Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canim benim evet haklisin. Ben de ayni seyi dua ettim hep. Yuce rabbim bizim goremediklerimizi goruyor , buna inaniyorum. Allah cok aratmasin diyorum ben insallah. Bu son olsun umarim. Ne kadar ara vermek gerekiyor bir sonraki tedavi icin?
3 ay yeterli diye biliyorum ama geçen bi arkadaş iki ay yazdı.drunla görüş istersen.en iyisini onlar bilir.
dil falan çıkarttığına göre iyisin.kendini üzmediğine sevindim.ben şimdi geçmiş üzüntülerime yanıyorum boşunaymış.inşallah seninde bu son olumsuz tedavin olur canım benim.

Canim cok kotu degilim cunku yapacak bir sey yok. Elimden geleni yaptim ben , daha fazla ne yapabilirdim ki?
Uzuldum tabi ama kendimi kahredici boyutta degil. Umuyorum tatlim son olumsuz tedavim olur, insallah.
Ya zaten 9-10 yumurtabgorunurken 4 toplandi ve hala sebebini bilmiyorum. Terslik basindan belliydi. Dedim ya olsaydi mucize olurdu ve benim hayatimda hic mucize olmadi simdiye dek.

2-15 dedi ve 9-19 dedi sanirim trizimi , monozomi gibi bir seyler dedi. Istersek raporu faxlar herhlade. Baya bozukmus yani embryolar anladigim kadariyla. Nasil da dollenip, gelisip insani kandiriyorlar ama di mi bu embryolar? Bu arad 3. Gun yine de bir fish ile bakip bu polar body de yaptigi incelemnin kesin teyidini alacakmis. Cunku cok cok kucuk bir ihtimal de olsa emnryo kendini duzeltebilirmis. Ben kapattim bu sayfayi. Bir sonrakine insallah.
Ya transfer edilip tutmamasi veya tutup da kaybetmek daha kotu. Bunda en azindan tamam diyorsun bulunamadi ve konmadi. Ya pgd yapilmasaydi, konsaydi. . . Sorunumuzu bilmesek bu 3 embryo transfer edilecekti ve sonucu husran. Evet oyle de husran boyle de husran belki ama sorunumuzu bilmek yine de ilerideki buyuk belalardan koruyor bizi. Yanlis mi dusunuyorum?

lavequecim, güzel arkadaşım mesajlarını okudum ve bundan sonrası için umutlu olmana çok sevindim. Biliyoruz ki bu da bir imtihan. Üzülme demek boş. Üzüleceksin evet ama bunda bir hayır olduğunu bilerek üzüleceksin. Şimdi biraz dinlen. İçine atma, eşinle konuş, seni anlayabilecek kişilerle konuş, gel burada bizimle konuş ama içine atma. Geçmişe değil bundan sonrasına bakacağız. Bir gün yavruna kavuşacaksın Allah'ın izniyle. Hepiniz dualarımdasınız. Seni çok seviyoruz ve her daim yanındayız her ne kadar yüzyüze görüşemesek de...

Incicim canim , Uzuldum ama dedigin gibi kendimi kahretmedim.
Tek kafamda kalan soru ki onun da cevabi her zaman sakli kalacak alinamayan yumurtalarim?
Nasil oldu boyle bir sey? Bana kaderimin bir oyunu mu bu diyesim geliyor?
Kafada bir suru sey geciyor, niye alinamadai, hata nerede , alinsaydi belki onlarda saglikli embryo olusacakti, belkiolusacakti ama tutmayacakti, tutacakti belki kaybedecektim ve bu yuzden evrenin bu muhtesem duzeni bana bu oyuu oynadi... Gibi gibi...
Ve bir sonraki tedavim icin de aslinda bu sorunu cozmek istiyorum ama cevabi yok!

Canım doktor bunun için bir şey söylemiyor mu? Sıkıştırsan, rica etsen...

Kizlar, uzgunum istediginiz haberi veremiyorum.
Duzgun embryo cikmamis .

Tesekkur ederim canim. Evet diyecek bir sey yok. Sonuc yazilmisti zaten, biz de senaryoyu oynadik.
Bastan beri ters gitti tedavim zaten. Sonucta iyi bir sey olsa idi mucize olacakti . Bana da denk gelen bir sey degil bu.
Sasardim

hayırlısı diye dua ettik lavequecim, hayırlısı buymuş demek. dediğin gibi sorunu bilmesen transfer olup heyecanla bekliycektik.
canım nasipten öteye yol yok, benim tedavide herşey yolundaydı sayılar iyiydi, sonuç aynı.
alınamayan yumurtaları dr.una sor, sonra unut gitsin. mucize bana denk gelmez deme. genetik bozuklukların öyle çeşitleri var ki. 21. kromozomun sorunlu olsa downlu doğabilirdin.
hepimiz mucizeyiz canım.
bebeğimiz de gelcek mucize tamamlancak allahın izniyle..

Son düzenleme:
Canım doktor bunun için bir şey söylemiyor mu? Sıkıştırsan, rica etsen...

Sikistirdim canim sikistirmaz miyim?
Acaba diyorlar catlama ignesi yanlis kosullarda saklanmis olabilir mi? Ama kesin oyle bir sey diyemeyiz diyorlar.
Acaba? Acaba ile olacak is degil ki bu.ve ben bu sorunun cevabii hic bir zaman bilemem.

