- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.521
Canım merhaba ,
bellı olmaz denk gelebılırız tabı kı.
bu sefer kısa protokol deneyecekler bıldıgım kadarıyla canım .
kızlar bahsi geçen arkadaş benim o kadar moralim bozukki ağlamaktan gözlerim şişti anca geçtim pc başına... 10 gün sonra tüpbebek tedavisine başlıycam ..2 başarısız tüpbebek tedavim var bu 3. olacak doktor bu sefer kromozom tahlili istedi ..sonuç çok iyi değil hocayla konuşmuş bu sonucu doktorlar tutunmama sebebi olarak görebiliyorlamış ..doktor sormuş eşime kardeşlerimde engelli olan varmı diye sormuş (iki kardeşim işitme engelli) eşim iki kardeşimden bahsetmiş sizinde %25 işitme engelli doğabilir demiş doktoryarın bir tahlil daha verecem tahlilin ismini not etmiş doktor ( doktor yazısı olduğu için okuyamıyorum) ...eşime pgt işlemi önermiş genetik dokToru ...şimdi bizim tüpbebek doktorun aramasını bekliyoruz sonucu ona faksladık bakalım o ndiycek
bu arada sonucum aynı şöyle yazıyor
karyotip:46,XX,1qh+ seyhancım kusura bakma o moral bozukluğundan q harfini g olarak okudum sana bacım
yorum:sitogenetik analiz istemiyle laboratuvarımızda gönderilen hastaya ait materyalden elde edilen metafazlarda herhangi bir sayısal veya groos yapısal kromozom anomalisi gözlenmemiştir..1. kromozomun heterokromatin bölgesinde gözlenen artış polimorfizim olarak değerlendirilmektedir. genetik analiz sonuçlarının aileye genetik danışma eşliğinde verilmesi uygundur.
kızlar bahsi geçen arkadaş benim o kadar moralim bozukki ağlamaktan gözlerim şişti anca geçtim pc başına... 10 gün sonra tüpbebek tedavisine başlıycam ..2 başarısız tüpbebek tedavim var bu 3. olacak doktor bu sefer kromozom tahlili istedi ..sonuç çok iyi değil hocayla konuşmuş bu sonucu doktorlar tutunmama sebebi olarak görebiliyorlamış ..doktor sormuş eşime kardeşlerimde engelli olan varmı diye sormuş (iki kardeşim işitme engelli) eşim iki kardeşimden bahsetmiş sizinde %25 işitme engelli doğabilir demiş doktoryarın bir tahlil daha verecem tahlilin ismini not etmiş doktor ( doktor yazısı olduğu için okuyamıyorum) ...eşime pgt işlemi önermiş genetik dokToru ...şimdi bizim tüpbebek doktorun aramasını bekliyoruz sonucu ona faksladık bakalım o ndiycek
bu arada sonucum aynı şöyle yazıyor
karyotip:46,XX,1qh+ seyhancım kusura bakma o moral bozukluğundan q harfini g olarak okudum sana bacım
yorum:sitogenetik analiz istemiyle laboratuvarımızda gönderilen hastaya ait materyalden elde edilen metafazlarda herhangi bir sayısal veya groos yapısal kromozom anomalisi gözlenmemiştir..1. kromozomun heterokromatin bölgesinde gözlenen artış polimorfizim olarak değerlendirilmektedir. genetik analiz sonuçlarının aileye genetik danışma eşliğinde verilmesi uygundur.
antalya tüpbebek merkezinde olacaktı ama orda bu işlem yapılıyormu bilmiyorum doktorum aramadı henüz az önce sekreterle konuştum şehir dışındaymış yarın döneceklermiş bana ..bu işlemin maliyetli olduğunu biliyorum ortalama ne kadar tutuyor biliyormusunuz?Canım ya insan üzülüyor tabi. Öğrendiğimiz gün biz de üzülmüştük. Ama ne güzel bak tutunmama nedeni bu olabilirmiş. Çözüm bu ise pgt yapılabilir. Nerede olacaktı tedavin?
canım bir embriyo sağlıksızsa tutunma ihtimali düşer.drun bunu söylemek istemiştir eminim.pgt ile sağlıklı embriyo seçilip öyle yerleştirilecek.inşaallah bu defa hayılısıyla sağlıkla kavuşursun bebeğine yada bebeklerine...
