Kavimlergocu
Beni kıskananlar çatlasın çekemeyen halat taksin🌺
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 25 Ağustos 2016
- 5.917
- 8.325
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #50.921
Çok zor evet kumar gibi ben de iki deneme yaptım şimdi ara verdim hem maliyet hem yoruldumInsaallah canim insaallah..
Insan uzuluyor ne zormus...
Ben ama sık yaptirdim diye azaldi diye dusunuyorum.. cunki yuzumde renk kalmadi.. vitaminsiz dustum gibi geliyor
Sende sorun neydi canim unuttumÇok zor evet kumar gibi ben de iki deneme yaptım şimdi ara verdim hem maliyet hem yoruldum
Eşim de 2_3 . kromozom larin da tranklasyon varSende sorun neydi canim unuttum
Saglikli cikti mi..Eşim de 2_3 . kromozom larin da tranklasyon var
Bir mozaik varSaglikli cikti mi..
Neden bu kadar sik yaptnz 5 6 ay ara verseydinz keskeInsaallah canim insaallah..
Insan uzuluyor ne zormus...
Ben ama sık yaptirdim diye azaldi diye dusunuyorum.. cunki yuzumde renk kalmadi.. vitaminsiz dustum gibi geliyor
Doktor sık yaptirmanin zarari yok dedi o yuzden...Neden bu kadar sik yaptnz 5 6 ay ara verseydinz keske
Canım inşallah sağlıklı gelir. Bencede sık yaptırmışsın. Rahimde yumurtalıklarda vücutta yoruluyorDoktor sık yaptirmanin zarari yok dedi o yuzden...
Pgt hakkında bilgim yok birde hangi şehirlerde yapılıyor???Bir mozaik var
İlk sayfa da baya bir düzenledim hikayemi orda görebilirsin tekrar tekrar anlatmak yoruyor beni hem de hatırlatıyor .
Birilerine yardım etmek istiyorum ama anlatırken de kendim sürekli aynı durumu yaşıyorum yeni yeni toparladim.
Bir çok şehirdeki bir çok Merkezde yapılıyor .genetik inceleme . Kromozomlara bakılıyor .Pgt hakkında bilgim yok birde hangi şehirlerde yapılıyor???
Tüp bebek merkezin senin embriyondan biyopsi alıp Ankaradaki anlaşmalı bir genetik lab a gönderiyor canım. geneli böyle.Pgt hakkında bilgim yok birde hangi şehirlerde yapılıyor???
Canım sonucundan haber geldi mi?Gercekdenmi.bir tek bende bu kadar gec cikdi saniyodm.evet stres etkiler biliuorm ama elimde deyl zaten tranfer hazranda olcak saglikli bulursak ama bilmek istiyorm cikicakmi cikmiycakmi belirsizlik yoruyo beni
Evet gercekten bende merak ediyorum insaallah hayirli sonuclar gelir..Canım sonucundan haber geldi mi?
Canım anlatmak istediğin şey doğal siklusta havuzda biriktirme yapıyorlar. yumurta rezervi az olanlarda yapılıyor bu işlem her ay sağlıklı gelişen yumurtanı alıp topluyorlar. ama epey meşaketli bir süreç. Ama boyle bir yöntem var.Kizlar ignesiz tedavi gorsem yani Yumurtayi cogaltmadan ayda sadece 1 tane olan yumurtayi alsak birlestirsek nasil olur?
Benim en cok merak ettigim spontan hamile kalmis olsaydim .. ve spontan hamilelikte aldigim sonucu ignesiz tedavidede ayni alirmiydim.. sonucta tek bir yumurta var..
yani ayni yumurta spontan veya tup bebekle ayni sonucu verirmiydi. ( ayni sonuc derken genetikten bahsediyorum, saglikli olmasindan)
Teşekkürler canımTüp bebek merkezin senin embriyondan biyopsi alıp Ankaradaki anlaşmalı bir genetik lab a gönderiyor canım. geneli böyle.
Canım anlatmak istediğin şey doğal siklusta havuzda biriktirme yapıyorlar. yumurta rezervi az olanlarda yapılıyor bu işlem her ay sağlıklı gelişen yumurtanı alıp topluyorlar. ama epey meşaketli bir süreç. Ama boyle bir yöntem var.
Allah yardımcın olsun öncelikle canım. Daha iyi anladım seni şimdi. bilemiyorum ama ilaçsız havuz yönteminde yine genetik embriyo taraması yapılabilirse eğer neden mümkün olmasın sağlıklı kromozomlu embriyo bulunursa hamile kalabilirsin bence. Sende ngs işlemi zorunlu hale geliyor sanırım bu durumda. Çok sabır gerektiren bir süreç olacak senin için.Evet canim benim cocugum oluyor translokasyon tasiyiciyim. Ve down sendromlu kizim var. Hic saglikli embiriyo bulunamadi simdiye kadar.. etrafimdakiler kendin hamile kal ilaclar bozuyodur embiriyoyu diyor. Tabi ne kadar dogru bilmiyorum. Ve ben dogal hamile kalmaktan coook korkuyorum.
Sorum şu: havuz yontemi yaptirsam dogal ignesiz oldugu icin. Sizce iyi sonuc alirmiyim?
Ve kendiligimden hamile kalmis olsam havuz yontemindeki aldigim sonucla ayni sonucmu alirim?
(Tek ve ayni yumurta oldugu icin)
Yoksa ayni sonuc olmazmi birlestirme yontemi farkli oldugu icin..?
Havuz yontemiyle hamile kalmis olsam veya kendim hamile kalmis olsam embiriyonun genleri aynimi olur en cok bunu merak ediyorum.
Umarim aciklayici anlatabilmistirim
Evet her turlu genetike salacam embiriyoyu fakat havuz yaptirirsam sansim artar mi diye dusunuyorum ilacsiz oldugu icin. Spontan hamilelikle esdeger olurmu en cok bunu merak ediyorum. Doktor bile bu soruma cevap veremiyor...Allah yardımcın olsun öncelikle canım. Daha iyi anladım seni şimdi. bilemiyorum ama ilaçsız havuz yönteminde yine genetik embriyo taraması yapılabilirse eğer neden mümkün olmasın sağlıklı kromozomlu embriyo bulunursa hamile kalabilirsin bence. Sende ngs işlemi zorunlu hale geliyor sanırım bu durumda. Çok sabır gerektiren bir süreç olacak senin için.
Aslında beslenme gıda takviyeleri ile vücut direncini yüksek tutarsan doğal yumurtan daha güçlü olabilir. Neden olmasın ki. Doğada da doğal olanı tercih ediyoruz her zaman. Sen kendi aklın kalbin birlikte ne diyorsa ona inanıp ona güvenerek başla canım. İnsan kendi için iyi olanı kendi daha iyi biliyor. İçine sine sine olmalı ki daha güçlü olarak bu sürecin altından kalkabilesin. İlaçsız olduğundan bence normal hamileliğe yakın olursun tek farkın genetik tarama yapılması.Evet her turlu genetike salacam embiriyoyu fakat havuz yaptirirsam sansim artar mi diye dusunuyorum ilacsiz oldugu icin. Spontan hamilelikle esdeger olurmu en cok bunu merak ediyorum. Doktor bile bu soruma cevap veremiyor...