Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar bir kez sormuştum ama gözden kaçtı sanırım. Yumurta toplama ve transfer sırasında lokal anestezi mi yapılıyor?

hımm anladım canım..aslında durum biraz ciddi görünsede tıp okadar ilerlemişki çok şükür derdimize dermanlar var Allah büyük bizimde inşallah sağlıklı eli ayağı düzgün evlatlarımız olacak..
şimdi daha iyim canım ilk eşimden duyduğum zaman kötü oldum neye uğradığımı şaşırdım o da kötü anlatınca ilk etapta dedim hiç olmuycak herhalde bebeğimiz ...şimdi sayenizde daha sağlıklı düşünmeye başladım sağolun kızlar.

Kızlar bir kez sormuştum ama gözden kaçtı sanırım. Yumurta toplama ve transfer sırasında lokal anestezi mi yapılıyor?
benim her iki tedavimde de genel anestezi altında alındı yumurtalar ..korkacak bişi yok uyandıktan yarım saat sonra kendime gelip ayaklanıyordum

İyi olmana sevindim :) Allah beterinden saklasın. Bu tedavinde herşey çok iyi olacak Allah'ın izniyle...

KADERSIZ merhaba,

Hepimizin sorunu burada birbirine yakin. Evet cok sinir bozucu, evet cok yorucu, ama bir sekilde kimi zaman umutlu kimi zaman kapkaranlik dunyamizda yogrulmaya calisiyoruz. Umuyorum insallah senin de pgd ile guzel embryolarin bulunur. Hepimiz icin dilegimiz bu.

INCITANESI canim benim icin bu guzel dusuncelerin beni motive etmiyor desem yalan olmaz. Ama inan ben kendim icin cok umutsuzum. Icimde duzgun embryo bulunacagina dair bir inanc, bir umut yok. Yapma etme diyeceksinbiliyorum ama oyle iste.
Ben moralinizi bozmayayim daha fazla.

INCITANESI canim yumurta toplama anestezili, uyuyorsun ama transfer ayik .
Ama ben transferde de uyumak istiyorum diye talepte bulunursan onda da nestezi alabilirsin ama bana sorarsan hic geregi yok.
Agrili sizili bir sey degil.ama benim bir arkadasim var cok korkuyordu o anestezili yaptirdi. Yani kasma kendini . Anestezili yaptirmakla rahat edeceksen oyle yaptir, bir sakincasi yok.

Bu kadar umutsuzluğa kapılırsan baştan kaybedersin güzelim. Her derdin en büyük ilacı moral bunu bilmen lazım. Tedavi süresince negatif enerjiyi silmek lazım. Bugün eşim diyor ki ya benim testimde kötü bir şey çıkarsa. Diyorum hayatım iyi düşünelim iyi olsun. Nasıl evhamlı anlatamam. Onun beni sakinleştirmesi gerekirken ben onu sakinleştiriyorum :) Bu hayatta umudumuzu yitirirsek ne anlamı kalır yaşamanın...

Ben ikisinde de uyanık olmak isterim :) Yumurta toplama ağrılı bir işlem demekki uyutuyorlar.

Canım sevindim iyiolmana. Buraya sık sık yaz. Ben çok şey öğrendim burada. Allah dermansız dert vermesin...

Canım benim ben de İnci gibi bu kez olacak diyorum. Çünkü yumurtan azdı bence olacak bu sefer. İnşallah. Bence biz topikçek hepimiz için yasin okusak. 41 tane. Bu ay ben, İnci, sonrakine sen başlayacaksın. Hepimize de iyi gelir. Ümid olur ne dersin. Adak da adayalım adak da önemliymiş.SAdAKA FİLAN. Ama burada yazalım. Destek olsun. Bir de başka yerde okudum. Bir tesbihin her tanesine 1 fatiha, 3 kulhü okuyup kıbleye doğru asıyormuşsun.1 tane de fazladan.100 tane. Sonra olunca 100 kişiye boncukları dağıtıyormuşsun. Hepimize tefriciye de okuyalım he:)) Yeni arkaddaşımız isterse o da dahil olsun:))

Okuyalım okuyalım :) Ama dağılımı özel mesajlarla yapalım. Forumda yazmak yasak ya. Kim ne kadar yasin okuyabilir kim ne kadar tefriciyye okuyabilir paylaşalım :)

