-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.321
3 ay yeterli diye biliyorum ama geçen bi arkadaş iki ay yazdı.drunla görüş istersen.en iyisini onlar bilir.Canim benim evet haklisin. Ben de ayni seyi dua ettim hep. Yuce rabbim bizim goremediklerimizi goruyor , buna inaniyorum. Allah cok aratmasin diyorum ben insallah. Bu son olsun umarim. Ne kadar ara vermek gerekiyor bir sonraki tedavi icin?
3 ay yeterli diye biliyorum ama geçen bi arkadaş iki ay yazdı.drunla görüş istersen.en iyisini onlar bilir.
dil falan çıkarttığına göre iyisin.kendini üzmediğine sevindim.ben şimdi geçmiş üzüntülerime yanıyorum boşunaymış.inşallah seninde bu son olumsuz tedavin olur canım benim.
yanlış düşünmüyorsun canım haklısın.şimdi çıkmam gerek.görüşmek üzere canım öpüyorum
lavequecim, güzel arkadaşım mesajlarını okudum ve bundan sonrası için umutlu olmana çok sevindim. Biliyoruz ki bu da bir imtihan. Üzülme demek boş. Üzüleceksin evet ama bunda bir hayır olduğunu bilerek üzüleceksin. Şimdi biraz dinlen. İçine atma, eşinle konuş, seni anlayabilecek kişilerle konuş, gel burada bizimle konuş ama içine atma. Geçmişe değil bundan sonrasına bakacağız. Bir gün yavruna kavuşacaksın Allah'ın izniyle. Hepiniz dualarımdasınız. Seni çok seviyoruz ve her daim yanındayız her ne kadar yüzyüze görüşemesek de...
Incicim canim , Uzuldum ama dedigin gibi kendimi kahretmedim.
Tek kafamda kalan soru ki onun da cevabi her zaman sakli kalacak alinamayan yumurtalarim?
Nasil oldu boyle bir sey? Bana kaderimin bir oyunu mu bu diyesim geliyor?
Kafada bir suru sey geciyor, niye alinamadai, hata nerede , alinsaydi belki onlarda saglikli embryo olusacakti, belkiolusacakti ama tutmayacakti, tutacakti belki kaybedecektim ve bu yuzden evrenin bu muhtesem duzeni bana bu oyuu oynadi... Gibi gibi...
Ve bir sonraki tedavim icin de aslinda bu sorunu cozmek istiyorum ama cevabi yok!
Kizlar, uzgunum istediginiz haberi veremiyorum.
Duzgun embryo cikmamis .
Tesekkur ederim canim. Evet diyecek bir sey yok. Sonuc yazilmisti zaten, biz de senaryoyu oynadik.
Bastan beri ters gitti tedavim zaten. Sonucta iyi bir sey olsa idi mucize olacakti . Bana da denk gelen bir sey degil bu.
Sasardim
Canım doktor bunun için bir şey söylemiyor mu? Sıkıştırsan, rica etsen...
hayırlısı diye dua ettik lavequecim, hayırlısı buymuş demek. dediğin gibi sorunu bilmesen transfer olup heyecanla bekliycektik.
canım nasipten öteye yol yok, benim tedavide herşey yolundaydı sayılar iyiydi, sonuç aynı.
alınamayan yumurtaları dr.una sor, sonra unut gitsin. mucize bana denk gelmez deme. genetik bozuklukların öyle çeşitleri var ki. 21. kromozomun sorunlu olsa downlu doğabilirdin.
hepimiz mucizeyiz canım.
bebeğimiz de gelcek mucize tamamlancak allahın izniyle..
Evet Mattikacim , hayirlisi buymus.
Dedigin gibi senin hersey duzgun gitti ama yine olmadi.
Mucize konusuna gelince, gecmisten pay biciyorum da o yuzden realistik konusuyorum.
Benim hayatimda hic bir zaman mucize olmadi. Bundan sonra da olacagina inanmiyorum.
He benim icin bebek konusundaki mucize nedir biliyor musun? Normal yollardan saglikli sihhatli bir bebek dogurmak. Bu da bu sartlar altinda pek mumkun gorunmuyor.
Olsun ben mucize aramiyorum, tup bebekle olsun bebegimiz, saglikli olsun , ama yuce yaradanimiz da bizleri cok aratmasin insallah.
allah istedikten sonra olur canım, doğal yolla da olur tüple de.
bize de normal yolla sağlıklı pek mümkün değil dediler, verilere göre konuşuyolar mantıklı tabi.
ama rabbim verirse kim engel olabilir.
işimiz zor, allah sabır versin, sonunu güzel etsin inş.
Sikistirdim canim sikistirmaz miyim?
Acaba diyorlar catlama ignesi yanlis kosullarda saklanmis olabilir mi? Ama kesin oyle bir sey diyemeyiz diyorlar.
Acaba? Acaba ile olacak is degil ki bu.ve ben bu sorunun cevabii hic bir zaman bilemem.
Ben hic boyle bir sey duymadim simdiye kadar. Ne yasayani duydum ne de kendim yasadim.
Cok sasirdim . Hani deseler ondan bundan anlayacagim, icim rahat edecek , ve bir sonraki stepde ona gore gardimi alacagim ama net bir aciklama yapilamadi. Acaba diyorum literaturde ben ilk miyim boyle bir seyi yasayan?
anladım canım.aklandımı drların gözünde:)Yumurta Toplama İşlemi
Yumurta toplama işlemi lokal anestezi veya hafif genel anestezi altında yapılmaktadır.
Hasta jinekolojik masada yatırılır. Steril şartlar sağlandıktan altında ultrason probuna ince birVirüs kanalı olan parça (needle guide) takılır. Bu ince kanaldan geçirilen yumurta toplama iğnesiVirüs ultrason ekranından takip edilerek yumurtalıklara girilir. Tek tek foliküllere girilerekVirüs içerlerindeki sıvı boşaltılır. Tüplere toplanan sıvı, hemen yan tarafta yer alan laboratuaraVirüs ulaştırılır. Her bir folikül sıvısı içinde yumurta olup olmadığı embriyolog tarafından bildirilir.Virüs Yumurta gelmediği takdirde özel sıvı verilerek folikül içine sıvı doldurulur ve tekrar boşaltılır.Virüs "Flushing" veya "Folikül Yıkama" adı verilen bu işlem ile yumurta gelmeyen foliküllerdenVirüs yumurta alınmaya çalışılır. 10 mm üzerindeki tüm foliküller boşaltıldıktan sonra yumurtaVirüs toplama işlemine son verilir. Bu işlemin toplam süresi genellikle 30 dakikayı geçmemektedir.
Canim benim evet haklisin. Ben de ayni seyi dua ettim hep. Yuce rabbim bizim goremediklerimizi goruyor , buna inaniyorum. Allah cok aratmasin diyorum ben insallah. Bu son olsun umarim. Ne kadar ara vermek gerekiyor bir sonraki tedavi icin?