Ben hic boyle bir sey duymadim simdiye kadar. Ne yasayani duydum ne de kendim yasadim.
Cok sasirdim . Hani deseler ondan bundan anlayacagim, icim rahat edecek , ve bir sonraki stepde ona gore gardimi alacagim ama net bir aciklama yapilamadi. Acaba diyorum literaturde ben ilk miyim boyle bir seyi yasayan?

Son düzenleme:

Evet Mattikacim , hayirlisi buymus.
Dedigin gibi senin hersey duzgun gitti ama yine olmadi.
Mucize konusuna gelince, gecmisten pay biciyorum da o yuzden realistik konusuyorum.
Benim hayatimda hic bir zaman mucize olmadi. Bundan sonra da olacagina inanmiyorum.
He benim icin bebek konusundaki mucize nedir biliyor musun? Normal yollardan saglikli sihhatli bir bebek dogurmak. Bu da bu sartlar altinda pek mumkun gorunmuyor.
Olsun ben mucize aramiyorum, tup bebekle olsun bebegimiz, saglikli olsun , ama yuce yaradanimiz da bizleri cok aratmasin insallah.

allah istedikten sonra olur canım, doğal yolla da olur tüple de.
bize de normal yolla sağlıklı pek mümkün değil dediler, verilere göre konuşuyolar mantıklı tabi.
ama rabbim verirse kim engel olabilir.

işimiz zor, allah sabır versin, sonunu güzel etsin inş.

Oyle guzelim. Dogal yolla bizim de zor. Bende bu sorun, esimde morfoliji sorunu... Gercekten olursa adini mucize koymak gerek.
Allahim isteyecek, tek mesele bu. Insallah bizleri de duysun en kisa zamanda.

Yumurta Toplama İşlemi

Yumurta toplama işlemi lokal anestezi veya hafif genel anestezi altında yapılmaktadır.
Hasta jinekolojik masada yatırılır. Steril şartlar sağlandıktan altında ultrason probuna ince birVirüs kanalı olan parça (needle guide) takılır. Bu ince kanaldan geçirilen yumurta toplama iğnesiVirüs ultrason ekranından takip edilerek yumurtalıklara girilir. Tek tek foliküllere girilerekVirüs içerlerindeki sıvı boşaltılır. Tüplere toplanan sıvı, hemen yan tarafta yer alan laboratuaraVirüs ulaştırılır. Her bir folikül sıvısı içinde yumurta olup olmadığı embriyolog tarafından bildirilir.Virüs Yumurta gelmediği takdirde özel sıvı verilerek folikül içine sıvı doldurulur ve tekrar boşaltılır.Virüs "Flushing" veya "Folikül Yıkama" adı verilen bu işlem ile yumurta gelmeyen foliküllerdenVirüs yumurta alınmaya çalışılır. 10 mm üzerindeki tüm foliküller boşaltıldıktan sonra yumurtaVirüs toplama işlemine son verilir. Bu işlemin toplam süresi genellikle 30 dakikayı geçmemektedir.

Son düzenleme:

Çok ilginç gerçekten. Beklenen sayının yarısı toplandı ve ihtimaller üzerinde duruluyor. İnşaallah gelecek tedavinde böyle bir sorun yaşanmaz inşaallah.

anladım canım.aklandımı drların gözünde:)
yıkanma ile ilgili bişey yok ama bende bunu buldum
Tüp bebek tedavisinde yumurta nasıl toplanır? - UZMANTV

Yikamayi konustuk ya ondan gonderdim canim .

Aklandi mi derken anlayamadim ne demek istedigini

Bu arada baska bir forumda bir arkadasin yazdiklarini buldum.
O da boyle bir sey yasamis ve soyle bir sey yazmis ...
Onun da 5 yumurtasi toplanmis.alinti yapiyorum asagida.
Gerci hamile kalmis dogurmus ama yine de benim yasadigimi yasamis.

"Tabii bende de şanssızlıklar oldu 4-5 tane yumurtam vaktinden önce çatladığı için toplanamadı Maalisef böyle şeylerde olabiliyormuş
Olsun yinede ben umutluyum "

Canim benim evet haklisin. Ben de ayni seyi dua ettim hep. Yuce rabbim bizim goremediklerimizi goruyor , buna inaniyorum. Allah cok aratmasin diyorum ben insallah. Bu son olsun umarim. Ne kadar ara vermek gerekiyor bir sonraki tedavi icin?

Canim ya yaziyorum yaziyorum siliniyor:26:neyse ins silinmez mesajim canim benim cook guzel ifade etmissin Allahu taala sisin ser gorduklerinizde hayir hayir görduklerinizde ser vardir diyor.
Insallah bu son olur suna inaniyorumki cektigimiz bunca aci Rabbimin katinda bos degil inan sinavdayiz Rabbim kazanmayi nasip etsin bir dahaki tedavinde Allahim melegini gondersin ins ANNESI O MELEGIN BIR GUN KOLLARINDA OLCAK rABBIMIN IZNIYLE BEN BUNA INANIYORUM:
Bir sonraki tedavinde ikinci siklisunda baslanir eger bir sorun cikmssa canimya hep istanbulda denesen olmazmi?
Hani diyorum merkezin gözetimi altinda olurdun Rabbim yar ve yardimcin olsun her daim duamdasiniz sevgiler

Mevlânâ Celaleddin-i Belhi Rumi der ki, "Üzülme! Bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı içindir ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…