Okuyalım okuyalım :) Ama dağılımı özel mesajlarla yapalım. Forumda yazmak yasak ya. Kim ne kadar yasin okuyabilir kim ne kadar tefriciyye okuyabilir paylaşalım :)

Tamam iyiolur.Ama adet olacağız sen oldun gerçi. Bence çok kişiye değil de bu topik ve benzer sorunları yaşamış kişiler okursa daha mı iyi olur? Ancak biz içten isteriz gibi geliyor...:))

Tamam iyiolur.Ama adet olacağız sen oldun gerçi. Bence çok kişiye değil de bu topik ve benzer sorunları yaşamış kişiler okursa daha mı iyi olur? Ancak biz içten isteriz gibi geliyor...:))

Evet adet bitince başlarım ben hemen. Bakalım topikte kimler okuyabilecek ona göre bir şeyler ayarlarız. Sayı yetişmezse yakın arkadaşlarımdan da isterim ben.

lavegunecim merhaba seni teselli etmicem biliyorum ki teselli fayda etmez,yaşadım.hiç umut ve inanç yok demişsin...benimde hiç bulanamayınca çok üzülüyor herkezin olurda benim olmaz sanıyordum 1 tane bari bilemi çıkmaz diyordum...zor atlatabildim....sonrasında daha çok araştırmaya araştırdıkça bu işin ne büyük bir mucize olduğuna ve Allahın izni olmadan olmıcağına okadar inandım ki...
dr a gittiğimde bekleyen hastaların orda değil de,daha uzakta beklerdim hamileleri görmemek için ağlardım gördükçe çok beğenirdim onları...şimdi bende hamileyim o bekleme salonunda bende oturuyorum ve herkezi daha iyi anlıyor ve bana bakarken kalplerinden geçeni tahmin edebiliyorum ve Allahım lütfen onlarada nasip et diyorum...
pgdnin olumsuz olduğunu öğrendiğim gün kötü şeyler yaşadım ilaçlarımı kırdım patlattım...ama bilmiyordum ki Allahım bi kapıyı kapatırken birini açacağını...pgd şokunu Allaha ve bebeğimin birgün olacağına daha çok inanarak atlattım...ve birde burdaki insanların hikayelerini ve mucizeleri okuyarak burası bana çok destek oldu...şimdi sıra sizde hepimiz birbirimize destek olarak dua ederek kavuşucaz yavrularımıza...sadece inan,inan ve inan...başka yolu yok...pgd de olsa dağal da olsa inanmadan olmaz...tıbben herşeyi yapıyoruz pgd nin üstüne bi teknoloji yok niye olmuyor!...o embriyolar Allah isterse sağlamda çıkabilir...herşey ama herşey onun izni ile,bu bir sınav önemli olan bu sınavı nasıl verdiğimiz...bence!
yazdıklarıma yorum istiyorum arkadaşlar...

Son düzenleme:

Haklisin tatlim farkindayim ama iyi dusununce iyi olacagina da inancim kalmadi. Tek inancim hersey olacagina variyor sen iyi de dusunsen kotu de. Bakma sen bana bu aralar, benim embryolarda translokasyonsuz araken ucunde de translokasyon cikti ve hepsinde de teker teker baska kromozom sorunlari cikti translokasyona ek olarak. Cok iyi dusunmustum hep. Hatta pgtye giderken gulme bana ama ucunden ucu de saglam gelecek diyordum. Sonuc beni soke etti.hepsinde translokasyon cikmasi bir yana hadi dedim o zaten beklenen sonuctu bir de diger kromozom sorunlari hic bir anlam veremedim. O yuzden de azicikmolan umudum da bittimkul oldu.

Insan sonuc beklerken heyecanlaniyor ,kizma kocana...ama daha en basindan yapmasin boyle. Sperm sorunu cozuluyor kotu sonuc ciksa da . Teknigi var aleti bar... Erkekteki sorunlar daha basit.korkmasin o yuzden.

