Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

canım çok zor evet inanırmısınız hep bu ihtimal aklıma gelmiştir........... ama ben normal yolla hamile kalamıyorum maalesef çünkü eşiminde sperm sayısı azlığı problemi var.............allah herşeyin hayırlısını versin kime neye güveneceğiz biz anlamıyorum......... sağlık bile pazarlık unsuru oldu artık.........adamlar ondan bile kar etme yoluna gidiyor yaa......... yazık çok yazık

slm arkadaşlar daha önce3 defa düşük yaşadım. sonra tıp fakülteseine gidip kapsamlı araştırmak istedik doktorumuz tüm kan testlerinde sonra eşinin ve senin genetik analizine bakalım dedi. eşimde 2 ve 15 kromozomlarda resiprokal translokasyon saptandı. 2009 haziranda tüp bebek denedik pgd li. ama sağlıklı bulunamadı. sonra ağustos ayında kendiliğimden hamile kaldım. doktora umutsuzca gitmiştik. çünkü diğer hamileliklerde kalp atımı duyulmamıştı. ve 8. haftada gelişemeyerek düştüler. doktora gittiğimizde kalp atımını duyduk eşiminde benimde gözlerimiz doldu. doktor sağlıklı olduğunu söyledi ama eşimde translokasyon olduğu için amniyosentez yapılması gerektiğini söledi. amniyosentez yapıldı ve bebeğimizde de 2 ve 15 . kromozomlarda translokasyon bulundu. genetik laboratuvar eşin bu yaşa kadar sağlıklı geldiyse bebeğinde sağlıklı olmasını bekliyoruz dedi. doktorumuzda herhangi bir ters duruma rastlamadı. taşıyıcı olmasına sevindik inşaalah bi sorun olmaz. şu an gayet güzel 23. haftadayız. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.

slm arkadaşlar daha önce3 defa düşük yaşadım. sonra tıp fakülteseine gidip kapsamlı araştırmak istedik doktorumuz tüm kan testlerinde sonra eşinin ve senin genetik analizine bakalım dedi. eşimde 2 ve 15 kromozomlarda resiprokal translokasyon saptandı. 2009 haziranda tüp bebek denedik pgd li. ama sağlıklı bulunamadı. sonra ağustos ayında kendiliğimden hamile kaldım. doktora umutsuzca gitmiştik. çünkü diğer hamileliklerde kalp atımı duyulmamıştı. ve 8. haftada gelişemeyerek düştüler. doktora gittiğimizde kalp atımını duyduk eşiminde benimde gözlerimiz doldu. doktor sağlıklı olduğunu söyledi ama eşimde translokasyon olduğu için amniyosentez yapılması gerektiğini söledi. amniyosentez yapıldı ve bebeğimizde de 2 ve 15 . kromozomlarda translokasyon bulundu. genetik laboratuvar eşin bu yaşa kadar sağlıklı geldiyse bebeğinde sağlıklı olmasını bekliyoruz dedi. doktorumuzda herhangi bir ters duruma rastlamadı. taşıyıcı olmasına sevindik inşaalah bi sorun olmaz. şu an gayet güzel 23. haftadayız. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.

Bu da Rabbimin güzel bir lütfu olsa gerek ...

Insallah saglikla , hayirla bebegini kucagina almak ve onunla bir ömür mutlulukla yasamak nasip olsun canim ....

Kimselerin kucagi bos kalmasin ins.

canım ınan cok sevındım senın hamıle oldugunu bende tasıyıcıgım ınsallah saglıklı sıhhatlı dogar cocugun canım bende resıprokal 20 11 kromozonlar demek normal yolla kaldın ne guzel allah herkese saglıklı ve dogal yoldan nasıp eder ınsallah canım boyle bu hastalıgı olupta hamıle kalan ınsanlar bana umut oluyor bızle paylastıgın ıcın saol canım

paylastigin icin saol canim
boyle seyler duymak insana umut veriyor
benimde esimde 13 14 te translokasyon var ama ben 2 senedir hic hamile bile kalmadim
hamilelik duygusunu bile yasamadim yani
bazen olsemde kurtulsam diyorum
allah herkese hayirlisini nasip etsin

canım ölmek çaremi neden böyle karamsar düşünüyorsun........... sakın kendini bırakma yazık değilmi......... hayat herşeye rağmen güzel........... herşeyde bir hayır vardır vakti zamanı gelince inşallah hepimiz anne olucaz......... bende kendiliğinden hamile kalamıyorum...........ama herşeye rağmen umudum var

