Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Sİmgecİm bİrde sen enver beyle umuttayken mİ gÖrÜŞtÜn kadıkÖy Şİfada İkenmİ?

canım şifa hastanesine yeni geçtiğinde gittim görüştüm...........labortuvarın iyi olduğu söyleniyor evet ama pgd sanırım yeni bir uygulama............ çünkü ordaki çalışanlar bana pgd yapılmadığını söylediler ama enver hoca yapılıyor dedi............ beni tek endişelendiren bu oldu........... hatta önce pgd ücretini dahi söyleyemediler biz szi ararız dediler 2 gün sonra arayıp 1500 dolar dediler........... enver hocayla zaten bu konu hakkında görüşücem kafamda bir sürü soru işareti kaldı

cnm ben şifada pgt yapıldığını sanmıyorum açıkcası kafana ne takılıyorsa görüş enver beyle gayet hastasının sorunlarını duyarlı bir doktor ben kendisinden çok memnunum inşallah önce rabbim sponra onun aracılığı ile meleğime kavuşamacağıma inanaıyorum...

arkadaşlar mrb, tedavisi başlayacak arkadaşlar için hayırlı uğurlu olur inşallah, hamile arkadaşlarında Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah,

PGT06 cnm nasılsın? seninde tedavin hayırlı olsun inşallah güzel habrleini alırız buradan

bnmde 2 ocakta transferim yapıldı Genart ta mikro + pgt, daha önce iki erken gebelik kaybım vardı, bri mol gebelik bundan dolayı pgt deneyelim dedik, genetik araştırmlar temiz çıkmıştı, ama morfoloji problemi var bizde,
şimdi çok şükür hamileyim 5 haftalık, yanlız şikayetlerim var, pgt yaptırıp hamile kalan arkadaşlara sormak istiyorum düşükle sonuçlanan oldumu hiç?
arada kramp şeklinde ağrı oluyor 2 defa oldu ve 2 dk sürüp geçiyor, mide bulantım hiç yok gibi ,lk başlarda biraz daha hassastım sanki ve bugün göğüslerimde ki hassasiyetin azaldığını hissediyorum, dr düşük önleyici her şeyi kullandığımı bekleyip göreceğimizi söledi,
böyle olan varmıydı?

maralcım merhaba canım, seni burda görmek ne kadar güzel
ben iyiyim çok şükür.. sen de hamileymişsin, aklına kötü şeyler getirme inşallah bu defa kucağına sağ sağlim alacaksın bebeğini...
canım ben şuan ankaradayım, bu sabah volkan hocayla randevum var, yarın da anatolyaya gideceğiz... anatolya diye düşünüyorum ama kafamdaki soru işaretlerine bir çözüm bulmak için genartla da görüşeyim, yaptırmayacaksam da emin olayım dedim.. ama hiç belli olmaz... kafama eserse son anda istanbula gidip memorialde de yaptırabilirim... madem bu merkezler bile 7,5 milyar alıyor tedavi için, memorial gibi bu işi ilk yapan ve ciddi yapan yerde 10 milyar veririrm aklımda hiç soru işareti kalmaz..
işte böyle tedavi zor olduğu gibi asıl zor olan nerde yaptıracağına karar vermek.. kimse yoğurdum ekşi demiyor, hepsi kendini övüyor... artık bunlar vesile, hakkımızda hayırlısı olun
kızlar hepinize sevgiler

cnm ben şifada pgt yapıldığını sanmıyorum açıkcası kafana ne takılıyorsa görüş enver beyle gayet hastasının sorunlarını duyarlı bir doktor ben kendisinden çok memnunum inşallah önce rabbim sponra onun aracılığı ile meleğime kavuşamacağıma inanaıyorum...

valla canım bilemiyorum enver hoca kendisi söyledi yapılıyor var dedi işte gel de güven böyle bir yere........... ben nerden bilicem pgt yapılıp yapılmadığını........... neyse görüşünce ayrıntılı sorucam nasıl olsa.........olmazsa başka bir merkezde olabilir

simgecim canını sıkma bişekilde bi yanlış anlaşılma olmuş olabilir sen bir an önce git görüş kafandaki soruları bi hallet hakkımızda hayırlısı olsun nişallah rabbime emanet olun

pgt rabbim inşallah bu tedavinden sağlıkla ve hayırlısı ile kucağına (mıza )alacağımız evlat hamielliği nasip etsin inşallah...