ya kıslarr lütfen yenileme yapmaktan başım döndüü arkadaşımızın yazısınaa bilen birisii cvp yazsaaaaaa ne güzel olurrrrr
antalya tüpbebek merkezinde olacaktı ama orda bu işlem yapılıyormu bilmiyorum doktorum aramadı henüz az önce sekreterle konuştum şehir dışındaymış yarın döneceklermiş bana ..bu işlemin maliyetli olduğunu biliyorum ortalama ne kadar tutuyor biliyormusunuz?
benim doktorumla konuşma imkanım olmadı canım genetik hocası söylemiş eşime ...inşallah canım inşallah .. o kadar yoruldumki artık isyan etmeye başladım Allah afetsin
canım dr açıklamasını yapmış zaten.% 25 işitme engelli olabilir diye.
anneden yada babadan çocuklara geçmiş genetik sorun.dengeli geçerse arkadaşımız gibi taşıyıcı olur, dengesiz gecerse kardeşleri gibi işitme engelli olur.
Yok canım lütfen öyle düşünme. Allah hayırlısıyla nasip etsin. Ne güzel sorun buysaçözülür inşallah. Sorunu bilmemek en kötü olan. Bak ben bugün okudum birazdan bir mesaj kopyalayım. Gülümsedim okurken. Pgt de fiyat yönteme göre değişiyor. Merkeze görede. Genelde anlaşmalı oldukları pgt için yerler vardır bence. Embriyo başına 150 euro, ya da 350 dolar. Yönteme göre. Tabi bazı yerler paket fiyat da veriyormuş...
merhaba kızlar... unuttum gitti burayı kusuruma bakmayın... yazıyım diyorum araya hep birşeyler giriyor.. inşallah herkes iyidir..
sevgiler
yarın vereceğim tahlil işte bu söylediğiniz ,yane taşıyıcımıyım değilmiyim ona bakılacak eğer taşıyıcıysam eşimede yapılacak ondada varsa kesin ve net pgt yapılması şart ama taşıyıcı değilsem gerek yok .. pgt işlemini genetik Doktoru tutunma şansını arttırdığı için önermiş (eşim şimdi böyle söyledi anlamadım yane şimdi karyotip sonucuma göre yapmasamda olurmu bu işlemi)
kafam çok karıştı sizide sıktım bu sorunumla kusura bakamayın..kendi doktorumun yorumunu merak ediyorum o ne diycek acaba
embriyo başınamı fiyat biçiyorlarAllahım sen yardım et bize
yaz canım lütfen. Güzel örnekleri görmek çok iyi geliyor inan...
Merkezin sistemine göre değişiyor...
Kızlar çok şükür beklenen geldi. Yarın saat 11'de hastanedeyim Allah'ın izniyle. Zorlu süreç başlıyor... Dualarınızı eksik etmeyin, çok ihtiyacım var.
anladım canım ...sizde sorun ne canım (gerçi söylesende anlamyıcam ya)bu topikte olduğuna göre sorun var galiba :26:allah hepimize dermanlarımızı versin inşallah
valla ben sımdı regl olmayı beklıyorum. bu regl degıl tabı bır sonrakı regl olacak ınsallah .
sen coktan sonucunu almıs olacaksın :):)
Canım korkma
neden korkuyorsun anlat bakım sen bana
Çok sevindim canım. Spermiyogram nasıl çıktı peki?
hadi hayırlı olsun canım tedavin... iğneleri hiç kaygı etme çok kolay başkasının yapmasından sa kendin daha rahat yaparsın emin ol... ilk iğneni hastanede yaparlar öğrenirsin sen sadece saatlerine dikkat et iğneleri her gün aynı saatte yap... bu zorlu süreç inşallah çok kolay bi şekilde geçer senin için....
Ben senden çok umutluyum canım. Bu kez olacak Allah'ın izniyle.
İster istemez bir korku oluyorZor bir süreç ve ilk deneyimim. Bilinmezlikler korkutuyor...
Yarın çıkacak sonuç chnbcim. İnşaallah iyi çıkar.
Sağol canım. Allah razı olsun. Amin inşaallah...
Güzel çıkar inşallah. Her şey çok güzel olsun hepimiz için...
Amin canım amin inşaallah.
Ya kızlar şimdi adetli iken doktor nasıl muayene edecekki :26: