Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

kızlar bahsi geçen arkadaş benim o kadar moralim bozukki ağlamaktan gözlerim şişti anca geçtim pc başına... 10 gün sonra tüpbebek tedavisine başlıycam ..2 başarısız tüpbebek tedavim var bu 3. olacak doktor bu sefer kromozom tahlili istedi ..sonuç çok iyi değil hocayla konuşmuş bu sonucu doktorlar tutunmama sebebi olarak görebiliyorlamış ..doktor sormuş eşime kardeşlerimde engelli olan varmı diye sormuş (iki kardeşim işitme engelli) eşim iki kardeşimden bahsetmiş sizinde %25 işitme engelli doğabilir demiş doktoryarın bir tahlil daha verecem tahlilin ismini not etmiş doktor ( doktor yazısı olduğu için okuyamıyorum) ...eşime pgt işlemi önermiş genetik dokToru ...şimdi bizim tüpbebek doktorun aramasını bekliyoruz sonucu ona faksladık bakalım o ndiycek
bu arada sonucum aynı şöyle yazıyor
karyotip:46,XX,1qh+ seyhancım kusura bakma o moral bozukluğundan q harfini g olarak okudum sana bacım

yorum:sitogenetik analiz istemiyle laboratuvarımızda gönderilen hastaya ait materyalden elde edilen metafazlarda herhangi bir sayısal veya groos yapısal kromozom anomalisi gözlenmemiştir..1. kromozomun heterokromatin bölgesinde gözlenen artış polimorfizim olarak değerlendirilmektedir. genetik analiz sonuçlarının aileye genetik danışma eşliğinde verilmesi uygundur.

Canım ya insan üzülüyor tabi. Öğrendiğimiz gün biz de üzülmüştük. Ama ne güzel bak tutunmama nedeni bu olabilirmiş. Çözüm bu ise pgt yapılabilir. Nerede olacaktı tedavin?

ya kıslarr lütfen yenileme yapmaktan başım döndüü arkadaşımızın yazısınaa bilen birisii cvp yazsaaaaaa ne güzel olurrrrr

canım bir embriyo sağlıksızsa tutunma ihtimali düşer.drun bunu söylemek istemiştir eminim.pgt ile sağlıklı embriyo seçilip öyle yerleştirilecek.inşaallah bu defa hayılısıyla sağlıkla kavuşursun bebeğine yada bebeklerine...

Canım ya insan üzülüyor tabi. Öğrendiğimiz gün biz de üzülmüştük. Ama ne güzel bak tutunmama nedeni bu olabilirmiş. Çözüm bu ise pgt yapılabilir. Nerede olacaktı tedavin?
antalya tüpbebek merkezinde olacaktı ama orda bu işlem yapılıyormu bilmiyorum doktorum aramadı henüz az önce sekreterle konuştum şehir dışındaymış yarın döneceklermiş bana ..bu işlemin maliyetli olduğunu biliyorum ortalama ne kadar tutuyor biliyormusunuz?

benim doktorumla konuşma imkanım olmadı canım genetik hocası söylemiş eşime ...inşallah canım inşallah .. o kadar yoruldumki artık isyan etmeye başladım Allah afetsin

ya kıslarr lütfen yenileme yapmaktan başım döndüü arkadaşımızın yazısınaa bilen birisii cvp yazsaaaaaa ne güzel olurrrrr

canım dr açıklamasını yapmış zaten.% 25 işitme engelli olabilir diye.
anneden yada babadan çocuklara geçmiş genetik sorun.dengeli geçerse arkadaşımız gibi taşıyıcı olur, dengesiz gecerse kardeşleri gibi işitme engelli olur.

Yok canım lütfen öyle düşünme. Allah hayırlısıyla nasip etsin. Ne güzel sorun buysaçözülür inşallah. Sorunu bilmemek en kötü olan. Bak ben bugün okudum birazdan bir mesaj kopyalayım. Gülümsedim okurken. Pgt de fiyat yönteme göre değişiyor. Merkeze görede. Genelde anlaşmalı oldukları pgt için yerler vardır bence. Embriyo başına 150 euro, ya da 350 dolar. Yönteme göre. Tabi bazı yerler paket fiyat da veriyormuş...