günaydın kızlar niye bukadar umutsuzuz moralimizi yüksek tutalım moral işi bizim tedavilerimiz kardelen ölünmüyo be canım 3ay önce bugün okadar yalvardımki allahım ona bişey olmasın bana olsun diye hamileliği böyle yaşamakta çok kötü be canım keşke hiç hamile kalmasaydım dediğim okadar çok olduki isyan etmedim niye bizim başımıza bugeldi diye ama zor bu tüp bebek işi bukadar çok isteyip anne baba olamamak çok zor ama biz hiç pes etmicez meleklerimiz için moralimizi çoook yüksek tutucaz allahım bigün göndericek meleklerimizi:Saruboceq:

biliyomusunuz allaha yalvariyom bazen ruyamda bari gormek icin
ne biliyim ruyamda hamile kaliyim yada ruyamda bi cocuk anne desin bana
ama bu nasil biseydirki ruyamda bile goremiyom....
bi cocuk anne deyince icim aciyo
her ay adet gordugum ilk gun karnimi delik desik etmek istiyom
hep dusunurdum benim cocugum nasil olurki diye
simdi okadar zor oluyoki o cocugun olamayacagi ihtimalini bile dusunmek
bazen diyomki ruya bitecek kabus desin bana biri diye ama bu kabus hic bitmiyo............

kardelen cok isyan ediyorsun...Allahin bi imtihani diye düsün...
ben kizima hamile oldugumda neler düsündüm bi bilsen...cocugun sakat dünyaya gelcek dediklerinde benim dünyam nasil yikildi bi bilsen..ama isyan etmedim..Allah verdi dedim...cocugum dünyaya geldi daha ufacikti 28 haftalikti..3. gün ameliyata aldilar nasil dayandim bi bilsen..Allah verdi onun kuvvetini...cocugumu ben 4 defa kaybediyordum...hep ölcek dediler nasil dayandim bi bilsen...bana anne diyemiyor yüreyemiyor..yemek yiyemiyor kafasini tutamiyor bunlar daha zor be canim...cocuk dogupta onun böyle cektigini görmek daha zor...bi gün ölecegini bilmek cok zor...ne mutlu sanaki Allah seni bu sekilde imtihan etmiyor...ben pes etmedim..bu halde bile tüp bebek tedavisine basladim..yavrumu gurbet ellerde hastanelerde birakip geldim türkiyeye...Yalvardim rabbime..cocuklarimi kavustursun diye...Rabbim nasip etti...hic bi zaman isyan etme..sabir en büyük nimet...benimde yasim daha ufak ama yinede herzaman bu imtihani hayirlisiyla gececegime inaniyorum

kızlar merhaba nasılsınız?zümmincim diğer topiklerden okuduğum kadarıyla kızın rahatsızlanmış çok geçmiş olsun canım.rabbim yavrularını sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla sana bağışlasın.
nurcandan hala haber yok değilmi?
kardelen canım seni buradaki herkes anlıyordur eminim.çünkü bu topikteki üyelerin çoğunda traslokasyonvar.seni en iyi anlayanlardan biride benim.çünkü benim eşimde de 13.14 kromozomlarda translokasyon var.4. denememde hamileyim rabbime çok şükür.umudunu kaybetme ve çok dua et.Allah emanet olun sevgiler...

