-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #51.521
Maalesef hiç amı yaptırtmadılar bana.yapıldıysa da hatırlamıyorum sıkıntı yok demişti doktorum e2 eşi vsvtestlerimde.yaş 29 tek yumurtalığım uyarılmıyor ondan az yumurta çıkıyor opu da.yoksa sağda ve solda foliküler iyi görünüyorYaşınız kaç amh testi yaptırdıysanız onun sonucu ne
Bana hiç bir doktor yaptırmana gerek yok demişti ben nolur nolmaz 5.ci de gidince yaptırmak istedim rezerv mi azalıyor kalite düşük ondan mı kaybediyorum diye çok şükür sonuç gayet iyi bende birkaç gün önce 29 yaşıma girdimMaalesef hiç amı yaptırtmadılar bana.yapıldıysa da hatırlamıyorum sıkıntı yok demişti doktorum e2 eşi vsvtestlerimde.yaş 29 tek yumurtalığım uyarılmıyor ondan az yumurta çıkıyor opu da.yoksa sağda ve solda foliküler iyi görünüyor
Kaç tane toplanıyo sizden pekiBen de 28 yaşındayım doktorum iatemişti geçen sene ve 0,85 çıktı
Henüz tüp bebeğe başlamadık..Kaç tane toplanıyo sizden peki
Canim tedaviye baslamissin hayirli olsun..imsallah bu sefer saglikli bulunur.kac tane yolladin?Simdiye kadar canim hic saglikli cikmadi...
Cok sagol canim insaallah..Canim tedaviye baslamissin hayirli olsun..imsallah bu sefer saglikli bulunur.kac tane yolladin?
Ilk denemelerde neden olmadi canim kolay saglikli embiriyo buldun muKızlar kesinlikle ngs yaptırın. Madem tedaviye giriştiniz ngs yaptırın. Bütün kromızomlara bakılıyor. Hata payı yüzde 1 yüzde 2.O da çok zor bir ihtimal. Kesinlikle umutsuz düşünmeyin. Bunu size özellikle söylemeyi borç biliyorum kendime. Ben de birkaç sene evvel umutsuz düşünürken hatta en nefes alamadığım zamanlarda buraya baktım. Değişik hikayeler okudum ve sonuçlarına baktım genellikle umutlandım. Bir anda biri çıkıp güzel hikayesini yazdığında tekrar ayaklandım.Tedaviye başlamamdaki ennn büyük etken bu topic oldu kesinlikle.. Bana büyük cesaret verdi. İki tedavi gördüm pgt ile. Olmadı artık bir yandan normal düşünürken bir yandancesaret te edemedim. Yaşadığım korkular yetmişti. 3.tedaviye başladım ngs yöntemiyle. Elde avuçta ne varsa gitti iyiki de gitti. İkizlerim var çok şükür. Geçen gün de yazdım olmayacak diye birşey yok. Pes etmeyin rabbimin izniyle sonu gerçekten çok güzel oluyor..
Ilaclar genetigi bozuyor mu diyor doktor ? Ben doktora sordum bana hayir genetige zarari yok ilaclarin demistiEşim ve bende kromozom bozukluğu yok ama yumurtalarda trizomi oluyor. Bugüne kadar toplanan tüm yumurtalarimdan trizomi çıktı malesef. Dün tekrar yumurta toplandı. 3 tane aldık dedi doktor. 5 güne giderlerse ngs ye gidecekler. Doktorum bu sefer baya az ilaçla yapti. Klomen ve çok az gonal f kullandim. Bakalim hayırlısı diyorum. Artık hayırlısıyla sonuca ulaşmak istiyorum. Allah yardımcımız olsun.
Valla bana iki doktor da aynı şeyleri söyledi. yüksek doz ilaçlar yumurtanın kalitesini ve genetigini bozabiliyor dediler. Eskiden günde 450 mg iğne vuruluyodum bu sefer iki günde bir 150 vurundum. Bakalım ngs den bu sefer ne çıkacak göreceğiz ilaçların etki Edip etmedigini.Ilaclar genetigi bozuyor mu diyor doktor ? Ben doktora sordum bana hayir genetige zarari yok ilaclarin demisti
Insaallah rabbim saglikli verir. Ben 3 tedavi oldum toplam.15 embiriyo ptg gitti ve hic saglikli gelmedi.. tasiyiciyim ama ben.. ve doktor daha fazla embiriyo olsun diye git gide doz artirdi. Ilk gunde 150 ile baslamistim 200e cikti. ..Valla bana iki doktor da aynı şeyleri söyledi. yüksek doz ilaçlar yumurtanın kalitesini ve genetigini bozabiliyor dediler. Eskiden günde 450 mg iğne vuruluyodum bu sefer iki günde bir 150 vurundum. Bakalım ngs den bu sefer ne çıkacak göreceğiz ilaçların etki Edip etmedigini.