kızlar merhaba, pazartesi genarta gittim, çok sıcak ve ilgili karşıladılar. aysun hanımla ve volkan beyle görüştüm... aysun hanım fertil olduğumu (bizde hamile kalmakta biz sorun yok çok şükür) tedavinin sağlıklı embriyo bulunursa kolay olacağını söyledi... volkan beye pgt ile ilgili kafama takılan soruları sordum, %15 şans olayını ve embriyoya yapılan fish tekniğinin başarısının sperma yapılan fishe göre daha düşük çıktığını (%8e kadar hatalı soruç ihtimali olduğunu ) vs vs pek çok bilgi verdiler.. işin maddi boyutunu öğrenmek için görevliyle görüşmem ise tam bir hüsran oldu.. çünkü fertil olduğumuz için (eşimin spermi 30 milyon, benim de kısırlık gibi bir sorunum olmadığından, sisteme kayıtlı iki düşüğüm olduğundan, hiç bir test sonucumla (genetik sonuç hariç) infertil olduğumu ispatlayamadığımdan rapor almamın zor olduğunu, yardımcı olup alsak bile devletin bizden yolsuzluk gerekçesiyle parayı geri isteyebileceğini, zaten 2009 kasımdan beri sağlık bakanlığının genelgesine göre genetik hastalıklardan sadece ilk çocuğu kanser olup bu çocuğun tedavisi amacıyla onunla aynı dokuda uyumlu çocuk yapmak isteyenlerin tüp beebk masraflarını karşıladıklarını söyledi...
biz şok geçirdik resmen, çünkü bunca zamandır evliliğimizin üç yıl olmasını bekleyip durmuştuk...
herneyse bize 6 milyar fiyat çıkardılar ilaçlar dahil.. bu fiyatı istanbulda evime yakıjn bir merkez de çıkarmıştı.. benim amacım rapor hakkımı kullanmak olduğundan bu fiyat fazla geldi...
ben de anatolyaya geçtim hemen o görüşmenin ardından, bir sonraki gün randevum vardı hakan beyle ama, randevudan önce fiyat ve rapor konusunda bilgi almak istedim.. devlet hastanesi gibi bir tavır vardı ve bana yardımcı olmadılar.. sizi doktorumuz görmeden (doktorun görmesi 220 tl) biz bir şey söyleyemeyiz dediler... ben de madem öyle doktora da görünmüyorum dedim çıktık ordan...
neyse lafı çok uzattım ama moralim çok bozuldu, rapor çıkartamayacaksam ankarada yaptırmanın hiç bir anlamı yok benim için... ben yine en başa döndüm hem de daha üzgün olarak.. tedaviye başlamadan merkezlere ve devletin tebliğlerine yenik düşüyorsun.. sperm sayımız yeterli rahimde yumurtalıkalrda sorun yok diye biz şansa mı bırakalım işimizi... deneme tahtasına dönüp habire düşük mü yapayım, ya da özürlü çocuk sahibi mi olayım?
ben çok üzgünüm, çok... herkes bu işi paraya dökmüş, paran varsa kral sensin... içimden bir ses madem para vereceksin böyle saçma sapan şeylerle muhatap olma, 6 milyar yerine 10 milyar ver git memorialde yaptır diyor ama bilmiyorum... belki de devletin beni kendimle başbaşa bıraktığı gibi şansımı mı denesem... ne de olsa devletimiz sağolsun özürlü çocuklara çok sahip çıkıyor ya.. doğururuz biz de ne önemi var :KK43:((((((((

canım ama benim anlamadığım genetik testin raporunda tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabileceğimiz yazıyor neden onu dikkate almadılar anlamadım............ hem 10 milyar verip neden memoriale gidiyorsun ki........ eğer anadolu yakasındaysan kadıköyde şifa hastanesinde enver kurt var ona gidebilirsin ordada 6 milyar civarı.......... ben orayı düşünüyorum........... olmazsa eğer 10 milyar dahamı vereceksin...........sonrasınıda düşün bence kesin konuşulsa keşke

