptırmadığıma pişman oldum............inşallah senin için bu olmaz ama tedbiri de elden bırakma.........çünkü sonradan bir sürü para ödeyip umutlanıp hüsrana uğramak çok kötü

selam arkadaşlar size birşey sormak istiyorum............ benim 25 Ocakta adet olmam gerekiyordu ama olmadım tam bir hafta geçti........... acaba rahim filmi çektirmiştim onun etkisi olabilir mi

ben rahim filmi çektirdiğimde gecikme olmamıştı canım ama bu konuda blgim yok geciken arkadaşlar vardır belki.

simgecim, bende rahim filminden sonra bir gecikme yaşamadım, ama bu ara stres olduysan belki ondandır canını sıkma.
hituçi, zümmin bebişler nasıl umarım çoooookkk iyisinizdir. Daha öncede belirttiğim gibi ben fazla forumda vakit geçiremiyorum malesef.
Pgt yazdıklarını yeni okudum ve çok şaşırdım. Çünki bahsettiğin yerde ben şuan tedavi görüyorum, ve ben raporla falan uğraşmak istemiyorum dediğim halde onlar bana rapor çıkarmak kolay sizde çok ilaç kullanacağız paranıza yazık değilmi diye ısrar ettiler ve çok yardımcı oldular. Benim zaten gerekli belgelerin birçoğu vardı, rahim filmi, aşılama belgelri vs. önceden randevu falan almadan direk üniversite hastanesine gidip, 300 TL para yatırım, bir doktorla 5 dakika konuşup, belgeleri bırakıp çıktım, haftaya bir aksilik olmazsa belgeler heyete girip rapor çıkar dediler. Uzun protokol başladık bakalım hayırlısı, hepimiz için.Yani şunu demek istiyorum, her merkez her doktor her dakika canları nasıl isterse öyle konuşup malesef bizi üzebiliyor boşver nereyi sevdiysen orda yoluna devam et.

Bu arada gittiğim doktor yine genetik problemli yeni mersinden gelen bir hastanın şuan ikizlerine hamile olduğunu söyledi, ama aynı şekilde 16 embriyo pgt uygulanıp tek sağlıklı embriyo transfer edilen bir arkadaşında malesef hamile olmadığını yani herşeye hazırlıklı olmamı söyledi. Bu istatistik bilgileri beni çok ilgilendirdiği için sizinlede paylaşayım dedim.

Hepinizi öğtüm selamlarzemuszemus

selam kızlar adetimin neden geciktiğini bugün anladım............. sabah kan verdim ne olur ne olmaz diye ve hamileyim ilk defa kendiliğinden inanamıyorum hala............. bir o kadar da stresliyim doğru düzgün sevinemedim bile............ çünkü genetik sorun olduğu için ya çocuğum sağlıksız olursa diye korkuyorum ama biliyorumki rabbim duamı kabul etti...........her duamda sağlıklı ve hayırlı evlat nasip et dedim............şu an dondum kaldım sevineyimmi üzüleyimmi bilemiyorum...........kan değerim 360..........sağlıklı gebelik şansı %15 ne olur dua edin

cnm benim rabbime binlerce kez şükürler olsun inşallah rabbim dualarımızı kabul edecek sağlıklı ve hayırlı evlat hamielliği nasip edecek inşallah rabbim dualarımız seninle tebrik ederim...

tebrikler tatlım, inşallah seni yormadan üzmeden sağlıkla büyür, Kan değerin çok güzel katlanarak devam ederse, bebekte inşallah sağlıklı olma ihtimali artar, Allah hayırlısı neyse onu getirsin başımıza, endişelerini çok iyi anlıyorum ama bu konu başlığı senin sayende çok kişiye mutluluk kattı ve bence katmaya devam da edecek. Bu arada benim genetik doktoru bizim için en iyisinin doğal yolla hamilelik olduğunu da belirtmişti, tabiki ilk üç ay çok büyük endişelerle geçiyor ama dediğim gibi biz herşeye hazırlıklı ve güçlüyüz değilmi, Allah'ın mucizeleri devam ediyor, sonucu nasıl olursa olsun bunlar mucize

saolun kızlar allah hepinizden razı olsun............zaten ilk 12 hafta çok önemliymiş eğer kötü birşey olmazsa inşallah daha sonra da amniyosentez yapılacakmış doktorumla görüştük o söyledi............pazartesi tekrar tahlil yapılacak kalp atışları içinde daha sonra bakılacak işte.......... ne yapacağımı şaşırdım korku daha baskın sanki tabi allah büyük

cnm rabbim sana mucizesini nasip etti ben inanıyorum herşey iyi ve güzel olacak rabbim sağsalim meleğini kucağına almayı nasip edecek inşallah hadi bize sonu umutla başlayan hikayeni, paylaş nerde ne denemler yaptın sorun ne idi sakıncası yok ise bu yolda mücadele verenlere umut ışığı ol ne olur??

pgt cim sana bişey sormak istiyorum sana kim dedi muhterem bahçeye pgt için gönderecekelerini ben bu konuyu merak ettimde merkezden bunu kimin söylediğini paylaşırsan çok sevinirim...
rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah bu yolda...

simgecim hayırlı olsun canım.Rabbim sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin, hayırlı sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inş.daha güzel ve hayırlı haberlerini de almak dileği ile...

canim benim
oncelikle hayirli olsun rabbim saglikla kucagina aldirsin insallah......bu sayfaya pek yazmiyorum beni tanimiycaksindir simdi zaten bu formu kullanmasinida pek bilmiyorum....ama inan hergun okuyup sizi takip ediyodum....senle ayni kaderi paylasiyoruz benimde esimde 13 14 robertson translokasyon var ve bende 2 senedir normal yolla hic hamile bile kalamadim....aslinda biliyomusun sana soyliycak cok seyim var......ama once sorumu soruyum hamile kalmak icin ozel bisey yaptinmi bu dualarda dahil....ve simdi asil soyliycemi soyleyim...bu sitede en karamsar sen geliyodun bana senin yazdiklarini okurken hep kendimi sikarak okuyodum.......ve esimdeki hastaligi duyup arastirmaya kalktigimda ilk senin yazin cikmisti karsima ve yikilmistim....tum bunlardan dolayi senin hamile kalman daha cok umut verdi bana....biliyorum canim benim eminim bebegin cok saglikli hicbi problemin olmaiycak allahin izniyle....senin icin ozel dua edicem namazlarimda .....allaha emanet ol......

X