Canm ilk denemeler neden olmadı bilmiyorum ama yaşadıklarımı düşününce bir iki ihtimal verdim. Size de söyleyim, ilk denemede çookk aşırı sıkışıktım afedersiniz çatlayacaktım artık. Transfer sırasında çok sıktım kendimi işlem biter bitmez drumun da onayıyla wcye gittim hemen. Odam da yakın değildi yürüyerek gittim. Evde hiç dikkat etmedim. Myom da vardı bu arada. Tutmadı.. İkinci denemede transferden bir saat önce falan su içmiştim öyle sıkışık değildim ama hafif wc ihtiyacı da vardı. Dra söyledim sıkışık değilim diye. Ultrasondan baktı iyi görünüyorsun dedi. Sedye rica ettim bu defa. Transfer sonrası sedyeyle yatağıma gittim 15 20 dk dinlenip eve gittim özel araçla. Bu defa daha çok dikkat ettim. Pozitifi gördük ama değerim katlamadı.Hemen ardından Myom vardı myomu aldırdım. Bu defa ngs yöntemi uygulandı. Sedyeyle yatağıma gittim. Yine çok sıkışık değildim. 2 saat dinlenip wcye geçtim. Eve gidip bu defa çok daha dikkat ettim. Günde bir büyük bardak taze sıkılmış havuç suyu içtim, ananas yedim bir iki dilim. Fındık, badem, kabak çekirdeği yedim. Çok şükür pozitifi gördük. Değerim yine katlamazsa diye korktum. Güzel katlanmıştı. Hep kaybetme korkusu vardı ama çok şükür rabbim kucağıma almayı nasip etti. Yürekten diliyorum darısı size olsun. Gerçekten ben artık inanmıyordum olacağına inanamıyordum yani. Allah bu güzel duyguyu hepinize yaşatsın. Yeterki vazgeçmeyin lütfen olacağına ben çok inanıyorum. Çünkü ben de tam vazgeçmek üzereyken bir daha denemek istedim şansımı ama pozitif alacağıma pek inanmıyordum. İyiki denemişim diyorum. Hikayesi kötü biten pek yok burda. Siz vazgeçmeyin.Ilk denemelerde neden olmadi canim kolay saglikli embiriyo buldun mu
Biz eşime yaptırdık. Tüp bebek doktorum gerek YoK demişti ama ürolog bir arkadaş atlamayın onu dediği için emin olalım dedik yaptırdıkArkadaşlar eşiniz sperm dna hasarı testi yaptırdımı embriyo kalitesini etkiliyormuş soerm testi normal sonuçta olsa da dna hasarı olabiliyormuş bizde yeni öğrendik keşke ilk baştan söyleselerdi o kadar emek umut para boşa gitmezdi neyse sağlık olsun
Merhaba bende de 11 22 dengeli translokasyon var. Siz taşıyıcıyım yazmışsınız internette pek bişi bulamadım frkı nedirInsaallah rabbim saglikli verir. Ben 3 tedavi oldum toplam.15 embiriyo ptg gitti ve hic saglikli gelmedi.. tasiyiciyim ama ben.. ve doktor daha fazla embiriyo olsun diye git gide doz artirdi. Ilk gunde 150 ile baslamistim 200e cikti. ..
Sende toplam kac ptg gitti ?
bizde sperm dna hasar testinin sonucunu yeni aldık henüz doktora gösteremedik. Ama sonuçta yuzde 20 hasarlı ve yüksek risk yazıyor. Bu sonuc için eşimin tedavi gormesi gerekecek diye düşünüyoruz.SIzin bilginiz varsa yardımcı olabilir mısınız? Bilgi paylaşımı anlamında.Biz eşime yaptırdık. Tüp bebek doktorum gerek YoK demişti ama ürolog bir arkadaş atlamayın onu dediği için emin olalım dedik yaptırdık