smgecim bana hiç mantıklı gelmedi zaten söyledikleri... bilmiyorum.. gerçi benim de raporumda tüm gebeliklerde preimplatasyon genetik tanı önerilir diyor.. ama bu biz zorunluluk değil anlaşılan.. benim durumumu bozan gebelikler yaşabilmiş olmam...
ama düşünüyorum da öyle olsa burda görüştüğüm yeditepe üni hastanesi de rapor alamazsın derdi.. çünkü doktor da biliyordu hamile kalabildiğimi... ayrıca sabahtan beri bahsettikleri tebliği aradım, kasım ayına ati öyle bir tebliğ de bulamadım... yok yere moralimi bozdular gibi geliyor... ben tekrar anadolu yakasındaki merkezleri dolaşacağım... ben raporlu olacak ve fiyatı uygun olacak diye ankaraya gitmiştim annemin yanına.. ama raporlu da olsan altı milyar buluyor diyor ordakiler... eee burda pek çok merkez zaten bu civarda söylüyor fiyat olarak... enver beyi ben de umuttan ötürü duymuştum ama istanbulda yolun insanı ne kadar yorduğunu biliyorsun... kartaldan kadıköye yol bir saatten fazla sürüyor... hergün taksiye binemem, arabamız da yok... bana en yakın merkez evimiz E5e yakın olduğundan tek vesaitle gidebileceğim yaklaşık yarım saat süren yeditepe hastanesi... galiba tekrar orayla görüşüp rapor çıkarabiliyorlarsa orda yaptıracağım... bana ilaç ve pgt dahil raporla 5 civarı bir fiyat vermişlerdi üstelik (ki bu bile bence pahalıydı) ama diğerleri raporluyken bile daha fazla tutuyor.. ve de cem hoca istediğimiz kişiye pgt yi yaptırabileceğimizi, istersek ankaradan bir hoca istersek genetiks istersek üniversitenin tıbbi genetikçilerine yaptırabileceğimizi söylemişti...
biran önce başlamak istiyorum tedaviy.. artık hayırlısı bakalım..

pgt....bende rapor alamadim cünkü yurt disindan geldigim icin....ama insallah iyi bi sonuc alirsin.....
tedaviyide insallah hayirlisiyla baslarsin canim...Rabbim insallah güzel günler gösterir

zümmin canım çok sağol.. öyle zor ki bir yere karar vermek.. bizi böyle zor bir durumda sadece bir meta gibi görmeleri ise çok üzücü... bu iş sadece paraya dökülmüş maalesef, insanı üzen de bu...
Rabbim böylelerinin eline muhtaç etmesin ve imkanları bizimkilerden daha kötü olanlara yardım etsin..
simge canım sen gataya gitmiştin değil mi? biz bugün aradık da yarın oraya da bir danışmaya gideceğiz kısmet olursa...
ama duyduğuma göre sivil olarak gidince ücret 1650 dolar (sadece tedavi), bu durumda gatanın özel merkezlerden fiyat olarak bir farkı kalmıyor...
ben istanbulda bir merkezde tedavi olmayı, pgtnin de muhterem bahçe tarafından yapılmasını istiyorum artık... hakkımızda hayırlısı olsun diyelim... bu arada sen kadıköy şifada pgt konusunu hallettin mi? daha önce pgt ile tüp yapmışlar mı merkezde?
sevgiler

canım gatayı kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum........... çünkü doktorları seni yönlendirmiyor herşeyi ben kendi çabamla yaptım...........ben internetten araştırarak çözüm buldum............onlar pek umursamıyorlar sadece tedavi süreci önemli onlar için........... öyle seninle sohbet falanda etmiyorlar..........bence başka yerleri düşün

canım bende maltepede oturuyorum ama ne yapayım katlanıcam artık..........şu anda bekliyorum adet olmayı ondan sonra histereskopi yapılacak sonrada tedaviye başlamayı düşünüyorum.......... şifada pgt olayına gelince eğer beni tatmin edecek kesin cevaplar verilmezse gitmem oraya ama şunu da sanmıyorum var deyipte pgt uygulanmaması olmaz herhalde