kızlar merhaba
herşey yolundadır inşallah hepiniz için
kardelen canım bak seçtiğin nick bile ne kadar özel bir isim... ne kadar umut verici ve imkansız bir güzelliği simgeliyor.. ve ne kadar değerli.. karları delip çıkan o nadide çiçek... bizim bebekler de böyle işte... zor, hem de diğer tüp bebek tedavilerinden iki kat zor... bu süreçte ihtiyacımız olan şey sabır ve sevdiklerimizin desteği.. canım Allaha dua et ve de herzaman ama herzaman şükret çünkü beterin beteri her zaman var...
biz imkansız gibi görünen bir mucizeyi gerçekleştirmek için uğraşıyoruz... umudunu koru diye söylüyorum... bu kadar zor bir tedavi ile bak sadece bu forumda kaç tane hamile var.. demek ki o kadar kendini yıpratacak bir şey değil..
bir de şöyle düşün, en azından sorunumuz belli ve bir çözümü var... ya teşhis bile konamasa ve sebepsiz infertiliten tedavi görseydik...
canım dedim ya her zaman şükredecek bir şey var...
Rabbimin izniyle hakkımızda en hayırlı olan sonuç bizi bulacak ve emeklerimizin karşılığını bir şekilde alacağız...
geçen gün ayşe özkanın mesajından sonra bir de diğer başlıktaki arkadaşın genartta anlattıklarından sonra bunalıma girdim, akşam yemeği yemeden yattım.. üstüen sabah yataktan kalkmadım... saat iki gibi eşim artık 50. kez odaya girip bana neyim olduğunu sorduğunda dayanamadım hıçkıra hıçkıra ağladım... yapmayalım tüp bebek kendimiz deneyelim, korkuyorum dedim...
beni öyle güzel teselli etti ki...
herkesin kaderi farklı farklı.. isyan etmeyip biz üzerimize düşeni yapacağız dedi...
güç verdi bu bana, kalkıp elimiz yüzümü yıkadım dimdik ayağa kalktım, dua ettim Allaha, kabul etsin aşure yaptım.. böyle güzel şeylerle uğraşarak günümü geçirdim, o kadar rahatlattı ki...
sen de içini ferah tut canım
seni en iyi anlayan insanlar bizleriz unutma...
içine de atma burda paylaş canım
Allaha emanet ol ...

kızlar bu arada ben bu gazla ankaraya merkezlerle görüşmeye gideceğim de doktor muayene etmek için adetli olmamızı istiyor.. ilk muayeneye ne zaman gideyim sizce
kısmetse ocak sonu şubat başında başlamak istiyorum.. müdürüme de söyledim ben şubat ayında yokum diye
hadi hayırlısı

canım ya senle karşılaşamıyoz bi türlü bü sanal alemde nasılsın görüşmeyeli.ankarada hangi merkezle görüşmeye gideceksin?ben ilk gittiğimde adetim yeni bitmişti ama bazı dr lar dediğin gibi adetin 3. günü görmek isteyebiliyo.gideceğin merkezin druna sormalısın bence.sağlıcakla kal canım. sevgiler...

kızlar merhaba
herşey yolundadır inşallah hepiniz için
kardelen canım bak seçtiğin nick bile ne kadar özel bir isim... ne kadar umut verici ve imkansız bir güzelliği simgeliyor.. ve ne kadar değerli.. karları delip çıkan o nadide çiçek... bizim bebekler de böyle işte... zor, hem de diğer tüp bebek tedavilerinden iki kat zor... bu süreçte ihtiyacımız olan şey sabır ve sevdiklerimizin desteği.. canım Allaha dua et ve de herzaman ama herzaman şükret çünkü beterin beteri her zaman var...
biz imkansız gibi görünen bir mucizeyi gerçekleştirmek için uğraşıyoruz... umudunu koru diye söylüyorum... bu kadar zor bir tedavi ile bak sadece bu forumda kaç tane hamile var.. demek ki o kadar kendini yıpratacak bir şey değil..
bir de şöyle düşün, en azından sorunumuz belli ve bir çözümü var... ya teşhis bile konamasa ve sebepsiz infertiliten tedavi görseydik...
canım dedim ya her zaman şükredecek bir şey var...
Rabbimin izniyle hakkımızda en hayırlı olan sonuç bizi bulacak ve emeklerimizin karşılığını bir şekilde alacağız...
geçen gün ayşe özkanın mesajından sonra bir de diğer başlıktaki arkadaşın genartta anlattıklarından sonra bunalıma girdim, akşam yemeği yemeden yattım.. üstüen sabah yataktan kalkmadım... saat iki gibi eşim artık 50. kez odaya girip bana neyim olduğunu sorduğunda dayanamadım hıçkıra hıçkıra ağladım... yapmayalım tüp bebek kendimiz deneyelim, korkuyorum dedim...
beni öyle güzel teselli etti ki...
herkesin kaderi farklı farklı.. isyan etmeyip biz üzerimize düşeni yapacağız dedi...
güç verdi bu bana, kalkıp elimiz yüzümü yıkadım dimdik ayağa kalktım, dua ettim Allaha, kabul etsin aşure yaptım.. böyle güzel şeylerle uğraşarak günümü geçirdim, o kadar rahatlattı ki...
sen de içini ferah tut canım
seni en iyi anlayan insanlar bizleriz unutma...
içine de atma burda paylaş canım
Allaha emanet ol ...

