- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.541
Kızlar bir kez sormuştum ama gözden kaçtı sanırım. Yumurta toplama ve transfer sırasında lokal anestezi mi yapılıyor?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gerçekten sıkıntılı. Ben de onu sıkıntı yapıyorum Allahtan bayan dr m...
hımm anladım canım..aslında durum biraz ciddi görünsede tıp okadar ilerlemişki çok şükür derdimize dermanlar var Allah büyük bizimde inşallah sağlıklı eli ayağı düzgün evlatlarımız olacak..Canım eşimde sorun var benim.Mozaik denilen durum. Kromozomlarının yarısı 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 si de 48 xyy imiş. Cinsiyete bağlı sorunlarmış bizimkisi. Kız olursa yumurtalıkları olmayan kız, erkekte olursa sperm olmayan ameliyatla bulunulan bir durum sanırım azosperm deniyor, ya sağlıklı, ya da eşim gibi görünüşte normal ama mozaik, ya da düşük yapacağım bir durum olacak normal hamile kalabiliyoum çünkü. O yüzden pgt ye başlıyoruz bir hafta sonra...
şimdi daha iyim canım ilk eşimden duyduğum zaman kötü oldum neye uğradığımı şaşırdım o da kötü anlatınca ilk etapta dedim hiç olmuycak herhalde bebeğimiz ...şimdi sayenizde daha sağlıklı düşünmeye başladım sağolun kızlar.Kedersiz, güzel arkadaşım yapma böyle. Sakın ama sakın umudunu kaybetme. 2 başarısız tedavin olmuş ama bak sorun bulunmuş, bunun için şükretmelisin. Sorunu bulunamayan o kadar çok çift var ki... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Pgt ile sağlıklı embriyo seçilip rahmine yerleştirilecek. Hayırlı haberlerini alırız inşaallah.
benim her iki tedavimde de genel anestezi altında alındı yumurtalar ..korkacak bişi yok uyandıktan yarım saat sonra kendime gelip ayaklanıyordumKızlar bir kez sormuştum ama gözden kaçtı sanırım. Yumurta toplama ve transfer sırasında lokal anestezi mi yapılıyor?
hımm anladım canım..aslında durum biraz ciddi görünsede tıp okadar ilerlemişki çok şükür derdimize dermanlar var Allah büyük bizimde inşallah sağlıklı eli ayağı düzgün evlatlarımız olacak..
şimdi daha iyim canım ilk eşimden duyduğum zaman kötü oldum neye uğradığımı şaşırdım o da kötü anlatınca ilk etapta dedim hiç olmuycak herhalde bebeğimiz ...şimdi sayenizde daha sağlıklı düşünmeye başladım sağolun kızlar.
benim her iki tedavimde de genel anestezi altında alındı yumurtalar ..korkacak bişi yok uyandıktan yarım saat sonra kendime gelip ayaklanıyordum
INCITANESI canim benim icin bu guzel dusuncelerin beni motive etmiyor desem yalan olmaz. Ama inan ben kendim icin cok umutsuzum. Icimde duzgun embryo bulunacagina dair bir inanc, bir umut yok. Yapma etme diyeceksinbiliyorum ama oyle iste.
Ben moralinizi bozmayayim daha fazla.
INCITANESI canim yumurta toplama anestezili, uyuyorsun ama transfer ayik .
Ama ben transferde de uyumak istiyorum diye talepte bulunursan onda da nestezi alabilirsin ama bana sorarsan hic geregi yok.
Agrili sizili bir sey degil.ama benim bir arkadasim var cok korkuyordu o anestezili yaptirdi. Yani kasma kendini . Anestezili yaptirmakla rahat edeceksen oyle yaptir, bir sakincasi yok.
hımm anladım canım..aslında durum biraz ciddi görünsede tıp okadar ilerlemişki çok şükür derdimize dermanlar var Allah büyük bizimde inşallah sağlıklı eli ayağı düzgün evlatlarımız olacak..
şimdi daha iyim canım ilk eşimden duyduğum zaman kötü oldum neye uğradığımı şaşırdım o da kötü anlatınca ilk etapta dedim hiç olmuycak herhalde bebeğimiz ...şimdi sayenizde daha sağlıklı düşünmeye başladım sağolun kızlar.
benim her iki tedavimde de genel anestezi altında alındı yumurtalar ..korkacak bişi yok uyandıktan yarım saat sonra kendime gelip ayaklanıyordum
KADERSIZ merhaba,
Hepimizin sorunu burada birbirine yakin. Evet cok sinir bozucu, evet cok yorucu, ama bir sekilde kimi zaman umutlu kimi zaman kapkaranlik dunyamizda yogrulmaya calisiyoruz. Umuyorum insallah senin de pgd ile guzel embryolarin bulunur. Hepimiz icin dilegimiz bu.