Pgt06 kesinlikle haklısın canım. Aynı durumdayım her şey normal genetik problemden dolayı rapor almak zor. Anlayamıyorum. Ne zorluklarla para biriktiriyoruz kuruş kuruş bir yandan da yaş ilerliyor ve sonucu kesin bile değil. Ben kendi açımdan söylüyorum yaptırabilirsem bir kere yaptırabilirim şu an için görünen bu. Neden daha çok destek verilmiyor bizlere. Benim pgt ücreti iki katı. Sadece pgt geçen yıl 3000 dolardı. Bilmiyorum artık zamana bıraktım her şeyi düşündükçe deli olucam. Allah yardımcımız olsun.

Kızlar enver beyle gÖrÜŞmeye gıdeceksenız enver gayet net cvplar konuŞan bı doktor herŞeyı oturup enı boyuna konuŞur. Ben dedıĞım gıbı kendısının 2.5 yıollık hastasıyım ben pgt de ve transferım olduĞunda o umuttan ayrılmıŞtı.benım dondurulmuŞlarım umutta olduĞu ıÇın devam etmek zorunda kaldım aÇıkcası...

bugun sabah evden çıkıp önce gataya, ardından marmaraya gittik eşimle.. sadece rapor vs için danışacaktık.. ne kadar ilgisiz ve pis yerlerdi öyle.. gatadakiler klinikten randevu almamı (hocaların randevusu en erken bir ay sonra bu arada), rahim filmi, spermiyogramlar vs isteneceğini söylediler.. içerisi zibil gibi doluydu... sonra marmaraya gidince tüp bebek için sadece iki oda ayrıldığını, ikisinin de kilitli olduğunu ve soru soracak bile kimsenin olmadığını gördük... istanbulda rapor çıkarmanın tek kolay olduğu merkez yeditepe olduğundan acaba orda mı yapsak diye düşünürken marmara hastanesi üzeri koşuyolunda eşim bak burda umut diye bir yer varmış dedi.. ben de orayı herkesin övdüğünü söyledim gel bir bakalım dedim...
neslihan hanım muhasebe sorumlusu yardımcı oldu.. raporlu yaptırısam bana 1000-1500 kadar bir faydası olacağını gördük.. bu demek oluyor ki rapor almak için rahim filmi, spermiyogramlara da aşağı yukarı 1000 harcayacağım düşünülürse raporun hiç bir faydası yok benim için.. üstelik çekeceğim eziyet ve bekleme süresi cabası.. düşünüp taşınmadık bile eşimle göz göze bakıp tamam dedik... bu iş raporlu olmayacak anlaşıldı, boşa beklemişim bu kadar... tamam dedim çidere üye olalım indirimden yararlanayım... 150 lira çidere, 4350 merkeze (ilaç ve tahliller dahil), 900 euro da pgt ye vereceğiz... kızlar anlaşılacağı üzere ben de umut yolcusu oldum, doktorum süleyman tosun da çok babacan birisi ve bana da eşime de güven verdi... pgtyi de muhterem bahçe yapacak, yurt dışında falan olursa da genetikse yaptıracağız..
doktor istersek uzun protokol de yapabiliriz sana ama yumurtaları baskılamaya gerek yok, çünkü şansını artırmak için bol yumurta ve embriyo lazım dedi ve kısa protokol önerdi... haftaya kısmetse adet oluyorum ve ikinci günü rahme, yumurtalıklara bakacak, gerekirse hormon testi falan yapılıp iğnelere başlayacağım
Allah utandırmasın, kapısından şöyle bir geçerken tedaviye başladım... ınşallah bu hayra işarettir... Rabbim boş çevirmesin hiçbirimizi, emeklerimizi boşa çıkarmasın...

Son düzenleyen: Moderatör:
pgt cim hakkında hayırlısı olsun inşallah rabbim emeklerimizi boşa çıkarasın bende geçen ay umutta denedim pgt li ama bana nasip olmadı gebelik rabbim inşallah sana umuttan olumlu sonuç almayı nasip eder

X