kızlar merhaba, pazartesi genarta gittim, çok sıcak ve ilgili karşıladılar. aysun hanımla ve volkan beyle görüştüm... aysun hanım fertil olduğumu (bizde hamile kalmakta biz sorun yok çok şükür) tedavinin sağlıklı embriyo bulunursa kolay olacağını söyledi... volkan beye pgt ile ilgili kafama takılan soruları sordum, %15 şans olayını ve embriyoya yapılan fish tekniğinin başarısının sperma yapılan fishe göre daha düşük çıktığını (%8e kadar hatalı soruç ihtimali olduğunu ) vs vs pek çok bilgi verdiler.. işin maddi boyutunu öğrenmek için görevliyle görüşmem ise tam bir hüsran oldu.. çünkü fertil olduğumuz için (eşimin spermi 30 milyon, benim de kısırlık gibi bir sorunum olmadığından, sisteme kayıtlı iki düşüğüm olduğundan, hiç bir test sonucumla (genetik sonuç hariç) infertil olduğumu ispatlayamadığımdan rapor almamın zor olduğunu, yardımcı olup alsak bile devletin bizden yolsuzluk gerekçesiyle parayı geri isteyebileceğini, zaten 2009 kasımdan beri sağlık bakanlığının genelgesine göre genetik hastalıklardan sadece ilk çocuğu kanser olup bu çocuğun tedavisi amacıyla onunla aynı dokuda uyumlu çocuk yapmak isteyenlerin tüp beebk masraflarını karşıladıklarını söyledi...
biz şok geçirdik resmen, çünkü bunca zamandır evliliğimizin üç yıl olmasını bekleyip durmuştuk...
herneyse bize 6 milyar fiyat çıkardılar ilaçlar dahil.. bu fiyatı istanbulda evime yakıjn bir merkez de çıkarmıştı.. benim amacım rapor hakkımı kullanmak olduğundan bu fiyat fazla geldi...
ben de anatolyaya geçtim hemen o görüşmenin ardından, bir sonraki gün randevum vardı hakan beyle ama, randevudan önce fiyat ve rapor konusunda bilgi almak istedim.. devlet hastanesi gibi bir tavır vardı ve bana yardımcı olmadılar.. sizi doktorumuz görmeden (doktorun görmesi 220 tl) biz bir şey söyleyemeyiz dediler... ben de madem öyle doktora da görünmüyorum dedim çıktık ordan...
neyse lafı çok uzattım ama moralim çok bozuldu, rapor çıkartamayacaksam ankarada yaptırmanın hiç bir anlamı yok benim için... ben yine en başa döndüm hem de daha üzgün olarak.. tedaviye başlamadan merkezlere ve devletin tebliğlerine yenik düşüyorsun.. sperm sayımız yeterli rahimde yumurtalıkalrda sorun yok diye biz şansa mı bırakalım işimizi... deneme tahtasına dönüp habire düşük mü yapayım, ya da özürlü çocuk sahibi mi olayım?
ben çok üzgünüm, çok... herkes bu işi paraya dökmüş, paran varsa kral sensin... içimden bir ses madem para vereceksin böyle saçma sapan şeylerle muhatap olma, 6 milyar yerine 10 milyar ver git memorialde yaptır diyor ama bilmiyorum... belki de devletin beni kendimle başbaşa bıraktığı gibi şansımı mı denesem... ne de olsa devletimiz sağolsun özürlü çocuklara çok sahip çıkıyor ya.. doğururuz biz de ne önemi var
((((((((