INCITANESI canim benim icin bu guzel dusuncelerin beni motive etmiyor desem yalan olmaz. Ama inan ben kendim icin cok umutsuzum. Icimde duzgun embryo bulunacagina dair bir inanc, bir umut yok. Yapma etme diyeceksinbiliyorum ama oyle iste.
INCITANESI canim yumurta toplama anestezili, uyuyorsun ama transfer ayik .
Ama ben transferde de uyumak istiyorum diye talepte bulunursan onda da nestezi alabilirsin ama bana sorarsan hic geregi yok.
Agrili sizili bir sey degil.ama benim bir arkadasim var cok korkuyordu o anestezili yaptirdi. Yani kasma kendini . Anestezili yaptirmakla rahat edeceksen oyle yaptir, bir sakincasi yok.
Canım sevindim iyiolmana. Buraya sık sık yaz. Ben çok şey öğrendim burada. Allah dermansız dert vermesin...
Canım benim ben de İnci gibi bu kez olacak diyorum. Çünkü yumurtan azdı bence olacak bu sefer. İnşallah. Bence biz topikçek hepimiz için yasin okusak. 41 tane. Bu ay ben, İnci, sonrakine sen başlayacaksın. Hepimize de iyi gelir. Ümid olur ne dersin. Adak da adayalım adak da önemliymiş.SAdAKA FİLAN. Ama burada yazalım. Destek olsun. Bir de başka yerde okudum. Bir tesbihin her tanesine 1 fatiha, 3 kulhü okuyup kıbleye doğru asıyormuşsun.1 tane de fazladan.100 tane. Sonra olunca 100 kişiye boncukları dağıtıyormuşsun. Hepimize tefriciye de okuyalım he:)) Yeni arkaddaşımız isterse o da dahil olsun:))
Okuyalım okuyalım :) Ama dağılımı özel mesajlarla yapalım. Forumda yazmak yasak ya. Kim ne kadar yasin okuyabilir kim ne kadar tefriciyye okuyabilir paylaşalım :)
Tamam iyiolur.Ama adet olacağız sen oldun gerçi. Bence çok kişiye değil de bu topik ve benzer sorunları yaşamış kişiler okursa daha mı iyi olur? Ancak biz içten isteriz gibi geliyor...:))
KADERSIZ merhaba,
Hepimizin sorunu burada birbirine yakin. Evet cok sinir bozucu, evet cok yorucu, ama bir sekilde kimi zaman umutlu kimi zaman kapkaranlik dunyamizda yogrulmaya calisiyoruz. Umuyorum insallah senin de pgd ile guzel embryolarin bulunur. Hepimiz icin dilegimiz bu.
Bu kadar umutsuzluğa kapılırsan baştan kaybedersin güzelim. Her derdin en büyük ilacı moral bunu bilmen lazım. Tedavi süresince negatif enerjiyi silmek lazım. Bugün eşim diyor ki ya benim testimde kötü bir şey çıkarsa. Diyorum hayatım iyi düşünelim iyi olsun. Nasıl evhamlı anlatamam. Onun beni sakinleştirmesi gerekirken ben onu sakinleştiriyorum :) Bu hayatta umudumuzu yitirirsek ne anlamı kalır yaşamanın...
Canım sevindim iyiolmana. Buraya sık sık yaz. Ben çok şey öğrendim burada. Allah dermansız dert vermesin...
Canım benim ben de İnci gibi bu kez olacak diyorum. Çünkü yumurtan azdı bence olacak bu sefer. İnşallah. Bence biz topikçek hepimiz için yasin okusak. 41 tane. Bu ay ben, İnci, sonrakine sen başlayacaksın. Hepimize de iyi gelir. Ümid olur ne dersin. Adak da adayalım adak da önemliymiş.SAdAKA FİLAN. Ama burada yazalım. Destek olsun. Bir de başka yerde okudum. Bir tesbihin her tanesine 1 fatiha, 3 kulhü okuyup kıbleye doğru asıyormuşsun.1 tane de fazladan.100 tane. Sonra olunca 100 kişiye boncukları dağıtıyormuşsun. Hepimize tefriciye de okuyalım he:)) Yeni arkaddaşımız isterse o da dahil olsun:))
Yumurta toplamada ayik olmani tavsiye eyptmem, agrili bir islemmis. Ne gerek var? Anestezi cok zevkli , inan bana .Ben ikisinde de uyanık olmak isterim :) Yumurta toplama ağrılı bir işlem demekki uyutuyorlar.