pgt06 arkadaşım kendini bu kadar üzme nasipten ötesi yalan bu hayatta. bizim birinci denemede 3 emriyo pgd ye girdi fakat sağlıklı bulunamadı. 2. tüp bebek denemesinede kasımda başlamayı düşünüyoduk(raporlu 2. deneme). 1. denemeden sonra 1 ay korunmadık o ay da hamile kaldım. umutsuzca doktora gitmiştik rabbime şükürler olsunki kalp atımı duyduk bu seferde amniyosentez sonucuna kadar ya bi anomali varsa diye stres içinde 4 ay geçti. bebeğinde eşim gibi taşıyıcı olduğunu öğrendik . dengeli geçtiği için bebekte bi problem olmayacağını, sağlıklı beklediklerini söyledii genetik uzman. eğer anomali olsaydı çok büyük vicdan azabı duyardım ve aldıramazdım. Ben inanıyorumki Rabbim hiç ummadığın anda mucizesini gönderiyor. biz sadece sabırla hayırlısını dileyelim. Allah hepimiizin yardımcısı olsun.

günaydın kızlar...........hepimiz aynı şey için uğraşıyor ve aynı çabayı gösteriyoruz........... hamile olanlar için seviniyoruz umudumuz artıyor............ negatif olanlar için üzülüyoruz çünkü nasıl bir duygu ve buhran hali olduğunu hepimiz yaşadık biliyoruz........... ama bunlar gibi ortak olması gereken bir duygumuz varki bence olmazsa olmazımız umut ve sabır............. biliyorum çok zor ama bir şekilde kendimizi teselli etmeliyiz.......... ben hergün belki 1000 defa eşime 'aşkım bizim çocuğumuz olacakmı sence' diye soruyordum ilk zamanlar.......... o bana sabırla hep tabi olacak bitanem sen yeterki üzülme diye hep teselli verdi.......... baktım ki zamanla bende sormamaya başladım.......... neden tatmin olmuştum ve kendimi inandırdım bebeğim olacağına.......... dualara kürlere verdim kendimi, zamanı kitap okuyarak geçirdim..........çok şükür şimdi daha iyiyim ve inşallah ocak ayında 3.tedavim için başlıcam tekrar.......... lütfen en umutsuz anınız da bile kendinizi mutlu edecek bir sebep bulun, yoksa bile hayal edin, inanın yoksa hayat çok çekilmez olur........... yeni bir yıla giriyoruz bugünlerde........... dua edelim inşallah yeni yıl bize hayırlı, sağlıklı ve sıhhatli evlatlar, mutluluk ve huzur getirsin

simge ne güzel temennilerde bulunmuşsun. Amin. ınşallah Rabbim bize de hayırlısıyla annelik duygusunu tattırır...

merhaba kızlar nasılsınız hepinizin yeni yılını kutluyorum. bu yepyeni yılda hepimizin anne olmasını diliyorum. kimbilir belki seneye bu zamanlar bebişlerimiz kucaklarımızda olur. herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle mutlu yıllar...

kızlar slm ben geldim::KK43:(((((( ama size iyi haber veremicem dünsonuç aldım kocaman bir negatif izmire döndük hemen sanırım ben yine depresyondayım doktorum 1 yıl ara vermemizi söylemiş eşime zaten benim birdaha kaldıramm bukadar sıkıntıyı çok zor günler geçirdim dünden beri ağlıyorum çünkü yapacak hiç bişey yok oysa ki çok sağlıklı ikitane transfer edilmişti nasipten öteye yol yokmuş rabbim sabrını versin bana dün dünya başıma yıkıldı hele kocamı ağlarken görmek daha kötü etti beni ben onun baba olması için koşturdum bütün sıkıntılara katlandım çünkü çok iyi bir koca eminim iyi bir baba olacaktı nasip değilmiş bir danaki sefere bile diyemiyorum çünkü gücüm yok hem maddi him manevi bu arada kan testim sadece 4 çıkmış yarın tekrar yaptıracam kesinlikle negatif çıkacak ama olsun sonra ilaçları bırakıp adet olacam yani bebek defteri kapandı bizde sanırm
sizlere umut olmak için çok dua ettim allahıma napalım nasip değilmiş inşş sizler güzel haber alırsınız inşşşş

geçmiş olsun canım. seni en iyi bizler anlıyoruz. ne söylesem seni teselli etmez. ama zamanla hafifliyor acısı. Rabbim büyüktür, inşallah en hayırlı zamanda bizlere de sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip eder...

X