Herkese merhaba
Öncelikle herkesin Rabbim emeğini boşa çıkarmasın En kısa zamanda isteyenler bebişlerine kavuşsun diye dua ediyorum
Ben 4. denememde şuan maşallah bebişime hamileyim Ve bu dört denemeyi bir yıl içerisinde yaptırdım.Öncesindede 3 aşılama yaptırmıştım.
Umutsuzluğa kapılanlar için şunu söylemek istiyorum hamile kalana kadar özellikle olumsuz sonucu alınca hiç olmayacakmış gibi geliyordu.O zaman olumlu sonuç alanları buradan okuyunca her nekadar motive ediyorduysada karamsarlığa düştüğüm zaman oluyordu Ne bileyim sanki çok zormuş gibi geliyordu.
Üçüncü olumsuz sonucumda çok üzülmüştüm ve ağlayarak Cem beye hiç olmayacakmış gibi geliyor demiştim.Cem beyde herkes hamile kalmadan önce aynı şekilde düşünüyor Birde bakmışsın olmuş O zaman bu açıklama çok basitmiş gibi gelmişti 4. denemeye başlarken şunu söylemişti Her denemede bu sefer kesinlikle olacak şeklinde kendini şartlarsan sonuç olumsuz olunca atlatması zor oluyor Umutsuz olmayacaksın tabiki ama şöyle düşün ""bu sefer yine deniyorum inşallah olur ama sonuç ne olursa olsun ben yine deneyeceğim ve hangi denemede olacak bilmiyorum ama sonunda olacak" Ben 4. denememde böyle düşünmüştüm umutsuz değildim ama sağlığım elverdiği sürece denemeyi bırakmayı düşünmüyordum Hatta belki size garip gelecek ama bu sefer olmazsa diğer denemeyi nezaman yaparız şeklinde eşimle plan bile yapmıştık Başka şansımın olduğunu düşünmek bana güç veriyordu Hatta daha önceki denemelerde iğnelerin dakikasını bile kaçırmazken (pimpirikli biriyimdir) 4. de ilacı unuttuğum zaman bile olmuştu
Arkadaşlar biliyorsunuz kadının yaş faktörü önemli olduğu için lütfen alınan olumsuz sonuçlar sizi pes ettirmesin İmkanlarınız ve sağlığınız el verdiği sürece denemeyi bırakmayın Alınan birkaç olumsuz sonuçtan sonra birkaç yıl ara vermek benim düşünceme göre doğru değil Hiç kimsenin verdiği moral söylediği söz şuan benim yazdıklarım bile kendinizi motive etmenizden daha önemli olmadığını da biliyorum.Ben eşim nekadar destek olsada yinede üzüldüğüm zamanlarda kimsenin acımı anlayamadığını düşünüyordum.Ama zaman geçtikçe kendi kendime moral veriyordum bir dahaki denemeye psikolojik olarak kendimi hazırlıyordum bu daha etkili oluyordu.
Kendinize iyi bakın Dualarım her zaman sizinle arkadaşlar Sevgiler

merhaba kızlar... unuttum gitti burayı kusuruma bakmayın... yazıyım diyorum araya hep birşeyler giriyor.. inşallah herkes iyidir..
sevgiler

yarın vereceğim tahlil işte bu söylediğiniz ,yane taşıyıcımıyım değilmiyim ona bakılacak eğer taşıyıcıysam eşimede yapılacak ondada varsa kesin ve net pgt yapılması şart ama taşıyıcı değilsem gerek yok .. pgt işlemini genetik Doktoru tutunma şansını arttırdığı için önermiş (eşim şimdi böyle söyledi anlamadım yane şimdi karyotip sonucuma göre yapmasamda olurmu bu işlemi)
kafam çok karıştı sizide sıktım bu sorunumla kusura bakamayın..kendi doktorumun yorumunu merak ediyorum o ne diycek acaba
embriyo başınamı fiyat biçiyorlar Allahım sen yardım et bize

merhaba kızlar... unuttum gitti burayı kusuruma bakmayın... yazıyım diyorum araya hep birşeyler giriyor.. inşallah herkes iyidir..
sevgiler

yAZ CANIM LÜTFEN. gÜZEL ÖRNEKLERİ GÖRMEK ÇOK İYİ GELİYOR İNAN...

Merkezin sistemine göre değişiyor...

yaz canım lütfen. Güzel örnekleri görmek çok iyi geliyor inan...

Merkezin sistemine göre değişiyor...

anladım canım ...sizde sorun ne canım (gerçi söylesende anlamyıcam ya )bu topikte olduğuna göre sorun var galiba :26:allah hepimize dermanlarımızı versin inşallah

Kızlar çok şükür beklenen geldi. Yarın saat 11'de hastanedeyim Allah'ın izniyle. Zorlu süreç başlıyor... Dualarınızı eksik etmeyin, çok ihtiyacım var.

hadi hayırlı olsun canım tedavin... iğneleri hiç kaygı etme çok kolay başkasının yapmasından sa kendin daha rahat yaparsın emin ol... ilk iğneni hastanede yaparlar öğrenirsin sen sadece saatlerine dikkat et iğneleri her gün aynı saatte yap... bu zorlu süreç inşallah çok kolay bi şekilde geçer senin için....

anladım canım ...sizde sorun ne canım (gerçi söylesende anlamyıcam ya )bu topikte olduğuna göre sorun var galiba :26:allah hepimize dermanlarımızı versin inşallah

Canım eşimde sorun var benim.Mozaik denilen durum. Kromozomlarının yarısı 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 si de 48 xyy imiş. Cinsiyete bağlı sorunlarmış bizimkisi. Kız olursa yumurtalıkları olmayan kız, erkekte olursa sperm olmayan ameliyatla bulunulan bir durum sanırım azosperm deniyor, ya sağlıklı, ya da eşim gibi görünüşte normal ama mozaik, ya da düşük yapacağım bir durum olacak normal hamile kalabiliyoum çünkü. O yüzden pgt ye başlıyoruz bir hafta sonra...

valla ben sımdı regl olmayı beklıyorum. bu regl degıl tabı bır sonrakı regl olacak ınsallah .
sen coktan sonucunu almıs olacaksın :):)

Ben senden çok umutluyum canım. Bu kez olacak Allah'ın izniyle.

Canım korkma
neden korkuyorsun anlat bakım sen bana

İster istemez bir korku oluyor Zor bir süreç ve ilk deneyimim. Bilinmezlikler korkutuyor...

Çok sevindim canım. Spermiyogram nasıl çıktı peki?

Yarın çıkacak sonuç chnbcim. İnşaallah iyi çıkar.

Sağol canım. Allah razı olsun. Amin inşaallah...

Güzel çıkar inşallah. Her şey çok güzel olsun hepimiz için...

Kedersiz, güzel arkadaşım yapma böyle. Sakın ama sakın umudunu kaybetme. 2 başarısız tedavin olmuş ama bak sorun bulunmuş, bunun için şükretmelisin. Sorunu bulunamayan o kadar çok çift var ki... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Pgt ile sağlıklı embriyo seçilip rahmine yerleştirilecek. Hayırlı haberlerini alırız inşaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…