Anngelcim canim,lavegunecim merhaba seni teselli etmicem biliyorum ki teselli fayda etmez,yaşadım.hiç umut ve inanç yok demişsin...benimde hiç bulanamayınca çok üzülüyor herkezin olurda benim olmaz sanıyordum 1 tane bari bilemi çıkmaz diyordum...zor atlatabildim....sonrasında daha çok araştırmaya araştırdıkça bu işin ne büyük bir mucize olduğuna ve Allahın izni olmadan olmıcağına okadar inandım ki...
dr a gittiğimde bekleyen hastaların orda değil de,daha uzakta beklerdim hamileleri görmemek için ağlardım gördükçe çok beğenirdim onları...şimdi bende hamileyim o bekleme salonunda bende oturuyorum ve herkezi daha iyi anlıyor ve bana bakarken kalplerinden geçeni tahmin edebiliyorum ve Allahım lütfen onlarada nasip et diyorum...
pgdnin olumsuz olduğunu öğrendiğim gün kötü şeyler yaşadım ilaçlarımı kırdım patlattım...ama bilmiyordum ki Allahım bi kapıyı kapatırken birini açacağını...pgd şokunu Allaha ve bebeğimin birgün olacağına daha çok inanarak atlattım...ve birde burdaki insanların hikayelerini ve mucizeleri okuyarak burası bana çok destek oldu...şimdi sıra sizde hepimiz birbirimize destek olarak dua ederek kavuşucaz yavrularımıza...sadece inan,inan ve inan...başka yolu yok...pgd de olsa dağal da olsa inanmadan olmaz...tıbben herşeyi yapıyoruz pgd nin üstüne bi teknoloji yok niye olmuyor!...o embriyolar Allah isterse sağlamda çıkabilir...herşey ama herşey onun izni ile,bu bir sınav önemli olan bu sınavı nasıl verdiğimiz...bence!
yazdıklarıma yorum istiyorum arkadaşlar...
lavegunecim merhaba seni teselli etmicem biliyorum ki teselli fayda etmez,yaşadım.hiç umut ve inanç yok demişsin...benimde hiç bulanamayınca çok üzülüyor herkezin olurda benim olmaz sanıyordum 1 tane bari bilemi çıkmaz diyordum...zor atlatabildim....sonrasında daha çok araştırmaya araştırdıkça bu işin ne büyük bir mucize olduğuna ve Allahın izni olmadan olmıcağına okadar inandım ki...
dr a gittiğimde bekleyen hastaların orda değil de,daha uzakta beklerdim hamileleri görmemek için ağlardım gördükçe çok beğenirdim onları...şimdi bende hamileyim o bekleme salonunda bende oturuyorum ve herkezi daha iyi anlıyor ve bana bakarken kalplerinden geçeni tahmin edebiliyorum ve Allahım lütfen onlarada nasip et diyorum...
pgdnin olumsuz olduğunu öğrendiğim gün kötü şeyler yaşadım ilaçlarımı kırdım patlattım...ama bilmiyordum ki Allahım bi kapıyı kapatırken birini açacağını...pgd şokunu Allaha ve bebeğimin birgün olacağına daha çok inanarak atlattım...ve birde burdaki insanların hikayelerini ve mucizeleri okuyarak burası bana çok destek oldu...şimdi sıra sizde hepimiz birbirimize destek olarak dua ederek kavuşucaz yavrularımıza...sadece inan,inan ve inan...başka yolu yok...pgd de olsa dağal da olsa inanmadan olmaz...tıbben herşeyi yapıyoruz pgd nin üstüne bi teknoloji yok niye olmuyor!...o embriyolar Allah isterse sağlamda çıkabilir...herşey ama herşey onun izni ile,bu bir sınav önemli olan bu sınavı nasıl verdiğimiz...bence!
yazdıklarıma yorum istiyorum arkadaşlar...