O guzel niyetleriniz insallah gercek olur. Okuyalim tabi. Ben de varim.
Ben ikisinde de uyanık olmak isterim :) Yumurta toplama ağrılı bir işlem demekki uyutuyorlar.
Yumurta toplamada ayik olmani tavsiye eyptmem, agrili bir islemmis. Ne gerek var? Anestezi cok zevkli , inan bana .

Anngelcim canim,

Yazdiklarin icin cok tesekkur ederim. Ben de icimdeki inancinyokolmasindan dolayi buyuk bir uzuntu duyuyorum. Kendimi cok boslukta hissettim. Ama sizlerle icimde olanlarin hepsini yalansiz riyasiz paylasiyorum. Allahima karsi olan bir inancsizlik degil benimkisi.iyi dusun iyi olsun felsefesine karsi bir inancsizligim olustu. Ve ben de bu pgd oncesi diyordumki cikar ya bir tane ama cikmayinca dedim bu is kolay degilmis. Durum benim dusundugumden , tahmin ettigimden de imkansizmis. Ve icimde bir his deneyip bulamayacagimi ve anne olamayacagimi soyluyor. Ufacik bir his de kiyidabkosede kalmis, olabilir belki diyor ama inan diger duygunun yaninda cok cuce , cok belli belirsiz ve silik. Biraz once esimle de uzun uzun konustuk. Ondiyor ben inanyorum diye. Sen inan dedim ama o ugacik " olacak" hissinin yanindaki duygum su... Ileride gecmise donup baktigimda imkanim varken yapmadim demeyeyim. Ne kadar guc verirse Allah deneyeyim pgtyi , goreyim gozlerimle, bu sayfa ancak bu sekilde kapanir. Bundan once hep ara ara kappattik, ustune bir perde cektik ama sadece perde cekmistik. Hep bir yanimiz bir de Istanbul denemeliyiz diyordu. Onu da deneylim sonra kapatacagiz diyorduk ama bunu dedigimizde durumumuzdan haberdar degildik. istanbul denedik olmsdi. Ama simdi kosullar farkli ve deneye deneye dogrusunu ve guzelini bulabilme ihtimalinin oldugu bir olay yasamaktayiz. Simdi de gorevizmizi yapalim, deneyelim ki geriye donup baktigimizda en azindan biz denedik diyelim istiyorum. Dedigim gibi sizler gibi guzel ornekler yuregime bu kara bulutlarin icinde ufak da olsa gunesin dogabilme ihtimalini fisildiyor.ben bu kadar inanirken , evet olacak derken , neden bir anda boyle dusunmeye basladim onu da bilemiyorum. Dedigim gibi saniyorum ben embryolarda 2-15 translokasyonu OLMAMASINI bekelerken hepsinin yaninda bonuslarla karsilastim.

Bu umutsuzluk da gececek elbet. Simdi cok yeni ve insan okuyup olumsuz sonuclar gordukce morali bozuluyor. Ben cok inanmistim. Ilkinde olacak diye.

Sen 1 tane denemistin degil mi pgd ile? Sonra da dogal hamile kalmistin... Yanlis mihatirliyorum?

Benim dogal kalmam cok zor zaten sagliksiz olacaksa ALlahim nasip etmesin dogal yoldan. Esimde de morfoloji problemi var cunku. O yuzden dogal yolu ben coktan kafamdan sildim.

Ama butun bu yazdiklarimin otesinde bir ben var benden ote benden ziyade , bunun bilincindeyim. O isterse hersey fasa fiso. Bunun da farkindayim. Ama bunca yil vermeyince sanki O da istemiyormus gibime gelmeye basladi

Kızlar dua konusunu şöyle yapalım. Okuyabilecek olan bana özel mesaj atsın ne kadar okuyabileceğine dair ben de sayfamıza mesaj olarak yazayım herkes görsün. Sayı eksik gelirse bakarız bir yoluna ne dersiniz?

canım noldu sana yine.gündüz konuştuğumuzda gayet iyiydin.pozitif sonuçları,örnekleri konuştuk seninle.neden şimdi kendim için umutsuzum yazıp beni delirtiyorsun???????

Kesinlikle doğru söylüyorsun. Hepimizin yaşamları çok farklı, imtihanlarımız da farklı ama bu sınavımızda ortak bir noktada buluştuk. Elimizden geleni yapıp Allah'a tevekkül edeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…