Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Simdiye kadar canim hic saglikli cikmadi...
8. Denemesinde sağlıklı embriyo bulunup gebe kalan var örnekleri de çok. İnşallah o kadar da uzun sürmeyecek ama illa bir tanesi sağlıklı bulunur sadece sabretmek ve dua etmek. Hepimiz elimizden geldiğince yapıyoruz herseyi, gerisi Allahtan. Rabbim ol derse olur. Yeterki İnan canım. Sende sağlıkla bebeğini kucağına alınca mucizeni burda anlatıp bizim gibilere umut olacaksın inşallah.

Insallah canim insaallah

Merhabalar arkadaşlar bir süredir burada yazılanların çoğunu okumakla meşguldüm ve sonunda ben de yazıyorum. Ben kromozom anomalisi sebebiyle ( ilki triploidi -69 kromozomlu- ikinciside turner sendromlu -45,x-) iki bebek kaybettim. Şu an hem tüp bebek uzmanı prof. Dr. Faruk buyru ya hemde perinatolog prof. Dr. Murat yayla ya gidiyorum. Eşim ve bana kandan kromozom analizi yapıldı ikimizinki de normal çıktı. Doktorlarım üst üste kötü şans olduğunu bizden kaynaklanmadığını söylüyorlar. Fakat yine de genetik danışma önerdi faruk bey. Testlerimizi genetiks diye bir laboratuvarda yaptırmıştık orada hakan beyi önerdi. Yarın 11 de randevum var. Amh ım 0,85 düşük olduğu için yumurtalıklarımın yaşlanmış olabileceğini söyledi murat bey. Bundan dolayı da pgt önerdi... aranızda benim gibi farklı farklı sebeplerle kromozom anomalili bebek kaybı yaşayanınız var mı? Yada amh düşüklüğü gerçekten buna sebep olabilir mi?

Benim de bebegimin Kalbi durmustu turner sendromlu idi. Kotu sans pgd gerek yok dedi doktorum ancak ben yine De istedim. Su an 31 haftalik gebeyim. Pgd den uc embriyo da saglikli geldi. Bu arada amh 0,3 idi.
Bana nasıl bir umut olduğunu anlatamam! Çok sağol arkadaşım Tam yine evde umutsuz umutsuz ağlarken cevabın yüzümü güldürdü.. Rabbim sağlıkla kucağına versin inşallah senin de bebeğini.. sen de bizlere dua et olur mu? Hamilelerin duası kabıl olurmuş. Ben hamileyken gün içinde durmadan dua ederdim isteyen herkese Rabbim versin diye.. ama nasip değilmiş bana da demek ki.. meğer aslında kendim için de dua ediyormuşum bilmeden

Ilk basta 0,3 amh benim De Cok moralimi bozmustu. Doktorum sakin ol onemli olan sayi degil kalite, az yumurta olursa havuz yapariz her seyin bir caresi var demisti. Moral motivasyon Cok onemli. Sen temiz beslenmeye calis guzel seyler dusun. Gerisini De doktoruna birak. Her gun dua ediyorum Allah her isteyeni saglikli bir bebek sahibi yapsin diye. Allah dermansiz dert vermesin.

Benim sonuç olumsuz geldi 3 20 22 problem varmış zaten tek embriyoydu şans yoktu benim genetik problemimden kaynaklı değilmiş herkeste olabilen şeylermiş ne çok istemiştim sonuç olumlu gelsin herkese umut olsun ama nasip değilmiş allahım kızıma sağlıklı ömür versin iki ay sonra son kez deneyeceğim değişen hiç bir şey olmayacağını bile bile yaşayıp göreceğiz herkesin çok mutlu olması dileğiyle yüreğinizdekiler gerçekleşir inşallah kucağınız sağlıklı evletlarla dolsun benim içinde dus edin olur mu

Canim hepinize dua edecem allahin izniyle rabbim isteyen herkese versin.. uzulme insallah birdahakine guzel haberlerini aliriz. Sende banaa dua et

Aminnnn

Kızlar ben dün gittim genetik danışmana. Tam bir saat görüştük. Kayıplarımın ikisindeki kromozom problemlerinin birbirinden çok bağımsız olduğu için durumu şanssızlık olarak değerlendiriyor o da tüp bebek doktorum ve perinatoloğum gibi.. seçim size kalmış ister pgt (nsg) ister normal uoldan bir deneme daha diyor.. öyle kararsızım ki çok korkuyorum. Pgt yapılsa da %1-5 arası kormozom anomalisi saptanamayabiliyormuş.. yaşadığım şeylerin ihtimalleri o kadar düşüktü ki bu yüzde bile benim için eğey fazla gibi geliyor.. ne olur bana bir akıl verin siz olsanız ne yapardınız?

5 bebeğimi kaybettim farklı haftalarda elimde malesef bebeklere ait genetik test yok ama eşimle benim tüm testlerimiz yapıldı temiz pgt sınırlı sayıda gene bakarken ngs tüm kromozomları tarar banada 2 seçenek sunuldu ya devam yada tüp bebek 29 yaşımdayım ve daha fazla bebek kaybetmeden ngs deneyeceğim kula doğru

Hayırlısı olsun inşallah hakkında cnm. Benim eylüle kadar karar vermem gerek bir sonraki adette ona göre başlayacağız... ama çok kararsızım. Ya nag yada normal yolla deneyeceğiz. Doktorum normal yolla denerseniz %70-80 sağlıklı bir şekilde doğar üçüncüde diyor. Ama ben çok korkuyorum.

Bana da öyle denmişti 5.bebeğimi de kaybettim o yüzden doğal düşünmüyorum artık

Aynı durum bende de mevcut 4.de olur dediler bizim kromozomlar temiz olunca.ama cesaret edemedim pgt yaptırma yolundayız
Pgt değilde ngs yaptırmak daha avantajlı tüm kromozomlara baktırmak açısından
Bizimde kromozomlar temiz aklınıza gelemeyecek testleri de yaptırdım hiç bir sorun yok ama doktorun dediği gelişme sorunu var ve bunun çözümü de genetik

Nus 5.güne gidebilen embriyolara yapılıyor.benim embriyolarom az.3.günde donduruldu.5.gün2 kadar gidemeyen olursa boşa gitmiş olacaklar.sağlıklı olsa bile labta yaşayamayabiliyor.o yüzden 9lu pgt yapıtırıypruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…